Ako uzmemo gaming i nekoga kome je gaming primarna stvar 7700k je bolji procesor, a ove priče o multitaskingu su isto priče za malu djecu, sve to što vi navodite (igranje, surfanje sa 20 tabova, discord, gledanje streama, gledanje YouTubea) u isto vrijeme obavi i jedan i5 bez da se pošteno oznoji, a di neće jedan 7700k...
1700 postaje bolji cpu tek kod malo ozbiljnijeg posla i streamanja.
Kladim se da 90% ljudi ovdje ne moze opteretit i5, a kamoli jace u normalnoj uporabi. Ja imam uvijek po 2 prozora otvorena u svakom mali milijon tabova otvorenih, upaljena hrpa programa u pozadini, cesto Sony Vegas gdje obrađujem video, miner i na jednom monitoru uvijek u HDu YouTube ili Twitch. Jucer sam u isto vrijeme extractao i 56gb, procesor nije usporio nikad bez obzira na situaciju. Nekad imam upaljen sa svim tim i Guitar Rig koji mi je znao clipat sa puno upaljenih postavki na FX 8320, a na i5 bez beda iako je quad može podnjet hrpu efekata i setova.
Tako da te price o multi taskingu i jezgrama su glupost, pa nismo više u 2005. Multi core CPU dobro dolazi kod gameanja i streamanja u HDu i u nekim live rendering programima, a ne u svakodnevnoj uporabi. Proci ce jos dosta vremena prije nego sto cetvero jezgreni procesori postanu niza klasa, gamerima se cini da 4C/4T odlazi zbog 14 fpsa razlike u GTA V....
EDIT: Previše sam i rekao... 14 fpsa...