Bnet - konstantno pucanje veze

poruka: 17
|
čitano: 16.853
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Bok

Od zadnjih povećanja brzine imam velikih problema sa bnetom u smislu da veza na internet rjedje neki put par puta dnevno,

a cesce i po par puta na sat.

Zagreb, Crnomerec

Imam njihov 3D paket. Kad veza pukne TV i telefon dalje rade.

Mijenjali su prvo adapter na Cisco routeru a potom su zamijenili Cisco router za Thomson.

Dok je bio Cisco router u igri veza bi se cesto vratila nakon 20-60 sekundi bez potrebe za restartanjem routera, no nakon sto su ga zamijenili za Thomson, moram ga restartati ili na prekidac ili iz browsera.

Komp je spojen zicno, a kad pukne veza ni laptopi koji su spojeni wirelesom nemaju internet, tako da je za pretpostaviti da nije do kompa.

Koristim firewall od Windowsa 7 i Nod32 antivirus, sa licencama, sve je redovito azurirano.

Kažu da je kod njih sve OK te da je nesto do mog kompa te da ce poslati majstora sa laptopom za dijagnozu, no ako ustanove da je kvar bio do mojih kompova - naplatiti ce troskove od 150 Kn.

Koristenje usluge na ovakav nacin je nemoguce jer mi pucaju uploadi fajlova, Skajp konferencije, FTP komparacije direktorija itd, a da ne spominjem online igranje, pukne veza i pogibe ja :)

E sad zanima me tko je imao slicnih problema i kako (ako) ih  je rijesio.

Molim vas da napisete:

- Lokacija (grad/kvart):

- kad ste imali probleme:

- kako su se manifestirali:

- kako ste/su ih rijesili:

- koji router ste imal:

- operativni sistem:

Ti podaci ce mi trebati ako mi budu pokusali mazat oci da sam jedini s tim problemom i ako budem morao raskidati ugovor.

Zahvaljujem

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Imao sam sličan problem, ako ne i isti.

Također sam ih zvao na telefon i javljali su mi da je sve OK sa njihove strane, reko sam u redu pa sam malo pogledao modem i otkrio da firewall zapravo ''koči'', minuta posla...

Modem: SA[cisco]EPC 2434

0 0 hvala 0
16 godina

Svima govore da je kod njih sve u redu te da je do kompa,interesantni su,kao da im se to prvi put događa,uvijek ista priča.Najdraže mi je to kad kažu da će naplatit dolazak ako nije do njih.Na to si trebao uzvratit da nema problema platiču vam ako je do mene,a vi meni ako je do vas,jel pošteno.

koliki mi je da ga pola moran držat u živideru
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Bnet - konstantno pucanje veze
vgetik kaže...

Također sam ih zvao na telefon i javljali su mi da je sve OK sa njihove strane, reko sam u redu pa sam malo pogledao modem i otkrio da firewall zapravo ''koči'', minuta posla...

Modem: SA[cisco]EPC 2434

Firewall mu ni nije bio upaljen.

Thomson TWG850-4

Software Version ST9B.01.07

Sto se tice naplate dijagnoze, nek naplate samo neka rijese stvar.

No poanta je da nisu dali niti jedan savjet sto bih ja mogao napraviti sa svoje strane.

Ukoliko bude do njih zahtijevat cu oprost racuna.

13 godina
neaktivan

da, to se i meni dešava, veza, pucala svakih nekoliko sati, mislim možda riknio modem, promijenili (novi je Thomson) ga i ništa

doduše, nakon reseta proradi

onda ih nazovem i kažu da su mi smanjili brzinu jer sam prešao limit (?!?), tako da mijenjaju i IP (?!?) i da zato puca veza

to, navodno, traje, mjeseca dana pa onda puste ponovo ful brzinu

baš ću vidjet kad me maknu sa "crne liste" radi li ponovo kako treba

- Lokacija (grad/kvart): Osijek
- kad ste imali probleme: zadnjih nekoliko mjeseci (3-4)
- kako su se manifestirali: pucanje veze, potreban restart modema ili routera
- kako ste/su ih rijesili: nikako
- koji router ste imal: Netgear
- operativni sistem: W7

16 godina

I dalje isto.

Veza puca, doduse nesto rjedje. Danas je radilo OK do 7 popodne, a od tad do 11h 4 puta kvrc.

S njihove strane kao sve OK i dalje upiru prstom u moja racunala i kao potencijalne krivce navode softver na istima.

No ne znaju objasnit kako ni HTC mob koji nema ni AV ni FW ne moze na internet iako je spojen na router.

Sad kao rade udaljenu dijagnostiku routera.

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.2.2012 0:15 (Krx).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Krx kaže...
..

Sto se tice naplate dijagnoze, nek naplate samo neka rijese stvar.

No poanta je da nisu dali niti jedan savjet sto bih ja mogao napraviti sa svoje strane.

Ukoliko bude do njih zahtijevat cu oprost racuna.

- uf, prije bi se djece odrekli nego novca, ništa od takve ideje.

- oni uvjek mogu (za 96% korisnika sigurno) tvrditi da je problem s tvoje strane. Eliminiraj software uzrok korištenjem nekog liveCDa (suse, ubuntu, mint..), provjeri kabele. Od modema je njihov problem (i žice).

- vjerojatno je problem u opterećenim linijama (u kvartu), tad je obično ujutro OK, popodne ili vikend loše..

Ako si skidao veće količine tad te možda namjerno usporavaju, ali nebi prekidala veza.

Probaj pingati, modem, druga računala i npr google ili bug, 10-30ms je OK, 30-60 onako, iznad je loše.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
neaktivan

Meni su danas iz B-neta zamijenili modem.Rečeno mi je da je veza pucala zbog modema koji često imaju problem sa wirelessom.Navodno,po riječima tehničara, čak i oni ispravni modemi neko vrijeme rade odlično,pa poslije počnu zezat.Moguće je,jer problemi su mi se počeli javljati zadnjih par dana.TV i telefon su inače radili bez problema.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Krx kaže...

I dalje isto.

Veza puca, doduse nesto rjedje. Danas je radilo OK do 7 popodne, a od tad do 11h 4 puta kvrc.

S njihove strane kao sve OK i dalje upiru prstom u moja racunala i kao potencijalne krivce navode softver na istima.

No ne znaju objasnit kako ni HTC mob koji nema ni AV ni FW ne moze na internet iako je spojen na router.

Sad kao rade udaljenu dijagnostiku routera.

Pod firewall sam mislio na onaj od gatewaya, ne na kompu ili mobitelu. A koliko vidim ima intergrirani firewall....

Odi na test pingtest.net ili testiraj ping ili c/p ovo u serach "cmd /k ping google.com /n 100" i ako ti bude packet loss 90% sam uvjeren da je do firewalla.

16 godina

:-/ tja, ja imao slican problem ali je promjena adaptera routera rijesila problem.

- Lokacija (grad/kvart):

Zagreb, Jaruscica (iza Arene)

- kad ste imali probleme:

Pa prakticki od kad sam uzeo bnet s tim da sam odma u startu uzimal 3D paket u 12mj 2009 i trajal problem do 9mj 2011

- kako su se manifestirali:

Router ko da ga je netko iz struje iskopcal.Pogase se sve lampice, pa se ponovno sve lagano pale. Dakle nije ni telefon radil, ali TV da jer nema veez s routerom.

- kako ste/su ih rijesili:

Problem rijesen kad je dosao njihov tehnicar i zamijenio mi adapter od routera. Lik rekel da su tvornicki dolazili sa preslabim adapterom. 

- koji router ste imal:

Cisco  EPC2425, imao i jos uvijek imam

- operativni sistem:

WinXP i Win7 32/64bit

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Update:

Izgleda da su nešto ipak napravili jer mi zadnjih cca 7 dana nije puklo niti jednom.

Da kucnem u drvo :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

da, i meni su zamijenili modem, webstar za cisco

iako su se pravili pametni pa je kriv bio pc, kabeli,...

otkad je novog modema, nema problema

ja nosio pc na servis, instalirao opet windowse, ali ipak je do modema bilo

lokacija split

mijenjam stan od 20 kvadrata za dva manja
16 godina
apoteka kaže...

lokacija split

bezobrazni su do daske,uvik ista priča,zato ostajem na metronetu

koliki mi je da ga pola moran držat u živideru
14 godina
neaktivan

Zadnja 3 dana me muči ovaj problem, probao sam mali milijun popravaka ali ništa nije upalilo. Sutra zovem telad otamo neka pošalju nekog jacka i donese novi modem jer do njih je sigurno...Veza puca non stop, konekcija traje od 5 minuta do sat vremena, a u tom vremenu je užasno spora, jednom mi je ping na google bio preko 47000, stranica se otvara toliko da se odem otuširat, ispečem kokice, pogledam film i još mi nije loadao pola buga....Katastrofa..

- Lokacija (grad/kvart): Črnomerec, Zagreb

- kad ste imali probleme: Unatrag 3 dana 

- kako su se manifestirali: Nemogućnost konektiranja (invalid ip configuration, bad wireless adapter,....) 

- kako ste/su ih rijesili: još nisu, al bolje im je da riješe 

- koji router ste imal: Cisco EPC2425

- operativni sistem: Win7 Ultimate 64bit

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
dery kaže...
apoteka kaže...

lokacija split

bezobrazni su do daske,uvik ista priča,zato ostajem na metronetu

nisam ima dosad problema, sigurno 4 godine sve je radilo ok

bili su mi iz njihovog servisa 3 puta

1 dva starija da nevalja pc, kabel, prominili adapter radilo ok neko vrijeme

2 dva mlada, odma rekli otisa modem, doc cemo sutra. naravno nisu dosli, pravdali se snijegom

3 dva iz 1 dosli promjenit modem, jer sam ih zvao sluzbu za korisnike 5-6 puta

uglavnom, sluzba za korisnike i servis ima mjesta za napredak

a i telefon im je jos uvijek los (kako cujem, sam ga neman)

svakako bi preporucio nekome bnet internet, svejedno

mijenjam stan od 20 kvadrata za dva manja
13 godina
odjavljen

Meni je jucer sve crklo, doslovno. Ni telefona, interneta, televizija kockasta.

Fino ih nazvao, neki bas ljubazni tip bio i dogovorio se sa njim danas od 11 do 12 da dode serviser.

Zvoni lik na vrata u 11:04, fino pogleda sve, s onim nekim svojem uredajem valjda izmjerio jacinu signala. Nakon toga promjenio uticnicu, stavio splitter samo jedan (prije sam dva imao) i sada perfektno radi. Tesko mi je vjerovat ovim pricama kada sam samo imao pozitivna iskustva sa njima. Inace sam u zagrebu.

Katawa Shoujo - GOTY 2012
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

I od mene sve samo pozitivno o njima.  Nego  prije par mjeseci je i meni nenormalno pucala veza i  to bas ucestalo vise puta dnevno i bas sam poceo da izludjivam, ali nasrecu  sam skontao da je do  LogMeln Hamachi-ja kojeg sam koristio za igranje itd. da neobjasnjavam za sta je sad. Uglavnom on mi je nekako zaglavio u procesima i iako je bio  ugasen stalno je prekidao vezu po par minuta. Nakon deinstalacije programa sve mi radi opet kao svicarski sat bez problema i prekida :) 

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice