Od Sonyja šta sam dobio uz njega, mislim da su MH750. Nisu nešto al posluže me.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Koje slušalice koristite za Z5? Kao što sam prije spominjao kad sam uzeo telefon, slušalice sa Z5 nisam dobio, a ove što imam od Lumije 1020, ne rade bez aplikacije SoundAbout, i evo desna slušalica je crkla.
Probao sam slušalice od iPhone 6, ali ista stvar, jednostavno ne radi bez aplikacije SoundAbout gdje moram ručno uključiti da telefon prepozna da je slušalica priključena u telefon.
Planiram uzeti neke slušalice, možda od HTC M9 ili G4, ali nisam siguran da li će i one raditi bez SoundAbout aplikacije.
Ne daje mi se velik novac na slušalice, jer mi samo služe da poslušam muziku od stana do fakulteta. ove što Sony preporučuje za Z5 su mi jednostavno van budžeta
Također, AUX u autu ne radi, mislim, opet je tu do telefona, dok je na Lumji 1020 normala priključim telefon preko aux cabla, odaberem tamo aux, i normalno ide muzika, dok na Z5 ne radi.
Probaj uložiti bar nekih 150-200kn u sluške, već je to nebo-zemlja razlika od ovih koje oni guraju u kutije s mobitelom (npr ove mh750 koje idu s Sonyima, užas)
http://www.ebay.com/itm/PANASONIC-RP-HJE120-K-INNER-EAR-EARBUD-BLACK-IPOD-GREAT-SOUND-HEADPHONE-/260731281212?hash=item3cb4cb9f3c:g:ATUAAMXQlgtSq~ET
Ako zelite dobre sluske za dobru cijenu nemate kaj gledati dalje od ovoga.
Ove sluske su vrh, svake sluske koje su dosle s mobom ne mogu se mjeriti s ovima, ajde da je to mizerna razlika pa bi sutio, ali razlika je nevjerojatna.
btw. ovo gore je link za crne, imate i druge boje.
nije problem ni da ulozim, ali nekako sam skeptican da li će raditi slusalice, kao sto rekoh, moram koristiti soundabout aplikaciju
fakat, ovo mi je prvi put da se susrećem s nečim ovakvim, obično na prijašnjim telefonima su radile sve slušalice koje priključim.
kad bih mogao samo isprobati slušalice prije kupovine
nije problem ni da ulozim, ali nekako sam skeptican da li će raditi slusalice, kao sto rekoh, moram koristiti soundabout aplikaciju
fakat, ovo mi je prvi put da se susrećem s nečim ovakvim, obično na prijašnjim telefonima su radile sve slušalice koje priključim.
kad bih mogao samo isprobati slušalice prije kupovine
Ove iznad koje sam naveo radile su na svim mobitelima koje sam probao, Nexus 5, LG G3, Sony Z3 Compact, Galaxy S6, i jos na nekom starom Samsungu i HTC-u, mislim da nemas brige.
Ljudi moze pomoc??Znaci ovako stavio oavj novi update 6.0 oko 1300 i kusu megabajta medutim u cem je problem nemam doze mode da ukljucim opciju kao tipa stamina sto je bilo na lolipopu dali to tako treba biti ili?znaci ladno kad odem spavati ja pogasim sve aplikacije i sve ostalo ali mi ode u 7-8 sati baterija gadno stamina mode je bila dobra stvar ukljucim je i to je to mislio sam da cu imati opciju da ukljucim doze ili tako nesto medutim vidim da neki imaju tu opciju neki nemaju zasto?
Stamina je izbacena u 6.0...sve je sad unutar Marshmalow..po default je u doze mode-u..nebrini..ja sam isto stavio 6.0 i baterija mi je cak bolja nego na 5.1.1...sačekaj malo 2-3 dana da sve sjedne na svoje mjesto i koje punjenje jel tak treba inače..nebrini..
Ljudi moze pomoc??Znaci ovako stavio oavj novi update 6.0 oko 1300 i kusu megabajta medutim u cem je problem nemam doze mode da ukljucim opciju kao tipa stamina sto je bilo na lolipopu dali to tako treba biti ili?znaci ladno kad odem spavati ja pogasim sve aplikacije i sve ostalo ali mi ode u 7-8 sati baterija gadno stamina mode je bila dobra stvar ukljucim je i to je to mislio sam da cu imati opciju da ukljucim doze ili tako nesto medutim vidim da neki imaju tu opciju neki nemaju zasto?
Doze mode se ne može korisnički uključivat ili isključivat, odnosno može se samo odabrat koje aplikacije mogu biti optimizirane. Doze se uključuje automatski kad se ispune neki uvjeti unutar sustava, npr. da je mobitel malo duže u stand byju i slično. S obzirom da je svo ono što je bilo kao STAMINA već sad dio Dozea, nema potrebe više za STAMINAom.
I nakon svake veće nadogradnje preporučljivo je napraviti tvornički reset i nakon toga normalno koristiti s tim da su rezultati često vidljivi tek nakon nekoliko punjenja.
Nisam napravio tvornicki reset znaci to mi preporucate? A da da li sam se ja zeznio ili sam vidio da neki na 6.0 mogu korisnicki ukljucivat i iskljucivat.Da razumijem sve oko toga citao sam i jasno mi je ali baterija preko noci ode ko luda jel automatski se uvijek neke aplikacije same pale a stavio sam da mi budu sve aplikacije u doze modu tj da se optimiziraju ali evo sinoc kad sam spavao cak sam ukljucio stednju baterije iskljucio internet pojelo mi 40 % baterije inace kad ukljucim staminu na starom ne ode ni jedan posto.Sta mi je sad raditi kad necu da mi aplikacije rade i da se nista ne povezuje niti mi javlja necu valjda svaki put ulaziti posebno na 56 aplikacija i stavljato to u opcijama.Ja znam da je ovo trebalo biti bolje ali meni iskreno nije tamo kad ne koristim mob za igrice i ostale aplikacije stavim STamina i samo pozivi i poruke rade.I minimalna potrosnja baterije je bila.Sada kad iskljucim internet i dalje neke aplikacije rade u pozadini i pale se iako sam ih iskljucio.Sta mi je sada raditi ako idem spavati i ne zelim da aplikacije igrice i ostale stvari rade kad nemam opcije da to isljucim?Hvala
Svakako probaj napravit tvornički jer ta potrošnja nije normalna. Uvijek ti prilikom nadogradnja ostanu dijelovi starog sustava koji onda nekad znaju bit uzrok problema.
I evo jos samo da potvrdim kad budem vracao na tvornicke postavke ako napravim backup podataka oce mi se sve to vratiti onda ili?znaci slike aplikacije poruke glazba sve na sd kartici kontakti??Inace imam xperia Z5
I evo jos samo da potvrdim kad budem vracao na tvornicke postavke ako napravim backup podataka oce mi se sve to vratiti onda ili?znaci slike aplikacije poruke glazba sve na sd kartici kontakti??Inace imam xperia Z5
Aplikacije će ti se vratit preko Google računa, a u Backup and reset imaš opciju da napraviš backup podataka iz aplikacija (postavke za pojedinu aplikaciju) i kad instaliraš, samo restoraš, vrati ti sve aplikacije i njihove podatke točno ondje gdje si stao
EDIT: vidi slike
Mogu reći baterija ide manje u standbyu (Z5C), a za vrijeme korištenja se troši nešto brže, no sudit ćemo nakon par siklusa punjenja.
Jel s ejoš nekome javlja kao meni da "fale" ikonice u prikazu potrošnje baterije za Screen, Cell standby i Phone idle?
Fale, rekli su ispravit.
sad stvarno polažem nade da nam sony da poštenu camera app, sa manual mode i raw podrškom, smiješno bi bilo da jedini na tržištu bez navedenih stvari.
