Znaci i7 vise nije high end? S obzirom da ostaje na 6 jezgri...
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Mene više zanima iduća Intelova HEDT platforma, na 10nm. 16 jezgara, AVX-512+, 64+ PCIE... ovo trenutno je baš sranje prema Threadripperu.
Ako te avx 512+ zanima onda je i threadripper sranje..
Ako ce entry i3 biti 4c/8t sta ce biti pentium, on ostaje na 2c/4t onda a 4c/4t ide u zaborav? Hmm
Zanimljiva ce cijena biti tog i3 procesora ispod 230$ sumnjam da ce biti buduci da je i3 7350k bio 179$ znaci sigurica 250$, gdje je onda entry gaming level CPU....

Kava na papiru izgleda dobro, treba još vidjeti cijene i naravno temperature.
S obzirom da je kaby platforma koštala ~400kn (mbo+cpu) više od sky, nekako sumnjam da će kavu davat jeftinije jer im je to ispod časti i previše vole novac da bi ga se samo tako odrekli. Vjerujem da računaju na fanove koji će bezglavo kupovat pa smatraju da mogu proći sa višom cijenom. Vuk dlaku mijenja...
Malo snimam po njušci i5 6600k za oko 1200kn možda i manje.Još uvijek strašan cpu za gaming i otprilike još oko 1.5 do 2 godine garancije.
Mene više zanima iduća Intelova HEDT platforma, na 10nm. 16 jezgara, AVX-512+, 64+ PCIE... ovo trenutno je baš sranje prema Threadripperu.
Ako te avx 512+ zanima onda je i threadripper sranje..
Da, samo u tom kontekstu, ali neće to u upotrebu još neko vrijeme. Eventualno iza Coffee Lakea, kad krene 10nm i AVX512 bude u upotrebi. Vjerojatno druga generacija odavde, a ne iduća.
Ako ce entry i3 biti 4c/8t sta ce biti pentium, on ostaje na 2c/4t onda a 4c/4t ide u zaborav? Hmm
Zanimljiva ce cijena biti tog i3 procesora ispod 230$ sumnjam da ce biti buduci da je i3 7350k bio 179$ znaci sigurica 250$, gdje je onda entry gaming level CPU....
Jel ja to osjecam miris panike u crvenim redovima?
Mislim da je amd probudio uspavanog diva (intel) i očekuje potapanje njihovih ryzena u low end segment tržišta sa daljnjom korekcijom cijena ryzen procesora što se tiče gaminga.
Zagrmilo je na Olimpu
Bug je, sto se toga tice, u malo nezgodnijoj poziciji od PCE. Imaju pisano izdanje i ako bi previse toga ovdje objavljivali vjerojatno bi opao interes za pisano izdanje. Ali iskreno - od silne kolicine procesora i hardveraja koji se pojavljuje opcenito mogli bi barem poneku "pravu" recenziju objaviti online. Ovako su samo neke mrvice u pitanju, vijesti i najave.
to bi možda i vrijedilo da je kojim slučajem "pale sam na svijetu"
danas ljudi čitaju sve i svugdje, na svim jezicima, pa i kenijskom ako treba uz gugelj prevoditelj, a pogotovo to radi publika na koju cilja bug, čime opravdanje da se "čuvaju" za pisano izdanje nema nikakvog smisla, jer će ionako čitatelji buga pročitati sve to iz drugih izvora ako već ne mogu na bug online
Nije to panika vec, ljudi su ludi ako misle da ce dobiti taj i3 4c/8t ispod 250$, lagano se pomjera entry lvl granica, prije ti je entry cpu bio do 130$ a sad skace se na duplo vec, da ces dobiti jeftinij omjer jezgri/cijena nego do sad, grdno se varamo svi.
Ryzen 1700 je i dalje tata od procesora i najbolji CPU do 350$ sve ostalo su quad (i3) igracke u poredjenju s njim.
Sta ce intel uraditi, zivi bili pa vidjeli.

Pentači će koštati kao sada i3 a i3 će koštati kao sada i5.
Ma ne vredi objasnjavat...
Pa ti da shvatis da jedinu prednost sto ima intel/7700k je kod 144hz 1080p gaminga, jer sve iznad gubi tu prednost.
Sto znaci da to tebi ne znaci nista.
Procesor ne moze biti bolji jer ima pola kapaciteta nego konkurencija, to se zove placanje brenda i imena najvise pa tek onda gledas sta je ispod haube.

7350k je anomalija za koju mislim i nadam se da nitko živ ne uzima u obzir za kupnju. Ne treba gledati prema tom modelu cijene. Ja pretpostavljam da bi taj 4/8 trebao biti cijene sadašnjih non OC i5, da konkurira 4/8 Ryzen.
Ako je Coffee lake stvarno 30% brži (recimo u igrama) od Kabya, onda to pokazuje koliko je bio potreban Zen. Stvarno bezobrazno, jer Skylake na Kaby je imao manje od 1% poboljsanja u IPCu. Sad na sta se tocno tih 30% odnosi... Ne znam
Ako je Coffee lake stvarno 30% brži (recimo u igrama) od Kabya, onda to pokazuje koliko je bio potreban Zen. Stvarno bezobrazno, jer Skylake na Kaby je imao manje od 1% poboljsanja u IPCu. Sad na sta se tocno tih 30% odnosi... Ne znam
Na najbolju moguću situaciju, dakle, neki novi feature + porast prosječnog takta. :)
Pa ti da shvatis da jedinu prednost sto ima intel/7700k je kod 144hz 1080p gaminga, jer sve iznad gubi tu prednost.
Sto znaci da to tebi ne znaci nista.
Procesor ne moze biti bolji jer ima pola kapaciteta nego konkurencija, to se zove placanje brenda i imena najvise pa tek onda gledas sta je ispod haube.
Mislim da je sad već stvarno vrijeme da se prestane spominjati 1080p, to je jedna dezinformacija koja se bezveze širi. Ako je 7700k bolji za 144Hz na1080p on će biti bolji i na 144Hz 1440p, 4K pod uvjetom da imaš toliko jaku karticu. Druga stvar koja se uvijek nekako "prešućuje" je da 7700k ima i bolje 1% low fps-ove što u prijevodu znači da daje fluidnije iskustvo igranja.
Ako uzmemo gaming i nekoga kome je gaming primarna stvar 7700k je bolji procesor, a ove priče o multitaskingu su isto priče za malu djecu, sve to što vi navodite (igranje, surfanje sa 20 tabova, discord, gledanje streama, gledanje YouTubea) u isto vrijeme obavi i jedan i5 bez da se pošteno oznoji, a di neće jedan 7700k...
1700 postaje bolji cpu tek kod malo ozbiljnijeg posla i streamanja.
Ako uzmemo gaming i nekoga kome je gaming primarna stvar 7700k je bolji procesor, a ove priče o multitaskingu su isto priče za malu djecu, sve to što vi navodite (igranje, surfanje sa 20 tabova, discord, gledanje streama, gledanje YouTubea) u isto vrijeme obavi i jedan i5 bez da se pošteno oznoji, a di neće jedan 7700k...
Kad gledas 1080p 60hz gaming stvarno ti je svejedno dal imas 7700k na 5ghz ili R5 cak i R3 procesor.
Ako smanjujes rezu (pro gaming) tu ce 7700k doci do izrazaja jer ima malo jaci IPC i 5ghz izmedju ostalog dok je konkurencija na 4ghz.
Sto se tice min fps mislim da tu grijesis da je rajzen tu bolji ako se ne varam u vecini naslova :)
nemoj izvlaciti samo armu molim te, taj vaginalni iscjedak od programskog koda je smijurija.
Ako mislis da mozes to sve odvrtiti gore iznad sto si naveo, slobodno probaj pa kad zakuca cpu na 100% dodji ovdje i javi nam kako je proslo :D
Sad mozes ti to sve pokrenuti, ali da ces moci igrati kako treba, sigurno neces.

Pa zar nije netko rekao da sad arma bolje radi na ryzenu pogotovo ako je na 3000 mhz ram
Kad gledas 1080p 60hz gaming stvarno ti je svejedno dal imas 7700k na 5ghz ili R5 cak i R3 procesor.
Ako smanjujes rezu (pro gaming) tu ce 7700k doci do izrazaja jer ima malo jaci IPC i 5ghz izmedju ostalog dok je konkurencija na 4ghz.
Sto se tice min fps mislim da tu grijesis da je rajzen tu bolji ako se ne varam u vecini naslova :)
nemoj izvlaciti samo armu molim te, taj vaginalni iscjedak od programskog koda je smijurija.
Ako mislis da mozes to sve odvrtiti gore iznad sto si naveo, slobodno probaj pa kad zakuca cpu na 100% dodji ovdje i javi nam kako je proslo :D
Sad mozes ti to sve pokrenuti, ali da ces moci igrati kako treba, sigurno neces.
Pusti sad 60hz, tu si u pravu, ali sada o tome ne pričamo.
Opet ti o smanjivanju reze... Procesor ima svoj posao koji mora odraditi za tih 144 FPS, njemu nije bitno koja je reza, isti posao će odraditi za 144fps na 1080p i 144 FPS 1440p, a taj posao 7700k bolje odradi. Što se tiče tih min FPS Arme se nisam niti sjetio, nego govorim ono što pokazuje svi testovi koje sam pogledao i pročitao, izoliranih slučajeva vjerujem ima.
Bio sam već isprobao, doduše igrao sam HOTS koji je single core igra, cpu je radio na 50%. Kad se vratim s godišnjeg propalim sve to i odigrat ću partiju Overwatcha, a brat može odigrat malo Witchera pa stavim screenshotove iz tog nadasve "realnog" scenarija.
E ja cu snimiti video pa cemo vidjeti I na 60hz
Opet ti o smanjivanju reze... Procesor ima svoj posao koji mora odraditi za tih 144 FPS, njemu nije bitno koja je reza, isti posao će odraditi za 144fps na 1080p i 144 FPS 1440p, a taj posao 7700k bolje odradi.
Ukratko = ne

Kad sam pomenuo smanjivanje reze za testiranje tu se moze vidjeti koliko je intelov IPC ispred, jer ti za manju rez treba vise CPU snage, jer tipa za 4k mozes vrtiti sve na peniumu isto kao i na 7700K.
Manja reza = vise cpu snage potrebno
Veca reza = manje cpu snage potrebno
Sto ja pominjem CSGO cesto jer evo ti na 720p 7700k izvlaci 500fps dok ryzen ne ide iznad 350fps uz ako se ne varam gtx 1080...

Ako jedan cpu moze gurati 144 fps-a na 1080p on ce gurati i 144 fps-a na 1440p ako imas dovoljno jaku karticu.
Ako jedan cpu moze gurati 144 fps-a na 1080p on ce gurati i 144 fps-a na 1440p ako imas dovoljno jaku karticu.
Da, tako stoje stvari. Samo pitanje tko će još imati i7 7700 i gurati ga na 4K i to na karticama koje će moći davati 120 fpsa, kad uskoro izlazi jednako jaki i3 Promjenil ga budeš iz dosade, jer tak jakih kartica a da ne koštaju ko polovni auto se budemo načekali. Tako da ako je netko zbilja zahtjevan korisnik, i igra se na 4K i ima potrebu istovremeno raditi na kompu vraga i boga, onda mu je bolji Ryzen 1700...barem se ne zamara da ima isto jezgri ko i i3
4k meni osobno nije zanimljiv, ali na 1440p npr se dosta igara moze vrtiti sa jednom 1080, cak i sa 1070 i po mome je to neki sweet spot.