Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.585.448
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran
Re: Chat tema ljubitelja hardvera
Tonči kaže...

Intel je fora, ali da, da nije AMD-a, ne bi ti još dugo vidio 6 jezgara na consumer platformi ni 18 na HEDT-u.

I sta bi nam falilo? 

12 godina
ansha kaže...
Tonči kaže...

Intel je fora, ali da, da nije AMD-a, ne bi ti još dugo vidio 6 jezgara na consumer platformi ni 18 na HEDT-u.

I sta bi nam falilo? 

Pa jezgri bi nam falilo 

MISCREATED
16 godina
Cuj prodajes sigurno da bi kupio jos boljeg od tih koji poatoje amd ti nije bas primamljivim
AMD AntiBoy
17 godina
odjavljen

Trenutno ne postoje i još dosta vremena neće postojati bolji od 7980XE i 8700K, a i 5960X je u vrhu. Threadrippera ću možda prodati, ali posljednjeg. :) 

Nope.
14 godina
protjeran
Tonči kaže...
war3_tft kaže...
Znam da sam i prije guglao o tome uncoreu i navodno da za gaming nema nikakvog efekta dizanje uncorea, ali zato mogu nastati problemi sa stabilnoscu. Koja je glavna svrha uncorea? Da li dizanje uncorea uvijek rezultira jednakim/vecim naponom?

Ovisi kako gdje, ali ima razlike. To je brzina cache memorije. Ironično, važnije je kod lošije napisanih igara.

Znaci kod HOTS-a bi to mozda pomoglo? Jer tamo je stari sc2 engine pa 5 jezgri samo sto se ne ugasi, a jedna roka 75-100%.

16 godina
A neznam nisam bas u toku ali koliko se sjecam da je najava intela bila za hedt platformu 24c/48t x299
AMD AntiBoy
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.4.2018 16:28 (dreadmoore).
17 godina
odjavljen
war3_tft kaže...

Znaci kod HOTS-a bi to mozda pomoglo? Jer tamo je stari sc2 engine pa 5 jezgri samo sto se ne ugasi, a jedna roka 75-100%.

Kod HOTS-a jedino pomaze 32bita i dx9. No, kako su jucer najavili napustanje podrske za isto od ljeta vec su pocele naveliko zalopojke...

17 godina
odjavljen
war3_tft kaže...
Tonči kaže...
war3_tft kaže...
Znam da sam i prije guglao o tome uncoreu i navodno da za gaming nema nikakvog efekta dizanje uncorea, ali zato mogu nastati problemi sa stabilnoscu. Koja je glavna svrha uncorea? Da li dizanje uncorea uvijek rezultira jednakim/vecim naponom?

Ovisi kako gdje, ali ima razlike. To je brzina cache memorije. Ironično, važnije je kod lošije napisanih igara.

Ne, HotS radi odlično. Cijeli set Blizzardovih enginea je fantastičan. Nisu DX12/Vulkan pa da koriste multi-core, ali su iznimno dobri i brzi s nula bugova i problema. Ja na 1080Ti i 8700K imam oko 250-350 FPS za 1440 rezu. Čak na 5K imam 150 FPS. Imat će i tu efekta, ali ima ga i tamo gdje imaš puno cache misseva, pa ti se nagomila ponovljena mem komunikacija. No, što je veći fps, to je važnije, tako da i tu i u cs:go bi trebao npr. imati dosta vidljiv efekt.

No svakako, svugdje ćeš ga imati i nije zanemariv između standarda na 2400 npr i npr. 4266. Recimo, prvi tets koji sam radio na Witcheru 3 s defaultnih 2400 pa XMP na 4266 napravio je priličnu razliku na 5K i na 1440.

Nope.
16 godina
Chat tema ljubitelja hardvera

Jel nas to friday(petko) napustio ili je dobio ban nakon toliko godina gdje mu nema povratka.Zalosno je sto svaki forumas ode od kojeg nesto korisno mozes cuti a onih koji trolaju bez problema uzivaju u blagodatima foruma i prolaze sa xy zutih i crvenih kao da se nista nije dogodilo.Ili je ovaj ban vece prirode.Znam da sam off topic ali baas mi je zao sto nas je napustio ovakav forumas. 

AMD AntiBoy
16 godina
odjavljen

Odjavljen znači da se svojevoljno odjavio, nije riječ o banu. E sad zašto, nemam pojma.

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
14 godina
protjeran

Baniran je zbog toga sto je pomislio da ce kupiti Ryzena, raspitivao se u Ryzen temi kako, zasto i sl....eto zasto I picajzla007 je imao nesto slicno s tim uklanjanjem profila sljedeci dan je bilo sve normalno?

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
14 godina
protjeran
Stjepanj kaže...

Baniran je zbog toga sto je pomislio da ce kupiti Ryzena, raspitivao se u Ryzen temi kako, zasto i sl....eto zasto I picajzla007 je imao nesto slicno s tim uklanjanjem profila sljedeci dan je bilo sve normalno?

Najbolje njega pitat. Kolega jel to bilo kako Stjepan kaze? picajzla0707 

17 godina
odjavljen

Lucidius je tražio da se Friday ukloni, tako da tu ništa ne možemo...

Nope.
14 godina
Onda je sve jasno, nema se tu šta dodat
14 godina
protjeran
Tonči kaže...

buahhahaha, povrati culp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
9 godina
protjeran
Tonči kaže...

Ajde da si rekao da je trazio da se ukloni Stjepan, pa bi jos i progutali 

14 godina
neaktivan

Luci djeluje iz sjene sada?

13 godina
war3_tft kaže...
Stjepanj kaže...

Najbolje njega pitat. Kolega jel to bilo kako Stjepan kaze? picajzla0707 

mene su napucali nogom u guzicu, pa sam cvilio i onda su me vratili

u detalje neću 

14 godina

Jesu došle već kod nas te jeftine ploše da si uzmem 8400 i tu ploču

https://www.youtube.com/channel/UCOonno4oe7nEsXvrT2FNrrg
14 godina
protjeran
sstrmi kaže...

Jesu došle već kod nas te jeftine ploše da si uzmem 8400 i tu ploču

h310b360

14 godina
protjeran

Evo nesto za prave entuzijaste klik.

9 godina
protjeran
war3_tft kaže...

Evo nesto za prave entuzijaste klik.

evo jednog mog starog posta na pce iz 2009-e

usput, mig,mig, imate uzet peltier plocicu za 100kn u chipoteci, bar je bilo...

Brajanov život
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.4.2018 23:05 (Gorstak79).
17 godina
odjavljen
Gorstak79 kaže...

evo jednog mog starog posta na pce iz 2009-e

E bas znas da si star kada se sjetis Peltiera...

Kao pokojni djed i partizanske price, a da u partizanima nikada nije bio

9 godina
protjeran

ae, nekad su bila bolja vrimena, seve je pjevala da je moja prva djevojka - sa sela i tako to....

jednostavno mi je krivo sto mladima prodaju muda pod bubrige..

ti si pretpostavljam imao jos zesci setup od moga u ono doba?

Brajanov život
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.4.2018 23:24 (Gorstak79).
9 godina
protjeran

https://valid.x86.fr/show_oc.php?id=1381125

evo na koliko je isao taj i3 530 iz tadasnje konfe

uspio sam butat na 9Hz ali nisam mogo dic win...pisao sam o tome na pce, pa mi nitko nije virova dok nije i neka druga ekipa to isto napravila i objavila video da su oni prvi u svijetu to uspjeli...

ja kad sam vidio cifru od 9hz san se zasra da ce nes prigorit i brze bolje resetira, nisan ni fotku okinija...

https://www.chipoteka.hr/artikl/29367/peltier-element-40x40x38mm-64a-680c-tec1-12706-2450032010

Brajanov život
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.4.2018 0:17 (Gorstak79).
12 godina
neaktivan
Imam ponudu zamjeniti i5-6600k i nadoplatiti 1000kn za i7-8700k kupljen na firmu bez jamstva (jamstvo 7 dana od prodavaca, box pakiranje). Zadnji put kad sam mjenjao skuplju komponentu sam se malo zajebo pa sad pitam za savjet kolko je ovo dobra ponuda? I jos jedno pitanje, koliko je realno traziti na njuskalu za taj i5 i koliko za z170 maximus ranger? Realno nemam potrebe mijenjati, ali ono..
14 godina
protjeran
The_Fichek kaže...
Imam ponudu zamjeniti i5-6600k i nadoplatiti 1000kn za i7-8700k kupljen na firmu bez jamstva (jamstvo 7 dana od prodavaca, box pakiranje). Zadnji put kad sam mjenjao skuplju komponentu sam se malo zajebo pa sad pitam za savjet kolko je ovo dobra ponuda? I jos jedno pitanje, koliko je realno traziti na njuskalu za taj i5 i koliko za z170 maximus ranger? Realno nemam potrebe mijenjati, ali ono..

Prvo spominjes zamjenu, a onda prodavanje cpu+mobo na njuskalu pa sam se tu sad pogubio. Znaci li da ti njima das svoju plocu + 6600k i nadoplatis 1000kn, a oni tebi daju 8700k ili ti njima das 6600k + 1000kn, a oni tebi 8700k (u sto sumnjam)?

9 godina
protjeran
The_Fichek kaže...

racunaj da je to coffee lake i da ti nece pasat u sadasnju plocu...

Brajanov život
16 godina
protjeran
war3_tft kaže...

Prvo spominjes zamjenu, a onda prodavanje cpu+mobo na njuskalu pa sam se tu sad pogubio. Znaci li da ti njima das svoju plocu + 6600k i nadoplatis 1000kn, a oni tebi daju 8700k ili ti njima das 6600k + 1000kn, a oni tebi 8700k (u sto sumnjam)?

Zasto sumnjas u ovo zadnje? 8700K bez garancije i ne vrijedi vise od 2000kn...

14 godina
protjeran

Po meni je to onda dobar deal, prije toga jedino da testira procesor, jer kao sto se vec masu puta spominjalo cpu il u startu dode pokvaren ili se nikad i ne kvari pa ti i ne treba garancija.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice