Kupnja laptopa do 6000kn - molim savjet

poruka: 8
|
čitano: 4.721
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Dobar dan, molim forumašku ekipu da mi pomogne u ispravnom izboru :) laptop bi koristio najviše za posao vezan uz fax(genetski algoritmi, programiranje u visualu, matlab, neka videokonferencija, web dizajn itd.)...igrice jako rijetko igram, dakle to mi nije prioritet... znači tražim robustan, kvalitetno izrađen laptop(bez packave plastike pliz:D ) za ugodan višesatni dnevni rad(koji bi mi zamjenio dosadašnji desktop pc..) inače sam pročitao nekoliko vodiča na netu i provjerio nekoliko "jačih" marki(hp, lenovo, acer) pa ću detaljnije napisati zahtjeve što se tiče nekih komponenti :P

- ekran - 15.3, 15.6"(nikako ne dolazi u obzir glossy :D )

- brz procesor i memorija - zainteresiran sam za nove verzije intelove i3 i i5 serije te oko 4 GB DDR3 RAM

- hard disk drive - 320 do 500GB, SATA, 7200rpm

- baterija - 6,8 ćelija, autonomija do 4,5 sati rada

- os - ne treba mi nikakav predinstalirani, dakle čisti freedos

Pod ostalo stavljam integrirani webcam(2Mp), kvalitetni zvučnici, čitač kartica, hsdpa podršku i hdmi izlaz. :P

Evo nadam se da sam dobro objasnio, naravno, SVI ostali prijedlozi i savjeti su dobrodošli.... Za laptop mislim dati plafon 6000kn.

Pozdrav.

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.5.2010 19:29 (coffee).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo našao sam par ozbiljnijih laptopa koji vuku na poslovnjake pa bih molio za mišljenje :) gledao sam nekako najbolje za omjer uloženo-dobiveno:

se dellom nikakvih iskustva nemam, ovaj mi laptop djeluje dosta moćno i ispunjava i više nego sve uvjete:
DELL Studio 15 N0174 - http://www.superbit.hr/Prijenosna-racunala/DELL/Dell-Studio-15-N0174-black/Detailed-product-flyer.html

sa toshibom nisam imao loših iskustava, ovaj mi se čini dosta robustan i kvalitetne izrade, jedino je cijena od mog budžeta malo iznad:
TOSHIBA Tecra A11-11Q - http://www.mikronis.hr/shop/item.asp?itemid=13134&catid=28

potpuno oke acerov laptop, jedino nisam siguran za ekran da li je mat:
ACER Aspire 5942G-434G32MN - http://www.superbit.hr/Prijenosna-racunala/ACER/Acer-Aspire-5942G-434G32MN-P/N-LX.PMQ0C.003/flypage.tpl.html

nekako meni najbliži i najprovjereniji hp(brat mi ima 6715b već 2 godine, radi bez prob.), odlične komponente, jedino da ima duplo više RAMA :P :
HP ProBook 6540b WD685EA - http://www.superbit.hr/Prijenosna-racunala/HP-COMPAQ/HP-ProBook-6540b-Notebook-PC-WD685EA/Detailed-product-flyer.html

Pozdrav.

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.5.2010 20:26 (coffee).
Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
RE: Kupnja laptopa do 6000kn - molim savjet

Pogledaj si malo HP Pavilion dv6-1410em

Najbolji omjer uloženog/dobivenog

U linksu mu je xcjena 5.999 kuna

15 godina
neaktivan

uzeo bih i paviliona u obzir, premda sam vidio da je on više namjenjen multimediji i entertainmentu :P

suzio sam izbor na hp i toshibu.. kod hp-a bi odabrao model 6540b wd690ea(rame mogu nadogradit ako zagusti :P ), koji je i dostupan kod nas... evo reviewa: http://www.notebookcheck.net/Review-HP-ProBook-6540b-WD690EA-Notebook.28619.0.html

alternativa mu je toshibin tecra model a10,a11..imam manjih iskustva sa starijim toshibama i sve je radilo oke tako da ako netko posjeduje ovog terenca neka baci neku pametnu :)

15 godina
neaktivan

Razmisli i o Dell-ovoj seriji Studio 1558

link

Dolazi sa 3 godine jamstva i izuzetno je kvalitetan stroj.

16 godina
neaktivan
coffee kaže...

Dobar dan, molim forumašku ekipu da mi pomogne u ispravnom izboru :) laptop bi koristio najviše za posao vezan uz fax(genetski algoritmi, programiranje u visualu, matlab, neka videokonferencija, web dizajn itd.)...igrice jako rijetko igram, dakle to mi nije prioritet... znači tražim robustan, kvalitetno izrađen laptop(bez packave plastike pliz:D ) za ugodan višesatni dnevni rad(koji bi mi zamjenio dosadašnji desktop pc..) inače sam pročitao nekoliko vodiča na netu i provjerio nekoliko "jačih" marki(hp, lenovo, acer) pa ću detaljnije napisati zahtjeve što se tiče nekih komponenti :P

- ekran - 15.3, 15.6"(nikako ne dolazi u obzir glossy :D )

- brz procesor i memorija - zainteresiran sam za nove verzije intelove i3 i i5 serije te oko 4 GB DDR3 RAM

- hard disk drive - 320 do 500GB, SATA, 7200rpm

- baterija - 6,8 ćelija, autonomija do 4,5 sati rada

- os - ne treba mi nikakav predinstalirani, dakle čisti freedos

Pod ostalo stavljam integrirani webcam(2Mp), kvalitetni zvučnici, čitač kartica, hsdpa podršku i hdmi izlaz. :P

Evo nadam se da sam dobro objasnio, naravno, SVI ostali prijedlozi i savjeti su dobrodošli.... Za laptop mislim dati plafon 6000kn.

Pozdrav.

Hmm malo mi nisi jasan, do 6000kn i onda bi uzeo lap od skoro 8000kn

Za 6000kn to što ti tražiš nepostoji, u tom cijenovnom rangu nepostoji wwan ready uređaj takvih specifikacija, većina prijenosnika koje su ti preporučili su na multimedijalnoj bazi znači glossy ekran, večinom i sjajnih plastika, jednio što bi djelomično zadovoljilo popis bio bi hp 6540b i to obavezno b serija jer jedina uz elite seriju ima non glossy ekran al što se kvalitete kučišta tiče jedino da traje i da je kruto ti je Lenovo al njega s tim performansama za tu cijenu nemožeš dobiti.

Toshibu ti nebi preporučio jer osobno koliko god je Tecra poslovan model još uvijek jako kaskaju za kvalitetom ojačanja kučišta zato im se masivno lome ekrani.

Normalno za višesatni rad nema bolje tipkovnice od Lenovo Thinkpad serije tako da sad je samo pitanje na koliko si ti kompromisa spreman.

Y.P.F.
15 godina
neaktivan
Žbica kaže...

Hmm malo mi nisi jasan, do 6000kn i onda bi uzeo lap od skoro 8000kn

Za 6000kn to što ti tražiš nepostoji, u tom cijenovnom rangu nepostoji wwan ready uređaj takvih specifikacija, većina prijenosnika koje su ti preporučili su na multimedijalnoj bazi znači glossy ekran, večinom i sjajnih plastika, jednio što bi djelomično zadovoljilo popis bio bi hp 6540b i to obavezno b serija jer jedina uz elite seriju ima non glossy ekran al što se kvalitete kučišta tiče jedino da traje i da je kruto ti je Lenovo al njega s tim performansama za tu cijenu nemožeš dobiti.

Toshibu ti nebi preporučio jer osobno koliko god je Tecra poslovan model još uvijek jako kaskaju za kvalitetom ojačanja kučišta zato im se masivno lome ekrani.

Normalno za višesatni rad nema bolje tipkovnice od Lenovo Thinkpad serije tako da sad je samo pitanje na koliko si ti kompromisa spreman.

Ma skužio sam da mi nisu potrebne neke pretjerane performanse za moje potrebe. Znači brzi disk od 320Gb bi bio savim dovoljan, a procesor na ovom hp-u je i više nego solidan.. E sad nedostaci su nepostojanje hdmi izlaza i samo 1 god garancije. Za bolji model koji posjeduje hsdpa modul bi morao pljunit nekih 500-600kn više, tako da ću još vidjet. Inače ovaj model košta nekih 6730kn, ali bi vjerojatno uzimao preko firme pa bi me izašlo jeftinije. Tipkao sam na jednom 6540b modelu prije par dana na faksu i mogu reć da je tipkovnica mekana, tiha i ugodna.. kućište je mislim pola aluminij, magnezij, ugl nigdje nema površine za packe :P Da, lenovo je zvijer kao što kažeš al opet za one s dubljim džepom :) vidim da je ovaj dell koji je marvel spomenuo dosta jak i natovaren svime + što je jeftiniji od hp-a i donosi 3. god garancije, al neznam ništ o njihovim lapama, nikad nisam ništa radio, jel taj model poslovnjak ili ?

Poz

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.6.2010 21:52 (coffee).
15 godina
neaktivan

Toshiba Satellite L650-11f

Procesor
• Intel Core i5-430M (2.26 GHz / max 2.533 GHz, 3 MB L3 cache, 1066 MHz FSB)

Monitor
• 15.6" TruBrite LED HD (1366 x 768)

Memorija
• 4 GB (2 x 2.048 MB) DDR3 1066 MHz (2 slota, max 8 GB)

Hard disk
• 500 GB S-ATA (5400 rpm)

Optički uređaj
• DVD±RW DL

Grafika
• ATI Mobility Radeon HD 5650 (1 GB) (uz uporabu tehnologije HyperMemory ukupno
je dostupno do 2.267 MB grafičke memorije uz 32-bitni operacijski sustav i 3 GB
sistemske memorije ili 4.083 MB uz 64-bitni operacijski sustav i 8 GB sistemske
memorije) 

Mreža
• 802.11b/g/n • Ethernet • Bluetooth

I/O portovi
• 3 x USB 2.0
• 1 x eSATA (dijeljeno sa USB portom)
• 1 x audio izlaz
• 1 x mikrofonski ulaz
• 1 x RJ-45 (ethernet)
• 1 x VGA (15-pin D-sub)
• 1 x HDMI

Ostalo
• Čitač memorijskih kartica (SD, Memory Stick, Memory Stick Pro, MMC)
• Webcam

Baterija
• Lithium-Ion

Trajanje baterije
• max 3:45h (Mobile Mark™ 2007)

Operativni sustav
• Windows 7 Home Premium (64-bit)

Dimenzije
• 380 x 250 x 28.0/37.9 mm (Š x D x V)

Težina
• ~ 2.50 kg

Boja