Lenovo Y560 i G560

poruka: 6
|
čitano: 4.211
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Lenovo Y560 i G560

kupujem gotovo sigurno jedan od ova dva laptopa pa imam još par pitanja

http://www.protis.hr/products/details/notebook-lenovo-g560a-59043677/34403

http://www.protis.hr/products/details/notebook-lenovo-ideapad-y560-59043602/33851

pošto je jedina bitna razlika(ako se ne varam) u grafičkoj zanima me kolko je dobra ova GeForce 310M(znam da 5730 spada u vrh u tom cjenovnom rangu)? bili bila dovoljna za pokretanje novijih igara(ne trazim full detalje,al normalna igrivost)?

druga bitna stvar mi je trajanje baterije. kolko bi otprilike trebala trajati baterija na ovim laptopima(kod gledanja filmova i korištenja za potrebe faksa-programiranje i sl., znači ne zanima me izdržljivost baterije kod igranja igrica)?

još me zanima imaju li navedeni modeli integrirane grafike?

zahvaljujem svima na odgovorima

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Lenovo Y560 i G560

Jedina i dosta bitna razlika s time da na Y560 ima 1GB memorije dok na G560A 512MB.

GeForce 310M u svakom slučaju nije sad ne znam kako loša, ali recimo da bi novije igre tipa Starcraft 2, CoDMW2, LFD, Dirt2 i slične mogao igrati tek s niskim detaljima u kolko tolko pristojnom frame rateu. S druge strane na 5730 spomenute igre idu na srednjim do visokim (kako koja) detaljima s nekom normalnom razinom igrivosti.

Trajanje baterije je oko dva, dva i pol sata plus minus, ovisi što radiš, gledaš film, imaš uključen WiFi, programiraš.

G serija Lenovo laptopa spada u neku osnovnu i pristupačnu kategoriju za korisnika koji ne traži previše od svega (entry level) dok je Y serija malo više multimedijski nabrijana, ima ljepši dizajn, glossy ekran, drukčije dizajniranu tipkovnicu (koja je po meni savršena u rangu R,W,T serije), zvučnici su JBL-ovi i za laptop proizvode dosta dobar zvuk i možda malo bolji ekran.

Na Core i3 Mobile 330M imaš integriranu grafiku tako da tu možeš dobiti još malo više na bateriji.

Pozdrav.

15 godina
Lenovo Y560 i G560

uzmi y560

ima daleko bolju graficku-to je brza verzija 5650 kaj je mainstream i guraju ju svugdje

1 gb ubrzava stvar,a na maloj rezi dobices na detaljima

gf 310 je sporija i starija od gf420 koja je u usporedbi sa 5650 nekih 5-15% sporija

znaci razlika ti moze ici od 10% do nekih 25% zavisno za sto ces koristit komp

znaci 5730 je za cetvrtinu brza

jos ak bi uzeo neku verziju sa jos brzim procom....

to je vec u domeni kolko para...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Lenovo Y560 i G560

Definitivno Y560 serija od Lenova

Poglavito model za core i5 procom. ;)

http://www.mikronis.hr/shop/item.asp?itemid=14870

17 godina
neaktivan
Lenovo Y560 i G560

Kako ju osobno imam, preporučio bih Y560.

Imam verziju s i3 procesorom.

Grafička je odlična i pristojno gura nove igre. 

Baterija bi potrajala nekih 4 sata, ako isključiš nepotrebne procese i staviš u battery save mode.

Zgodno je što laptop ima switchable grafiku pa kad ti treba baterija promjeniš na integriranu.

Zvučnici su fenomenalni.

Ako se odlučiš na i5 verziju budi spreman da će baterija kraće trajati.

I ako možeš probaj provjeriti zaslon prije kupnje.

Ima na forumima dosta pritužbi na probleme ekranom, neke boje imaju šljokičast efekt kad je uključena Ati grafika.

Anarchists of the world, unite!
Poruka je uređivana zadnji put sri 24.11.2010 17:21 (wyks).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Lenovo Y560 i G560

ja isto imam y560 i7..ali daj mi molim te reci kako si uspio instalirat grafu..nikako da uspijem uvijek problem dok reinstaliram windowse imam sa tim..probam sa cd koji sam dobio neče..idem na radeon stranicu skinem instalirao mi i javi da je spremna za rad kad ono upitnik u device manageru..više neznam koje da instaliram...odnesem na servis ni oni ne mogu instalčirat..svaštaa

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice