Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava

poruka: 14.366
|
čitano: 6.292.261
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Root sam radio po ovoj metodi: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1125414 sve što je potrebno ima za skinuti. Ako kome bude nejasno sto mogu u detalje prevesti na hrvatski korak po korak. Da se razumijemo danas sam uzeo galaxy s2 i trebao sam ga rootat i otkljucat al kad sam to vidio sve mislio sam kako to izgleda komplicirano... a ustvari je tako jednostavno da jednostavnije nemoze biti. Bit je da se dobije ikona Superuser koju ja nisam dobio kod prvog roota jer sam isao drugom metodom. Nakon roota i restartanja pokrene se market i pod pretrazi upise se Galaxy S2 Sim Unlock(ikona s otkljucanim lokotom) kad se aplikacija instalira pokrene se i klikne se na "Sim unlock code" i čeka se nekoliko minuta dok nedodje do 100% zatim izbaci kod kojeg zapišete na papir, umetnete željenu karticu u mobitel unesete kod i to je to. {#}

1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

speedy56 je kralj.... {#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.12.2011 17:35 (Kordy).

3 0 hvala 0
15 godina
Re: Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava
Pranja kaže...
Vapor kaže...

Naručio sam mobitel, stiže 2,3 dana iza Nove godine. Cijena: 900kn(novi) :D

Što? Gdje? Kako?

VPN tarife, Vip, preko firme, ocu ne treba "space shuttle", a da iskoristi mogućnost novog uređaja uzet će meni SGS II.

www.e-sport.hr - Gaming portal sa dnevno sviježim vijestima. Organizator LAN turnira po Hrvatskoj, potiče hrvatsku gaming scenu na razvijanje. CS 1.6, COD4, COD2 serveri
17 godina
odjavljen

Jel probao tko nove KK2 i KK5? To su nove Android 2.3.6 verzije

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.12.2011 22:24 (Kordy).

1 0 hvala 0
14 godina
Kordy kaže...

Op, op.
What's new?

Nisam. Nisam ni popratio da je vani. 

Ako se slažeš, ne košta te ništa TU. Ako sam ti uz to pomogao, neka ti ne bude mrsko stisnuti i HVALA! ;)
17 godina
odjavljen
sudy_freak kaže...
Kordy kaže...

Op, op.
What's new?

Nisam. Nisam ni popratio da je vani. 

Da.... KK2 je navodno službeno dostupna na Kies-u (kod nas vjerojatno nije...) a KK5 je neka testna verzija...

13 godina
neaktivan

Evo vam za KK5 (ali CSC je XEUKH2, ne znam jel vrijedi za HR)

http://www.megaupload.com/?d=WLQUJV5E

Ako sam ti pomogao, pritisni hvala.
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.12.2011 13:05 (Beagle).

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Nikad mi nije bilo jasno šta je CSC i na šta utječe? pomoć? {#}

2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Kordy kaže...

Ni meni baš nije jasno. Kao nekakav country specific code, ali meni su svi mogući radili ovdje u HR, jedino na nekima nisam imao HR tipkovnicu, ali kao da je to bitno kad to naknadno ubacim.

17 godina
odjavljen
Beagle kaže...
Kordy kaže...

Ni meni baš nije jasno. Kao nekakav country specific code, ali meni su svi mogući radili ovdje u HR, jedino na nekima nisam imao HR tipkovnicu, ali kao da je to bitno kad to naknadno ubacim.

Pronašao sam ovo: http://www.jayceooi.com/2011/09/03/how-to-change-csc-on-samsung-galaxy-s2/

Ali opet ne znam koji bi CSC radio kod nas te koji bio najbolji

15 godina
neaktivan

pozdrav,

imam problem kod mobitela. šteka mi mobitel, sta to znaci...primjer kada upisujem broj za zvati, tek nakon par sekundi mi upise broj na ekranu...kada hocu prekinuti poziv, trebam jedno 3,4 puta kliknuti "prekini" da se poziv prekine...slike u albumu treba da ocita 10 sekundi , kad skrolam glazbu zna stekati , kod pisanja poruka zna stekati  itd... e sad..cim ugasim mobitel i upalim, radi perfektno, jedno 2 dana...uvrh glave..onda dolazi do ovakvih problema...pokusao sam izbrisati jedno 15-tak aplikacija jer sam mislio da ga to usporava ali nisam nista rijesio. inace mobitel nije rootan...   ima tko kakvo rijesenje?? ne znam sta da radim vise.        HVALA

0 0 hvala 0
17 godina

imam pitanje. Mogu li staviti ovaj firmware GT-I9100_XEN_I9100XWKK2_I9100XENKJ1_I9100XXKI4 na GALAXY sa ovim firmwareom:

PDA:I9100XWKI4

PHONE:I9100XXKI1

I može li se staviti ultratoxic_rom_v8-0 na isti telefon?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
donsale98 kaže...

pozdrav,

imam problem kod mobitela. šteka mi mobitel, sta to znaci...primjer kada upisujem broj za zvati, tek nakon par sekundi mi upise broj na ekranu...kada hocu prekinuti poziv, trebam jedno 3,4 puta kliknuti "prekini" da se poziv prekine...slike u albumu treba da ocita 10 sekundi , kad skrolam glazbu zna stekati , kod pisanja poruka zna stekati  itd... e sad..cim ugasim mobitel i upalim, radi perfektno, jedno 2 dana...uvrh glave..onda dolazi do ovakvih problema...pokusao sam izbrisati jedno 15-tak aplikacija jer sam mislio da ga to usporava ali nisam nista rijesio. inace mobitel nije rootan...   ima tko kakvo rijesenje?? ne znam sta da radim vise.        HVALA

ja na tvom mjestu bi napravio root i stavio neki custom rom...ako ne zelis root...nosi ga na servis

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.12.2011 19:18 (naki007).
17 godina
odjavljen
donsale98 kaže...

pozdrav,

Moguće je da nakon 2 dana napuniš RAM do kraja... (makar ne znam kako bi baš 800 mb uspio popuniti -.-')

Probaj jednom dnevno ugasiti sve aplikacije preko task managera.

crni83 kaže...

imam pitanje. Mogu li staviti ovaj firmware GT-I9100_XEN_I9100XWKK2_I9100XENKJ1_I9100XXKI4 na GALAXY sa ovim firmwareom:

PDA:I9100XWKI4

PHONE:I9100XXKI1

I može li se staviti ultratoxic_rom_v8-0 na isti telefon?

Ako pričamo o Galaxy-u S2 , onda možeš instalirati "ultratoxic"

Ove frankenstine fw-ere nisam nikad probavao ali vjerojatno i oni idu na bilo koji GS2 i9100

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.12.2011 19:52 (Kordy).
15 godina
neaktivan
donsale98 kaže...

pozdrav,

Tebi nešto žešće nije u redu,jer ja kad sam htio namjerno isculati bateriju sam popalio sve živo što sam imao na mobu i samo mi se minmalno usporio,jedva primjetno. Mislim da tebi neki proces sa neke instalirane aplikacije ždere resurse,probaj potražit neki app na marketu da vidiš šta ti je pokrenuto na mobu.

13 godina
neaktivan
donsale98 kaže...

pozdrav,

Pokušao sam silovati mobitel na mali milijun načina i nisam ga tako uspio usporiti :S

Ako ništa ne uspije, preostaje ti tvornički reset. Ja bi probao prvo update firmvera ukoliko je dostupan bilo koji noviji.

A da li ti poždere nabrzinu bateriju kad ti se tako uspori? Logično bi bilo da se procesor muči u nekoj beskonačnoj petlji i cucla bateriju na najjače. Ukoliko ti tako jako cucla bateriju kad uspori, odi vidi u menu - settings - about phone - battery usage, i pročitaj koja to aplikacija drastično crpi bateriju, vjerojato u njoj leži problem..

I pogledaj kako stojiš sa RAM memorijom kad se tako uspori. Ja dosad nisam uspio gigu rama uposlit da mi fali memorije, ali svašta je moguće :S

14 godina
Evo i ja sam na preporuku kolege SebaOS presao na MIUI. Nisam htio vjerovati.
Cak im je i Kernel odlicno napravljen.

Kada smo kod MIUIa, evo jedna odlicna usudim se reci VRHUNSKA vijest.
Naime, iduci tjedan bi nam mogao doci sluzbeni MIUI s ICSom olitiga Androidom 4.
Damnnnn

http://miuiandroid.com/2011/12/miui-rom-ice-cream-
Ako se slažeš, ne košta te ništa TU. Ako sam ti uz to pomogao, neka ti ne bude mrsko stisnuti i HVALA! ;)
14 godina
neaktivan

Je zna neko kakva je trenutno raspoloživost SGS 2 u t-centrima?

13 godina
neaktivan

Pozdrav svima.

Juce sam kupio Galaxy S2 ali ima jedan problem, pregrijava se kada se koristi wifi (mada i na igrama zna biti dosta vruc).

verzija software je 2.3.3

baseband KE4

build KE7

instalirao sam widget temp+cpu V2 i on pokazuje slijedece (kada nista ne koristim (wifi, GPS, synhronizacija sve pogaseno)):

cpu: 1GHz

zauzece cpu: 58%

temperatura: 36 stepeni

RAM: 474 MB

kod prijatelja koji ima Cyanogen ROM slijedeci su podaci (upaljen wifi, upaljena sinhronizacija):

cpu: 200MHz

zauzece cpu: 23%

temperatura: 22 stepena

RAM: 514 MB

Telefon je uzet od telecom provajdera pa nije moguce ubaciti custom ROM bez gubitka garancije.

Citao sam na nekim forumima da se S2 zagrijava puno na 2.3.3 verziji, pa bi molio ako neko ima pomenutu verziju da instalira widget i provjeri temperature.

Hvala!

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
sudy_freak kaže...
Evo i ja sam na preporuku kolege SebaOS presao na MIUI. Nisam htio vjerovati.
Cak im je i Kernel odlicno napravljen.

Kada smo kod MIUIa, evo jedna odlicna usudim se reci VRHUNSKA vijest.
Naime, iduci tjedan bi nam mogao doci sluzbeni MIUI s ICSom olitiga Androidom 4.
Damnnnn

http://miuiandroid.com/2011/12/miui-rom-ice-cream-

Koliko traje baterija?

17 godina
odjavljen
nike_tz kaže...

Pozdrav svima.

Juce sam kupio Galaxy S2 ali ima jedan problem, pregrijava se kada se koristi wifi (mada i na igrama zna biti dosta vruc).

verzija software je 2.3.3

baseband KE4

build KE7

instalirao sam widget temp+cpu V2 i on pokazuje slijedece (kada nista ne koristim (wifi, GPS, synhronizacija sve pogaseno)):

cpu: 1GHz

zauzece cpu: 58%

temperatura: 36 stepeni

RAM: 474 MB

kod prijatelja koji ima Cyanogen ROM slijedeci su podaci (upaljen wifi, upaljena sinhronizacija):

cpu: 200MHz

zauzece cpu: 23%

temperatura: 22 stepena

RAM: 514 MB

Telefon je uzet od telecom provajdera pa nije moguce ubaciti custom ROM bez gubitka garancije.

Citao sam na nekim forumima da se S2 zagrijava puno na 2.3.3 verziji, pa bi molio ako neko ima pomenutu verziju da instalira widget i provjeri temperature.

Hvala!

Nadogradi ga preko Kies-a... meni se na nekim baseband verzijama isto jako grijao prilikom korištenja wifi-a ili 3g-a.

Ova tvoja verzija je prastara

13 godina
neaktivan

Nadogradi ga preko Kies-a... meni se na nekim baseband verzijama isto jako grijao prilikom korištenja wifi-a ili 3g-a.

Ova tvoja verzija je prastara

Problem je sto kaze da nema novije verzije. Takodje otkrio sam kada problem nastane.

ukljucim wifi, i ukljucim sinkanje, ugasim wifi ostane ukljuceno sinkanje i tada jednostavno neki proces ubija  CPu pa se grije.

Izgleda da pokusava da sinka aplikacije, ali neme pristupa internetu.

Kad restartujem mob sve je ok.

CPu na 200 MHz

radi sa <15%

temp je ispod 25 stepeni.

Rama ima 600 MB slobodno i tako

14 godina
neaktivan

Moze mi netko objasnit sto imam u uredjaju, kupio sam ga neki dan i moao sam ga rootat da ga mogu otključati, nisam puno obracao pozornos na kernel. Jeli to zastarjelo? Što mi preporučavate? Nekuzim se sto treba gledati? Koja je najnovija verzija softvera? Trajanje baterije je nekih 2 dana normalnog koristenja?

Android verzija 2.3.3

Osnovna verzija I9100BUKG1

Kernel verzija 2.6.35.7-I9100XWKDD-CL161513 ROOT@DELL103#2

Broj verzije GINGERBREAD.BUKG2

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Najnovija ti je 2.3.6 (valjda se testira, ja ju imam na mobu), ali u Kiesu imaš nadogradnju tek na 2.3.5.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Beagle kaže...

Najnovija ti je 2.3.6 (valjda se testira, ja ju imam na mobu), ali u Kiesu imaš nadogradnju tek na 2.3.5.

i ako nadogradim preko kiesa moram ponovo rootat telefon i otkljucavat ili? jednostavno spojim s kies i nadogradim.

ima kakvih razlika izmedju 2.3.3 i 2.3.5?

14 godina
protjeran

pa ako si ga rootao, po meni se nemoras vise zezati sa Kiesom, nego si flešaj samo kernel (bez rom-a)

evo ti pa si skini zadnji za Odin i takodjer preko Odina ga flešaj

sorry evo ispravan link

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1182498

daniel
Poruka je uređivana zadnji put sub 3.12.2011 21:54 (daniel.hajdinjak666).
15 godina
neaktivan
daniel.hajdinjak666 kaže...

pa ako si ga rootao, po meni se nemoras vise zezati sa Kiesom, nego si flešaj samo kernel (bez rom-a)

http://touristinparadise.blogspot.com/2011/10/samsung-galaxy-s-download-speedmod.html

Halo,ti čovjeku koji ima SGSII daješ link za kernele od galaxy S modela,dva TOTALNO RAZLIČITA uređaja? Znaš li uopće šta radiš?

14 godina
neaktivan
DwightSchrute kaže...
daniel.hajdinjak666 kaže...

http://touristinparadise.blogspot.com/2011/10/samsung-galaxy-s-download-speedmod.html

Halo,ti čovjeku koji ima SGSII daješ link za kernele od galaxy S modela,dva TOTALNO RAZLIČITA uređaja? Znaš li uopće šta radiš?

skužio sam da je za galaxyS.... Molio bih nekog iskusnog člana da mi napise sto imam u ljutoj mašini :) jer se ja fakat nekužim. Dali da dignem sofrver na 2.3.4 ako da kako?  želja mi je stavit darkija zadnjeg. Novi sam u svijetu ovom, prije par dana sam piknuo uredjaj rootao sam jer mi je trebao unlock. Eto molio bih nekog da odvoji minutu dvije stavi koji link potreban i koju riječ bio bih jako zahvalan.

p.s kad sam instalirao s marketa onaj program sg2 unlock i kad mi je izbacilo sifru koju sam zapisao na papir, jeli ta šifra vrijedi za uvijek za taj uredjaj znači bez obzirao ako pri instalacije se pobrisu programi s marketa ili pri instalacije novog softvera i slicno ako me napocetku zatraži kod utipkam tu šifru zapisanu i otključat cu uredjaj ili opet moram na market ići i isti postupak obavit. {#}

13 godina
neaktivan

Nisam dugo udavio sa nečim korisnim, malo sam se uljenio, ne da mi se toliko ni pisat, pa evo nešto od mene da se malo iskupim :)

DarkyOTA aplikacija.

Besplatna, dostupna na marketu.

Preporuka: Donekle naprednijim korisnicima (nemoj da nisam rekao) koji znaju što napraviti kada im mobitel zapne u bootloopu i slično. Ostali koji ne znaju ni što je bootloop, a to je stvarno nešto elementarno, neka ni ne pokušavaju za sada jer bi se mogli naći u neugodnoj situaciji ;)

Kratki review :)

Za početak, aplikacija radi (mada ne savršeno) i na Cognition ROM-u, što znači da bi trebala raditi na više manje bilo kojem ROM-u za SGS2 (i SGS obični), ali samo za ta 2 mobitela. Što se tiče onog "mada ne savršeno", neke stvari ne mogu nikako dobiti da rade. Primjerice lockscreen ne uspjevam promjeniti..

Mogu reći da je koncept stvarno odličan. Nešto poput kitchen aplikacije (check rom), samo što radi i na drugim romovima i koliko vidim ima dosta veću ponudu modova i tweakova. Aplikacija se sastoji od 4 taba (priložene slike).

Prvi tab je general i nudi od instalacije/deinstalacije, backupa, restorea aplikacija, pa flashanja zip (moguće čak i .tar, nisam isprobao, ali me nebi čudilo) datoteka, reboota u recovery, download.. pa sve do postavljanja lockscreena i power menija. Također se može promjeniti CSC kod (ne preporučujem dirati ukoliko nemate pojma što je to). Na moje iznenađenje, možete napraviti i backup visual styla. Stvarno svaka čast dečkima, dobro su se potrudili.

Drugi tab je DarkyROM tab s kojim smo se više manje svi susreli koji smo ikada imali DarkyROM na mobitelu. Tab nudi odabir što želite da mobitel napravi usput dok flasha novi file. Možete odabrati wipe, intalaciju kernela sa romom, modema, samsung aplikacija ili swype tipkovnice.

Treći tab je OTA. Ovo je zapravo i smisao cijele aplikacije (opet, za one koji ne znaju što je OTA, ova aplikacija nije za njih). OTA, odnosno "over the air" nudi download, a potom i instalaciju kernela direktno iz aplikacije. U ponudi su 4 kernela (supercore 1.8.5, 2.0.1, 2.1.0 i 2.3.0),  čak 8 modema i 24 boot animacije, 3 paketa modova (call rec, swype i talk2), zasada 0 updatesa (pretpostavljam da će tu biti updatei za DarkyROM-ove, 5 aplikacija koje su više manje dostupne i na marketu, al nek se nađe, tucet vizualnih modifikacija (o tome malo niže) i 4 boot sounda.

Što se tiče vizualnih modifikacija, nudi se stvarno sve i svašta. Primjerice možete staviti kod poziva da su vam oni tabovi za tipkovnicu, logs... smješteni dole, a ne gore kako je, pa recimo razne teme, kostumizacije dialera, ikona signala, baterije, pa da li želite overglow.. Ma stvarno pregršt svega, a ovo je tek početak!

Četvrti, ujedno i zadnji tab, je info. Nudi informacije o vašem mobitelu zapravo. Koji ROM imate, koji firmware, modem, kernel... bla bla bla i za kraj 2 linka. Prvi vodi na Darky forum, a drugi je za donacije. Svi oni koji imaju mogućnost doniranja (internet bankarstvo i slično), evo ja ih osobno pozivam ukoliko budu koristili aplikaciju i Darky ROM-ove da doniraju, jer ovo što su se potrudili i složili je za svaku pohvalu :)

Iako još uvijek sve relativno "šteka" kako bi se reklo i nije baš fluidno, vjerujem kako će i to uskoro biti ispravljeno.

Jedna napomena, ne znam jeli uopće potrebna jer sam rekao da je za relativno advanced users. Kako je aplikacija OTA, znači da zahtjeva stalnu internet konekciju za OTA tab. Jer ono što vam nudi je zapravo virtualni odraz onog što je na serveru ;)

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.12.2011 0:57 (EchoOne).

3 0 hvala 3
14 godina
EchoOne kaže...

bla bla bla {#}

To care. Svaka čast, ali meni ne treba tako što..

Ja sam sad prodana duša, otišao sam na MIUI {#} i preporodio se.

Cijenim ljude koji rade Daryk, svaka čast, ali i ludi Kinezi što napraviše od MIUI.a, damn...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice