Molim savjet na ovu temu.
Hardware koji mislim koristiti u ovom eksperimentu su jedno krama računalo LAMP server i wireless AP marke Linksys.
Pokušavam napraviti hotspot otvorenog karaktera ali na kojem bi isključivo bio captive portal (koji bi se vrtio na LAMP-u). Vjerujem da mi je na tom LAMP stroju potreban i DNS server (BIND?) koj bi sve http requestove preusmjeravao na lokalni LAMP server.
Dakle, zdravoseljački primjer:
Spajam se sa svojeg računala sa wireless adapterom na dotičnu mrežu. U svom web browseru upisujem npr. "www.google.com" a lokalni DNS me upućuje na taj lokalni LAMP na adresi npr "lokalniweb.wifi"
Samo da razjasnim, ne zelim napraviti tipični captive portal kakav bi recimo dobio sa openwrt-om ili zeroshell linuxom, koji služi kao sustav za autentifikaciju i daljni pristup netu jer moja zamišljena mreža nije povezana sa internetom.
Molim da me uputite kako konfigurirati lokali DNS u tu svrhu. Moguće je da sam pogrešno postavio problem ili ga pokušavam rješiti krivim alatima ili pomoć tražim na krivom mjestu pa molim da me uputite na pravi trag.