Nema šanse da nam daju tako nešto, ovo su porodili i to je to za ovu seriju mobača, eventualno možda dobijemo gorespomenute ikonice
Vidim kod nekih isto poslije update na 6.0 kad drzis home tipku pokaze ti se detalji za aplikaciju sta ces snjom kod mene mi udje na google ccc na
Nema šanse da nam daju tako nešto, ovo su porodili i to je to za ovu seriju mobača, eventualno možda dobijemo gorespomenute ikonice
Ako su dali Z3 i Z2 seriji kamera aplikaciju dizajniranu za Z5 onda nije nemoguće, pogotovo stoga što je iz nekoliko izvora došlo do informacija da razmišljaju od RAWu ali sigurno neće bit za Z3 i starije. A i nije nemoguće s obzirom da je IMX300 trenutno top senzor, bit će ugrađen i u sljedeći flagship a ISP od Qualcomma na 810 i 820 su skoro pa identični i podržavaju sve te stvari. Samo je stvar volje njihovih inženjera i poslovne odluke.
NApravio kako si rekao backup racuna google ali nije mi vratio niti jednu sliku niti jednu postavku koja je bila na mobu melodija zvona itd a sve sma oznacio da napravi backup od kontakata do slika?sad je sve otislo u nezaborav zasto?
Crazy napravio sam backup google racuna i vratilo mi se pola aplikacija pola sam morao nanovo sma instalirati a nijedna slika niti ista mi se nije vratilo sto je bilo na uređaju to sma izgleda morao posebno napraviti backup na google disk ali nisam mislio sam da ce se napraviti kompletni backup svega na uređaju da li postoji sad mogucnost da vratim slike i videozapise nakon reseta tvornickih postavki posto su mi bili an iredaju ne na sd kartici?Hvala
Jesi li napravio i backup preko xperijinog čarobnjaka (ovo na drugom SS-u)? Postoje alati za vraćanje izbrisanih datoteka, samo nemoj sada pisati po memoriji telefona da se ne prebrišu podaci
Napravio sam tvornicke danas na 6.0 i vratio backup...sve još radi glađe i ljepše.....za bateriju cemo vidjet nakon par ciklusa.....Sony Z5 zvijer za skripavu Lumiu 950xl...napokon mob kojeg cu imat dulje vrijeme.....
Sviđa mi se kako u standbyu puno manje ode baterija. Isto tako, čini se da su riješili bug koji često ne bi učitavao da si spojen na WiFi pa bi javljao da nema internet konekcije dok ne bi odspojio/spojio.
Samo sam isao tamo sigurnosno kopiranje i spremio na mrezni racun to je trajalo nekih 20 ak minuta pa sam mislio da je sve prebacio jel nisam ko zna sta puno slika imao oko 150ak nisam nista dirao ali pokuso sma vratiti preko nekih programa ne ide sta preporucas?
Ovaj drugi program ne moze mi ocitati sta je ostalo sta ne pise da prvo moram rootat uredjaj a ovaj prvi cu danas poslijepodne probati.A ja sma isto probao skidati neke na mob aplikacije ali to je sve jad i bjeda nista ne mogu naci.Ja sam znaci klasika spremio sve na mrezni racun kako si i rekao i pohranio sve.I kada sam vracao vratilo se pola aplikacija pola sam morao sam na racun ici i rucno ponovno skidati namjestati sve postavke a piosalo da je uploado i postavke a od galerije nista.
Svjestan si da postoje različite kontrole galsnoće za reprodukciju multimedije i zvonjavu? Imaš u postavkama pod Sounds & notifications, možda ti je stišano mjerilo za zvonjavu
Jel ima smisla sada uzeti Z5?
Jel prestara za te novce i jel ima smisla pored Xperie X?
Xperia X je slabiji model, X Performance nije sigurno da će doći kod nas jer preskače i Njemačku i Veliku Britanije, lako moguće i Europu, tako da je Z5 i dalje dobra kupovina ako te Sony privlači.