Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 21.534
|
čitano: 5.612.571
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Koji monitor kupiti

Znači "kurčina" .

Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
Re: Koji monitor kupiti

I ja sam se naložio na 34/35in ultrawide, pratim tko ce dat najbolju akciju. Lenovo G34w-10 , BenQ EX3501R , Xiaomi Mi Surface Display 34...  sad ovaj iiyama GB3461WQSU bi mogao bit pun pogodat za 479eur!? Ima kakv review? Jel G-Sync Comatible?

Alternate mi je poznata trgovina, kazu dostupan u svibnju

https://www.alternate.de/iiyama/G-Master-GB3461WQSU-B1-Gaming-Monitor/html/product/1633233?event=search

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.4.2020 20:42 (bik).
11 godina

Ma heboga ti DarthMarkus, u startu sam napisao da se Xiaomi najvjerojatnije nagodio s ovima iz EU jer bi bio prevelika konkurencija, znaci nema tu velike ponude, ali je vrijedan spomena radi silnih specs i jer ipak postoji nacina da ga se nabavi, ali tek nakon glupe korone. Giztop je ta iznimka i cini kao legit ducan. Prije Korone su normalno dostavljali. Ja da imam viska para bi ga narucio pa rado podijelio dojmove, ali da bi vrtio ikakve igre na njemu bi trebao mijenjati i grafu i CPU, sve skupa previse ulaganja :( Za sada cu se morat zadovoljit 29".. monitorom. Nemam pojma zakaj sam uopce usao u raspravu, valjda zbog dosade, ali nek se nadje :D Kako got bilo, ako narucis Iiyamu javi dojmove. Vec sam navikao na IPS pa si mozda i ja jednu narucim jednog lijepog dana, ali samo ako su pozitivni dojmovi!

16 godina
Koji monitor kupiti

Nezz jel bio spomenut ali ovaj švabo vam je isto dosta dobar.

logic sense of no sense.

0 0 hvala 0
11 godina

Forumas Citatelj ili netko je pisao da se na tom i jos nekim VA panelima javljaju famozne horizontalne crte, ali da, vrijedi ga isprobati. Ako ne odgovara lako se vrati u ducan.. Bio je jos bolji prije par dana na akciji za 2700kn, tako nesto, ne sjecam se vise cifre. Fora kod ovih o kojima smo DarthMarkus i ja raspravljali je sto su 144hz, sto do prije god dana nije bilo moguce na 34" dijagonali. Btw. citao sam da 2560x1080 kao niza UW rezolucija ne izgleda bajno na 3440x1440, naspram npr. 1920x1080 na 4K. Mozda su ljudi koji su to pisali bili picajzle, ne znam. Uglavnom, treba imati opak hardver za koristiti puni potencijal tih monitora..

14 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Ma koji VA za igre..mozda oni najskuplji MVA paneli...IPS 75hz na dalje...IPS 144hz najbolje al su skupi. Onda jedino ak si zagrizeni fps gamer i mozes prozvakat sliku na TN panelu pa uzmes TN sa 144hz.

Jasno, ak ne igras fps ili neke slicne brze kompetitivne igre onda je i IPS 75hz super. Iako postoje igraci koji i na takvom monitoru rasturaju u fps naslovima.

I nikakav downscaling ne dolazi u obzir. Bacate onda novce za monitor. Treba uzet rezoluciju koju grafa moze gurat na high postavkama uz malu redukciju nekih stavki. 1440p bi neka gtx1070 trebala solidno vrtiti uz malu redukciju postavki. Naravno, ovisno o igri. Po meni je za rad i povremeno igranje IPS 1440p 75hz (sa freesync i adaptive sync) sasvim dovoljan.

Dakle 16:9 monitori, 1080p do nekih 24". 1440p 27" ili 32" za one koji vole gledat s daljine i zele veci "immersion" te rade video i foto obradu uz igre. 2160p (4k) 32". Super wide samo 34" (pre mali su ovi manji) i to na rezi 3440x 1440p.

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.4.2020 11:18 (gnomisa).

2 1 hvala 0
6 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Pozdrav,

evo danas mi je stigao AOC24G2U i nikako ne mogu postavit 144 hz.

Također onaj AMD software mi govori kako mi freesync nije supported.

Imam ati 7970 od 3gb
Takoder imam spojen još jedan monitor od 60 hz

Što mi je činiti?

Evo koj screeshot:

0 0 hvala 0
17 godina
Koji monitor kupiti

Koliko znam 7970 nema podršku za freesync.

The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

freesync i frekvencija monitora su odvojene stvari.

bez obzira na disejblan freesync monitor bi na desku i u igrama trebao prikazivati 144hz, ja sa Probook laptopa (office laptop) imam trenutno 75hz sliku na monitoru.

vjerojatno je stvar u kabelu (pretpostavljam da koristis stariji HDMI).

freesync sluzi za sinkronizacija FPS sa frekvencijom.

rjesenja:

- za 144hz sliku nabavi bolji HDMI kabel ili DP (ako ti grafa uopce ima DP)

- za Freesync noviju graficku

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.4.2020 13:31 (nixass).
15 godina
odjavljen
moukie kaže...

Pozdrav,

evo danas mi je stigao AOC24G2U i nikako ne mogu postavit 144 hz.

Također onaj AMD software mi govori kako mi freesync nije supported.

Imam ati 7970 od 3gb
Takoder imam spojen još jedan monitor od 60 hz

Što mi je činiti?

Evo koj screeshot:

Spoji preko display porta.

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
6 godina
neaktivan

Probao sam 2 HDMI-a jedan je dosao s monitorom i trebao bit podrzavat 144hz, drugi sam kupio jucer i tipa je 2.0 znaci sigurno podrzava 1080p 144Hz, ali i dalje nemogu nikako nac kako postavit da mi refresh rate bude 144Hz.

Zar https://www.gigabyte.com/Graphics-Card/GV-R797OC-3GD#ov ovo nema podrsku za freesync?

Nemam display port na grafickoj

17 godina

Treba ti HDMI 2.0 za taj refresh rate, i pitanje dal ga ta graficka ima.

EDIT: nabrazinu kaj sam googlo cini mi se da ima 1.4, al nisam nis sluzbeno nasel

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.4.2020 16:37 (R4zOR229).
17 godina
R4zOR229 kaže...

EDIT: nabrazinu kaj sam googlo cini mi se da ima 1.4, al nisam nis sluzbeno nasel

da na to sam i ja naletio na anandtech reviewu

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
12 godina
protjeran
Koji monitor kupiti

Došao lg gl 650f priključim ga, krene startad normalno dođe slika od Windowsa i na jednom nestane i uvijek mi dolazi samo siva ili većinom bijela slika. Kvar ili? 

0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Koji monitor kupiti

Koliko vidim monitor bi trebao biti plug and play, probao sam i ps4 priključiti, ista stvar malo zuji pa bijeli ekran  tu i tamo baci sivo

0 0 hvala 0
13 godina
Koji monitor kupiti

Ako netko možda traži povoljan 4k monitor, ja svoj ne koristim i prodavat ću ga.. Riječ je o Philips 27" 276E8VJSB 4k monitoru. Kupio sam ga prije godinu dana, ali ga ne koristim zadnjih dva-tri mjeseca pa ga zato i prodajem. Dao bih ga za 1200 kn što mislim da je full jeftino za 4k monitor, a i uzeo sam 3+2 god garancije, tako da ima još 4 godine garancije.

Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina
Cordas kaže...

Ako netko možda traži povoljan 4k monitor, ja svoj ne koristim i prodavat ću ga.. Riječ je o Philips 27" 276E8VJSB 4k monitoru. Kupio sam ga prije godinu dana, ali ga ne koristim zadnjih dva-tri mjeseca pa ga zato i prodajem. Dao bih ga za 1200 kn što mislim da je full jeftino za 4k monitor, a i uzeo sam 3+2 god garancije, tako da ima još 4 godine garancije.

Odakle si tebra ?

Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
13 godina
DarthMarkus kaže...
Cordas kaže...

Odakle si tebra ?

Ostale info na PM.

6 godina
neaktivan

...

krivo :D

www.youtube.com/TerabitTV
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.4.2020 8:59 (Mitohondri).
16 godina
Koji monitor kupiti

Imam monitor Samsung lc27jg50qquxen koji ima va 144hz panel i u osd izborniku 60,100,120,144hz ali monitor nema podršku za freesync i u radeon postavkama freesync je zasivljen tj monitor je unsuported.

Monitor sam stavio na 144hz i u windowsima display properties imam isto 60,100,120,144hz.

Na ufo test mi pokazuje 36,72,144fps i prepoznaje mi 144hz i vidi se razlika u ta 3 testa.

Pitanje je-dal ja onda u igricama imam tih ajmo reći 144hz pod uvjetom da mi grafa može dati 144 fps jer monitor nije freesync suported? V-sync bi mi trebao biti uključen u ovom slučaju?

pogubljen sam u svemu ovome pa molim vas za pomoć.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

dosao monitor, kupio sam  i stalak za svaki slucaj ako ne bude klincima odgovaralo postolje od monitora

hvala na preporukama

isprike na spamanu, malo je poludio forum

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.4.2020 14:34 (Timo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

brisati

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.4.2020 14:28 (Timo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

brisati

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

brisati

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

brisati

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Timo kaže...

dosao monitor, kupio sam  i stalak za svaki slucaj ako ne bude klincima odgovaralo postolje od monitora

hvala na preporukama

isprike na spamanu, malo je poludio forum

Oho.

Probaj ga malo da čujem dojmove.

Moj još ni krenuo prema meni.  -_-

15 godina
odjavljen
skrba kaže...

Imam monitor Samsung lc27jg50qquxen koji ima va 144hz panel i u osd izborniku 60,100,120,144hz ali monitor nema podršku za freesync i u radeon postavkama freesync je zasivljen tj monitor je unsuported.

Monitor sam stavio na 144hz i u windowsima display properties imam isto 60,100,120,144hz.

Na ufo test mi pokazuje 36,72,144fps i prepoznaje mi 144hz i vidi se razlika u ta 3 testa.

Pitanje je-dal ja onda u igricama imam tih ajmo reći 144hz pod uvjetom da mi grafa može dati 144 fps jer monitor nije freesync suported? V-sync bi mi trebao biti uključen u ovom slučaju?

pogubljen sam u svemu ovome pa molim vas za pomoć.

Monitor radi na 144 hz ako si tako namjestio, i imaš a igra radi na koliko radi, bilo bi idealno da je minimalni fps 144.

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
7 godina
Koji monitor kupiti

moukie minimum za taj monitor RX 580. Polovne su oko 700+ kn.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Pozdrav,

Molio bih vas preporuku monitora do 2000kn maks. Imam gtx 960 trenutno, nisam gejmer ali tu i tamo se zaigra nešto. Također obrađujem videa u 4k rezoluciji.

Naišao sam na ovaj

https://www.instar-informatika.hr/monitor-philips-27-276e8vjsb-ips-dp-2xhdmi-4k-promo/phi-276e8vjsb/product/

https://www.links.hr/hr/monitor-27-aoc-27g2u-144hz-1ms-250cd-m2-80-000-000-1-zvucnici-pivot-crni-100300457

Pa ako imate što bolje za preporučit javite. 

http://dogadaji.hr
Poruka je uređivana zadnji put sub 18.4.2020 11:26 (joze).
Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Kakav je Dell 27" SE2719HR? Koristio bi ga uglavnom za posao i faks, tu i tamo neka igrica, nista posebno. Ima li koji bolji monitor od toga do 1200 kn?

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice