"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.485
|
čitano: 6.509.888
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
17 godina
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
Nadimakkk kaže...

Pozdrav,

koliko vidim, jako ste dobro upoznati sa tematikom kineskih mobitela a kako planiram kupiti jedan, zanimalo me moze li netko dati par odgovora/savjeta. Do sada sam koristio "brand name" (nazovimo ih tako) uredjaje jer jednostavno rade. "Kineski" uredjaji su me odbijali ponajvise radi gomile predinstaliranih bloatware aplikacija te rootanja. No, razmisljam uzeti Redmi Note 3 (http://shop.gizchina.com/xiaomi/xiaomi-redmi-note-3-591.html) pa bih imao par pitanja :)

1)Dali se sa njima moram "za*ebavati" (rootati, instalirati razne romove sa foruma) ili ce normalno raditi "out of the box"? Hocu li imati engleski i hrvatski ili ce neke stvari biti na kineskom?
2)Kako se mogu ukloniti te kineske aplikacije? Dali se bas mora rootati ili ima neki jednostavniji nacin?
3)Dali PlayStore dolazi predinstaliran?

Hvala!

Na Redmiju općenito svaki rom ima neku prednost i manu i vrlo vjerojatno ćeš se morati za*ebavati s mijenjanjem, drugim romomom i slično.

Zato ih ja ne bi uzeo ili preporučio nekom, pogotovo nekom tko to nije radio ili ne želi raditi.

Pa čak i Cuboti, Doogee itd modeli ne trebaju sve to i imaju hrvatski iz kutije

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com (+recenzija Cubota X16- top mobitela iz EU za početak 2016.) Banggood kuponi za -10$ na PP
11 godina
protjeran
Ja sam uzel rn3 sa giztopa i dosel je sa njihovim kuhanim Romom, sa hrvatskim, Google servisima , sa 2 apk kineske (preglednik i neki kuaipa)

Nisam Niš mjenjal osim kaj sam zakljucal gmail i Viber da dolaze notifikacije. To je to,nakon mjesec dana sve još radi,kamere,senzor otiska,bljeskalica ..softverski sve ok

1 0 hvala 0
13 godina
S03E03 kaže...

Da li vam se događalo da vam na pošti govore kako je bateriju najbolje ukloniti iz paketa i da je najbolje ići odmah na carinu da se od tamo pošalje paket? Kao, kamere se ne mogu slati u Kinu, a mobitel ima kameru pa je tete u pošti strah da bi mi paket vratili a ja poštarinu izgubio, jel...Na stranu sva ljubaznost i količinu informacija koje sam dobio...Imao sam osjećaj kao da bombu šaljem, majke mi. Skočile su sa 3 šaltera kada su čule gdje paket ide. Zanimaju me vaša iskustva. 

Vraćao sam neispravnu bateriju u Kinu i prošao sam sličnu torturu, da bi kasnije dobio da to ne smiju slati... Ugl... slijeganje ramenima i to je to od ekipe sa šaltera, jer znaju da ih uredno isporuče, a nazad ne može... ma... BOOOMBA čovječe... dođe mi da kao u onom video skeču navučem neke stvari i ubacim neku kesu u poštu i furim... eh...

Pucaaaajjjj :)
14 godina
bNeo kaže...
S03E03 kaže...

Da li vam se događalo da vam na pošti govore kako je bateriju najbolje ukloniti iz paketa i da je najbolje ići odmah na carinu da se od tamo pošalje paket? Kao, kamere se ne mogu slati u Kinu, a mobitel ima kameru pa je tete u pošti strah da bi mi paket vratili a ja poštarinu izgubio, jel...Na stranu sva ljubaznost i količinu informacija koje sam dobio...Imao sam osjećaj kao da bombu šaljem, majke mi. Skočile su sa 3 šaltera kada su čule gdje paket ide. Zanimaju me vaša iskustva. 

Vraćao sam neispravnu bateriju u Kinu i prošao sam sličnu torturu, da bi kasnije dobio da to ne smiju slati... Ugl... slijeganje ramenima i to je to od ekipe sa šaltera, jer znaju da ih uredno isporuče, a nazad ne može... ma... BOOOMBA čovječe... dođe mi da kao u onom video skeču navučem neke stvari i ubacim neku kesu u poštu i furim... eh...

To ti je došla obavijest od carine? U tom slučaju izgubiš poštarinu?

10 godina
protjeran
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
Kineze do 200 e pa kad crkne izvadis SD i SIM karticu pa bacis ! :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Koliko vam je trebalo da vam iz Coolicool-a pošalju paket sa EU skladišta?

U utorak sam naručio Umi Iron Pro, pisalo je free shipping, mada sam primjetio da na drugima sa EU skladišta piše da je za HR poštarina dodatnih 15€, kod ovog nije ništa pisalo (što nije igralo odlučujuću ulogu). Drugi dan (srijeda) ujutro vidim mail, kažu shipping za HR je $17 (to je tih cca 15€) i sada na stranici od telefona piše da je shipping za HR 15€ (plus što su ga stavili na "akciju" pa je tri dolara jeftiniji nego je bio i što sada imaju obje boje u ponudi). Ok, uplatim ja tih dodatnih $17 i slijedeći dan (četvrtak) dobijem mail da su primili, sve OK i da će poslati kasnije u danu. Danas (petak) nema novog maila, narudžba i dalje stoji unshipped...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

pa kaj ocekujete da vam posalju iste sekunde kada vi uplatite? Pa strpite se pobogu dan-dva, poslat ce vam mobitel... 
Ne kuzim sto je tolka halabuka oko toga? Svako malo neko dode i kaze joj nisu mi poslali mobitel, prije dva dana sam uplatio, kraj svijeta, najgora trgovina ikad, nikad vise kod njih nemojte kupovati... Niste jedini koji narucuju, treba uvijek par dana da se sve to poslozi i posalje, i zavisi kad idu uopce posiljke (sigurno nece slati samo za vas jedan paket iz kine). Tako da strpljivo ljudi, dva-tri dana cekanja vas nece ubiti niti cete ista dobiti zivciranjem. 

Moj PC  
5 0 hvala 0
13 godina
S03E03 kaže...
 To ti je došla obavijest od carine? U tom slučaju izgubiš poštarinu?

Da. Naravno naplatili poštarinu unutar RH, a ostalo vratili. Stigla i obavijest

Pucaaaajjjj :)
17 godina
Gam3r kaže...

pa kaj ocekujete da vam posalju iste sekunde kada vi uplatite? Pa strpite se pobogu dan-dva, poslat ce vam mobitel... 
Ne kuzim sto je tolka halabuka oko toga? Svako malo neko dode i kaze joj nisu mi poslali mobitel, prije dva dana sam uplatio, kraj svijeta, najgora trgovina ikad, nikad vise kod njih nemojte kupovati... Niste jedini koji narucuju, treba uvijek par dana da se sve to poslozi i posalje, i zavisi kad idu uopce posiljke (sigurno nece slati samo za vas jedan paket iz kine). Tako da strpljivo ljudi, dva-tri dana cekanja vas nece ubiti niti cete ista dobiti zivciranjem. 

Pa ono, ako mi u mailu napišu da će poslati "today" zapitam se u čemu je problem kada taj dan ne bude više ništa od njih, a danas je četvrti dan od uplate, ne drugi. Tim više što na stranici piše da šalju sa EU skladišta u roku dva dana. I ne, ne želim da mi šalju iz Kine, zato sam i naručio sa EU skladišta i platio dodatnih $17, da ne moram čekati da se napuni kontejner.

Sa neta naručujem već barem 8 godina, mislim da imam dovoljno iskustva sa tim, no još nisam naručio sa EU skladišta od nekog kineskog shopa, zato i pitam kakva su tuđa iskustva.

17 godina

Možda šalju "između skladišta" today. Strpi se do ponedjeljka.

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com (+recenzija Cubota X16- top mobitela iz EU za početak 2016.) Banggood kuponi za -10$ na PP
9 godina
neaktivan
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.2.2016 23:41 (kinicari).

1 0 hvala 0
17 godina

Frend ga ima, dobio pred koji tjedan. Dosta je zadovoljan, izrada i sve. A mobitel je stvarno i više nego povoljan- 140$ iz EU skladišta.

Ulefone paris ima standardni MTK6753, 2GB rama, 4G-LTE i Android 5.1 kojem sve radi out of the box s hr sučeljem.

9 godina
neaktivan

Kakva je stranica xiaomidevice za naručivanje,i koliko treba odprilike registred airmailom da paket stigne u Hrvatsku?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Kewin kaže...

Ima neko da je voljan  napraviti Custom ROOT i da je iz Zagreba naravno platilo bi se.

Padobranci, mineri i djevice griješe samo jednom
12 godina
neaktivan
Ag008 kaže...

Nije li to malo previše novaca, 400$? Ja osobno nikada ne bi kupio kineski mobitel iznad 200$

hvala na otvaranju ociju... radje cu uzet s6 edge star koji mjesec za te pare s garancijom u hrvatskoj...

9 godina
neaktivan
largow kaže...
Ag008 kaže...

Nije li to malo previše novaca, 400$? Ja osobno nikada ne bi kupio kineski mobitel iznad 200$

hvala na otvaranju ociju... radje cu uzet s6 edge star koji mjesec za te pare s garancijom u hrvatskoj...

Jedini kinez ka kojeg se isplati dati 400 $ po mom misljenju je Meizu MX5 za ostale nisam bas siguran.

Imas na giztopu Meizu MX6 za 400 $.

16 godina
Ma kaki mx6 pa nije ni izaso jos..

Kevin napravi sam instalaciju custom roma stvarno nije nis komplicirani, pitaj kolege u meizu temi i objasnit ce ti sve, bezveze da placas i trazis nekog kad nije neka nauka..
9 godina
neaktivan
MarioVk kaže...

Kevin napravi sam instalaciju custom roma stvarno nije nis komplicirani, pitaj kolege u meizu temi i objasnit ce ti sve, bezveze da placas i trazis nekog kad nije neka nauka..

Eto jok nije, onda sam ja corav kad vidim ovo

http://www.giztop.com/meizu-mx6.html.

Sad ili mene oci varaju ili tebe tvoje oci varaju.

13 godina
neaktivan
delta-hawk kaže...
MarioVk kaže...

Eto jok nije, onda sam ja corav kad vidim ovo

http://www.giztop.com/meizu-mx6.html.

Sad ili mene oci varaju ili tebe tvoje oci varaju.

Ne znam kako si ti preuzeo ovu temu i uspjevaš svakom loncu biti poklopac a očito je da nemaš baš previše znanja.

Odi na giztop i kupi taj mobitel pa onda reci da je izašao. Jer nije izašao i tek se očekuje. Ne treba spominjati ni da specke ni išta drugo nije offical jer Meizu nije potvrdio išta nego su leakovi.

15 godina
neaktivan

oci te varaju. Giztop je poznat po tome da stavlja unaprijed mobitele iako nema pojma kako ce izgledati i koje ce specke imati. Tako da ne brini, to definitivno nije MX6...

Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Ionako ga nisam mislio kupovat hehe, jer nikad ne dajem velike novce za mobitel.

Posto sam obicni prosjecan korisnik, mozda sam cak i nize od prosjecnog korisnika jer mobitel je meni samo mobitel a ne multimedijski centar.

Da stari brick mobiteli imaju viber i whats app nikad ja nebi presao na smartphone, eto koliko mene smartphone-i zanimaju i koliko se zbog njih sekiram hehe.

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Da li ima jos neki prodavac sa Aliexpressa osim Top-One da salje iz EU skladista ili da nema dodatnih troskova oko carine i pdv-a?

0 0 hvala 0
17 godina
Imas chigona isto koji salje iz eu warehouse
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
12 godina
neaktivan
Pozdrav svima..
S obzirom da mi je stari mobitel već dotrajao, razmišljao sam si da kupim nekog kineza da ne moram plaćati ime kao kod samsunga ili Sonyja.. U svakom slučaju, nakon malo istraživanja, našao sam mobitel Xiaomi Redmi note 2.. tisuću i pol kuna na neutrinomobile.. e sad bi me zanimalo ima li koji mobitel u tom cjenovnom rangu, a da je bolji od note 2.. svakako bih molio da bude iz neke hrvatske trgovine, npr neutrinomobile, wowshop, maximobile, tj. da ima garanciju u hrvatskoj i da se može podići osobno (pomalo sam konzervativan (čitaj paranoičan) prilikom kupovine internetom).. kako bilo, nikako preko 2k kuna, da ima barem 16gb ROM, 2gb RAM, kamera 13mp+ te 5inča+ ekran
Hvala unaprijed svima

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...
Imas chigona isto koji salje iz eu warehouse

Jel moze neki link,ne mogu da ga nadjem

17 godina
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Poruka je uređivana zadnji put sub 20.2.2016 19:44 (Patrick_cro).
13 godina
neaktivan
prikaante kaže...
Pozdrav svima..
S obzirom da mi je stari mobitel već dotrajao, razmišljao sam si da kupim nekog kineza da ne moram plaćati ime kao kod samsunga ili Sonyja.. U svakom slučaju, nakon malo istraživanja, našao sam mobitel Xiaomi Redmi note 2.. tisuću i pol kuna na neutrinomobile.. e sad bi me zanimalo ima li koji mobitel u tom cjenovnom rangu, a da je bolji od note 2.. svakako bih molio da bude iz neke hrvatske trgovine, npr neutrinomobile, wowshop, maximobile, tj. da ima garanciju u hrvatskoj i da se može podići osobno (pomalo sam konzervativan (čitaj paranoičan) prilikom kupovine internetom).. kako bilo, nikako preko 2k kuna, da ima barem 16gb ROM, 2gb RAM, kamera 13mp+ te 5inča+ ekran
Hvala unaprijed svima

Ima brate na tone toga. Pročitaj malo temu pa ćeš naći. Barem tri puta po stranici

13 godina
neaktivan
machak99 kaže...

Da li ima jos neki prodavac sa Aliexpressa osim Top-One da salje iz EU skladista ili da nema dodatnih troskova oko carine i pdv-a?

Imas i Upbea top sa Aliexpressa.

9 godina
neaktivan
prikaante kaže...
Pozdrav svima..
Hvala unaprijed svima

Do 2k kuna Xiaomi Redmi 3 ili Meizu M2 i Meizu M2 Note od ovih boljih kineza meni padaju na pamet.

15 godina
neaktivan
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice