Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava

poruka: 14.366
|
čitano: 6.287.474
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
Re: Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava
DwightSchrute kaže...

I ja sam flashnuo gore navedeni rom i nemam nikakvih problema osim jedne sitnice koja mi ne smeta a to je hvatanje screenshota,a i to se da bez problema riješiti. Kako je već nevedeno procedura je jednostavna i traje oko 10ak minuta. Napomena:kod mene (za druge ne znam nakon flashanja je sve ostalo na mjestu,programi,kontakti,čak i razmjestaj na homescreeenu...) Razlog za flashati? Rom je 2.3.4,navodno brži nego stock (prerano je za reći,tek ga koristim dan) a ono što je meni bilo bitno je da kad rootaš (ovaj rom dolazi rootan) onda možeš zamrznuti ili čak deinstalirati samsungov bloatware koji em guta bezveze bateriju em može i usporiti mob. Tako da očekujem malo duže trajanje baterije nakon ovoga,al vidjet ćemo,napišem svoje dojmove. Zamrzavanje i uklanjanje vršite pomoću Titanium Backup-a a više informacije možete neći ovdje: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1069924

Ako ti je ovo prvi custom ROM onda ti baterija MORA malo duže trajati. Zašto? Prvo, zbog kernela koji je prema komentarima sa XDA najbolji (za screen-off je dosta smanjena frekvecnija procesora), a na bateriju bi trebali utjecati i ostali tweakovi. Tek nakon što 2-3 puta bateriju isprazniš i napuniš reci da li je bolje ili ne (večina ljudi flasha rom i odmah se žali da baterija kratko traje a rom koriste pola sata...to vrijedi za svaki rom).

P.S. Da li je i vama screen-off animacija sexy? {#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.8.2011 17:41 (Kordy).
16 godina
neaktivan

Ja ne kužim kak vam se da zahebavati sa tim custom ROM-ovima, kad je uređaj več tvornički gotovo savršen??? Vijek baterje se može produžiti i bez nepotrebnog prčkanja po ROM-ovima, dovoljno je samo poisključit Samsungove nepotrebne gluposti koje se bezveze vrte u pozadini.

Imam taj uređaj i baterja mi bez beda drži dan-dva sa prosječnim korištenjem....

I'll be back
Poruka je uređivana zadnji put čet 18.8.2011 18:22 (microman).
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
microman kaže...

Ja ne kužim kak vam se da zahebavati sa tim custom ROM-ovima, kad je uređaj več tvornički gotovo savršen??? Vijek baterje se može produžiti i bez nepotrebnog prčkanja po ROM-ovima, dovoljno je samo poisključit Samsungove nepotrebne gluposti koje se bezveze vrte u pozadini.

Imam taj uređaj i baterja mi bez beda drži dan-dva sa prosječnim korištenjem....

Jesi li ikad OC-ao grafičku? Procesor? Tu te svi po forumu smatraju hardver frikom, vjerojatno stalno nešto prčkaš po kućištu.

Ovo ti je slično...

Još dok sam imao dummy SE sam stalno nešto po njemu prčkao, mijenjao drivere i sl., isto tako je i ovo...

Nekakva zanimacija, nešto, nešto...

Teško je to objasnit... :)

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
17 godina
odjavljen

Zašto netko kupi GTX580 i ide ju clockat a zna da je zvijer i sa stock taktovima? {#}

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Šef kaže...

Jesi li ikad OC-ao grafičku? Procesor? Tu te svi po forumu smatraju hardver frikom, vjerojatno stalno nešto prčkaš po kućištu.

Ovo ti je slično...

Još dok sam imao dummy SE sam stalno nešto po njemu prčkao, mijenjao drivere i sl., isto tako je i ovo...

Nije baš isto Overclockirati CPU i GPU, i prčakti po ROM-ovima od mobitela. To bi prije usporedio sa flashom BIOS-a na matičnoj, a to sam jako rjetko radio, eventualno ako sam imal problema sa kompaktibilnoscu RAM-a.

Uostalom bez kompa mogu izdržat par tjedna ako krepa, bez mobitela nikako...

I'll be back
16 godina
neaktivan
microman kaže...
Šef kaže...

Ovo ti je slično...

Nije baš isto Overclockirati CPU i GPU, i prčakti po ROM-ovima od mobitela. To bi prije usporedio sa flashom BIOS-a na matičnoj, a to sam jako rjetko radio, eventualno ako sam imal problema sa kompaktibilnoscu RAM-a.

Uostalom bez kompa mogu izdržat par tjedna ako krepa, bez mobitela nikako...

Pa nemožeš baš usporedit s flashanem BIOS, to je ipak više...

Dođe ti kao neko modificiranje Windowsa, što ti ja znam...

A teško da bi ti mobitel krepao od toga, nije to toliko opasno kao flashanje BIOSa. A i valjda imaš neki dummy rezervni u ladici? :)

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
16 godina
neaktivan
Šef kaže...

A teško da bi ti mobitel krepao od toga, nije to toliko opasno kao flashanje BIOSa. A i valjda imaš neki dummy rezervni u ladici? :)

Imam HTC Desire Z u rezervi, al svejedno ne prakticiram stavljanje custom ROM-ova.. Neznam kod mobitela se držim dobre stare: Nediraj dok radi...

Jedino sam na šrotu od LG-a optimus X2 potegnuo za tim, jer je LG-ev bio jedna teška i trzava banana..

I'll be back
16 godina
neaktivan
microman kaže...
Šef kaže...

Imam HTC Desire Z u rezervi, al svejedno ne prakticiram stavljanje custom ROM-ova.. Neznam kod mobitela se držim dobre stare: Nediraj dok radi...

Jedino sam na šrotu od LG-a optimus X2 potegnuo za tim, jer je LG-ev bio jedna teška i trzava banana..

Uvijek može bolje... :)

Recimo ja sam već 3 tjedna nakon izlaska Gingerbreada na Nexusu imao GB na Desireu, a tek nedavno je i službeno došao. Kod Galaxyja planiram maknuti sva Samsung sranja (možda ostavit štogod interesantnoga) i možda malo over/underclockat...

16 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
zato sta se samsung pocel furati na apple :-)
I'll be back
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
microman kaže...

Jes da je debeli OT ali bas si me nasekirao sa ovom izjavom :)) Imam LG O2X i nit je on srot nit je njegov tvornicki rom bas tako "teska trzava banana". Jedino sto sam stavio Go Launcher EX i vise sam nego zadovoljan sa aparatom. GS2 je bez ikakve dileme bolji aparat ali nije O2X bas takav "srot". Sorry na OT-u.

15 godina
neaktivan

Iskreno,nije se ni meni dalo zezat sa custim romovima a ni ne planiram previše se igrat sa time,ovo mi je dosta za sada,samo da malo extra bateriju iscuclam. Mobitel je brz bez ikakvih prčkanja,a prostora za aplikacije ima vise nego dovoljno. Imao sam prije Desire a oni koji su ga također imali znaju zasto se moralo prckat po njemu,dok na slijedećem Desire HD nisam ništa radio sa custom romovima. Flashnuo sam ovaj rom tek nakon što sam skužio da je to 10 min posla,a kolko sam dosad vidio ovaj rom je skoro pa defaultni + root,uz malo šminke (plava boja,cool screen off itd...)Microman,kako ti to iskljucis Samsungova sranja da ti se ponovno ne pokrenu bez rootanja i zamrzavanja ili deinstaliranja tog crapware-a?

Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa, pratim ovaj forum več neko vrijeme i vidim da se počelo raspravljat o custom romovima što mi je dosta važno. Sad sam na galaxy s i na njemu sam se naflashao, promijenio custom romova, tema itd. itd. ko u priči. Sad bi prešo na galaxy s II.  Znači ima raznih stvari za  mijenjat, romova, kernela itd?? Također mogu dobit jako jeftino  Iphone 4 16gb u VIPu za  malo manje od 1000kn. Ja bi to čim prije prodo, nadoplatio i uzeo galaxy s II. Kolko mislite da mogu tražit za Iphone?

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Blade3 kaže...

Pozdrav ekipa, pratim ovaj forum več neko vrijeme i vidim da se počelo raspravljat o custom romovima što mi je dosta važno. Sad sam na galaxy s i na njemu sam se naflashao, promijenio custom romova, tema itd. itd. ko u priči. Sad bi prešo na galaxy s II.  Znači ima raznih stvari za  mijenjat, romova, kernela itd?? Također mogu dobit jako jeftino  Iphone 4 16gb u VIPu za  malo manje od 1000kn. Ja bi to čim prije prodo, nadoplatio i uzeo galaxy s II. Kolko mislite da mogu tražit za Iphone?

min 3000 kn?

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.8.2011 22:14 (Kordy).
16 godina
neaktivan
Eld kaže...

Jes da je debeli OT ali bas si me nasekirao sa ovom izjavom :)) Imam LG O2X i nit je on srot nit je njegov tvornicki rom bas tako "teska trzava banana". Jedino sto sam stavio Go Launcher EX i vise sam nego zadovoljan sa aparatom. GS2 je bez ikakve dileme bolji aparat ali nije O2X bas takav "srot". Sorry na OT-u.

Imao sam LG Optimus X2 čim je došao kod nas i za Mob sa dvojezgrenim procesorom je teška banana. Zašto si promjenio Launcher? Zato što LG-ev stock trza na gotovo svako scrollanje između stranica. Nadalje gotovo da nema ni jedne LG-eve aplikacije koja je u potpunosti stabilna. Također sa prvim firmwareom mobitel je imao problema sa auto regulacijom osvjetljenja koja bi svako malo pojačavala/smanjivala osvijetljenje što definitivno je tuklo za oko.

Po meni bilo koji Smartphone koji treba zamjenu tvorničkog software-a da bi radio bez laga nije vrijedan pažnje..

I'll be back
14 godina

Evo, slike dokazuju da mi baterija nije problem.

Vidite da se naglo počela drainati kada sam radio nešto, igrao Engri Brds {#}

Sutra stavim 3 stvarčice kupljene s eBaya. Pa da podijelim s vama, iskustva {#}

Ako se slažeš, ne košta te ništa TU. Ako sam ti uz to pomogao, neka ti ne bude mrsko stisnuti i HVALA! ;)
Poruka je uređivana zadnji put čet 18.8.2011 22:37 (sudy_freak).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Matoje kaže...

što se tiče mms mislim da se to treba aktivirati.

ok, sve riješeno... mms ne treba aktivirati... on je aktiviran po defaultu...

problem je bio što kada šalješ mms, broj mora biti u komadu, dakle,

ne može biti 385 91xxxxxxx  već mora biti 38591xxxxxxx (bez razmaka)

15 godina
neaktivan

pozdrav! je'l tko kupio sgs2 u vipu? nasao mob na njuskalu orig zapakirani i lik tvrdi da je otkljucani na sve mreze,moguce? jer prije sam citao da su bili zakljucani u vipu i tmobile-u

molim HITNO odg...

0 0 hvala 0
15 godina

Može biti da je otključan. I ja sam kupovao mobitel preko Njuškala. Bitno ti je pri takvoj kupovini da se nađeš sa frajerom, sve isprobaš, daš mu novce, on tebi mob i to je to. Nema nikakve panike!

Jučer gledam sliku naroda, baca cvijeće po herojima, a već sutra pobjednike sude, prodaše ih za Judine škude.
15 godina
neaktivan
jurica_m kaže...

Može biti da je otključan. I ja sam kupovao mobitel preko Njuškala. Bitno ti je pri takvoj kupovini da se nađeš sa frajerom, sve isprobaš, daš mu novce, on tebi mob i to je to. Nema nikakve panike!

da,budem se nasao s likom samo veli da prvo pare onda mob mogu otvarati jer je kao orig zapakiran. razumjem ga u jednu ruku...

17 godina
odjavljen
bobo23 kaže...
jurica_m kaže...

da,budem se nasao s likom samo veli da prvo pare onda mob mogu otvarati jer je kao orig zapakiran. razumjem ga u jednu ruku...

Koliko sam vidio iovako se može otključati pomoću neke aplikacije s marketa.

17 godina
neaktivan

Izgleda da će konačno idući tjedan biti nešto od mog SGS2 pa me zanima gdje u HR kupiti kakav solidan case (a da ga ne podupla u masi :)) - eventualno da imam pop-out nožicu za stajanje na stolu?

Ako već ne u HR - neka preporua za online nabavku bi svakako dobro došla - i da, upotrijebio sam Google ali bih volio čuti iskustva domaćih korisnika.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ako si iz Zg imaš takav u mobitel dućanu 30 m sjeverno od Sharatona u Draškovićevoj,ja sam kupio obični crni i koštao je 80 kn,al odlično paše i ima super grip. A za više opcija tu je svemogući eBay! :D

15 godina
neaktivan

evo i ja sam ga danas kupio :) nego vidim da nema swype keyboard instaliran odma pa ako netko zna gdje to pronaci ako moze link bio bi mu zahvalan.

eh da i najbolje postavke za kameru...pls!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Kordy kaže...
bobo23 kaže...
jurica_m kaže...

Kako se zove aplikacija?

Čovjek kod kojeg sam trebao kupit kaže da ima problema s otključavanjem...

15 godina
neaktivan
Šef kaže...
Kordy kaže...
bobo23 kaže...
jurica_m kaže...

Kako se zove aplikacija?

ja kupio preko njuskala covjek kaze da je mob kupljen u vipu i bio je otkljucan :)

17 godina
odjavljen
Šef kaže...
Kordy kaže...
bobo23 kaže...
jurica_m kaže...

Kako se zove aplikacija?

http://samsunggalaxys2review.org/samsung-galaxy-s2-sim-unlock-app-guide/

Ne znam detalje vezano uz to ali znam da su ljudi otključavali s2...

14 godina
bobo23 kaže...

evo i ja sam ga danas kupio :) nego vidim da nema swype keyboard instaliran odma pa ako netko zna gdje to pronaci ako moze link bio bi mu zahvalan.

eh da i najbolje postavke za kameru...pls!

ima instalirano ali treba ukljuciti. Postavke-jezik i tipkovnica-odaberite nacin unosa

15 godina
neaktivan
15 godina
neaktivan

evo nema swype :((

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.8.2011 21:35 (bobo23).

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice