Hvala.
Zapravo radi 4CA?
Ko i na HT-u.
Evo fotki (i reci ak vidiš 5G)
Zyxel tebi uredno agregira cijelo vrijeme, nije ti skripta dobra pa ti ne pokazuje agregacije već samo primarnu ćeliju. Pa si cijelo vrijeme u krivom uvjerenju da ti Zyxel ništa ne agregira. Prati preko Zyxela te agregacije.
Skripta je uglavnom korisna za brzo saznati eNB broj tornja na koji si spojen jer malo tko zna iz cell ID-a izračunati eNB da nađe na cellmapperu toranj na koji je spojen :P
Imam problem da mi se svaki dan ili svaki drugi dan smrzne mobilni net na tren i onda brzina padne s 400/170 na 80/170. I jedino pomaze restart Zyxel NR7302. To mi se do sada nije događalo, već unazad nekoliko dana mi se dešava. Mislim da čak od kad su mi pustili 5G na repetitoru. Jel to nekakav bug ili?
Prati agregacije kada su top brzine pa niske brzine.
Moguće je i da power saver na tornju gasi dio bandova pa se modem nakratko zblesira pa nastavi raditi sa ono bandova što ima ili se prespaja na drugi toranj.
Nakon što padnu brzine napraviti reboot uređaja pa opet vidjeti i brzine i agregacije.
Iz toga je dalje lako zaključiti jel modem radi neki problem ili je do tornja i moguće power savera na tornju koji nasumično gasi-pali bandove ovisno o opterećenju ili se modem šalta po tornjevima.
Zato kod takvih problema trebate stalno pratiti u prvom redu agregacije i primarnu (PCC ili main cell) ćeliju i bilježiti zajedno sa RSRP i SINR brojkom (jačina i kvaliteta signala).