Danas sam kupio ovu WiFi antenu, koja navodno ima 20dBi, i izgleda kao da je stvarno jaka jer ima skoro 40cm, i teska je.
Šta mislite, jeli ima stvarnih 16-20dBi ili ima manje?
Platio sam je 20kn... Tako da pare nisam bacio.
Kad sam je stavio na svoju alphu od 2000mW, sve sto sam dobio je minimalno poboljsanje signala, i lovi vise mreza. Inače sam bio na 7dBi flat panel usmjerenoj anteni i lovilo je ok, ali sam očekivao ipak bar još malo veće pojačanje signala s ovom novom antenom snavodnih 16-20dBi....
Ja iskreno sumnjam da ima 16-20dBi....
Zanima me vaše mišljenje i objašnjenje.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
To je vjerojatno 9dB antena. Isti signal bi dobio sa postojećom (7 dB) nakon malo štelanja. Bolje da si kavu popio za te pare
Mislim, novac nije bačen, poslužit će za nešto ili je prodaj nekom za 50kn kao 16dB antenu.
Ma kakvih 20dBi! Omni antena od 6-7dBi čini mi se.
Nije to ni blizu 20dBi a i po cjeni se vidi...
To je vjerojatno 9dB antena. Isti signal bi dobio sa postojećom (7 dB) nakon malo štelanja. Bolje da si kavu popio za te pare
Mislim, novac nije bačen, poslužit će za nešto ili je prodaj nekom za 50kn kao 16dB antenu.
Hvala puno na odgovoru. Znaci ipak je to slaba antena? Mislim po izgledu bi se reklo da je jaka xD
Gle, pare nisi bacio jer to za 20kn nije loša antena i uvijek je možeš prodati nekom slabije upućenom sa pričom "gle kolka je, hvata bolje od moje 7dB".
Gle, pare nisi bacio jer to za 20kn nije loša antena i uvijek je možeš prodati nekom slabije upućenom sa pričom "gle kolka je, hvata bolje od moje 7dB".
A nista onda mi preostaje da je prodam.
Nerviraju me ljudi kad prodaju muda pod bubrege, ali ajde ovo je bila odlična cijena.
Usput s ovim svojim adapterom sam dobio omni-antenu od 5dBi i flat panel usmjerenu od 7dBi, koja mi je bolja? Mislim da ova od 7dBi ipak :P
I nasao sam jos neke ljudi koji prodaju WiFi antene, velike, nesto slicno kao riblja kost, navodno 20dBi-30dBi...
Se isplati to uzimat?
I nasao sam jos neke ljudi koji prodaju WiFi antene, velike, nesto slicno kao riblja kost, navodno 20dBi-30dBi...
Se isplati to uzimat?
Koliko traže za takve antene?
Tu treba biti oprezan, ja sam sebi pravio biquad + sat tanjur što dođe na oko 25-26dBi i sve sam to uklopio za oko 50kn (bakreni reflektor, konektori, kabal). Bitna je preciznost izrade i sami model antene. Biquad se jako dobro pokazao, još u ovoj kombinaciji sa satelitskim tanjurom funkcionira odlično. Recimo ja hvatam signal (50-70% ovisno o vremenskim uvjetima) sa udaljenosti od 5 kilometara!
Frend je jednom složio tu "riblju kost" (zapravo se zove yagi antena). Složio ju je točno kako treba, po mjerama u pola milimetra preciznosti. Veli da jaču antenu nikad nije vidio (osim grid antena).
Ako ju nađeš jeftino, uzimaj.
Frend je jednom složio tu "riblju kost" (zapravo se zove yagi antena). Složio ju je točno kako treba, po mjerama u pola milimetra preciznosti. Veli da jaču antenu nikad nije vidio (osim grid antena).
Ako ju nađeš jeftino, uzimaj.
Ah da Yagi, bilo mi je na vrh jezika :P
Pa vidjet ču da je sam probam slozit, osim ako ne iskrsne neka dobra ponuda
Ljudi hvala Vam na pomoći! Uživajte!