Poštovani, trebam mišljenje ako imate trenutak znači ovakav je slučaj:
Trebao sam veći upload od 2, kako živim u Gajnicama (a optika je provučena valjda na pola kvartova uokolo, tj. u blizini pa ona nije opcija) jedino mi se po pristojnoj cijeni činio h1 30/10 te sam se za njega prijavio. Sad ovako rečeno mi je da prvo će se uzeti paket 20/2, pa isprobat parica i te tehnikalije i onda ako ide stavit će 30/10. Moram reć da su za sada vrlo korektni i čak pohvalni jer imam osjećaj da se trude no nebitno. I kad je puštena njihova linija, 20/2 je radio stvarnom brzinom od 19/1.9 što je zadovoljavajuće. Nakon toga sam ih kontaktirao i rekao da li mogu (kako smo se dogovorili pustiti 30/10 brzinu da bi se vidjelo koliko parica može podržati), rečeno mi je da pošaljem dopis mailom što sam i učinio i da će mi se javiti.
Stvarno su me zvali drugi dan, rekli istestirali smo i možete 30/10 (ali možda neće biti u fullu - pošto meni treba upload oko 3.5 na više rekao sam da nije problem). Ja sam skočio od sreće, otrčao doma, upalio net, a ono šok, brzina: 17/1.9 -.-, zvao sam podršku oni mi kažu nažalost ne može parica, ali poslat ćemo upit ovima na centrali koji rade. I sad pazite zove me čovjek sad, kaže imate gušenje linije i vidim da vam je premala brzina od dogovorene. Ja reko pa kolko kužim parica ne može podržati tu brzinu i ja sam se pomirio, samo mi nije jasno da zašto je rečeno da je testirano i da mogu 30/10 ako ste vidjeli da brzina nejde preko 20/2 paketa. A čovjek meni kaže pa gospodine, mi smo istestirali ujutro, parica je bez problema podržala brzinu 43/15, na što sam se ja začudio jer to daje nadu neku xD. Naravno sad net radi na jačini 17/1.9 i čekam da mi se jave.
Mene zanima ima li šanse ako je parica (koliko sam naučio do sad o nekim internet stvarima u svojih 25 godina, ta famozna parica je uvijek problem) bez problema podržala takve brzine u tom vremenu njihovom testiranja da ja stvarno imam mogućnosti dobiti takvu brzinu, ili će postoji još nekih ne riješivih parametara kojih se trebam bojati (tipa loša linija - i ako je loša jel se to može kak zamjenit, sredit? ;).
Hvala, s poštovanjem!