dileme nema google nexus one
dileme nema google nexus one
kako za koga. ukusi su razliciti,neko voli google,neko iphone. ja licno vise volim google.
Mislim da je nexus bolji od iphonea 3gs, ali da nece biti bolji od novog iphonea
Mislim da je nexus bolji od iphonea 3gs, ali da nece biti bolji od novog iphonea
nema još nikakvih naznaka
covjece ti si jako napredan kad vec znas kakav ce biti novi iphone!
iPhone ima samo jednu prednost pred skoro svim ostalim smartphoneima u svojoj klasi a to su jedino i isključivo aplikacije. E sad, potrebno je razmisliti da li vam treba mobitel ili neki gdget za igranje i zabavu. Ako vam je do zabave onda iPhone (zbog 1000000 aplikacija), a ako vam je do mobitela onda bilo šta drugo. Ja osobno nikad ne bi uzeo iPhone jer kad se malo bolje zapitate - koliko ćete vi aplikacija koristiti od tih 1000000 aplikacija? Možda 20. Nexus je u ovom slučaju klasu više od iPhonea 3GS.
Kao vlasnik Android mobitela, istina nešto starije verzije (Samsung Galaxy s Androidom 1.5), dajem glas i preporuku za N1.
covjece ti si jako napredan kad vec znas kakav ce biti novi iphone!
iPhone ima samo jednu prednost pred skoro svim ostalim smartphoneima u svojoj klasi a to su jedino i isključivo aplikacije. E sad, potrebno je razmisliti da li vam treba mobitel ili neki gdget za igranje i zabavu. Ako vam je do zabave onda iPhone (zbog 1000000 aplikacija), a ako vam je do mobitela onda bilo šta drugo. Ja osobno nikad ne bi uzeo iPhone jer kad se malo bolje zapitate - koliko ćete vi aplikacija koristiti od tih 1000000 aplikacija? Možda 20. Nexus je u ovom slučaju klasu više od iPhonea 3GS.
iPhone ima najbolji touch ekran koji sam vidio. Približava mu se onaj novi mali Samsung, ali ni to nije toliko dobro. Ogromno, fino i brzo sučelje iPhonea je fantastično.
Prvo, ova tema uopće nema smisla jer nitko, pa ni ja, ovdje nije u mogućnosti dati objektivnu procjenu koji mobitel od dva navedena je "bolji" obzirom da nitko nije Nexus niti držao, a kamoli koristio barem mjesec dana da može reći da li je ili nije "bolji" od iPhone-a ( ili xyz mobitela, da ne bi bilo fanboy ili sl. ). Tehnički podaci na papiru su samo to i ništa više..
Dalje, za objektivnu procjenu isti bi morao koristiti oba modela u nekom razumnom vremenskom roku. U ovom slučaju, svaki svoga konja brani i opet si na početku.. ;)
Moj jedini prijedlog, ako možeš, pričekaj do ljeta.. do onda će se znati kako Nexus diše, a i iPhone4 bi trebao izaći na tržište..
iPhone ima najbolji touch ekran koji sam vidio. Približava mu se onaj novi mali Samsung, ali ni to nije toliko dobro. Ogromno, fino i brzo sučelje iPhonea je fantastično.
Pa mislim da je to Googe(hTC) rjesio stavljanjem AMOLED kapacitivnog ekrana...
Isto tako surfanje(te citanje texta i e-mail-ova) ce na N1 biti drasticno bolje nego na Ipony-u s obzirom da ima dosta vecu rezoluciju od Ipony-a a i AMOLED ekran tome pomaze ;)....
Teško je to reći što će biti bolje, tim više što su ukusi različiti, a N1 još nije ni izašao. Meni se s druge strane sviđa Xperia X10, za koju mi se čini da bi mogla imati touchscreen kvalitetom mjerljiv iPhoneu.
iako teško mi je vjerovati da je lošiji od 3 godine starog ajfon ekrana ( koji je doduše vrhunski ). 4g će ga bez sumnje pokopati ali do tada će proći bar 4 mjeseca ako ne i vise.
iako teško mi je vjerovati da je lošiji od 3 godine starog ajfon ekrana ( koji je doduše vrhunski ). 4g će ga bez sumnje pokopati ali do tada će proći bar 4 mjeseca ako ne i vise.
A ja mislio da je appleova prezentacija oko 10.6...
zapravo... fora je u tome da te touch sensitive tipke treba stisnut i drzat
to su napravili zato da netko ne bi slucajno stisnuo kad dira po ekranu posto su blizu
no bilo kako bilo... odluka je donesena - kupujem iPhone 3GS... aplikacije (Navigon, Lexi-comp, Shredder chess) su presudile :)
to su napravili zato da netko ne bi slucajno stisnuo kad dira po ekranu posto su blizu
no bilo kako bilo... odluka je donesena - kupujem iPhone 3GS... aplikacije (Navigon, Lexi-comp, Shredder chess) su presudile :)
Nadam se da se neces pokajati i da ces uzivati u svome iphone,takodje se nadam da ces nam napisati i tvoja iskustva:)..!!
Uzivaj!
mudra odluka. Iako mi je simpatičan google fon, ni ja ga ne bih mijenjao za ajfon, pregledao sam što je bilo na webu do sad i niti jedan review me nije uvjerio da je google fon bolja opcija ( za mene ). U svakom slučaju biti će zanimljiva 2010. U svakom slučaju prije G4 ili nexus 2 kupujem apple slate, ako bude bar pola od onog što očekujem :D
jos uvijek nisam uvjeren koja je tocno prednost tableta
mislim... super je to i siguran sam da ce ljudi u appleu napraviti super posao (kao i kod svega dosada) ali - niti ga mozes nositi u dzepu kao mobitel, a ak vec nekaj nosis u torbi, mozes uzeti neki netbook ili sub laptop i imati pravi kompjuter sa pravim punokrvnim OSom
Ja bih samo dodao da aplikacije za iPhone nisu pisane u C++ već u Objective C.
Ništa ne znači krajnjem korisniku, ali je u prvom postu iznesena kriva činjenica, koju sam sad ja ispravio. :)
Evo da napravim duzi odgovor ili ti ga doslovnu recenziju ovog pitanje iz mojeg gledista. Ovako zadnjih 2 godine imao sam ovim redoslijedom: HP ipaq RW6815, MIO A701, BB 8830 pa Bold, HTC touch HD, Iphone 3gs pa sad Google Nexus. I ovako sve su to mobiteli iz svoje klase slovili kao najbolji i uz to sve sam imao priliku isprobati i Xperia X1, p990, Nokia e71, n97, n95 i jos puno toga tako da mislim da mogu napraviti dobru usporedbu. Ako nekog zanima da posao mi je rad s tim uredajima i medusobno se s kolegama mijenjam svako malo da svi isprobamo svaki.... Sve price s brzinom gledam samo na podesenom mobitelu sa svim sto koristim i sto mob mora imati:
-navigaciju OBAVEZNO
-solidan fotic - video rijetko snimam
-pristup exchange sa full supportom
-promjena teme dosad je uvijek na svakom isla
-hrpa software korisne prirode racimo visinomjer i takvi gadgeti, mogu biti korisni
HTC touch je hardverski mocan uredaj sa gomilom mogucnosti, ali ima ogromnu manu sto nijednu ne odreduje kako treba. Ni kao touch mobitel, ni kao fotic i ima cestu naviku se smrznuti i sporo raditi. E sad da je najbolji takve vrste sa windows mobile je, ali nije dorecen uredaj nedostaje mu ispoliranosti da to odaje dojam da radi kako treba ovako stalno nesto resetiras, stelujes, updateas i na kraju 10 dana nakon isteka garancije crkne.....
Iphone 3gs, e sad da se razumijemo NE VOLIM APPLE ni malo, pljuvao sam po iphone i isprobao sam ga kod nekoliko frendova i nije mi bio dobar, ali morao sam priznati da je touch savrsen najbolji od najboljih i onda tako meni crkne taj HTC ne znam sto da uzmem, a iphone u tarifi dode 1kn i jbg recesija me navukla na njega. Prvi dojam je bio stavit cu ga u oglas i naci HTC jer mi windows mobile je ok platforma i snalazim se ko doma :). Nakon3 dana sa iphoneom on je vec bio dekodiran, sa 10 stranica softwarea i mobitel sam kuzio vise nego windows mobile. Vise stvari sam znao podesiti nego na ijednom uredaju koji su svi istoslicni kroz godine i ne micu se sa istog osim sto imaju ljepsi izgled svega od software do dizajna. E sad taj iphone je SUPER za idiota koji nikad nije imao takav telefon jer ne zna cemu to sluzi do ITevca koji brije na takve stvari kao ja. Jednostavno je za svih cak i za zene taoliko je jednostavan, funkcionalan i logican da jednostavno mogu reci iz mogu kuta da je to JEDINI UREDAJ KOJI NEMA MANE prave osim: nema LED svjetlo, nema SD card, bluetooth support za ostale uredaje postoji ali je los da podrzava printere i takve fore ko windows mobile ohhh yeeeesss, nema lan port. Bez svega toga se moze, ali kad bi to mogao bio bi savrseni uredaj sposoban za se sto moze jedan notebook, pa cak i vise!!!! Uz to radi super brzo, NIKAD u 2 mjeseca mi nije blokirao, NIKAD koristi se NON STOP. Baterija je jaca od HTC Touch HD i to za dan cijeli bez stednje sa slicnim mogucnostima i instaliranim softwareom.
Google Nexus evo imam 5 dana i moram priznati baterija je dobraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ko da nema toucha, ali stavio karticu aktivirao mobitel sa google acountom, on povukao mail sve super, reko idem sloziti exchange, kad ono gle k..... nema sinkronizaciju kalendara, ajde dobro reko da vidimo software da to omoguci. NEMA NE POSTOJI ZERO ima samo jedan nacin a to je plugin za outlook koji se sinkronizira na google calendar - zasto bi ja na njihovom serveru imao svoj raspored ili ista takve to je cisto ugrozavanje securitya na veliko. Touch je solidan bolji od HTC-a ali losiji od iphonea. Brz ko vrag, ali software trazi navikavanje po meni iphone skuzite za 2 sata cijeli, a nexus evo ni nakon 5 dana ne mogu bez da pogledam kako nesto napraviti u manualu ili po netu..... Jednostavno je nepraktican software. Ponuda aplikacije je kopija apple store, ali nista posebno jako puno igracaka isto ko za iphone, a malo korisnih stvari. Jednostavno mozda ce vrijeme pokazati da ce biti bolji ovako sad, eto prodajem NEXUS ili ga mijenjam za Iphone 3gs 32gb ako netko hoce uvjet je da je mob ko nov. Nije mi legao ni najmanje i ubija me to sto ima sitnih bugova i on i jednostavno je spojena 3 svijeta HTC touch HD dizajn, Apple funkcionalnost, BB kuglica i ni jedno od toga ne odraduje savrseno. Iphone je bolji u svemu jer jednostavnost, brzina, dostupnost aplikacija, mogucnosti mobitela jednostavno imam vise osjecaj da je bolje iskoristen, a svi ostali su blijede kopije izradene u zurbi da se dobije dio kolaca.... Iphone ne skripi kad ga stisnete, utegnut je sto bi se reklo i sve je ko nacrtano, a ova dva druga skripe micu se, jednostavno nisu tako precizno izradeni kako u hardware tako u softwareu. Kamere hmmm a ne znam sto bi rekao iphone ima najslabiju moj dojam da pri dobro svjetlu ima najbolju kvalitetu slike nisam bas slikao u istim uvjetima, ali ovako na oko iphone ima najbolje slike. E da mana iphone je meni isto i neimanje mini usb-a za napajanje. Zasto bas njihov mora biti...
Netko se moze ne slagati sa mnom sve 5 ovo je moj dojam, mislim napisao sam puno, a nisam nista pametno rekao, ali dovoljno je nadam se.
Eto da posaljem vam i koju slika Nexusa slikano sa 3gs pri losem osvjetljenju i kako izgleda mob koji prode kroz sofer sajbu u sudaru.
Što nikako? Vidim da si i ti glavom razbio šofer-šajbu s obzirom na zbrkanost napisanog (teže mi te bilo čitati), ali barem si rekao ono s čime će se svatko složiti: iPhone je jednostavno dobar. Svi drugi su cool, ali nedovoljno. :)
Što nikako? Vidim da si i ti glavom razbio šofer-šajbu s obzirom na zbrkanost napisanog (teže mi te bilo čitati), ali barem si rekao ono s čime će se svatko složiti: iPhone je jednostavno dobar. Svi drugi su cool, ali nedovoljno. :)
nažalost moram se i stobom jednom složiti.
eto prodajem NEXUS one...
Za koliko prodaješ nexus one?
mjenjam za iphone 3gs 32gb ti ga nadi za koliko god hoces novaca sad se bar da nac njih i za 3000kn. Uvjet je da je nov mob i da ima neku od onih gumenih zastita eto to dode 200kn, a iphone se da naci ispod 3000kn. Za novce mi nije napeta zamjena potrosit cu to prije nego stignem kupiti iphone :).