H1 vdsl pitanje i mišljenje! Hvala

poruka: 5
|
čitano: 3.700
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
H1 vdsl 30/10 pitanje!

Poštovani, trebam mišljenje ako imate trenutak znači ovakav je slučaj:

Trebao sam veći upload od 2, kako živim u Gajnicama (a optika je provučena valjda na pola kvartova uokolo, tj. u blizini pa ona nije opcija) jedino mi se po pristojnoj cijeni činio h1 30/10 te sam se za njega prijavio. Sad ovako rečeno mi je da prvo će se uzeti paket 20/2, pa isprobat parica i te tehnikalije i onda ako ide stavit će 30/10. Moram reć da su za sada vrlo korektni i čak pohvalni jer imam osjećaj da se trude no nebitno. I kad je puštena njihova linija, 20/2 je radio stvarnom brzinom od 19/1.9 što je zadovoljavajuće. Nakon toga sam ih kontaktirao i rekao da li mogu (kako smo se dogovorili pustiti 30/10 brzinu da bi se vidjelo koliko parica može podržati), rečeno mi je da pošaljem dopis mailom što sam i učinio i da će mi se javiti.

Stvarno su me zvali drugi dan, rekli istestirali smo i možete 30/10 (ali možda neće biti u fullu - pošto meni treba upload oko 3.5 na više rekao sam da nije problem). Ja sam skočio od sreće, otrčao doma, upalio net, a ono šok, brzina: 17/1.9 -.-, zvao sam podršku oni mi kažu nažalost ne može parica, ali poslat ćemo upit ovima na centrali koji rade. I sad pazite zove me čovjek sad, kaže imate gušenje linije i vidim da vam je premala brzina od dogovorene. Ja reko pa kolko kužim parica ne može podržati tu brzinu i ja sam se pomirio, samo mi nije jasno da zašto je rečeno da je testirano i da mogu 30/10 ako ste vidjeli da brzina nejde preko 20/2 paketa. A čovjek meni kaže pa gospodine, mi smo istestirali ujutro, parica je bez problema podržala brzinu 43/15, na što sam se ja začudio jer to daje nadu neku xD. Naravno sad net radi na jačini 17/1.9 i čekam da mi se jave. 

Mene zanima ima li šanse ako je parica (koliko sam naučio do sad o nekim internet stvarima u svojih 25 godina, ta famozna parica je uvijek problem) bez problema podržala takve brzine u tom vremenu njihovom testiranja da ja stvarno imam mogućnosti dobiti takvu brzinu, ili će postoji još nekih ne riješivih parametara kojih se trebam bojati (tipa loša linija - i ako je loša jel se to može kak zamjenit, sredit? ;). 

Hvala, s poštovanjem!

0 0 hvala 0
17 godina
Re: H1 vdsl 30/10 pitanje!

Stvar je sto ima nesposobnih likova koji rade tamo. I meni se dogodilo da su mi mijenjali brzinu pa bi promjenili samo na DSLAM-u a nebi maknuli limite kod sebe, uglavnom ako imas fritz otiđi pod INTERNET/Dsl Information/DSL, tu ce ti pisati Attainable Throughput. Taj broj smanji za nekakvih 15ak % i to je otprilike realna brzina koju mozes imati.

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.11.2013 20:59 (josipva).
12 godina
neaktivan
Re: H1 vdsl 30/10 pitanje!

Ok vidim ja to i to mi je i prije bilo jasno, zato sam i pitao, ako su testirali da može više kod njih u centrali, tj. da parica podržava više od ovog ne kužim jel se stvarno može sredit da bude više ili ne... poludit cu jedan dan mi kazu nemre vise od 20/2, pa drugi dan vele da može 45/15, pa sad ne znaju jel u liniji problem, ili u kablu (ovom od linije do rutera) ili u ruteru... daaaj treba mi bar 3.5 up ;) držite fige haha

13 godina
H1 vdsl pitanje i mišljenje! Hvala

pogldaj podatke u routeru, podatke postavi tu u temu i mi cemo ti reci da li mozes imati navedenu brzinu ili ne. as simple as that

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: H1 vdsl pitanje i mišljenje! Hvala

Eo hvala na odgovorima, kad bi gledao po parametrima strogo ne bi mogo imat net veći od 11/1.1 ali i oni i ovi iz t-coma su mi rekli, a našo sam poznanika sa 8god radnog iskustva da je stvar ovakva kod VDSL2 taj line attenuation nije ni 60% precizan i racunanje po udaljenosti je samo okvirno i to smo i dokazali jucer. Bili su mi iz h1, spojili se u zgradi (ja sam prvi kat) na izvor, pustili protok 4x i očitanja su ovakva: 

1. 40/15

2. 29/10

3. 25/8

4. 40/14

Kažu nestabilna su očitanja jer je parica u prelošem stanju i dolje je sve u komi što se tiče žica itd...

I sad se dogodilo to da tehnički iako je VDSL2 jako osjetljiv kao ne bi se smio od dole do prvog kata dogodit tako veliki gubitak u brzini. Stvar je u tome da se to sad šalje t-comu jer ne bi se ponavljam smjelo događati da je u stanu brzina max 19/1.9, a na izvoru (10 metara od stana) gore navedena. Kaže da je istina da ne bi mogao imat vjerovatno 30/10 ali jedan ako se sredi da parica bude nova ili obnovljena il kak već, da bi mogo imat oko 27/8 a to je meni ono kaj mi treba...

Sad čekam t-com da pošalju tehničara koji će ispitat problem kod parice i zagušenje linije i to popravit ili mi dat novu paricu.

Eo opet agonija xD.

To je to htio sam se zahvaliti i nadam se da će proć pozitivno!

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice