Problemi s overseas dostavljačem - kako se zaštiti

poruka: 10
|
čitano: 3.553
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina

Pozdrav,

2 puta za redom mi se dogodilo da nisam čuo telefonski poziv overseas dostavljača s kojim oni provjeravaju da li sam kod kuće. Prilikom sljedeće dostave dostavljač je bio ljut, održao mi lekciju zašto se nisam javio te mi je rekao da mi je MOŽDA ostavio paket u kvartovskom TISKU.

Dakle, nije mi čak ni rekao da je ostavio, nego da je možda ostavio, da nije siguran. I cijeli kontekst te interakcije je bio kao da se on inati i zapravo mi ne želi reći jel ostavio ili nije ostavio u TISKU.

Jel to normalno ponašanje ili sam ja lud? Jel normalno da se dostavljač tako osvećuje i igra šerifa te mi MOŽDA ostavlje pakete okolo po kvartu?

Kontaktirao sam overseas korisničku podršku - ali nije bilo prevelike koristi, rekli su da bi dostavljač isključivo trebao osobno dostaviti paket. Ali nije jasno koja je sudbina paketa kojeg je dostavljač MOŽDA ostavio na TISKU niti kako će se to spriječiti u buduće, te što mogu od tog dostavljača očekivati u budućnosti.

Pitanje je koje korake mogu poduzeti?

Da li postoji neka državna institucija koja nadzire poslovanje dostavljačkih službi, da li postoje neki zakoni koji reguliraju njihovo poslovanje?

Recimo, trgovca se može prijaviti tržišnoj inspekciji Državnog inspektorata, telekome HAKOM-u. Kome prijaviti overseas?

Zahvaljujem.

11 godina
Re: Problemi s overseas dostavljačem - kako se zaš

@Spoke

Polako. Javiš se kada te netko zove, ak' ne odmah onda čim stigneš.

Ne znamo pozadinu vašeg razgovora, al izgledaš ljutito.

Postoje zakoni, jako lijepo su napisani. Možeš ih prijaviti ovima koje si spomenuo. Neće to ništa pomoći.

dzg
9 godina

1. 2 puta ti se zaredom desilo

2. Propusteni poziv? Nazoves nazad

3. Imas broj za pracenje, po njemu vidis di ti je paket

4. Vozac je ljut, nakrcaju ih doslovno previse i onda ga takva sitnica izbaci iz takta, da se razumijemo to nije opravdanje, al jbg svi smo mi ljudi

5. Najbolje ohladit malo glavu, , to sto bi za isao prijaviti nema smisla , vjeruj, on ce rec nije te dobio na mob, nije bilo nikog kod kuce i onda ostavlja pyket u najblizem pick up mjestu do tebe

13 mjeseci
protjeran

Nije ni tim dostavljačima lako, zamisli svaki dan se navlačit sa par stotina pacijenata, cimat ih okolo, tražit, zivkat, ispunjavat muzičke želje i istovremeno se probijat kroz promet.... i onda bi te ovaj još prijavljivao jer mu je dosadno.

Čudim se da to itko više i želi raditi...

Čekam samo da nepalci potpuno preuzmu i tu branšu, al će onda biti kukanja...

15 godina
Nije ti palo na pamet da jednostavno odeš do kvartovskog Tiska i pokupiš paket? Ako i nije tamo, bar ćeš znati na čemu si...
13 godina
Cekaj, jel ovo istina sto neki pisu? Opravdavate dostavljaca sto se dere na korisnika i nece mu reci jel mu ostavio paket ili ne? Jel sanjam?

Pa posao mu je da zove, posao mu je da ostavi paket, placas ga ti sa svojih 5 ili 7 eura ili koliko vec da ti dostavi paket. I to u puno slucajeva ne u dogovoreno vrijeme.

Zamisli, lik mu se nije javio 2 puta. Kakve to ima veze? Ok, nije mu ostavio paket i gotovo ali raditi inat i derat se i govorit mozda sam ti ostavio paket a mozda nisam, daj molim te.

Nitko ga ne tjera da bude dostavljac. Najbolje da se svi deremo na svakoga na poslu i to je to. Jer svi trebamo biti dostupni iste sekunde dok dostavljac iz Overseasa zove. Ipak je on Bog.

Razumijem da nije njihov problem sto ih malo ima i sto rade za male novce ali isto tako nije ni moj problem.

I da, ja bi mu napisao prigovor pa nek smislja sta hoce.
Poruka je uređivana zadnji put sub 8.6.2024 13:45 (siljo90).
11 godina

@siljo90

Imaš pravo ovo što pišeš.

Mislim da nitko ovdje ne opravdava dostavljača. Samo želimo pomoći čovjeku, da sve prođe najbolje za sve i što bezbolnije.

Ak' mislite da netko ne radi svoj posao, prijavite ga šefu. Nema druge.

Nemojte vi ulaziti u prevelike rasprave il vi da tražite pravdu. To nemojte raditi.

Ako nečiji riječnik nije primjeren, zamolite da se tako ne ponaša. Odmah reagirajte.

Ne naručujem, osobno preko dostavnih službi nešt puno, te nisam imao problema nikada sa njima.

Imao sam sa HP. Jedan paket mi je stajao na glavnoj pošti(ZG-Jurišićeva kod Gl. kolodvora), tjednima. Dok nisam kontaktirao trgovaca koji mi je dao tracking broj, te sam sam pronašao gdje mi je paket.

Otišao po njega, i to je bilo to. Navodno je poštar dostavio paket mado, al me nije bilo. Nikada nisam dobio nikakvu obavijest.

Stalno je netko bio doma, i tak'...to je bilo prije par godina. Žalio se ja il ne, ništa to neće promijeniti. Ne znam kako je sada tamo, al meni se čini da je to sve rasulo. Okay, njihov problem.

Za druge slučajeve i ljude čujem svašta.

Sa dostavnim službama zna biti problema. Npr. izgube paket. Mislim nije bilo ništa vrijedno, komadi čelika, željeza, šarafe...

Kako repa jedan odličan mladi zagrebački reper:

To ti tak ide i to ti je tak, bum klik klak...

Djerkoulica.

Tak' da to vam je tak'. Pređete preko toga i život ide dalje.

dzg
Poruka je uređivana zadnji put sub 8.6.2024 16:44 (PzKpfw).
13 mjeseci
protjeran
siljo90 kaže...
Opravdavate dostavljaca sto se dere na korisnika i nece mu reci jel mu ostavio paket ili ne?

Gdje piše da se dostavljač derao na njega ??

Ali tako obično kreće preuveličavanje, prvo ovaj prvi 'nadoda' malo, onda idući već kreće kako se evo derao na njega, a sljedeći će reći kako ga je i gušio za vrat.

A na kraju nismo uopće čuli ni drugu stranu priče koja je često realnija...

P.S. I svaki puta kad Overseas ostavi paket u svom checkpointu, bio to Tisak ili nešto deseto, korisnik automatski dobije i SMS i viber poruku i email, tako da ti tu informaciju uopće ni ne mora reći dostavljač i tako da sumnjam u cijelu priču...

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.6.2024 16:49 (Lion44).
13 godina
Isprike, pod derao sam mislio na ovaj dio: "Prilikom sljedeće dostave dostavljač je bio ljut, održao mi lekciju zašto se nisam javio te..."
17 godina
Ja pak imam slučaj da mi je paket dostavljen ali ni paketa (2 komada) ni poziva.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice