Problem s hp4510s - crni ekran, nema POST signala

poruka: 1
|
čitano: 1.710
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Problem s hp4510s - crni ekran, nema POST signala

Dakle, laptop hp4510s se ne pali. Točnije, nakon paljenja ne prikazuje ništa na ekranu, iako se čuje da radi hardver (ventilator i još ponešto, ne znam identificirati šumove komponenti...)

Ali nema nikakvog beep signala (doduše ne mogu se sjetiti je li on ikad puštao POST signal, ali pretpostavljam da je), niti ikakve poruke na ekranu, ne mogu ući ni u BIOS. Može se ugasiti jedino tipkom za paljenje.

Problem se javio otkako sam s Wubiem instalirao Xubuntu (prethodno je na laptopu bio instaliran samo Windows 7), točnije odmah po prvom restartu (i od tada nisam imao ni jedno uspješno bootanje). No nekako sumnjam da je to glavni razlog, jer čak i da je ta instalacija nešto zeznula (npr. MBR), trebao bih moći ući u BIOS.

No, par dana prije faila sam flashao novi BIOS, pa je vjerojatno do tog novog BIOS-a problem (imao sam Fedoru na USB sticku pa sam ju htio isprobati na laptopu, a stari BIOS nije htio bootati sa USB stickova...), iako u tih par dana nije bilo nikakvog vidljivog problema s tim novim BIOS-om...

Probao sam par mogućih rješenja (držanje tipke za paljenje 60ak sekundi dok laptopa nema izvora energije, neki bootabilni BIOS sa HP-ovih stranica, i priključiti laptop na eksterni monitor, ali nije pomoglo, s time da je moguće da sam sa bootabilnim BIOSom i spajanjem na eksterni monitor ja nešto neispravno radio)

Update. Navodno je matična bila u kvaru, kupljena nova.

The candle flame gutters. Its little pool of light trembles. Darkness gathers. The demons begin to stir.
Poruka je uređivana zadnji put sub 10.3.2012 23:16 (itf4n).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice