Mrežni disk NAS HDD LaCie Network Space2

poruka: 2
|
čitano: 2.368
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Pomoć

Pozdrav svima koji imaju živaca objasniti jednom što se mreža tiče tudumu kako to funkcionira{#}

Naime problem je sljedeći:

Treba mi ?mrežni disk ili server? za pohranu podataka van računala kako bi određena osoba X mogla pristupiti tim podacima kada je moje računalo ugašeno tj. bukvalno kad god joj se prohtje.

Čeprkao sam malo po internetu i nabasao na ovaj mrežni disk pa me zanima je li to ono što meni treba i ako je kako se stavlja u funkciju tj. što sve osim opipljivog moram imati da bi to funkcioniralo?

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Pomoć
leonaus kaže...

..što sve osim opipljivog moram imati da bi to funkcioniralo?

-funkcionalnu mrežu.

Predpostavka, imaš ISPov router, DHCP, svi moderni aparati ga koriste (može i fixna adresa, pogotovo u smislu (file) servera zbog resetiranja routera..). Konfiguracija se ugl radi kroz web sučelje (browser). Većina podržava ftp, media streaming, svi Fat32, neki NTFS i ext2/3... dok neki i maju i torrent client.

Za obično mrežno sheranje većina je nepotrebna. Poželjna je Gb mreža ali može i 100tica (pošto je ugl ograničenje router ISPa).

Poželjno je i više od jednog mjesta (za 2-4 HDDa, možda i USB priključci za exh.HDD i/ili printer) ... itd. -korisna funkcija je upravo i printer spojiti mrežno.

- prvo provjeri dali ti već potrebne funkcije podržava router, vjerojatno možeš spojiti USB-ext.hdd (ili samo printer) i tako uštedjeti.

-loša strana, cijena, jer je podjednaka jeftinijem PCu za takvu namjenu. (NAS je zapravo mini-PC, samo što s PCjem nisi ničim ograničen ali je i veća kutija i naravno tad moraš sve sam iskonfigurirati za razliku od wizzarda koji to obave za tebe.)

Pripazi kod izbor modela na gore nabrojane sitnice, npr NTFS ili max.kapacitet HDDa (1-1.5-2TB pa i neki stariji 750GB) ako ti je bitno.

Ima u svakoj ozbiljnoj trgobini PC opreme, cijene 700-1500kn.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice