Nikola Tesla genij

poruka: 117
|
čitano: 31.841
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Nikola Tesla genij
Dragon wizard kaže...
DaffyDuck kaže...

puno važno kom pripada.

Potpis. Koje god da je nacionalnosti, roda, vjere, itd., itd., itd., on je genij, i cijeli se svijet može njime ponositi. Mi posebno.Belji seNevinašce
 ma imaš ti pravo
Bolje biti 100 godina bogataš nego 7 dana siromah
17 godina
neaktivan
MorciTheCroat kaže...
jurluk kaže...
 Odlicni tekstovi :-)

Ali u prvom tekstu pise ovo: " a umro 7. siječnja 1943. godine u hotelu "Newyorker" u New Yorku"

a u drugom tekstu: " Nakon desetljeća neumorna rada, Tesla je gotovo zaboravljen i gladan umro u hladnoj sobici hotela "Astoria" u New Yorku 08. siječnja 1943. "

Hmmm???

Zadnje dane je sigurno proveo u "New Yorkeru". Imam ja onu knjigu u kojoj su svi oni intervjui u kojima on u New Yorkeru prica nekom novinaru o cijelom svom zivotu, nekoliko mjeseci prije smrti.
Nothing is true, everything is permitted... 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina
neaktivan
DaffyDuck kaže...

http://waterpoweredcar.com/teslascar.html

najzanimljiviji izum. sam ga je uništio, nažalost.

Ahh... ljudi moji Tesla je nedvojbeno bio veliki izumitelj i hrpa njegovih patenata je prisvojio netko drugi, ali ja iskreno ne vjerujem da bi ovako pokretan auto (kao u gore navedenom clanku) pao samo tako u zaborav, ili kao sto je netko rekao "pomocu elektromagnetskog polja "preselio" brod iz USA u Alpe!Ma dajte ljudi... autor teksta u gore navedenom linku, navodi sve "zive specifikacije" navedenog uredaja koji pokrece automobil elektricnom energijom iz "zraka" ili bezicnim prijenosom, ali eto... nekako je to sve nestalo, nitko to vise ne moze izumiti, sve je to FBI "oteo" i sakrio u svoje podrume, ali eto nekako se nasi forumasi i hrpetina svjeta dokopala kojekakvih Teslinih patenata u pdf-u i cuvaju sve te tajne skupa sa FBI-em.

Ja nemam nikakvih tabua kada je rijec o ovakvim i slicnim stvarima, ali ponekad citajuci poneke izjave stvarno me "slag trefi".

To je kao i ono sa Rooseveltom, nitko nikada nije pronasao a niti jedan dokaz o tome (osim price nekog farmera koji tvrdi da je vidi nesto svjetlucavo na polju), a stvoreno je na milijun prica, zavjera i dokumentacija zajedno sa filmom koji su poprilicno nevjerodostojni.

Tesla je nesumljivo imao izume koji su bili ispred njegova doba, ali neke price (poput broda teleportiranog nekolio tisuca km) jednostavno ne mogu "prozvakati".
No matter how fantastic your latest and greatest PC is, you will be able to buy it for half the price in 12 months
17 godina
croart kaže...
DaffyDuck kaže...

Ahh... ljudi moji Tesla je nedvojbeno bio veliki izumitelj i hrpa njegovih patenata je prisvojio netko drugi, ali ja iskreno ne vjerujem da bi ovako pokretan auto (kao u gore navedenom clanku) pao samo tako u zaborav, ili kao sto je netko rekao "pomocu elektromagnetskog polja "preselio" brod iz USA u Alpe!Ma dajte ljudi... autor teksta u gore navedenom linku, navodi sve "zive specifikacije" navedenog uredaja koji pokrece automobil elektricnom energijom iz "zraka" ili bezicnim prijenosom, ali eto... nekako je to sve nestalo, nitko to vise ne moze izumiti, sve je to FBI "oteo" i sakrio u svoje podrume, ali eto nekako se nasi forumasi i hrpetina svjeta dokopala kojekakvih Teslinih patenata u pdf-u i cuvaju sve te tajne skupa sa FBI-em.

Ja nemam nikakvih tabua kada je rijec o ovakvim i slicnim stvarima, ali ponekad citajuci poneke izjave stvarno me "slag trefi".

To je kao i ono sa Rooseveltom, nitko nikada nije pronasao a niti jedan dokaz o tome (osim price nekog farmera koji tvrdi da je vidi nesto svjetlucavo na polju), a stvoreno je na milijun prica, zavjera i dokumentacija zajedno sa filmom koji su poprilicno nevjerodostojni.

Tesla je nesumljivo imao izume koji su bili ispred njegova doba, ali neke price (poput broda teleportiranog nekolio tisuca km) jednostavno ne mogu "prozvakati".
 okej ti si skeptičan prema tome. ovo sam čitao davno u nekom časopisu, gdje je bilo malo podrobnije opisano, pa tako je ukazano da nikakvi pisani tragovi nisu pronađeni o ovome slučaju, nego se sve bazira na svjedočanstvu Save. On je to naravo mogao preuveličati, i vjerojatno je. A Tesla nije izvlačio energiju iz zraka, nego je vjerojatno otkrio nešto što se danas naziva tamna energija svemira. u nekoliko intervjua i razgovora je ukazao na to. govorio je nešto u stilu "u svemiru postoji nešto što ne mogu objasniti, ali mogu to učiniti upotrebljivim". tamna tvar i tamna energija je bila science fiction prije samo 10 godina. ugledni fizičari koji su govorili o tome bili su ismijavani od strane drugih uglednih fizičara. a evo danas se svi kunu u to. što ako postoji način da se ta energija pretvori u ljudima korisnu? e onda će te "šlag trefit".

nisam ni ja pobornik teorija zavjera, i ne vjerujem da fbi drži desetke teslinih dokumenata koji su toliko revolucionarni da padneš da dupe, ali sigurno imaju bar 2-3 zanimljiva. bar teorijski zanimljiva.

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.2.2009 23:02 (DaffyDuck).
17 godina
protjeran
croart kaže...
DaffyDuck kaže...

Tebi je to nepojmljivo jer to sada nije nesto normalno, vec po tebi nemoguce.
Isto tako vecina njegovih izuma i zamisli je u Teslino doba bila znanstvena fantastika, i gle fakat nije fantastika vec pravi izumi.
Da nije bilo prejakih lobija kojima smeta free energy, danas bi svijet bio drasticno napredniji.

EVE ONLINE http://www.afk-wrecking.com/ (EVE kanal "ELITC") http://cro4life.freehostia.com/ Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
17 godina
neaktivan
MorciTheCroat kaže...
croart kaže...
DaffyDuck kaže...

Isto tako vecina njegovih izuma i zamisli je u Teslino doba bila znanstvena fantastika, i gle fakat nije fantastika vec pravi izumi.
Da nije bilo prejakih lobija kojima smeta free energy, danas bi svijet bio drasticno napredniji.

Nije to meni nepojmljivo, sto se toga tice imam siroka gledista, nego mi je nepojmljivo da takva senzacija u to doba prode tako ne zapazeno. Da li igdje ima neki stari clanak ili isjecak iz nekog zapisa o tome ili je samo usmena predaja?

Naime zanima me da li je itko vjerodostojan to stavio na papir,  isti slucaj je sa automobilom (mada i u samom clanku napominju da je jedini svjedok Savo) gdje "DaffyDuck" kaze: "A Tesla nije izvlačio energiju iz zraka, nego je vjerojatno otkrio nešto što se danas naziva tamna energija svemira", mada se u ovom clanku spominje ustvari bezican prijenos energije, odnosno kazu da je nekako slao elektricnu energiju iz elektrane do automobila ali nitko ne zna kako niti je tko to vidio.

I upravo o tome ja govorim, evo vec na ovom automobilu su dvije razlicite teorije samo u ovoj diskusiji.
Najvjerojatnije nesto u tome svemu ima, ali ljudi kakvi jesu nakraju ove teme izaci ce barem jos dvije teorije, a googlajuci vjerojatno se moze naci puno vise.

I sada me samo zanima koja je najbliza istini jer jednostavno nema nikakvog zapisa i zato mi "slanje" broda naokolo po svijetu jednostavno ne zvuci bas previse vjerodostojno.
Ne kazem da nije istina, ali isto tako nitko ne moze potvrditi je istina...

No matter how fantastic your latest and greatest PC is, you will be able to buy it for half the price in 12 months
17 godina
croart kaže...
MorciTheCroat kaže...
croart kaže...
DaffyDuck kaže...

Nije to meni nepojmljivo, sto se toga tice imam siroka gledista, nego mi je nepojmljivo da takva senzacija u to doba prode tako ne zapazeno. Da li igdje ima neki stari clanak ili isjecak iz nekog zapisa o tome ili je samo usmena predaja?

Naime zanima me da li je itko vjerodostojan to stavio na papir,  isti slucaj je sa automobilom (mada i u samom clanku napominju da je jedini svjedok Savo) gdje "DaffyDuck" kaze: "A Tesla nije izvlačio energiju iz zraka, nego je vjerojatno otkrio nešto što se danas naziva tamna energija svemira", mada se u ovom clanku spominje ustvari bezican prijenos energije, odnosno kazu da je nekako slao elektricnu energiju iz elektrane do automobila ali nitko ne zna kako niti je tko to vidio.

I upravo o tome ja govorim, evo vec na ovom automobilu su dvije razlicite teorije samo u ovoj diskusiji.
Najvjerojatnije nesto u tome svemu ima, ali ljudi kakvi jesu nakraju ove teme izaci ce barem jos dvije teorije, a googlajuci vjerojatno se moze naci puno vise.

I sada me samo zanima koja je najbliza istini jer jednostavno nema nikakvog zapisa i zato mi "slanje" broda naokolo po svijetu jednostavno ne zvuci bas previse vjerodostojno.
Ne kazem da nije istina, ali isto tako nitko ne moze potvrditi je istina...

ma ja sam to čitao u neko časopisu, gdje se nije spominjao bežičan prijenos struje, nego ova teorija sa tamnom energijom. ne mogu to sad naći, pokušat ću, pa sam samo stavio ovo sa interneta. a bežičan prijenos struje je već postignut, naprimjer, i to nedavno. istina, to sa autom je dosta plitko, ali evo nečeg sličnog onom što sam pročitao u tom časopisu:

također, njegove riječi o toj(?) energiji:
"a mysterious radiation, which comes out of the aether"

"This new power for the driving of the world's machinery will be derived from the energy which operates the universe, the cosmic energy, whose central source for the earth is the sun and which is everywhere present in unlimited quantities."

"I have harnessed the cosmic rays and caused them to operate a motive device. Cosmic ray investigation is a subject that is very close to me. I was the first to discover these rays and I naturally feel toward them as I would toward my own flesh and blood. I have advanced a theory of the cosmic rays and at every step of my investigations I have found it completely justified. The attractive features of the cosmic rays is their constancy. They shower down on us throughout the whole 24 hours, and if a plant is developed to use their power it will not require devices for storing energy as would be necessary with devices using wind, tide or sunlight. All of my investigations seem to point to the conclusion that they are small particles, each carrying so small a charge that we are justified in calling them neutrons. They move with great velocity, exceeding that of light. More than 25 years ago I began my efforts to harness the cosmic rays and I can now state that I have succeeded in operating a motive device by means of them. I will tell you in the most general way, the cosmic ray ionizes the air, setting free many charged ions and electrons. These charges are captured in a condenser which is made to discharge through the circuit of the motor. I have hopes of building my motor on a large scale, but circumstances have not been favorable to carrying out my plan."

nakon takvih riječi sklon sam povjerovati da u slučaju sa Pierce Arrowom ipak ima više od pola istine, a vi mi jebite mater.
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.2.2009 0:27 (DaffyDuck).
17 godina

danas je teslin ročkas! Smijeh

google naravno uvijek prati takve stvari.. pa su stavili i prigodan logo Osmijeh

http://clients1.google.com/

google tesla google tesla
Poruka je uređivana zadnji put pet 10.7.2009 0:06 (nixass).
17 godina
neaktivan
Nikola Tesla genij

DA NEMA NIKOLE TESLE MI BI DANAS TELEVIZOR GLEDALI U MRAKU

17 godina
razer1911 kaže...

Haha!

Ako je sala, svaka cast!!!

Ako nije, fakat si panj! xD

- Psiho246
17 godina
razer1911 kaže...

ne nego nebi gledal tv niti pisal tu sad na forumu ;)

People who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do.
16 godina
neaktivan
nixass kaže...

danas je teslin ročkas! Smijeh

google naravno uvijek prati takve stvari.. pa su stavili i prigodan logo Osmijeh

http://clients1.google.com/

dobro je da google prati takve događaje i svaka čast Tesli,ali taj logo je nemaštovit i jadan.. ko i svi prigodničarski do sad..

kao da ih djeca rade..

kad ih vidim dignu mi tlak..

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.7.2009 9:09 (seneka).
16 godina
neaktivan
razer1911 kaže...

nebi u mraku nego na sviječu

17 godina
neaktivan
Nikola Tesla genij

Celebrating tbe 150th anniversary of Nikola Tesla's birth in 2006 ... Serbia is celebrating the 150th anniversary of the birth of Nikola Tesla ...

a đe smo mi?

OS: Windows XP SP3 Professional, Windows 7 RC build 7100
17 godina
djdomi kaže...

Celebrating tbe 150th anniversary of Nikola Tesla's birth in 2006 ... Serbia is celebrating the 150th anniversary of the birth of Nikola Tesla ...

a đe smo mi?

Tko nas j*** :D

17 godina
neaktivan
infinityzg kaže...
djdomi kaže...

a đe smo mi?

Tko nas j*** :D

Slovenija

Life is like a next-gen game. Graphics are awesome but the gameplay sucks!
16 godina
neaktivan
Nikola Tesla genij

Da je zivio samo maaalkice duze, mi bi sad letili okolo u space shuttle-ima.Smijeh

Ne, stvarno, bio je velik covjek, a jos veci izumitelj.

Prokleti CIA. (Svi znate na sta mislim)

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
17 godina

tesla je umro prije osnutka cia-e, ako ciljaš na ono kaj ja mislim..

17 godina
protjeran
nixass kaže...

tesla je umro prije osnutka cia-e, ako ciljaš na ono kaj ja mislim..

nije bitno jel CIA, DEA, FBI *ura*, palac, vec o profiterskim lobijima koji gledaju svoje interese, a

ne kao Tesla koji je gledao da covjecanstvo lakse i bolje i ljepse zivi.

16 godina
neaktivan

tesla genije ispred svog vremena, pa čak i sada našeg, on je prije stoljeća radio stvari koje još uvijek nisu jasne ljudima

dovoljno je reći samo na bežićni prijenos el. energije, a da ne spominjem brod koji je nestao, čak je prema tom događaju snimljen film, lik se našao među  2 dimenzije i pojavi se u budućnosti,a nakon toga kreće smak svijete jer je narušena ravnoteža svemira,  zakon film

sve u svemu, niđo najbolji si

17 godina

čovjek je umro u 86. godini.. kaj je trebo 120 godina živjet?

no nećemo više o tome.. nit je mjesto nit vrijeme Smijeh

no istina jest da su njegove ideje nekima zasmetale..

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.7.2009 14:52 (nixass).
16 godina
neaktivan
Nikola Tesla genij

Našao sam jedan intervju s Teslom iz 1931. - meni je stvarno fascinantno kako je taj čovjek razmišljao i u 75. godini - LINK

A man will rise, a man will fall, from the sheer face of love, like a fly from a wall, it's no secret at all.
17 godina
neaktivan
Nikola Tesla genij

da je svoje zamislio ostvario imali bi fen bez šnjure :)

OS: Windows XP SP3 Professional, Windows 7 RC build 7100
17 godina
Nikola Tesla genij

Stretan mu rođendan, koliko vidim i Google se ga je sjetio, logom na tražilici.

17 godina

Tesla je bio veliki Amerikanac:

http://vnboards.ign.com/outpost/b22180/111291774/p1/?5

17 godina
segregator kaže...

Tesla je bio veliki Amerikanac:

http://vnboards.ign.com/outpost/b22180/111291774/p1/?5

Ma glupi amerikanci, samo bubnu bez razmišljanja. Neznaju ni šta je Europa, kamoli gdje je.

MSN i e-mail - drazen016@net.hr
17 godina
protjeran
Nikola Tesla genij

Ma glupi ameri se kite tudim perjem, uffff kaj to mrzim

17 godina
neaktivan
Nikola Tesla genij

pa ako je čovjek uzeo kasnije američko državljanstvo onda je i Amerikanac. i nema se tu  šta govoriti o "glupim Amerima".

i tehnički, nemamo se mi šta ljutiti. Dok je živio u Europi, on je bio državljanin Austro-Ugarske (ne Hrvatske) srpske narodnosti.

I iako se "ponosio srpskim rodom i hrvatskom domovinom", najveće uspjehe je postigao u Americi koja mu je i omogućila da ostvari svoj ogromni potencijal.

zato slavite djelo i zasluge ovog genijalnog čovjeka, a ne brojte krvna zrnca.

http://www.petitiononline.com/sfhrt/petition.html -- Peticija za normalni termin Voyagera na HRT-u
17 godina
protjeran
DhulKarnain kaže...

pa ako je čovjek uzeo kasnije američko državljanstvo onda je i Amerikanac. i nema se tu  šta govoriti o "glupim Amerima".

i tehnički, nemamo se mi šta ljutiti. Dok je živio u Europi, on je bio državljanin Austro-Ugarske (ne Hrvatske) srpske narodnosti.

I iako se "ponosio srpskim rodom i hrvatskom domovinom", najveće uspjehe je postigao u Americi koja mu je i omogućila da ostvari svoj ogromni potencijal.

zato slavite djelo i zasluge ovog genijalnog čovjeka, a ne brojte krvna zrnca.

Pa kaj ti baljezgas????

Ako se on ponosio srpskim rodom i hrvatskom domovinom, onda se mi Hrvati i Srbi mozemo time pohvalit.

A to kaj je uzeo americko drz. to nema veze jer je to poslovna odluka s kojom je uspio napravit prakticni dio svojih genijalnih ideja.

Takoder, kakve to veze ima za Amere sto je neke svoje ideje pretvorio u stvarnost u Americi?

Ta Amerika se samo moze sramit jer iako su mu bogatasi pomogli, jos vise su mu odmogli u njegovim humanim idejama

jer su vidjeli da od njih nece imat koristi.

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.7.2009 20:02 (MorciTheCroat).
17 godina
neaktivan
Nikola Tesla genij

a kako mu je to pomogla hrvatska gruda, molim te objasni?

čim je dobio priliku, utekao je prvo na europska sveučilišta, a kasnije i u SAD.

čime se mi to imamo ponositi kad je čovjek pobjegao glavom bez obzira i onda stekao svjetsku slavu?

jel misliš da bi postigao to što je, da je ostao živjet kraj Gospića? roflmao

http://www.petitiononline.com/sfhrt/petition.html -- Peticija za normalni termin Voyagera na HRT-u
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice