Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 21.583
|
čitano: 5.705.867
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Koji monitor kupiti

27" 16:9 VS 29" 21:9

27" 16:9 VS 34" 21:9

Za tebe bi bio LG 34UM68-P no on košta 4000 kuna....

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.10.2016 10:24 (doktor1).
Moj PC  
1 0 hvala 2
17 godina
protjeran
Koji monitor kupiti

E da taj bi sjeo taman. PS tnx na stranici, ovo mi je baš trebalo, bookmarked.

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Koji monitor kupiti

doktore, molit cu te molim te da izmjeris vidno polje tvog monitora...dakle bez rubova...jako sam skeptican, a sad u 11.mj mi slijedi zamjena monitora...prema svemu sta citam po stranicama, ne bi trebala visina biti skoro nista veca od moje 19ke...ajde pliz, pa da vidim malo :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Koji monitor kupiti

Ako imaš 4:3 19" moniitor on je jednako visok kao i 29" 16:9...

Isto tako 19" 4:3 je viši i od 23" 16:9..

No evo veličina u cm, samo vidljiva površina

Ali širina očito nije bitna...

Konstatno vidimo mnogo njurganja ako igra nema FOV slider i sada kada u 21:9 formatu to izgleda fantastično, idemo za ravnanje veličine uzimat samo visinu!

Naravno da ne preporučam prelazak sa 27" 16:9 monitora na 29" 21:9 monitor, zato sam to i napomenuo gore kolegi, ali prelazak sa 23"/24" 16:9 na 29" 21:9 bi preporučio odmah!

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.10.2016 11:37 (doktor1).
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Koji monitor kupiti
XXX kaže...

Zato jer nije pikselasta, kratko i jasno. Meni je odličan 27" 1080p 16:9 ali mi je lagano dosadio kao i svaki dosada pa bi se rado mijenjao za Stjepanjov po njemu puno lošiji 21:9...samo on eto ne može nagovoriti prijatelja da pređe na "bolji" monitor.

Ocito kako kome, meni je i 2560x1440 na 25" mrvu pikselasto jer sam navikao na retina ekrane.

U cijeloj prici mi jedino nije jasno to kak svi briju na qHD ekrane na 5,5" na mobitelima i full hd im odjednom nije dovoljan na tako malom ekranu ali 1080p im je ok na 27". price o tome kako se monitor gleda na vecoj udaljenosti stoje ali cak i ja sa nesto slabijim vidom vidim kako je slika "pikselasta".

Mora da je onda to stvar navike, i ko jednom proba ekran s vecim ppi tesko je nazad. Da imam viska love uzeo bi si 4K ali ovako cekam dok to ne postane vise mainstream sto se tice cijene. 

Govorim sa stajalista nekog ko ne gejma, gejmeri mi se cine da imaju nesto drugacije prioritete i potrebe.

13 godina
protjeran
Koji monitor kupiti

Ovaj tjedan namjeravam uzeti novi monitor, posto najvise igram multiplayer igre koje se vrte na 100+ FPS, a uz to filmove gledam iskljucivo na tv-u namjeravam uzeti 144Hz freesync TN panel. Vec sam na samoj granici s parama pa sam namjeravao uzeti ovaj, kako sam citao temu i istrazivao navodno je ovaj bolji. Posto je razlika nekih ~400 kn moje pitanje je da li je ovaj drugi toliko bolji ili su u pitanju nijanse pa da jednostavno uzmem prvi? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

@doktor1 mislim da si visinu fulao?

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.10.2016 12:03 (manchy69).
17 godina
Koji monitor kupiti

Da, točno 28.5 cm

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
Koji monitor kupiti
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Ravnalo iz pernice je duze;)lol
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
17 godina
Koji monitor kupiti

Mora stjepko srat ako nije po njegovom i to je to...

Sada je odjednom 27"16:9 must have, minimum minimuma, sve ispod je smijurija, premalo, sitno, sranje, za ismijavanje...

Jebeno...

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.10.2016 12:28 (doktor1).
Moj PC  
2 1 hvala 0
15 godina
Koji monitor kupiti

odlicno...visina mojeg je 25,5...to mi trebalo, da znam koja je razlika :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RuskeGTT kaže...

odlicno...visina mojeg je 25,5...to mi trebalo, da znam koja je razlika :)

Znači da imaš 19" 16:10 display...

I ovo je razlika

11 godina
neaktivan
war3_tft kaže...

Ovaj tjedan namjeravam uzeti novi monitor, posto najvise igram multiplayer igre koje se vrte na 100+ FPS, a uz to filmove gledam iskljucivo na tv-u namjeravam uzeti 144Hz freesync TN panel. Vec sam na samoj granici s parama pa sam namjeravao uzeti ovaj, kako sam citao temu i istrazivao navodno je ovaj bolji. Posto je razlika nekih ~400 kn moje pitanje je da li je ovaj drugi toliko bolji ili su u pitanju nijanse pa da jednostavno uzmem prvi? 

Za taj Aoc sam čitao dosta loših stvari dok sam kupovao monitor, navodno je on najlošiji izbor u toj FHD 144 hz klasi. Koliko se sjećam, bilo je problema s freesync rangeom i panel je navodno loš. O Iiyami sam uglavnom čitao pozitivne stvari, ali ne znam opravdava li razliku u cijeni. Vidim da kažeš da si na granici s parama, ali uzmi eventualno u obzir Acer XZ271, iako je još 200 kn skuplje od Iiyame (VA panel + 27 inča).

Također, provjeri ima li vani dostupnih Viewsonic XG2401 ili Nixeus Vue 24. Oni bi trebali biti najbolji 24 inčni TN 144hz monitori, ali nema ih u Hr.

13 godina
protjeran
doktor1 kaže...

Mora stjepko srat ako nije po njegovom i to je to...

Sada je odjednom 27"16:9 must have, minimum minimuma, sve ispod je smijurija, premalo, sitno, sranje, za ismijavanje...

Jebeno...

Ici s sranja na jos vece sranje i za to platiti 800-1000+ kn vise naprema drasticno boljoj ponudi 27" 16:9 necu trpiti da netko to preporucuje! Fail teski od monitora i omjera, to je za teske pojedince kojima je jedina prednos da imaju kao vise mjesta ako stavis dva prozora, lol, ako netko zaista zeli naprezati oci i buljiti u taj otvor za pisma slobodno nek navali i isprsi se s lovom ..29" uw je premalo za bilo kakav ozbiljniji desktop bez ljutnje! Ako je tebi super ja nemam nista protiv no shvati da to kosta previse a ima boljih!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
17 godina
Koji monitor kupiti

Bla bla bla...

Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
protjeran

Ogranicen sam kupovati kod nas tak da sam prakticki spao na ta dva. Sto se tice freesync rangea citao sam o tome i to se lako rijesi driverima, za panel nisam nasao nista lose, dapace koju god recenziju sam gledao i citao bile su ok. Kako sad stvari stoje cu ipak ici na taj AOC pa napisat ovdje osvrt u granicama koliko se ja razumijem, ukoliko me netko ne razuvjeri da je iiyama dosta bolji.

11 godina
Koji monitor kupiti

Koji je onda najbolji panel za gaming? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Nema stroge podijele. TN je po pravilu bolji panel za gaming od VA, PLS, IPS.. no ti drugi paneli su se tolko približili TNu da praktički nema razlika u tom segmentu, ali ima osjetnih razlika u kvaliteti boje i kutevima gledanja pa se zato obično TN ne preporučuje. Između IPS, VA i PLS su još manje razlike u response timeu i input lagu, tako da je na kraju skoro pa svejedno koji uzeti po tom pitanju. Eh, onda imaš razlike između IPS (IPS=PLS=AHVA) i VA, a to je spomenuto 1000 puta pa si možeš pronaći (proguglaj ili pronađi bilokoji Ramboxov post x)

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.10.2016 14:55 (The_Fichek).
13 godina
protjeran

Da priblizili su se, al IPS panelima sa visokim frekvencijama je cijena jos uvijek bezobrazna 

13 godina

Nemoj da te buni IPS PLS VA puno, evo ti ukratko

IPS = PLS manje vise razlike nema, PLS je napravio samsung na odgovor od IPS, nesto malo bolji brightness 10% ali to je zanemarivo. Znaci odlican kvalitet slike, prikaz boja i ugao gledanja.
Kad se clockaju desi se gubitak kvaliteta slike (ne kod svih) znaci odlicna kvaliteta slike.
VA je negdje izmedju IPS i TN sto se tice kvaliteta slike, nema kvalitet slike k'o IPS ali ima recimo malo bolji kontrast ali ugao gledanja je losiji od IPS/PLS monitora i VA su sporiji.

TN zaobidji.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
17 godina
BeLLicus kaže...

Koji je onda najbolji panel za gaming? 

Pa OLED, samo kaj neki klasičan OLED PC monitor zapravo i ne moš kupit fučkaj ga sad. Možeš uzet ovo dole pa eto ti gejmaj, pogotovo ako te recimo žulja višak od 8000 dolara u đepu.

http://4k.com/tv/lg-g6-signature-oled-4k-hdr-ultra-hd-tv-review-65g6p-oled65g6p-oled77g6p/

To sam več puno puta spomenul, proči če još puno godina dok se ne pojavi barem 27/1080p/OLED PC monitor razumne cijene recimo 2000kn.

TN LCD panel je najbrži za gejming, ali za sve ostalo TN je šipak i več su ga odavno trebali otpisat i poslat na groblje.

http://www.bug.hr/forum/topic/lcd-plazma-televizori/lcd-tv-plazma-vodic-odabir-kupovinu/48433.aspx?page=106&jumpto=4800578&sort=asc&view=flat

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=163&jumpto=4828220&sort=asc&view=flat

Realno gledano VA/AMVA LCD panel, to je danas najbolji univerzalni multimedijski PC/TV LCD panel+vrlo ugodna cijena.

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=131&jumpto=4695495&sort=asc&view=flat

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=201&jumpto=4918508&sort=asc&view=flat

https://www.malwarebytes.org/antiexploit/index.html
11 godina
chaselol kaže...

Nemoj da te buni IPS PLS VA puno, evo ti ukratko

IPS = PLS manje vise razlike nema, PLS je napravio samsung na odgovor od IPS, nesto malo bolji brightness 10% ali to je zanemarivo. Znaci odlican kvalitet slike, prikaz boja i ugao gledanja.
Kad se clockaju desi se gubitak kvaliteta slike (ne kod svih) znaci odlicna kvaliteta slike.
VA je negdje izmedju IPS i TN sto se tice kvaliteta slike, nema kvalitet slike k'o IPS ali ima recimo malo bolji kontrast ali ugao gledanja je losiji od IPS/PLS monitora i VA su sporiji.

TN zaobidji.

Hvala ti, nisi mi bolje mogao objasniti, jel se može uzet 1080p 24incha, VA ili IPS, uzeo bih na rate 1500 do 1800kn. Imam acer već 5 godina i ono led je 23 inch full hd, ali katastrofa je boja slike, znači imam tv iza sebe spojen isto na komp razlika u bojama je strašna, pa bih ovaj prodao i uzeo nešto kvalitetno. 

13 godina

Sad kad bih uzimao, uzeo bih definitivno ovaj ista cijena ~170eur ali ovaj izgleda prejebeno dobro a o kvaliteti slike ne treba pricati, sve i jedan review mu daje najvece ocjene sto se tice prikaza slike/boja a zamjerke na drugoj strani.

Nisam upucen toliko u monitore, sigurno ce ti drugi dati jos dosta sugestija 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
11 godina
14 godina
war3_tft kaže...

Moj savjet ti je da pričekaš kraj miseca kad samsung izbacuje cfg70 seriju s quantum dot panelom i vidiš kakva će biti cijena. 1080p, 144hz, freesync, 3000:1, 125% srgb, curved, 1ms, 24" ili 27"

12 godina

jedino kaj je lose freesync range min od 70Hz...jbg mogli su od 40 stavit

http://www.144hzmonitors.com/monitors/samsung-cfg70-curved-quantum-dot-gaming-monitor-series/

9 godina
Volume kaže...
war3_tft kaže...

Moj savjet ti je da pričekaš kraj miseca kad samsung izbacuje cfg70 seriju s quantum dot panelom i vidiš kakva će biti cijena. 1080p, 144hz, freesync, 3000:1, 125% srgb, curved, 1ms, 24" ili 27"

Pogledaj ovdje. Samsung je objavio više modela monitora s različitim cijenama.

11 godina

http://www.instar-informatika.hr/monitor-samsung-235-ls24f350fhux-vga-hdmi-amd/sam-ls24f350fhuxen/product

Malo sam se raspitao, ja ću uzeti onda ovaj http://www.instar-informatika.hr/monitor-samsung-235-ls24f350fhux-vga-hdmi-amd/sam-ls24f350fhuxen/product/ odlično izgleda,tanki rubovi, panel je PLS kako ste vi gore napisali to je najbolje. Veličina od 23.5 je odlična i cijena ne može bit bolja. :)

12 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Pozdrav!

Razmišlajm o kupnji novog (dodatnog) monitora. Trenutno imam Dell U2414H, i jako sam zadovoljan.

E sad, prva ideja je bila uzeti još jedan U2414H - znam da dobro izgleda, a sam monitor ima jako malu marginu pa bi se lijepo kombinirali. Međutim, primjetio sam da se za sličnu cijenu (do nekih 2200-2300kn) može naći dosta 144Hz monitora.

Računalo koristim za svakodnevan rad (surfanje i sl), igranje i programiranje. S obzirom da imam GTX 970, nisam siguran koliko bih se išao igrati na dva monitora (volim ultra details), tim više što mi je linija na centru ekrana, što je dosta nezgodno.

Rezoluciju bih zadržao na 1080p (opet, GTX 970, a i čudno bi izgledala dva monitora jedan do drugoga u različitim rezolucijama), a dijagonalu na varijacijama 24" (23.5", 23.8" i sl.).

Ukratko, vrijedi li uzimati neki entry level 144Hz monitor umjesto Dell U2414H, i ako da, koji?

1 Dell U2414H
3 144Hz (koji?)
Poruka je uređivana zadnji put pon 24.10.2016 18:57 (Karlovsky120).
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice