Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.676
|
čitano: 14.644.077
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Pozdrav, moze preporuka laptopa do 3600kn max. Namjena internet i filmovi, ekran ne manji od 15", i OBAVEZNO mora doci s windows operativnim sustavom (moze i win8). Bio bih stavrno zahvalan jer stvarno je velika ponuda gledam vec 2 sata sto kupiti...Ja sam nasao ovo sto mislite http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=014630062 
Prilicno mi je hitno 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

@MStimac

Vidim da u uzoj listi imas Asus K55, a bitno ti je (ne)zagrijavanje palm-resta i tipkovnice.

Na tom modelu se Asus bas hvali svojom IceCool tehnologijom koja bi bas palm.rest prostor trebala drzati hladnim

Sa njihove stranice:

"IceCool Technology places heat-generating components away from the palm rest, ensuring a comfortable typing experience even after prolonged periods of use"

Nisam  sam laptop isprobao, pa ne mogu potvrditi da li je to istina, ali eto bas se time hvale.

If you're not paranoid, you're not paying attention
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
MStimac kaže...

Pročitao sam zadnjih 30 strana ove teme i zaključio sam:

• Procesor Intel i3 3110m + Grafička nVidia GeForce GT 635M / AMD Radeon HD7670M - je čisto solidna kombinacija u rangu od 4000kn - 5000kn, kombinacija koja ne nudi neke pretjerano dobre rezultate kod igranja novojih igrica, ali za igrice tipa League of Legends je sasvim zadovoljavajuče.

Dakle da vas još jednom zamolim za pomoć i preporuke u konačnom odabiru novog prijenosnika.

Znači ono što bi meni trebalo je ubiti ovo od konfiguracije:

• Procesor i3 ili i5 - i3 3110 zadovoljava moje kriterije i mislim da nebi trebao neku skuplju varijantu procesora trenutno
  • Grafička kartica nVidia GeForce GT 635M bi trebala u potpunosti zadovoljiti moje kriterije jer nisam gamer samo igram League of Legends, igrica koja ne zahtjeva nikakvu bjesnu karticu.
  • Dijagonala ekrana 15,6" - samo ova veličina dolazi u obzir zbog prenosivosti
  • Rezolucija ekrana 1366 x 768 - sasvim dovoljna rezolucija na 15,6" ekranu u kombinaciji sa nVidia GeForce GT 635M
  • Disk od 500Gb je više nego zadovoljavajuč 5400 ili 7200 okretaja ne igra mi veliku ulogu

To je što mi treba od konfiguracije ukratko, naime sad imam jedan drugi problem - želim laptop koji se ne zagrijava previše (Dell koji imam sad se zagrijava lijevo od Touchpada), neznam koliko aluminijsko kučište utječe na taj problem dali se bolje hladi.

U užem izboru ostala su mi 4 modela:

Zanima me koji je po vama najbolji model, ako je netko imao prilike susresti se sa kojim zanima me kvaliteta izrade i kvaliteta tipkovnice, te koliko se jako zagrijava. U slučaju da ima još neki model koji bi mogao razmotriti slobodno predložite, svota novaca koju imam na raspolaganju je od 4000kn - 5000kn.

Hvala unaprijed!

prvi lenovo je ko moj sa jos boljim procom

drugi lenovo ima stariji i3 proc, koji svi trpaju u najprodavanije modele koje nestignu nastancat,nebi iso na tu opciju,i plus toga w8 napuhavaju cijenu-ne vredi ti tolko

asus ima i5 i 635, najjaca opcija od svih, bice ti cak i malo prejaka,ima 2 god jamstva

hp ima isto i5 al slabiju grafu,i dosta ljudi se zali da se hp grije

ja ti preporucam prvi lenovo,isti ko moj sa boljim procom

moj je jako hladan i tih,jedino je tipkovnica zbijena pa cesto lupim caps lock umjesto a

vadim mu mast svaki dan po 5-6 sati igranja WoT-a, znam i crysis bacit (prvi dio i warhead)

eventualno upiknes jos ram-a i ssd a disk koristis ko vanjski usb 3.0

uglavnom disk je najsporiji dio sistema,bar kod mene, vrlo dobra izrada, ne uvija se

jedino jwe ekran takav da cim malo promijenis kut gledanja slika nije dobra-TN matrica

druga opcija bi bio asus,al neznam kakav je u izradi

jaci, sa vise jamstva,al po meni ti netreba kupit nesto prejako

onaj drugi lenovo i hp-a ti nebi uopce preporucio

Žbrlik kaže...

Ovak mene zanima...

Radeon HD 7670M 1gb ili nVidia GeForce 635m 2 gb(svaka od njih bi bila u kompletu sa core i5 3210m)

Htio bih znati koja je od tih grafičkih bolja

635 je bolja,uvije dolazi sa 2gb memorije

pogledaj si na notebookcheck.net i usporedi

WoT ign EdgeBoy, u borbi skilla i mastercarda, skill uvijek pobjedjuje
13 godina

Zanima me koji je jaci procesor ovi i3 iz 2XXX serije ili jedan pentium tipa B970?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
sLim95 kaže...

Zanima me koji je jaci procesor ovi i3 iz 2XXX serije ili jedan pentium tipa B970?

I Core i3 2xxx i Pentium B970 su mobilni procesori iz Sandy Bridge serije.

Pentium B970 bi mogli nazvati "okrljastenim" Core i3 jer je dosta tehnologija koje su ugradjene u Core ix procesore iz Pentiuma izbaceno.

Pentium ima manje catchea i ne podrzava HT, pa je u konacnici i sporiji od Core i3 procesora.

Dakle, odgovor na tvoje pitanje - Core i3 2xxx je brzi procesor od Pentiuma B970.

If you're not paranoid, you're not paying attention
12 godina
neaktivan

E bok ljudi trebao bi malu pomoc. Htio bi si kupit laptop do nekih 5000 kn pa bi vas molio da mi preporucite laptop koji bi bio najbolji u rangu te cijene. Bio sam gledao nesto malo po internetu i vidio sam da bi za tu cijenu mogao dobit laptop sa i5 procesorom,4 ili 6 gigabayta rama,hardisk od 500 pa do 750 gb i graficku npr. AMD Radeon HD 7670M. I daj mi recite jeli moguce u tom rangu cijene dobit neki SSD hard disk? mislim nemora bit nesto posebno jak jer iam namjeru kupit ekstrerni hard disk za taj laptop. I nije mi bitno dal ima operativnog sustava ili ne

Unaprijed se zahvaljujem. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.3.2013 12:23 (guest12).

0 0 hvala 0
12 godina

Kao sto je vec receno do 5000kn ovo je best buy, bolja graficka od HD7670M a alternativa bi bila ovo i da naglasim nema numericki dio tipkovnice kao sto ima Asus ali ima dulje jamstvo. 

SSD u tom rangu cijene nemozes dobiti ali ako uzmes Asus racunaj da je Vertex4 oko 850kn tako da te to izađe nesto malo iznad buđeta.

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.3.2013 12:43 (roby27).
12 godina
neaktivan

a neki laptop da u sebi ima 6 giga rama ili cak i vise u toj cijeni? I da li se mogu nadogradit ti rami tj ako ih nadogradim na laptop da li gubim garanciju? mislim moze cijena laptopa bit i do 5 i 500 to mi je neka gornja granica. i daj mi reci sto mislis o ovome laptopu: http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.436a86f80def429c959e238413a76cc7.toshiba-prijenosno-racunalo-satellite-l850-18u-pskdne-00s00ry4.aspx

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.3.2013 12:57 (guest12).
12 godina

O toj Toshibi nemam neko visoko misljenje a i slabija je graficka od Asusa, losa kvaliteta sastavljanja i lose hlađenje, bijela boja tako da nebih isao osim na P855, 875 seriju. 4GB ti je sasvim dosta za pocetak a lako nadogradis kasnije samo neznam kako je kod Asusa u vezi jamstva ako sam nadograđujes.

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.3.2013 13:28 (roby27).
15 godina
neaktivan

Koliko bi došao Qosmio X500-110, polovan u dobrom stanju?

Planiram ga kupiti od prijatelja.

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.3.2013 15:22 (m0jA bAkA).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ovaj prvi lenovo ti je super izbor u tom cjenovnom rangu ali nepise jeli Full HD ili HD ready ekran (99.9 da je hd ready)i brzina vrtnje HDD je opet 99.9% 5200rpm.Mislim da u tom cjenovnom rangu teško možeš naći nešto bolje..

od ostalih kod lenova i hp win 8 diže cijenu pa imaju neke specifikacije lošije a asus je skuplji a ima slične ili čak lošije komponente (pošto si stavi link sa nabave.net) ne znam koji misliš uzimat...

12 godina
neaktivan
Dvoumim se, molim pomoć

Bok ljudi trebao bi malu pomoc. Dvoumim se izmedju:

LENOVO ThinkPad Edge E530 Laptop black:
Intel Ivy Bridge Core i7 3620QM 2.2GHz, 15.6 " 1366 x 768 LED Matte, 8 GB DDR3 1600 MHz, 1 TB SATA 5400 rpm, NVIDIA GeForce GT635M 2GB, Free DOS, 4.0, 802.11 a/b/g/n, HD Webcam, Gigabit Ethernet (10/100/1000), 6-cell Li-Ion battery, 245x377x28.5 mm, 2.45 Kg, 3xUSB 3.0, 1 x USB 2.0, HDMI, D-SUB, Fingerprint reader, Warranty 1 year

Asus K55VJ Dark Brown:
Intel Core i7-3630QM 2.4 GHz Intel ® HM76 Express, 8GB DDR3 1600MHz, 1 TB 5400 RPM, 15.6" LED 1366x768, NVIDIA GeForce GT635M 2GB, DVD Super Multi, Bluetooth, Gigabit LAN, WiFi, 1xUSB 2.0, 2xUSB 3.0, D-SUB, Earphone output, HDMI, LAN, microphone, SD, DOS, Li-Ion cells6, 251x378x25.5, 2.6 kg, built-in speaker, built-in microphone, Bluetooth 4.0, HDD protection, Warranty 2 years

cjena je skoro ista (lenovo je malo skuplji), pa ako mozete da mi preporucite/pomognete koji da umem i zbog cega?

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.3.2013 20:23 (laptop23).

0 0 hvala 0
15 godina

Pozdrav!

zna li tko koja je trgovina u Đakovu najpovoljnija? Trebao bih "kućni laptop", do nekih 2500kn. Što mislite o ovome recimo?

http://www.technomarket.hr/products/09126882/lenovo-b590-59-362015

Winter is coming...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ED63 kaže...

prvi lenovo je ko moj sa jos boljim procom

drugi lenovo ima stariji i3 proc, koji svi trpaju u najprodavanije modele koje nestignu nastancat,nebi iso na tu opciju,i plus toga w8 napuhavaju cijenu-ne vredi ti tolko

asus ima i5 i 635, najjaca opcija od svih, bice ti cak i malo prejaka,ima 2 god jamstva

hp ima isto i5 al slabiju grafu,i dosta ljudi se zali da se hp grije

ja ti preporucam prvi lenovo,isti ko moj sa boljim procom

moj je jako hladan i tih,jedino je tipkovnica zbijena pa cesto lupim caps lock umjesto a

vadim mu mast svaki dan po 5-6 sati igranja WoT-a, znam i crysis bacit (prvi dio i warhead)

eventualno upiknes jos ram-a i ssd a disk koristis ko vanjski usb 3.0

uglavnom disk je najsporiji dio sistema,bar kod mene, vrlo dobra izrada, ne uvija se

jedino jwe ekran takav da cim malo promijenis kut gledanja slika nije dobra-TN matrica

druga opcija bi bio asus,al neznam kakav je u izradi

jaci, sa vise jamstva,al po meni ti netreba kupit nesto prejako

onaj drugi lenovo i hp-a ti nebi uopce preporucio

Bok

Daj mi reci, jel taj Lenovo 580M ima aluminijski poklopac i armrest?

17 godina
neaktivan

Ekipa, još jedno pitanje za nVidia GT635M grafičku. Kako je sa HDMI izlazom jer mislim gledati dosta filmova na tv-u. Jel to ok šljaka? Nešto sam prije bio čitao da je nvidia bila malo frkovita po tom pitanju

0 0 hvala 0
15 godina

Znači trebao bih preporuku laptopa.
Ekran bi trebao biti 17.5 incha, uglavnom bi sluzio za crtanje u autocadu ali i za povremeno igranje jacih igrica (ako je moguce).. cijena oko 3000kn. najvise do 3500kn 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pozdrav,

nakon dosta napisanih poruka i još više pročitanih htio bih da sad konačno rezimiramo.

Znači, kupio bih prijenosnik za Autocad 2010(jednog dana i Autocad 2012),neke novije igre(od 2009 pa novije),gledanje filmova i svakodnevno surfanje.

Našao sam ovaj model Asusa:http://www.notebookshop.com.hr/Default.aspx?pid=5067

Procesor:core i5 3210m

Grafička:nVidia GeForce GT635M(2gb)

Mislim da je dosta jak za moje gore navedene potrebe.

Molim vas da napišete svoja mišljenja za hardwer i isto tako da mi odgovorite što mislite o kvaliteti gore navedenog modela.

Podjednako su mi važni hardwer i sama kvaliteta izrade jer će mi to biti prvi laptop pa bi htio kupiti nešto dovoljno jako,a i kvalitetno što će potrajati duže vremena i neće biti problema sa igranjem igrica i pokretanjem Autoceda.

Unaprijed zahvaljujem i molim vas što više odgovora jer ću vjerojatno ubrzo u kupnju.

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.3.2013 19:00 (Žbrlik).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ja sa svojim Dellom i nVidiom bez problema gledam preko HDMI kabela na TV-u.

16 godina
neaktivan

@maxy0

Tesko da ces u cjenovnom rangu od 3000kn naci neki model koji ce zadovoljit tvoje zahtjeve

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.3.2013 10:38 (MStimac).
13 godina
neaktivan

Tražim nekoga tko ima Asus n76 ili n56 na području grada Osijeka. Imao sam nezgodu sa subwooferom koji se priključuje u laptop pa me sada zanima je li problem u laptopu ili subwooferu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Žbrlik kaže...

Pozdrav,

nakon dosta napisanih poruka i još više pročitanih htio bih da sad konačno rezimiramo.

Znači, kupio bih prijenosnik za Autocad 2010(jednog dana i Autocad 2012),neke novije igre(od 2009 pa novije),gledanje filmova i svakodnevno surfanje.

Našao sam ovaj model Asusa:http://www.notebookshop.com.hr/Default.aspx?pid=5067

Procesor:core i5 3210m

Grafička:nVidia GeForce GT635M(2gb)

Mislim da je dosta jak za moje gore navedene potrebe.

Molim vas da napišete svoja mišljenja za hardwer i isto tako da mi odgovorite što mislite o kvaliteti gore navedenog modela.

Podjednako su mi važni hardwer i sama kvaliteta izrade jer će mi to biti prvi laptop pa bi htio kupiti nešto dovoljno jako,a i kvalitetno što će potrajati duže vremena i neće biti problema sa igranjem igrica i pokretanjem Autoceda.

Unaprijed zahvaljujem i molim vas što više odgovora jer ću vjerojatno ubrzo u kupnju.

Itko s kakvim odgovorom???

12 godina

Kao sto je receno to je best buy laptop dobre kvalitete izrade i hlađenja i za tvoje potrebe je odlican ako trazis jacu grafu morat ces se protegnuti do 6000kn, tako da neznam sta ti ocekujes za laptop od 4,500kn da bude u rangu sa nekim od 10,000kn?? 

12 godina
neaktivan
Ne,roby27 ne očekujem.Ali moraš shvatiti da 4500kn nije mala stvar i da bih za te novce htio kupiti što bolji laptop.Budimo realni,malo je onih koji si svake godine mogu priuštiti novi laptop.Pošto nisam baš medju njima htio bih kupiti vrh za te novce

0 0 hvala 0
12 godina

Moje osobno je da uzmes taj Asus, fino nađi nekoga da ti instalira OS i da skine i instalira pravilne drivere i sve ce ti super raditi a kazem ako zelis pojacat performanse onda u dogledno vrijeme kupis SSD jer to je trenutno najbolja komponenta s kojom stvarno i vidis razliku u brzini.

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.3.2013 15:46 (roby27).
17 godina
neaktivan
MStimac kaže...

Ja sa svojim Dellom i nVidiom bez problema gledam preko HDMI kabela na TV-u.

Zahvaljujem :)

Nego pitanje za sve: nVidia 710M vs. nVidia 635m...koja je bolja? Logika diktira da je 710, ali nije se jedanputa dogodilo da nvidia/ati preimenuju stare GPU-ove ;)

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.3.2013 16:15 (Nono).
13 godina
neaktivan

Mislim da je bolja 635 a da je ta 710 zapravo 610m samo drugog imena...

Ispravite me ako griješim...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

E narode ja bih trebao neku gaming pilu do 10000 kn onak mi je hitno sutra bih ga trebao ici kupovati !!! malo za reci da sam uzbudjen hehe znaci prvi plan je igranje najnovijih igara  i to je to 

HVALA !! LP

edit:  http://www.links.hr/?naziv=prijenosno-racunalo-acer-aspire-v3-771g-nx-m7rex-044-core-i7-3630qm-dvdrw-20gb-2000gb-geforce-gt-730m-17-3-led-lan-kamera-hdmi-usb-3-0-linux-sivo&option=artikl&id_kategorija=01505005&id_artikl=015.050.009   evo jedan nabrzinu sto sam nasao da mi se cini ok sad zbilja se ne kuzim previse u grafe i to valjda je ova ok za ove zadnje igre 

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.3.2013 21:07 (Cryosis).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Cryosis kaže...

E narode ja bih trebao neku gaming pilu do 10000 kn onak mi je hitno sutra bih ga trebao ici kupovati !!! malo za reci da sam uzbudjen hehe znaci prvi plan je igranje najnovijih igara  i to je to 

HVALA !! LP

Asus g75vx t4043h...telebit.hr...kraj price!

EDIT: ovaj acer sto si stavio je nadasve smijesan naspram asusa

Battlelog : Dom1natoRRR | Xfire : dgrubesa14 | YouTube : dgrubesa1990 | Facebook : p4wner
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.3.2013 21:10 (p4wner).
14 godina
neaktivan

Wow u linksu je 11k nije bas mala razlika heh ma fora je sto cu ga na rate uzeti al makina je nema sta daj samo jos jedno misljenje sta mislis o ovome malo sam procitao da se pokazao jako dobrim http://www.links.hr/artikl-015.020.007 al mislim da ce biti taj asus 

hvala lp

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Puno losije hladenje od asusa....i te dvije grafe gt650m su u konacnici slabije od jedne gtx670mx i jos je pitanje kako ce ti skalirati u pojedinoj igri...tako da uopce nebi trebao dvojiti oko trenutno najjaceg asusovog laptop LP

Battlelog : Dom1natoRRR | Xfire : dgrubesa14 | YouTube : dgrubesa1990 | Facebook : p4wner
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice