Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.206.145
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Re: CPU chat tema
war3_tft kaže...

Ako uzmemo gaming i nekoga kome je gaming primarna stvar 7700k je bolji procesor, a ove priče o multitaskingu su isto priče za malu djecu, sve to što vi navodite (igranje, surfanje sa 20 tabova, discord, gledanje streama, gledanje YouTubea) u isto vrijeme obavi i jedan i5 bez da se pošteno oznoji, a di neće jedan 7700k...

1700 postaje bolji cpu tek kod malo ozbiljnijeg posla i streamanja.

Kladim se da 90% ljudi ovdje ne moze opteretit i5, a kamoli jace u normalnoj uporabi. Ja imam uvijek po 2 prozora otvorena u svakom mali milijon tabova otvorenih, upaljena hrpa programa u pozadini, cesto Sony Vegas gdje obrađujem video, miner i na jednom monitoru uvijek u HDu YouTube ili Twitch. Jucer sam u isto vrijeme extractao i 56gb, procesor nije usporio nikad bez obzira na situaciju. Nekad imam upaljen sa svim tim i Guitar Rig koji mi je znao clipat sa puno upaljenih postavki na FX 8320, a na i5 bez beda iako je quad može podnjet hrpu efekata i setova.

Tako da te price o multi taskingu i jezgrama su glupost, pa nismo više u 2005. Multi core CPU dobro dolazi kod gameanja i streamanja u HDu i u nekim live rendering programima, a ne u svakodnevnoj uporabi. Proci ce jos dosta vremena prije nego sto cetvero jezgreni procesori postanu niza klasa, gamerima se cini da 4C/4T odlazi zbog 14 fpsa razlike u GTA V....

EDIT: Previše sam i rekao... 14 fpsa...

Battlelog: D3lBoy-00
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.8.2017 23:40 (D3lBoy).
13 godina
protjeran
CPU chat tema

moji i5 nije isao ispod 90% a samo igram igre, netko laze..lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
17 godina
odjavljen
CPU chat tema

Ja dobro iskoristim svoj G4560, mali se fakat naradi i to uvijek na 100% 

10 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...

popuni više taj faking pc

The Show Must Go On
13 godina
protjeran
CPU chat tema

previse toga mijenjam tko bi to azurirao, treba neku aplikaciju izmislit da mi sama detektira pa samo upise..ajmo bug!LP

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.8.2017 0:07 (Stjepanj).
13 godina
protjeran

Evo jednog novog testa 7700k vs 1700 u competitive naslovima, tu se fino vide razlike u ovim 1% fps tj kako stvari izgledaju po pitanju fluidnosti.
11 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

Procitaj ponovno, nisam pricao o igrama vec o "profesionalnoj uporabi" šta god to znacilo ovdje, a i BF1 je jedina igra koju igram da CPU ide na 90%

13 godina
protjeran
CPU chat tema

Ma i7 7700K je King of the Hill u skupljanju fps-alp

16 godina
Stjepanj kaže...

Ma i7 7700K je King of the Hill u skupljanju fps-alp

i3 će ga zgazit

kradem mine iz minskog polja
13 godina
protjeran
D3lBoy kaže...
Stjepanj kaže...

Procitaj ponovno, nisam pricao o igrama vec o "profesionalnoj uporabi" šta god to znacilo ovdje, a i BF1 je jedina igra koju igram da CPU ide na 90%

procitao sam tri puta, jesi ti siguran da imas i5? znas kak to izgleda? sry ja s i5 jedva funkcioniram ak mi je bilo koja igra otvorena i trebam u windowse, neznam mozda kod tebe doma vrijeme stoji pa ti je svejedno...

11 godina
neaktivan

Ocito nisi ni jednom jer ponovno NE-PRICAM-O-IGRAMA. A ako uspijes zagusit i5 sa programima/aplikacijama koje koristis na dnevnoj razini, dakle ne onaj jedan put kad si usao u neki blender ili štagod. Svakodnevno non gaming - ako uspijes javi mi koje programe da popalim.

A sto se tice igara, na jednom monitoru 1440 igra, na drugom Youtube - sve 5, BF1 jedino ide do 99% cpu od igara koje igram.

13 godina
protjeran
CPU chat tema

Eto super, i5 nije za igre sad ispada da je bolji za multitasking, o bozelp

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.8.2017 0:32 (Stjepanj).
11 godina
neaktivan

Ja tebi ne izvrcem rijeci, nemoj ni ti meni...

i5 je dovoljan za igre, a za multitasking su svi moderni 4C/4T dovoljni, jer programi koje koristi average joe, ne mogu zagušit i5. Naravno uvijek ima programa koji mogu, ima programa i situacija koji mogu zagusit i 8 core no to ne govori nista.

10 godina
odjavljen
CPU chat tema

Onaj tko hoće zagušit i5, taj će naći način, svi ostali neće znati jel imaju moderni i5 ili i7 ako im ne napišeš.

The Show Must Go On
17 godina
odjavljen
CPU chat tema

Zaboravite na i7 7700K, vrijeme je za novi i3.

16 godina
XXX kaže...

Zaboravite na i7 7700K, vrijeme je za novi i3.

Hoće li se sad razbahatit sa cijenama, a ne bi smjeli uz ovakvu konkurenciju. Nema kod njih logike jer nisu ni sad korigirali cijene dosadašnjih.

12 godina

Pa normalno da ce se bahatit. Sad ce pentiumi novi kostat kao i3 a novi i3 ce preuzeti cijenu dosadasnjih i5

16 godina
CPU chat tema

moglo bi to koštat oko 2000kn, pogotovo ovaj otključani i3, ma ko ih hebe imamo R5 1600

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.8.2017 12:34 (dery).
14 godina
CPU chat tema

A vjerovatno će Intel imati i neki 4c/4t Coffe u ponudi...

Nisam ja ništa prčko.
16 godina
odjavljen
chaselol kaže...

Kad sam pomenuo smanjivanje reze za testiranje tu se moze vidjeti koliko je intelov IPC ispred, jer ti za manju rez treba vise CPU snage, jer tipa za 4k mozes vrtiti sve na peniumu isto kao i na 7700K.

Manja reza = vise cpu snage potrebno

Veca reza = manje cpu snage potrebno

Ne da to nije točno, nego je posve blesavo.

Nope.
13 godina

Objasni mi onda kako je razlika izmedju prvog i zadnjeg na listi @4k 4% a na 1080p preko 25%?

http://www.bug.hr/forum/post/ostale-hardverske-teme/cpu-chat-tema/5439535.aspx

Ja igram par naslova gdje mi treba vise frejmova i smanjena reza je preporucena i tu vidim razlike izmedju intel-a i amd-a i vise nego osjetnu, dok kad dignem na 1080p razlike nema.

Evo ti CS za primjer, TF2 isto tako.

G4560 na 720p mi zakucava na 100% redovno na 1080p oko 70%....

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put sub 5.8.2017 15:03 (chaselol).
16 godina
odjavljen

Mili Bože, pa o tome se na ovom forumu drvilo deset puta. 

Nope.
17 godina
odjavljen
chaselol kaže...

Objasni mi onda kako je razlika izmedju prvog i zadnjeg na listi @4k 4% a na 1080p preko 25%?

http://www.bug.hr/forum/post/ostale-hardverske-teme/cpu-chat-tema/5439535.aspx

Ja igram par naslova gdje mi treba vise frejmova i smanjena reza je preporucena i tu vidim razlike izmedju intel-a i amd-a i vise nego osjetnu, dok kad dignem na 1080p razlike nema.

Evo ti CS za primjer, TF2 isto tako.

G4560 na 720p mi zakucava na 100% redovno na 1080p oko 70%....

Na manjoj rezi grafa daje više fpsova nago na višoj, tako da na manjoj rezi CPU ima više fpsova za obraditi. Što brži CPU to češ sa garfom dobiti više fpsova, na višoj rezi s obzirom da je grafa zagušena daje manje fpsa tako da i jeftiniji CPU može obraditi tu količinu FPS-a, što ne znači da je jednak po snazi skupljem CPU-u. Kad dođe dovoljno jaka grafa koja može na visokoj rezi davati puno fpsa jeftiniji/spriji CPU će i na visokoj rezi postati usko grlo.

Zato ti na manjoj rezi G4560 zakuca na 100% jer ima za obraditi više fpsa, dok je na višoj rezi CPU na 70% jer obrađuje manje zato jer i grafa može isporučiti manje. 

Što se 4K ljestvica tiče da su smanjili detalje na minimum vidjela bi se veča razlika ili će se vidjeti kad izađe dovoljno jaka grafa koja će na 4K i max detaljima gurati igre na npr. 120 fpsa.

13 godina

Znam to legendo, to sam pokusao da objasnim stranicu prije ali prica otisla u nekom svom pravcu pa me mrzilo da kuckam 

Posto igram vecinom Esports naslove i smanjujem rezu, sto zbog fluidnosti(neke igre jednostavno "rade/ponasaju" se bolje na nizim rezama) dobro sam pretresao g4560 dok je bio kod mene, dok od rajzena tih bencheva i nemas nigdje, a nasao sam par gdje je 7700k razvalio 1800x za nekih 70% sto se tice fps na nizoj rezi, dok na 1080p nema razlike. Isto se ponasao i g4560 sto nema smisla, ili jednostavno igre nisu dobile "patch/optimizaciju" na kompletnom nivou.

9 godina
protjeran
CPU chat tema

Taj 7700k stvarno nabija komplexe 

13 godina
Lucidius kaže...

Taj 7700k stvarno nabija komplexe 

Sa g4560 99% izjednacen u vecini ES situacija pa sad :D

13 godina
CPU chat tema

Nadam se samo da će coffe lake otklonit dileme oko ryzen 7 i intela i ponudit 20% brži ipc i bolje multithread performanse. Ako to bude tako ostajem na konju jer mi se neda prelazit na magarca.

13 godina
neaktivan

Kako misliš ostaješ na konju kad ćeš morat kupit novog konja (kavu) da bi dobio to čemu se nadaš? Ako ništa, drago mi je da još ima optimista koji se nadaju tolikom ipc napretku od intela.

15 godina
protjeran
mislioc kaže...

Nadam se samo da će coffe lake otklonit dileme oko ryzen 7 i intela i ponudit 20% brži ipc i bolje multithread performanse. Ako to bude tako ostajem na konju jer mi se neda prelazit na magarca.

Dovoljan je isti ipc, samo da cijene ne idu gore. 

11 godina
Zasto se forsira taj pentium. Jel vi znate ikoga tko je to kupio? Jel to radi cijene/performansi?
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice