Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 21.583
|
čitano: 5.706.145
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Molim vas preporuku za gaming monitor.

Prvenstveno mi je bitno da je nesto sto mi nece ubijati oci. Ghosting, artefakti ili mutna slika mi uzasno naprezu oci. Htio bih nesto sa sto ostrijom slikom, flicker-free i low blue light/nesto slicno sto smanjuje napor ociju.

22'' mi je sasvim dovoljno, moze do 24'' ali ne vise. FreeSync nije na odmet.

Nemam neki fiksni budget ali volio bih proci za ispod 2k kuna. Spreman sam dati i vise ako ovako nesto ne mogu dobiti za ispod 2k.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Ok, dan prije odluke:

Benq XL2703Oz

ili

Asus MG278q

Oba 1440p + TN + 144Hz

Kaj mislite?

9 Benq XL2703Oz
4 Asus MG278q
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Koji monitor kupiti

ASUSTeK 

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.6.2016 16:03 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Koji monitor kupiti
The_Fichek kaže...

hejhaj kaže...

Danas mi je upravo stigao BenQ GW2470 i sad me zanima par stvari:

-koje postavke je najbolje namjestiti

-imaju crni obrubi oko 2cm s lijeve i 2 cm s desne strane i oko 1 cm gore i dole. Može li se namjestit da slika ide preko cijelog ekrana 

E još jedna stvar mi je upala u oko što na starom monitoru nisam primjećivao. Kad surfam i recimo na početnoj stranici googlea nije u potpunosti bijela boja već se vidi kao neka mreža slično kao u excelu.

Kolko ja vidim na YT nebi smjelo biti nikakvih crnih obruba. Te fore obicno dolaze sa monitorima koji imaju vrlo tanak okvir, sto ovaj nije. Nebi trebalo biti nikakve mreze. Bijela ko bijela, a nije u potpunosti bijela jer je to mozda jedina mala mana tih panela. Treba se zabavljat s kalibriranjem, da bi bijela bila na razini IPSa, no IPS isto tako fali sa crnom i prakticki nema te kalibracije koja bi crnu IPSa dovela na razinu AMVA crne. S time se uglavnom ne zamaraj, nego prvo probaj promijenit kabel, HDMI, ako si slucajno to sve gledao sa VGA kablom. Ako sa HDMI ne radi, oprezno odnesi cijeli monitor nazad u ducan i pitaj ih sta je s tom mrezom i zasto ti slika ne ide do ruba ekrana.

Ovo kaj sam požutil, u slučaju takve slike to se dodatno podesi preko grafičkih drivera i onda nema problema.Moguče da monitor nije podešen na defoltnu 1080p rezoluciju, i onda slika nikak ne može bit idealna.

Kaj se tiče zelenog djela, možda je monitor spojen preko prastarog VGA kabela za to je prvi dolni link.Vezano za postavke Benq AMVA monitora, tu je drugi link sa preporučenim postavkama slike i to je to.

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=93&jumpto=4457330&sort=asc&view=flat

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=110&jumpto=4550532&sort=asc&view=flat

https://www.malwarebytes.org/antiexploit/index.html
15 godina

Puno puno hvala na odgovorima. Problem je bio u starim driverima za grafičku, čim sam skinuo nove oba problema su rješena automatski bez da sam išta mjenjao. 

Sad je sve super, slika je sad vrhunska i svima iskrene preporuke za ovaj monitor, a vama rambox preporuka da počmete naplaćivati vaše savjete :) 

13 godina
protjeran
Koji monitor kupiti

njemu vec amd odavno plaća!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Stjepanj kaže...

njemu vec amd odavno plaća!

ma hebeš amd, benq je glavni izvor prihoda

9 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Namjeravam kupiti novi monitor. Dvojim između dva 24" Dellova modela - U2415 i novoizašli U2417H.

Većina specifikacija je ista za oba (panel type, contrast ratio, response time, color gamut, pixel pitch).

Razlike (koliko vidim iz specifikacija):
U2415 = 16:10, 1920x1200, 24.1", brightness: 300 cd/m2, backlight technology: LED
U2417H = 16:9, 1920x1080, 23.8", brightness: 250 cd/m2, backlight technology: WLCD

Cijena:
U2415   = 2400 kn
U2417H = 2020 kn

U2415 je skuplji iako je stariji model, a sličnih karakteristika. Molim savjete.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Moze pomoc oko odabira monitora do 1300 kn, bitno je da bude 24" i IPS .

Im BATMAN !!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

Novo ili s njuške?

14 godina
neaktivan

Novo trgovina links ako je moguce.

Im BATMAN !!!
10 godina
cika batmen kaže...

Novo trgovina links ako je moguce.

Imaš u linksu ovaj DELL SE2416H našao sam za 1260 kn. 

9 godina
Koji monitor kupiti

Pozdrav, trebam pomoć oko izbora monitora. trenutno imam 60 hz AOC 23". što se tiče veličine volio bih da bude 22"- 25". Dosta savjeta sam dobio da idem preko 60hz, e sad mi treba pomoć. monitori koji idu preko 60hz, ako je uopće i moguće naći čak i 144Hz a da bude ispod 2500kn. Hvala

0 0 hvala 0
14 godina

U2415 = 16:10, 1920x1200, 24.1", brightness: 300 cd/m2, backlight technology: LED
U2417H = 16:9, 1920x1080, 23.8", brightness: 250 cd/m2, backlight technology: WLCD

Cijena:
U2415   = 2400 kn
U2417H = 2020 kn

U2415 je skuplji iako je stariji model, a sličnih karakteristika. Molim savjete.

Pa skuplji jer je 16:10, a ti vidi jel ti to vrijedi razlike u cijeni. Po meni, kad jednom probas raditi na 16:10, nema povratka.

11 godina
neaktivan

BENQ XL2411Z, to je najbolji izbor za 144 Hz ispod 2500 kn, ali samo ako ti je glavna namjena gaming, a ako nije uzmi jedan od preporučivanih AMVA BenQ-a (i ako gledaš 144 Hz monitore izbegavaj AOC, sad me već šalju na treće mjesto u vezi s mojim jer je zapravo 60 Hz monitor, a deklariran je kao 144 Hz):

"Ono si što jedeš" - ja sam pizza (ne, ozbiljno, pitajte @Tony1999)
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.6.2016 9:07 (Raykip).
9 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Koji monitor najbolje kupiti do 1000 kn....(po mogućnosti full HD)

Problema ima puno, ali rješenja duplo više.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Najbolje uzmi neki Full HD!

p.s. zezam se, imaš masu preporuka po zadnjim stranama teme, samo javi di kupuješ i novo ili rabljeno.

pozz

coffe,coffe,coffe.....
12 godina
CROGamerJosip kaže...

BenQ GW2255

BenQ GW2270

Acer V226HQLAbmd

Malo preko 1.000kn mozes ovaj 23.6"

AOC I2476Vwm

9 godina
neaktivan
metallic kaže...

Najbolje uzmi neki Full HD!

p.s. zezam se, imaš masu preporuka po zadnjim stranama teme, samo javi di kupuješ i novo ili rabljeno.

pozz

Kupujem u bilo kojem online.hr shopu jer živim u Lici pa tako...a rabljeno ili novo...radije bi novo može od 19.5" do 22"

9 godina
neaktivan
ibme74 kaže...
CROGamerJosip kaže...

BenQ GW2255

BenQ GW2270

Acer V226HQLAbmd

Malo preko 1.000kn mozes ovaj 23.6"

AOC I2476Vwm

Sad gledam ove koje si mi preporučio...dali da dam prednost VA ili IPS(vidim da su na nekoliko zadnjih stranica pojedini autori nahvalili AMVA

12 godina

Vidi po tome koja će biti namjena monitora(gaming pretpostavljam po nicku), pa izaberi matricu koja se bolje snalazi u pretežnom scenariju korištenja.

coffe,coffe,coffe.....
10 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

AOC G2460PF ili BenQ XL2411Z? Ili mozda nesto trece?

Trazim 24'', 1080p, TN panel, 144Hz, 1ms odaziv i Flicker Free za oko 2k kuna. Namjena je prvenstveno gaming.

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Jel ima kakve bitne razlike u kvaliteti izmedju njih?

Razmisljam da uzmem neki koji podrzava FreeSync. Trenutna graficka (R9 270) mi ne podrzava FreeSync ali cu pred kraj godine vjerojatno novu. Ovaj od iiyame mi se cini sasvim ok.

12 godina

i meni se cini da je Iiyama best buy...

11 godina

Dhar

Tesko da ces izgurat 100, kamoli 144fps u dosta novih igrica, a tek min. framerate.. Za starije pucacine je ok odabir, malo snizit postavke i vozi.

Uglavnom, mozes ici i na 60fps FreeSync kvalitetnijeg panela, s mrvu sporijim odazivom sto bi samo profi gamer skuzio i tako ustedit 1100kn: http://www.tia-mobiteli.hr/detaljan-prikaz.aspx?gid=150938 (dijagonala je 23.5", inace skoro svi 24" monitori ustvari imaju 23.5-23.8").

Od ovih 144Hz i ja mislim da je Iiyama best buy i to samo radi FreeSynca u odnosu na BenQ kojeg si linkao, ali osobno nebih isao na TN panel, pogotovo ne pored modernih 4ms panela i jos sa Freesyncom, no da je ponuda 144Hz sa takvima, tj. sa PLS/IPS/VA ocajna, to da.

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.6.2016 12:27 (The_Fichek).
12 godina

Nije TN matrica kao prije par godina, to se vec pokazalo u dosta testova da se tesko skuzi razlika jedino iz kuta je veca razlika ali to i nije neki problem, 144hz se itekako osjeti cak i pomicanje misa po desktopu

mislim da je za gamere doista samo vazno sto brza matrica a tek ostalo

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.6.2016 16:20 (roby27).
11 godina

Da, ali pitanje je moze li on dosegnuti 144 average fps i trebalo bi bome biti i nekih 80-100fps minimum fps da to sve skupa radi razliku naspram 60fps. Takodjer, hrpetina 60Hz monitora se moze clockat na 70-75Hz, sto bi opet trebao biti pomak, ako bi minimum fps to popratio. Dapace, ovi novi FreeSync monitori Samsunga, tocnije oni zakrivljeni koje sam prije linkao se jednim klikom sami clockaju na 72Hz preko HDMIa.

Ovo za TN matrice, kako koje.. Boje bi trebale biti slabije i gledanjem direktno u ekran. Tu bih citao testove da sam na mjestu kupca.

Na kraju, konkretno u ovom slucaju, mislim da najvise zavisi kaj covjek misli i zeli igrati.

Kaj se upgradea tice mislim da bi nove AMD grafe u HR mogle doci tek u 8., mozda i u 9. mj, tko zna :/

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.6.2016 16:46 (The_Fichek).
15 godina
Koji monitor kupiti

trazim monitor primarno za gledanje 1080p filmova i serija (uz naravno surfanje i ostalo), znaci da slika bude sto bolja.. igrati igrice mislim, ali nije previse bitno. neka bude veci od 23'', a cijena do 2500 kn (konfa kompa je i3 3220, amd radeon hd7700 series, 6gb ram, s tim da graficka vjerojatno neka bolja ce uskoro bit, ako sta pomaze)

http://trakt.tv/user/MjezZza
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.6.2016 12:31 (maxy0).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Koji monitor kupiti

Može savjet za monitor. U zadnjem BUG-u na testiranju je bio ovaj model i proglašen kao BestBuy opcija:

http://www.magazinrs.hr/monitor-lg-29um68-p-29-ultra-wide-led-monitor/LG%2D0576/product/

Dali da kupim taj model, ili da idem na 27" FULL HD rezolucije ili neki 4K, novac nije opcija ali svejedno gledam da uštedim, nebi se baš razbacivao.

Monitor će mi 90% vremena služiti za gaming (Dota2, Diablo III, Witcher 3) i tu i tamo malo programiranje, film i to je to. Iako filmove većinom gledam na TV.

Do sada sam uvijek igrao samo na FULL HD, te se nisam još susreo s većom rezolucijom pa neznam kako će mi biti za igranje. Trenutna grafa je 1080 Nvidia ali možda čak uzmem i novu ATI 480 zbog AMD FreeSync, još nisam odlučio.