Ljudi pozz, sto mislite o experia 10 vi mobitelu? Gledam nesto manje sa odlicnom batt do 500 €?
Ljudi pozz, sto mislite o experia 10 vi mobitelu? Gledam nesto manje sa odlicnom batt do 500 €?
Pozdrav,
maloj bi uzel novi mob, važna joj je kamera (performanse MORAJU danas na svakome biti bolje od Redmija 9), ameni je važno da ne dam više od 250-300 €...
Koje modele gledati?
Vidim Poco X6, za 260 €, jel k čemu (Snap 7g2, 64 MP kamera) ?
Pozdrav,
maloj bi uzel novi mob, važna joj je kamera (performanse MORAJU danas na svakome biti bolje od Redmija 9), ameni je važno da ne dam više od 250-300 €...
Koje modele gledati?
Vidim Poco X6, za 260 €, jel k čemu (Snap 7g2, 64 MP kamera) ?
Vrlo vjerojatno da Samsung A serija ima bolje kamere od tog Poca. Možda je nešto malo skuplje ali ove godine je Samsung napravio sjajan posao sa A serijom. Imao baš nedavno iskustvo usporedbe Xiaomi 13 Pro 5G vs A55, i ako je nekad Xiaomi bio kralj tog segmenta, danas sigurno više nije. Na kraju sam malom uzeo A55 - za tvoj scenarij - kamere pristojne, autonomija izvrsna, ekran odličan i za razliku od nekih prošlih serija, ovaj fino radi.
Koji novi mob do max 400€? (može i prek oglasa u HR)
Ekran 6,6 - 6,8'' s dobrom čitljivosti na suncu
Dobra kamera.
I to je to.
Koji novi mob do max 400€? (može i prek oglasa u HR)
Ekran 6,6 - 6,8'' s dobrom čitljivosti na suncu
Dobra kamera.
I to je to.
Samsung A55 256GB, naravno novi s oglasnika, 300-350€.
dok god aplikacije koje koristiš ispravno rade i dobijaju sva ažuriranja možemo smatrati da mobitel ima kompletnu funkcionalnost - naravno uz sigurnosne zakrpe.
razlika u funkcionalnosti androida u zadnjih 4-5 godina je puno manja nego je to bilo prije. zato jeftiniji mobiteli i dobijaju sad dužu podršku. ona je možda vremenski duža, ali realno nije to neka razlika ako pričamo o broju featurea.
puno veća razlika se osjeti na sučeljima (ovisno koje koristite), ali u većini slučajeva nisu toliko bitne razlike.
naravno najbitnija je sigurnosna podrška.
dok god aplikacije koje koristiš ispravno rade i dobijaju sva ažuriranja možemo smatrati da mobitel ima kompletnu funkcionalnost - naravno uz sigurnosne zakrpe.
razlika u funkcionalnosti androida u zadnjih 4-5 godina je puno manja nego je to bilo prije. zato jeftiniji mobiteli i dobijaju sad dužu podršku. ona je možda vremenski duža, ali realno nije to neka razlika ako pričamo o broju featurea.
puno veća razlika se osjeti na sučeljima (ovisno koje koristite), ali u većini slučajeva nisu toliko bitne razlike.
naravno najbitnija je sigurnosna podrška.
Važna je i verzija Androida. Imao sam situaciju da sam morao instalirati aplikaciju za komunikaciju ali je Android bio prestar i nije dalo! Nema veze što mob radi sve što želiš i što sve instalirane aplikacije na njemu lijepo rade. Stari Android i cvrc!
Što kažete na Motorolu edge 40 neo za cca 200€ (nova)? Ili bez neo?
Imam jednu Motorolu Edge 40 u obitelji. Koristi je teenager što znači hrpu društvenih mreža, chatova, tiktoka, youtube... Dosta se dobro drži i ne čujem prigovore. Ono što me je ugodno iznenadilo je da je ekran još čitav jer je teško naći nekakvo kaljeno za zakrivljeni ekran. Ima dosta znakova korištenja, ali je čitav. Znači, ok za tu cijenu.
Bez neo
Pozdrav, imam Samsung Galaxy Watch 5 Pro, žena ima Galaxy Watch 5. Trenutno smo na Samsung mobitelima pa me zanima kak se Galaxy satovi ponašaju sa Honor, Redmi i Xiaomi mobitelima, jel se mogu povezat normalno.
Radiu najnormalnije. Ja imam galaxy watch 46 mm. Prva generacija. Radi uredno na honor 50 honor 70 poco x3 pro i poco f6 pro
To što je 3 god. star soc nećeš ni primjetiti.
Najjači su mi ti koji gledaju antutu i misle da je to jedino bitno.
Imam kao backup Huawei P30 Pro iz 2019., po tvojoj logici to je za otpad jer ipak je soc star 5 godina, a taj model dere sve živo i nema situacije u kojoj će zaštekati.
Posere sve te midrangere od "600 eura", toliko o tome...
Bolje flagshipp star 2-3 godine nego novi midranger, uvijek bilo i bit će.
Supruga ima P30 a ja poco f6 pro. To ni blizu nije tako da nemoj lupati. godinu dvije mozda sve poslije toga ne stoji. Midrangeri su sada vrlo vrlo mocni telefoni..... Pogledaj f6 pro. Ja ga imam i telefon je zvijerka u svakom pogledu. "Mana" mu je kamera i vjerovatno nije u nivou flagshipa ai je i dalje odlicna. Ne vrlo dobra vec odlicna.....
Midrangeri su prestali imati smisla kad su poceli kostati 600 eura, za te pare kupujem najbolje od nekog brenda, ne nuzno najnovije.
Tako da sjasi vise s tom temom, stvarno me ne zanima sto imas ti i tvoja supruga, 500-600 eura za jednog Poca, Norda ili Motorolu ne bi dao ni da sam drogiran.
Hvala i poz
Midrangeri su prestali imati smisla kad su poceli kostati 600 eura, za te pare kupujem najbolje od nekog brenda, ne nuzno najnovije.
Tako da sjasi vise s tom temom, stvarno me ne zanima sto imas ti i tvoja supruga, 500-600 eura za jednog Poca, Norda ili Motorolu ne bi dao ni da sam drogiran.
Hvala i poz
Midrangeri ne koštaju 600 EUR-a. Možda je neki marketinški guru odredio takvo što negdje na internetu, pa je ekipa to popušila, ali to nije cijena midrangera. To je početna cijena flagship modela, a cijene preko 1000 EUR-a, a pogotovo preko 1500 EUR-a su kategorija za psihijatra.
Midrangeri su i vise nego odlicni usprkos mindsetu nekih ovdje da nebi ni ludi stavljali neke aplikacije na midrangere. Više nego strašno.
Koji je vama, bolji/pozeljniji uređaj, samsung a55; honor 200, ili nord 4, i zasto?. Hvala
Trenutno na samsung S20, baterija je kriminal zato zelim novi mob...
Ugrade malo manje sposoban hardver i softver. Kako bi inače privukli kupce prema najjačim i najskupljim modelima? Uvijek će biti tipova s viškom novca kojem će se moći prodati mobitel i za 3000 EUR-a, i za 5000 EUR-a i više, jer će se taj htjeti osjećati posebno vrijednim i htjet će nešto što drugi nemaju jer to kažu reklame.
Izašli novi Pixeli. Rijetko tko od ovih Tjubera ima što suvislo za reći. Nisu ih ni stigli isprobati, ali moraju biti među prvima koji će ih prikazati (kada Google to dopusti, ne prije). A već se netko sigurno zalijepio za Pixel 9 Pro XL. Takav je svijet u kojem živimo.
Koji je vama, bolji/pozeljniji uređaj, samsung a55; honor 200, ili nord 4, i zasto?. Hvala
Prvo moraš odlučiti što je tebi bitno kod mobitela.
Ako je kamera prioritet onda je tu A55 najjači.
Ali ja osobno ga ne bi uzeo zbog punjena od samo 25W, nije mi jasno da je samsung u 2024. još uvijek zapeo na 25W.
Jednom kad probaš brze punjače nema nazad na sporije.
Od ta 3 Nord je najbolji izbor, ali opet, zavisi šta je kome bitno...
Midrangeri su i vise nego odlicni usprkos mindsetu nekih ovdje da nebi ni ludi stavljali neke aplikacije na midrangere. Više nego strašno.
Kupujem midrangere i nedam ni centa više.
Prvo moraš odlučiti što je tebi bitno kod mobitela.
Ako je kamera prioritet onda je tu A55 najjači.
Ali ja osobno ga ne bi uzeo zbog punjena od samo 25W, nije mi jasno da je samsung u 2024. još uvijek zapeo na 25W.
Jednom kad probaš brze punjače nema nazad na sporije.
Od ta 3 Nord je najbolji izbor, ali opet, zavisi šta je kome bitno...
Ups zaboravio sam napisat da mi je kamera najmanje bitna.
Najvise bi volio bateriju,software, i dobru izradu kuciste... na mobu samo citam i slusam muziku preko bluetootha...
Moze i neki vas prijedlog, samo da nije ogroman mob
A55 je cigla ja bi išao na Honor ili Nord, možda prije Honor. Oba imaju bolji soc od Samsunga. Honor mi je nekako zaokreuženiji i elegantinij telefon.
Definitivno bih išao na A55, jedan fino zaokružen telefon, a uz to je veliki plus Samsungov One UI.
Definitivno bih išao na A55, jedan fino zaokružen telefon, a uz to je veliki plus Samsungov One UI.
koliko je one UI plus toliko je Exynos minus. Na samung ideš samo ako su ti bitne kamere i software. Ostalo je pljuga.
Exinos na ovom s20 je uzas koliko grije i trosi. A55 nazalost ne da je cigla, vec blok!
Al lako da je to jedino, nego onaj sendvic od stakla u metalnom okviru ostrog ruba.
Ono crno oko ekrana mogu probaviti...
P.s. imaju li drugi proizvodjaci, fora app kao samsung pass npr?
Exinos na ovom s20 je uzas koliko grije i trosi. A55 nazalost ne da je cigla, vec blok!
Al lako da je to jedino, nego onaj sendvic od stakla u metalnom okviru ostrog ruba.
Ono crno oko ekrana mogu probaviti...
P.s. imaju li drugi proizvodjaci, fora app kao samsung pass npr?
Sta je fora kod samsung pass? Ja koristim od googla alat za lozink, radi odlicno sa swift key
Mišljenje o Motorola Edge 50 Fusion? Budžet je tako negdje 350 do 400€ max
Na A55 me najviše odbija punjenje 25W, navikao sam na 60W i ne želim "s konja na magarca". Xiaomi i Honor ne bih, s jednim i drugim sam imao problema pa bi probao nešto drugo sada.