puno važno kom pripada.

puno važno kom pripada.

Ali u prvom tekstu pise ovo: " a umro 7. siječnja 1943. godine u hotelu "Newyorker" u New Yorku"
a u drugom tekstu: " Nakon desetljeća neumorna rada, Tesla je gotovo zaboravljen i gladan umro u hladnoj sobici hotela "Astoria" u New Yorku 08. siječnja 1943. "
Hmmm???
nisam ni ja pobornik teorija zavjera, i ne vjerujem da fbi drži desetke teslinih dokumenata koji su toliko revolucionarni da padneš da dupe, ali sigurno imaju bar 2-3 zanimljiva. bar teorijski zanimljiva.
"This new power for the driving of the world's machinery will be derived from the energy which operates the universe, the cosmic energy, whose central source for the earth is the sun and which is everywhere present in unlimited quantities."
"I have harnessed the cosmic rays and caused them to operate a motive device. Cosmic ray investigation is a subject that is very close to me. I was the first to discover these rays and I naturally feel toward them as I would toward my own flesh and blood. I have advanced a theory of the cosmic rays and at every step of my investigations I have found it completely justified. The attractive features of the cosmic rays is their constancy. They shower down on us throughout the whole 24 hours, and if a plant is developed to use their power it will not require devices for storing energy as would be necessary with devices using wind, tide or sunlight. All of my investigations seem to point to the conclusion that they are small particles, each carrying so small a charge that we are justified in calling them neutrons. They move with great velocity, exceeding that of light. More than 25 years ago I began my efforts to harness the cosmic rays and I can now state that I have succeeded in operating a motive device by means of them. I will tell you in the most general way, the cosmic ray ionizes the air, setting free many charged ions and electrons. These charges are captured in a condenser which is made to discharge through the circuit of the motor. I have hopes of building my motor on a large scale, but circumstances have not been favorable to carrying out my plan."
danas je teslin ročkas! 
google naravno uvijek prati takve stvari.. pa su stavili i prigodan logo 
DA NEMA NIKOLE TESLE MI BI DANAS TELEVIZOR GLEDALI U MRAKU
Haha!
Ako je sala, svaka cast!!!
Ako nije, fakat si panj! xD
ne nego nebi gledal tv niti pisal tu sad na forumu ;)
danas je teslin ročkas! 
google naravno uvijek prati takve stvari.. pa su stavili i prigodan logo 
dobro je da google prati takve događaje i svaka čast Tesli,ali taj logo je nemaštovit i jadan.. ko i svi prigodničarski do sad..
kao da ih djeca rade..
kad ih vidim dignu mi tlak..
nebi u mraku nego na sviječu
Celebrating tbe 150th anniversary of Nikola Tesla's birth in 2006 ... Serbia is celebrating the 150th anniversary of the birth of Nikola Tesla ...
a đe smo mi?
Celebrating tbe 150th anniversary of Nikola Tesla's birth in 2006 ... Serbia is celebrating the 150th anniversary of the birth of Nikola Tesla ...
a đe smo mi?
Tko nas j*** :D
a đe smo mi?
Tko nas j*** :D
Slovenija
Da je zivio samo maaalkice duze, mi bi sad letili okolo u space shuttle-ima.
Ne, stvarno, bio je velik covjek, a jos veci izumitelj.
Prokleti CIA. (Svi znate na sta mislim)
tesla je umro prije osnutka cia-e, ako ciljaš na ono kaj ja mislim..
tesla je umro prije osnutka cia-e, ako ciljaš na ono kaj ja mislim..
nije bitno jel CIA, DEA, FBI *ura*, palac, vec o profiterskim lobijima koji gledaju svoje interese, a
ne kao Tesla koji je gledao da covjecanstvo lakse i bolje i ljepse zivi.
tesla genije ispred svog vremena, pa čak i sada našeg, on je prije stoljeća radio stvari koje još uvijek nisu jasne ljudima
dovoljno je reći samo na bežićni prijenos el. energije, a da ne spominjem brod koji je nestao, čak je prema tom događaju snimljen film, lik se našao među 2 dimenzije i pojavi se u budućnosti,a nakon toga kreće smak svijete jer je narušena ravnoteža svemira, zakon film
sve u svemu, niđo najbolji si
čovjek je umro u 86. godini.. kaj je trebo 120 godina živjet?
no nećemo više o tome.. nit je mjesto nit vrijeme 
no istina jest da su njegove ideje nekima zasmetale..
da je svoje zamislio ostvario imali bi fen bez šnjure :)
Stretan mu rođendan, koliko vidim i Google se ga je sjetio, logom na tražilici.
Ma glupi amerikanci, samo bubnu bez razmišljanja. Neznaju ni šta je Europa, kamoli gdje je.
Ma glupi ameri se kite tudim perjem, uffff kaj to mrzim
pa ako je čovjek uzeo kasnije američko državljanstvo onda je i Amerikanac. i nema se tu šta govoriti o "glupim Amerima".
i tehnički, nemamo se mi šta ljutiti. Dok je živio u Europi, on je bio državljanin Austro-Ugarske (ne Hrvatske) srpske narodnosti.
I iako se "ponosio srpskim rodom i hrvatskom domovinom", najveće uspjehe je postigao u Americi koja mu je i omogućila da ostvari svoj ogromni potencijal.
zato slavite djelo i zasluge ovog genijalnog čovjeka, a ne brojte krvna zrnca.
pa ako je čovjek uzeo kasnije američko državljanstvo onda je i Amerikanac. i nema se tu šta govoriti o "glupim Amerima".
i tehnički, nemamo se mi šta ljutiti. Dok je živio u Europi, on je bio državljanin Austro-Ugarske (ne Hrvatske) srpske narodnosti.
I iako se "ponosio srpskim rodom i hrvatskom domovinom", najveće uspjehe je postigao u Americi koja mu je i omogućila da ostvari svoj ogromni potencijal.
zato slavite djelo i zasluge ovog genijalnog čovjeka, a ne brojte krvna zrnca.
Pa kaj ti baljezgas????
Ako se on ponosio srpskim rodom i hrvatskom domovinom, onda se mi Hrvati i Srbi mozemo time pohvalit.
A to kaj je uzeo americko drz. to nema veze jer je to poslovna odluka s kojom je uspio napravit prakticni dio svojih genijalnih ideja.
Takoder, kakve to veze ima za Amere sto je neke svoje ideje pretvorio u stvarnost u Americi?
Ta Amerika se samo moze sramit jer iako su mu bogatasi pomogli, jos vise su mu odmogli u njegovim humanim idejama
jer su vidjeli da od njih nece imat koristi.
a kako mu je to pomogla hrvatska gruda, molim te objasni?
čim je dobio priliku, utekao je prvo na europska sveučilišta, a kasnije i u SAD.
čime se mi to imamo ponositi kad je čovjek pobjegao glavom bez obzira i onda stekao svjetsku slavu?
jel misliš da bi postigao to što je, da je ostao živjet kraj Gospića? roflmao