Nemogućnost spajanja na internet

poruka: 9
|
čitano: 9.913
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Pokušat ću što detaljnije opisati svaki problem i sve što sam radio jer stvarno ne znam u čemu je problem.

Prijatelj me pozvao da mu učinim uslugu.U firmi njegovog starog treba povezati novo računalo na internet.U uredu su dva računala.Jedno je staro i povezano je preko novog Siemensovog 763 routera(provider je T-Com).Na ADSL vezu se to računalo spaja on demand(dakle,ikonica na desktopu koju dvokliknem i kliknem connect).Sve što sam ja trebao je samo LAN kabelom spojiti novo računalo na slobodni LAN port na routeru i to je trebalo biti to.

Sada bih trebao spomenuti specifičnu konfiguraciju mreže.Naime,nema splittera(tehničar koji im je došao sa novim routerom je rekao da ga ne treba kada je konfigurirao internet).Naime ured ima još i telefon i faks.Kablovi su spojeni na slijedeći način:Kabel iz zidne utičnice je direktno spojen u ADSL port na routeru.Telefon je spojen na svoj port na fax uređaj,te je faks spojen na Phone utor na routeru.Novo računalo vrti Windows 7.To je uglavnom to što se treba znati.

Kada sam došao,normalno sam se spojio na net preko starog kompa(Windows XP) jer sam skidao Firefox.Zatim sam uzeo LAN kabel(žuti LAN kabel kojeg sam spojio na LAN 2 i u novi komp,kako piše u uputama).Veza nije bila automatski spojena,pa sam išao u postavke routera i namjestio i provjerio sve korisničke i konfiguracijske podatke.Nakon spremanja postavki,uredno piše da je veza uspostavljena i da sam spojen na internet.Samo što ja uopće ne mogu na internet.Kada sam pokušao preko starog kompa,isto ništa.

Sada moram napomenuti da je LED lampica ONLINE ugašena.(Ne sjećam da li je bila otpočetka ugašena.Pretpostavljam da nije jer se ne bih mogao spojiti preko starog kompa na net).Ta lampica mora biti upaljena ako je ADSL veza na internet uspostavljena.

Zatim sam zvao službu za korisnike.Provjerili su korisničke podatke,rekao sam im kako su kablovi spojeni(dakle,nema splittera,itd.) i rekli su mi da je sve u redu.Probao sam rebootom routera,ali opet ništa.Provjerio sam LAN vezu koja je također uredno spojena,postavljene su IP adrese,i u statusu se vidi i da šaljem i da primam pakete.Sve uredno radi,samo ta lampica ONLINE nikako da zasvijetli.Zatim sam pokušao različite kombinacije kablova.Našao sam i stari splitter i preko splittera sam pokušao spojiti,ali opet je isti problem.Na kraju su prijavili kvar i tehničar bi trebao nazvati.

U međuvremenu ću probati ovdje.Možda netko zna rješenje jer je meni totalna enigma.

Dakle,router je star nekoliko dana,tehničar je uredno spojio i stari komp je mogao na internet(kao što sam rekao,danas sam skidao Firefox).Otkad sam pokušao uspostaviti vezu na internet na novom računalu,nema interneta ni za glavu ni za rep na oba računala.

alrighty then

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Da li si namjestio protokol u ruteru na PPPoE jer je očito bio u brdge modu prije? Upisao pravilne korisnicke podatke?

Probaj pingati (ili ukucati u browser) npr. 209.85.148.105 (google.com), ako dobijes odgovor nesto ti ne valja 

s DNS postavkama.

Probaj vratiti u bridge mode pa vidi da li tako radi, ako radi nesto si zeznuo...

P.S. splitter samo trebas ako zelis imati prikljucen telefon preko iste linije, tako da ako ne treba nemoj ga spajati

jer mozda ne valja

All religions are the same: religion is basically guilt, with different holidays.
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.4.2011 22:32 (drnde).

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Re: Nemogućnost spajanja na internet
drnde kaže...

Da li si namjestio protokol u ruteru na PPPoE jer je očito bio u brdge modu prije? Upisao pravilne korisnicke podatke?

Probaj pingati (ili ukucati u browser) npr. 209.85.148.105 (google.com), ako dobijes odgovor nesto ti ne valja 

s DNS postavkama.

Probaj vratiti u bridge mode pa vidi da li tako radi, ako radi nesto si zeznuo...

P.S. splitter samo trebas ako zelis imati prikljucen telefon preko iste linije, tako da ako ne treba nemoj ga spajati

jer mozda ne valjda

Protokol je PPPoE.Probat ću u bridge modu i ping naredbu.

alrighty then
14 godina
neaktivan

Bok, stara i možda neprikladna tema, ali ja se nemogu spojiti na internet s LAN kablom. Taj isti kabel kojim pokušavam radi na drugom kompu, ali kabel s onoga kompa tu ne radi.Zasvijetle 2 žaruljice na utoru na kompu i na routeru. Intergrirana je mrežna, i do sad nisam puno spajao kablom, nego wirelessom.

Proleteri svih zemalja, ujedinite se !!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Diplomirani pješak kaže...

Bok, stara i možda neprikladna tema, ali ja se nemogu spojiti na internet s LAN kablom. Taj isti kabel kojim pokušavam radi na drugom kompu, ali kabel s onoga kompa tu ne radi.Zasvijetle 2 žaruljice na utoru na kompu i na routeru. Intergrirana je mrežna, i do sad nisam puno spajao kablom, nego wirelessom.

Po slici se može vidjeti da mrežna kartica prepoznaje i prikazuje mrežu ali nema pristup internetu, problem bi mogao biti na ruteru.

The quieter you become, the more you are able to hear...
14 godina
neaktivan

ok, ali kako sve druge kompove prepozna  ? što bi trebao podesit na routeru ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Evo malo sam gledao o tom problemu i kako ga riješiti. Kao prvo, jedno pitanje; kakav i dal uopće neki firewall imaš instaliran?

Drugo:  pokušaj disable/enable local area connection. Možda profunkcionira...

Također pokušaj resetirati TCP/IP internet protokol tu imaš objašnjeno kako..

A tu je i Windows troubleshooter

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

E kolega slučajno sam na properties stisnuo disable i sad mi uopće ne prepozna da je kabel zaštekani.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Diplomirani pješak kaže...

E kolega slučajno sam na properties stisnuo disable i sad mi uopće ne prepozna da je kabel zaštekani.

Pa moraš sad opet vratiti i staviti opciju Enable tj. omogući..

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice