Malo si me zeznio sad, bio sam već 99% siguran za LG... Lijepo izgleda Acer. Za ove dodatne sitnice koje ti spominješ ne znam šta su, nisam toliko proučavao, jedino što vidim da Acer nema VESA mount što mi je poželjno. A kontrast... koliko se to vidi razlika? Najveći problem je u biti što ne možeš to uživo vidjet, samo youtube i recenzije. Da, i LG ima 3 godine jamstava, Acer 2.
Jesi pogledao ovaj best buy model I2369VM, ukratko ima sve moguće konektore, MHL, tanki bezel, VESA mount, 3god. jamstvo
http://www.aocmonitorap.com/root/my/product_display.php?id=449
Vidim da neke kolege spominju dinamički kontrast tako da odmah znam koliko se kuže u monitore, dinamički kontrast je čisti marketing kojeg firme koriste da bi napuhale bezvezne brojke, dakle radi se o IPS panelu koji može doseći 1000:1 statički ili kalibracijom do 1500:1 u najboljem slučaju. Svaki monitor sa istim panelom ima jednak kontrast i jedino se može tvorničkom kalibracijom ili profi kalibracijom povećati kontrast i točnost boja.
Gledao sam AOC, zapravo mi je bio prvi izbor, ali kako nema DVI konektor, a ja na grafičkoj nemam HDMI (na VGA ga ne mislim spajati) odustao sam od tog modela. Inače vidio sam ga uživo i odličan je monitor.
Gledam alternative i naravno da bih htio kupiti najbolje za taj novac ali mislim da sada malo i kompliciram previše jer mi se čini da to više manje sve dođe na isto i da ću poboljšanje u odnosu na prijašnji monitor najviše vidjeti u tih 1,5" većem displayu i drugačijem dizajnu...