Punjenje akumulatora od auta na struju

poruka: 25
|
čitano: 17.697
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Ljudi imam problem. Auto je bio na hladnom i nije se pokretao par dana. Akumulator je stariji i ispraznila se baterija pa nemogu upalit auto, a nemam baš novaca za kupit novi ili neki punjać. Razmisljam moze li se recimo uzeti zica od produznog kabela sa recimo 3 uticnice, odrezat taj dio di su uticnice i nekak spojit akumulator na utičnicu sa time da se napuni? U slucaju da takvo sta ne dolazi u obzir biste li mi mogli naci neki oglas sa njuskala za punjace akumulatora (do 200kn) ili upute sto da gledam kod kupnje novog akumulatora jer zbilja neznam nista o tome (nisam vozac-auto je od mame a ona nezna). Auto je peugeot 307 sw.

9 godina
protjeran
Re: Punjenje akumulatora od auta na struju

Dijete drago ne diraj uticnicu, ubit ce te struja, zapalit ces auto i sebe.

Ovisno i snazi i kapacitetu akumulatora, treba ti jedan od slijedecih punjaca:

http://dobrestvari.hr/index.php?id_product=3768&controller=product&id_lang=7

http://dobrestvari.hr/index.php?id_product=3769&controller=product&id_lang=7

http://dobrestvari.hr/index.php?id_product=3770&controller=product&id_lang=7

9 godina
neaktivan

Ne smiješ ni slučajno spajati na utičnicu.

Pogineš bez problema, a akumulator isto najebe.

Za prvu ruku možeš iskoristiti neki 12V ili 15V adapter (kao onaj od mobitela, samo veći ali on ti bude punio jako dugo) ili napajanje od računala i jednu žarulju da mu ograniči struju.

Ako imaš kaj od toga lako napuniš.

Kruha i igala...
14 godina
NistaNeznam kaže...

Ljudi imam problem. Auto je bio na hladnom i nije se pokretao par dana. Akumulator je stariji i ispraznila se baterija pa nemogu upalit auto, a nemam baš novaca za kupit novi ili neki punjać. Razmisljam moze li se recimo uzeti zica od produznog kabela sa recimo 3 uticnice, odrezat taj dio di su uticnice i nekak spojit akumulator na utičnicu sa time da se napuni? U slucaju da takvo sta ne dolazi u obzir biste li mi mogli naci neki oglas sa njuskala za punjace akumulatora (do 200kn) ili upute sto da gledam kod kupnje novog akumulatora jer zbilja neznam nista o tome (nisam vozac-auto je od mame a ona nezna). Auto je peugeot 307 sw.

Nemoj slucajno da radiš to što želiš sa 220 V i tim produžnim!

Na Njuški imaš hrpetine oglasa ljudi koji prodaju punjace,dovoljno je samo ukucati Punjač sa akumulator.

Evo nprm,ovaj ja imam i ok je,covjek ga prodaje za 120 KN.

Ako želiš pobijediti,ne smiješ izgubiti!
12 godina
neaktivan

E sada koji od tih svih je najbolji i koji bi punio najbrze? Jesu li to kao za mobitel prenosive baterije ili moram imat uticnicu blizu? (u slucaju da na parkiralistu se isprazni i nemam uticnice blizu) I jel svi ti su punjaci univarzalni? Ako ne kak da znam koji trebam? Znam da imam dosta pitanja al trebam pomoc a novaca za majstora nemam.

16 godina

Kupi novi akumulator i riješi problem

9 godina
protjeran

Ma i najslabiji sa liste ce ti napuniti akumulator dovoljno da mozes startati automobil,

pa da ti alternator dalje puni akumulator.

Sto je skuplji i jaci punjac, brze puni. Naravno, najjeftiniji nisu za punit akumulatore od traktora i kamiona,

to je jasno.

Za pocetak, kad parkiras, iskljuci radio i svjetla, pa ti se akumulator nece ni nakon par dana zime isprazniti.

Drugo, ako se akomulator sam prazni jako brzo, onda je uglavnom njegovo vrijeme trajanja gotovo,

dakle vrijeme za novo.

Moze biti da je i suh, da nema vode. Sve u svemu, ima mnogo toga. Jos ako kleme krivo stavis pa napravis belaj,

bit ce te u vijestima, a mozda i na vecernjem dnevniku.

Pitaj susjeda koji ima auto da ti da start pomoc sa klemama, pa ostavi auto ukljucen 15-20min, da napuni akumulator.

Nakon toga ga ugasi, i pusti 2-3h na moru, pa probaj upalit auto. Ako hoce, super, ako nece, ili akumulator ne valja,

ili alternator.

Al tesko da ces bez automehanicara proci, ako ne valja alternator.

12 godina
neaktivan

Aha, a jel se moze naci neki akumulator do 200kn da bi trajao oko barem godinu dana? I mogu li ga ja sam stavit?

9 godina
neaktivan
NistaNeznam kaže...

E sada koji od tih svih je najbolji i koji bi punio najbrze? Jesu li to kao za mobitel prenosive baterije ili moram imat uticnicu blizu? (u slucaju da na parkiralistu se isprazni i nemam uticnice blizu) I jel svi ti su punjaci univarzalni? Ako ne kak da znam koji trebam? Znam da imam dosta pitanja al trebam pomoc a novaca za majstora nemam.

Najbolji je onaj koji ima najveću struju punjenja jer najbrže napuni akumulator.

Ali su takvi i najskuplji.

Dobro ti je kolega rekao, ako nemaš baš puno love da se na njuškalu naći dobrih punjača, ovi u dućanu za 200 kuna bi ti punili duže od 24 sata akumulator ako je skroz prazan.

Treba ti bilo koji koji je namijenjen za punjenje olovnih akumulatora napona 12V.

I svi se ukopčavaju u utičnicu, nema prijenosnih punjača s baterijama u sebi kao za mobitel (zapravo ima ali su ekstremno skupi), nego jedino imaš one koji mogu startati auto i takav bi ti super bio ako možeš nabaviti povoljno, jer onda ne moraš čekati da se akumulator napuni nego startaš auto s njim pa onda alternator u autu počne puniti akumulator dok god je auto upaljen.

Kruha i igala...
12 godina
neaktivan
fer-de-lance kaže...
NistaNeznam kaže...

Najbolji je onaj koji ima najveću struju punjenja jer najbrže napuni akumulator.

Ali su takvi i najskuplji.

Dobro ti je kolega rekao, ako nemaš baš puno love da se na njuškalu naći dobrih punjača, ovi u dućanu za 200 kuna bi ti punili duže od 24 sata akumulator ako je skroz prazan.

Treba ti bilo koji koji je namijenjen za punjenje olovnih akumulatora napona 12V.

I svi se ukopčavaju u utičnicu, nema prijenosnih punjača s baterijama u sebi kao za mobitel (zapravo ima ali su ekstremno skupi), nego jedino imaš one koji mogu startati auto i takav bi ti super bio ako možeš nabaviti povoljno, jer onda ne moraš čekati da se akumulator napuni nego startaš auto s njim pa onda alternator u autu počne puniti akumulator dok god je auto upaljen.

E to to me zanima, moze neki link za takve koji bi mi odma startali auto?

9 godina
neaktivan

Gledao sam malo, svi su dosta skupi osim nekog ovakvog:

https://www.njuskalo.hr/ostala-autooprema/profi-punjac-starter-aute-kamione-12-24-v-akumulatore-300-oglas-23379089

E sad, to je kineski brand ali ne mora biti nužno loš, s tim da su mu žice i kleme definitivno preslabi za startanje auta, tak da bi onda morao bolji kupiti.

E sad, vjeeovatno su i brojke malo prenapuhane ali budem provjerio jel imaju kakve recenzije na internetu.

Budem još pogledao, možda ima koji jeftiniji polovni a da je provjerena marka.

Kruha i igala...
14 godina

Kolega vidim ja da si ti poceo švrljati,a to ti u pravilu nikada ne bude dobro.

Googlao sam Peugeot 307 sw i izbacilo mi je da su to uglavnom Dizel vozila,sto je u tvome slucaju belaj!

Najbolje ti je da kažeš majci da kupi novi akumulator (ispegla karticu na 10 rata),jer ako imas Dizela,on ti sa takvim akumulatorom/punjacima/starterima nece moci upaliti  kada ti padne ispod -10 stupnjeva.

Znam da je besparica,ali znaj da vani akumulatore mjenjaju nakon 2 godine,dok kod nas je vjek trajanja "duzi",pa se mjenja svake 4 godine.

Kako god,ako ti je akumulator stariji od 4 godine,trebas ga zamjeniti jer ti je on vec pri kraju i radi ispod 50% snage.Ako se slabo puni(a alternator je ok),ako se prazni brzo....to su ti vec ozbiljni znakovi da traži novo!

Isto tako,znaj da Dizelu treba puno jaci akumulator od benzinjare i nece ti "oprostiti" loš akumulator na minusima!

12 godina
neaktivan
Milka30 kaže...

Kolega vidim ja da si ti poceo švrljati,a to ti u pravilu nikada ne bude dobro.

Googlao sam Peugeot 307 sw i izbacilo mi je da su to uglavnom Dizel vozila,sto je u tvome slucaju belaj!

Najbolje ti je da kažeš majci da kupi novi akumulator (ispegla karticu na 10 rata),jer ako imas Dizela,on ti sa takvim akumulatorom/punjacima/starterima nece moci upaliti  kada ti padne ispod -10 stupnjeva.

Znam da je besparica,ali znaj da vani akumulatore mjenjaju nakon 2 godine,dok kod nas je vjek trajanja "duzi",pa se mjenja svake 4 godine.

Kako god,ako ti je akumulator stariji od 4 godine,trebas ga zamjeniti jer ti je on vec pri kraju i radi ispod 50% snage.Ako se slabo puni(a alternator je ok),ako se prazni brzo....to su ti vec ozbiljni znakovi da traži novo!

Isto tako,znaj da Dizelu treba puno jaci akumulator od benzinjare i nece ti "oprostiti" loš akumulator na minusima!

Da dizlas je i ovo mu je drugi akumulator, ima vec oko 7 godina starosti taj akumulator. E sad kakav akumulator moram kupit? imal koji za 200-300kn da traje oko 1 godinu bar?

9 godina
protjeran

Izvadis akumulator, poslikas ga, oznake i velicinu se onda vidi sa fotografije.

Odes u trgovinu gdje prodaju akomulatore, kazes cici "Ej cica, ja imam ovo tu, jede govna, nece kresnut, jel imas kakav za 200-300kn da oce kresnut",

i cica ce ti reci sta i kako dalje ;)

14 godina

7 Godina starosti?

Nemoj uopce razmisljati,moras kupiti novi akumulator!

Minimalno ti mora biti od 60 Ah,a ako moze stati u kuciste i jaci-jos bolje!

Najjeftiniji akumulator od 60 Ah ti kosta oko 500 KN i trajati ce ti 100% 2 godine bez problema,malo kvalitetniji akumulatori su skuplji,pouzdaniji i traju duze,pa racunaj sta ti se vise isplati.

Jeftini akumulatori sumljive marke znaju i pucati,pa ti kiselina/gel iscuri-te ti napravi štetu koja te izađe više od samoga akumulatora!

Kod nas u Sl.Brodu postoje serviseri akumulatora,koji cesto imaju za prodaju rabljene akumulatore,koji su servisirani i na koje oni daju garanciju od godinu,dvije dana-cc 200-300 KN.

Sa obzirom na tvoju situaciju,nemoj kupovati jeftine akumulatore,preko neta ili ne daj Boze iz BiH,nego se odluci za rabljeni kod ovlastenoga servisera!

9 godina
protjeran

Tako je, obnovljeni kvalitetni akumulator je uvjek bolji od jeftinog kineskog.

Mislim, ne moraju biti losi, ali sa jeftilenom se moras upitati, zelis li ostati sa mrtvim vozilom negdje bogu iza nogu.

A onda te vucna sluzba kosta vise od akumulatora.

15 godina
neaktivan

Ja sam jucer uzeo akumulator za benzinca, 850, sa popustima 550, Exide Premium. Sa susjedom sam pricao, on ima 307 1.6 HDi i kaze da u njega idu mali akumulatori.

Pa vidi, ako uzimas kao moj, neki jeftiniji, mozda prodjes sa 400tinjak kn.

Ali za 200 neces naci nista da valja, na zalost. 

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
15 godina
neaktivan

Ne idi u ovlasteni, oni su najskuplji... 

12 godina
neaktivan

Uh vidim crno mi se pise onda:S

15 godina
neaktivan

Odi tokic, inter cars, ciak i vidi koliko ti tko moze dati. 

Reci o cemu se radi i da nemas bas viska love i budu ti izasli u susret.

12 godina
neaktivan

Ok budem, hvala svima na pomoci. Nadam se da budem naso nesto xD

12 godina
neaktivan

Mama mi rekla da moze oko 500kn na rate i sada sam zvao tokic oni taman imaju od 390-600 ovisno o marki. E sada samo za kraj ako mi netko moze dati popis marki koje trebam uzet da nebi uzeo bas one za koje govorite da su sumnjive i da bi mi mogle ostetit auto

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.1.2018 17:10 (NistaNeznam).
15 godina
neaktivan

Varta, Bosch, Exide, sa njima ne možeš pogriješiti, od tih je vjerojatno Exide najjeftiniji. 

Od jeftinijih imaš marku trgovine, tipa Ciak, TQ(Tokić), ne znam za te, neki kažu da su super, neki se ne usude probati.

Vidi što ti tamo kažu. Pitaj koliki popust daju, u Tokiću možeš napraviti člansku iskaznicu za 30%, još reci da ćeš donijeti stari aku.

14 godina
NistaNeznam kaže...

Mama mi rekla da moze oko 500kn na rate i sada sam zvao tokic oni taman imaju od 390-600 ovisno o marki. E sada samo za kraj ako mi netko moze dati popis marki koje trebam uzet da nebi uzeo bas one za koje govorite da su sumnjive i da bi mi mogle ostetit auto

Ma ti iz Tokića su ok,imas garanciju tako da nema frke.

Ali,znaj da ce ti taj iz Tokića prodati samo da proda.

Kod kupnje akumulatora vrlobitna ti je udarna snaga samoga koja se razlikuje od modela automobila.Imas Google,ukucaj Model automobila+ udarna snaga akumulatora!

Ostalo sto te zanima,to je velićina samoga akumulatora.

Tvoj automobil vjerovatno ima kutiju u koju staje akumulator?Kada saznas velićinu akumulatora,udarnu snagu i jacinu ides kod Tokića i kazes mu:

Zelim najjeftiniji akumulator,udarne snage 480A,jacine 60A,dimenzija 25x30x12 cm  (bubam)!

Trgovac ce ti naci odgovarajuci!

Mali savjet(ne pristaj na velike oscilacije udarne snage +- 100A),nego se drzi jacine koju je proizvodac tvoga automobila naveo!

Isto tako,slobodno kupi jaci od 60A(ako moze stati u kutiju),bolje je za Dizela da ima malo "žešći" akumulator.

12 godina
neaktivan

Joj ljudi puno vam hvala neznam sto bi bez vase pomoci. Ja cu onda radi sigurnosti ponjeti taj stari akumulator tamo da budem 100% siguran u dimenzije i sve to. Samo mi bila vazna marka da znam sto da ne uzimam. Hvala jos jednom svima

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice