Kućište snova

poruka: 243
|
čitano: 106.468
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: Kućište snova
Bzik kaže...

ja bih ovog kakvog je frend ubo u nemačkoj sa 2 plava venta prozirnom bočnom stranicom ni za 100 evra, pitaj ...kolko košta kod nas,nebi se bunio ni za oveSmijeh

E vidio sam ti tog slicnog thermaltakea u vemilu je bio , al nezz kad ti je to bilo pa nisam siguran dal ga jos imaju , bio ti je 750-850kn nisam siguran ,  a ako ga i ne nades preporucam ti HAF922 jer znam da je kuciste odlicno i namjeravam si ga kupit...

15 godina

Uf..moje idealno kućište...dakle apsolutno bez plexi i lampi i koječega takvoga, najbliže mojoj nekoj želji je recimo ovo došlo:

http://www.silverstonetek.com/raven/products/index.php?model=RV02&area=usa

e sad ovo mi je prvi link kojeg postam na ovom forumu pa neznam ak ce radit, nadam se da hoce, ali ako ne, to je kućiste Silverstone Raven RV02.

Dakle filozofija je zakrenuta matična za 90 stupnjeva. E sad kad bi to kućište imalo 2 combo sub/esata konektora i ispred na maski min 2 hot swap ladice za hdd...to bi bilo to.

15 godina
win32 kaže...

H50 ima sa druge strane mogucnost ugradnje jos jednoga venta, te kada se ugradi taj vent tesko da mu moze bilo koji od navedenih ventova konkurirat....znam posto sam ih imao, jer kazem.....ne bih prodao dobar hladnjak i kupio losiji, bas i nema smisli zar ne!? Namigiva Naravno da tu necete staviti vent koji se vrti na 3000 okr. vec neki tihi, kvalitetni vent koji ce uz Corsairov sve to lijepo hladit, a ako treba stavim SS temperatura nakon totalnog razvaljivanja proca. Osmijeh

Uz to veliki plus je sto ne zauzima puno mjesta oko CPU....tako da sam sada napokon mogao normalno stavit 8 GB memorije u sva cetiri utora.....sto nije bilo bas lagano kada sam imao TRUE koji je IMHO najbolji "zracni" hladnjak. Isto tako dok sam imao te "high-end" zracne hladnjake nisam mogao staviti u komp niti jednu memoriju koja je imala vece heatsinkove...npr. nije mi stalo 8 GB Corsair Dominatora posto nisu stali ispod hladnjaka.

Ako idemo na estetiku....H50 u kombinaciji sa Obsidianom izgleda predivno....bar meni. Cool

No svakome se nesto svida.....svatko ima svoje zahtjeve i ideje sta ocekuje od hladnjaka, kucista kao i od svega ostaloga u zivotu. Znam samo da sada kada sam vidio kako radi ta voda da se vise nikada necu vratit na zracne hladnjake......zato cu sada i ganjat kompletno vodu da je stavim i na GPU, samo kao sto sam rekao moram malo sacekat jer ne znam za koju grafu cu zamjenit ovu sadasnju ATI 4870x2. Sada kupiti vodu i blok za GPU ne bi imalo smisla jer ta grafa nece jos dugo biti kod mene.......tako dok se ne promjeni grafa, u kompu i dalje ostaje H50. Namigiva

Sto se tice kablova.....dosli su sa Obsidianom i na zalost ne mogu se kupiti posebno.....steta posto mi je ostao jos samo jedan, a upravo uzimam neke hardove pa se i ja pitam gdje nabaviti jos crnih s-ata kablova.

Ako netko  zna gdje u HR ima crnih s-ata kablova moze mi javiti i na PM....a ako nista drugo narucit cu iz vana pa cu usput i nesto za vodu uzet.

Samo da ti kažem, iz iskustva, prodao sam do sad nekoliko kompova sa H50 i mogu ti rec da stvarno se isplati kod starijih proceva, ali kad ides sa i7 ili neki od ovij jačih i5 onda zaboravi na h50, em skupo, em lose, ne kazem da je srot, ali je lose, kad npr za 450 kn imaš zračno, tiše i puno jače hladi. Dakle H50 NIKAKO nije preporučljiv za i7 cpu

16 godina
protjeran
Kućište snova

je neko možda ima kakve s like od ovog kučišta

I Jadantisi
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
miki1981 kaže...
win32 kaže...

H50 ima sa druge strane mogucnost ugradnje jos jednoga venta, te kada se ugradi taj vent tesko da mu moze bilo koji od navedenih ventova konkurirat....znam posto sam ih imao, jer kazem.....ne bih prodao dobar hladnjak i kupio losiji, bas i nema smisli zar ne!? Namigiva Naravno da tu necete staviti vent koji se vrti na 3000 okr. vec neki tihi, kvalitetni vent koji ce uz Corsairov sve to lijepo hladit, a ako treba stavim SS temperatura nakon totalnog razvaljivanja proca. Osmijeh

Uz to veliki plus je sto ne zauzima puno mjesta oko CPU....tako da sam sada napokon mogao normalno stavit 8 GB memorije u sva cetiri utora.....sto nije bilo bas lagano kada sam imao TRUE koji je IMHO najbolji "zracni" hladnjak. Isto tako dok sam imao te "high-end" zracne hladnjake nisam mogao staviti u komp niti jednu memoriju koja je imala vece heatsinkove...npr. nije mi stalo 8 GB Corsair Dominatora posto nisu stali ispod hladnjaka.

Ako idemo na estetiku....H50 u kombinaciji sa Obsidianom izgleda predivno....bar meni. Cool

No svakome se nesto svida.....svatko ima svoje zahtjeve i ideje sta ocekuje od hladnjaka, kucista kao i od svega ostaloga u zivotu. Znam samo da sada kada sam vidio kako radi ta voda da se vise nikada necu vratit na zracne hladnjake......zato cu sada i ganjat kompletno vodu da je stavim i na GPU, samo kao sto sam rekao moram malo sacekat jer ne znam za koju grafu cu zamjenit ovu sadasnju ATI 4870x2. Sada kupiti vodu i blok za GPU ne bi imalo smisla jer ta grafa nece jos dugo biti kod mene.......tako dok se ne promjeni grafa, u kompu i dalje ostaje H50. Namigiva

Sto se tice kablova.....dosli su sa Obsidianom i na zalost ne mogu se kupiti posebno.....steta posto mi je ostao jos samo jedan, a upravo uzimam neke hardove pa se i ja pitam gdje nabaviti jos crnih s-ata kablova.

Ako netko  zna gdje u HR ima crnih s-ata kablova moze mi javiti i na PM....a ako nista drugo narucit cu iz vana pa cu usput i nesto za vodu uzet.

Samo da ti kažem, iz iskustva, prodao sam do sad nekoliko kompova sa H50 i mogu ti rec da stvarno se isplati kod starijih proceva, ali kad ides sa i7 ili neki od ovij jačih i5 onda zaboravi na h50, em skupo, em lose, ne kazem da je srot, ali je lose, kad npr za 450 kn imaš zračno, tiše i puno jače hladi. Dakle H50 NIKAKO nije preporučljiv za i7 cpu

Kao sto je kolega sa foruma rekao: "Iste postavke, isti dan, na istom mjestu."

Mislim da je na slikama sve lijepo pokazano i svi koji znaju citati vide sve temperature, koji je procesor u igri, postavke i apsolutno sve sto treba.....zakljucak donesite sami......pa vidis da ta tvrdnja za i7 "pada u vodu"...... Namigiva posto svi hladnjaci daju podjednake temperature, a i H50 je jeftiniji od vecine njih + daje vise prostora + nemas mrcinu od hladnjaka koji je tezak skoro 1 kg i nakeljen na MBO koja ga jedva drzi + H50 je sa samo jednim ventom mjeren, da je stvljen jos jedan vent temerature bi bile jos nize. Ako treba stavim ja svoje temperature jos sa totalno izmucenim procesorom.....

No kako se kaze, slika govori vise od tisucu rijeci....

H50 Hydro

http://www.imagesforme.com/show.php/965168_H50.jpg

TRUE

http://www.imagesforme.com/show.php/965169_TRUE.jpg

Zalman CNPS 10 Extreme

http://www.imagesforme.com/show.php/965171_Zalman.jpg

V8

http://www.imagesforme.com/show.php/965170_V8.jpg

Kao sto vidite radi se o high-end hladnjacima, testiranim na istome kompu, na istim postavkama, u istim uvjetima......uz to sve je istaknuto na slikama. Pa neka netko kaze da H50 Hydro ne moze na i7......jer pogledajte pazljivo sve slike, postavke.....apsolutno sve.....i mislim da realnijega testiranja nema.

P.S.

Slike nisu moje, vec od kolege sa foruma i nadam se da se nece ljutit.....ako ce se ljutiti, izvinjavam se unaprijed. No testiranje je najrealnije koje je provedeno i koje sam vidio tako da rijesimo i tu "misteriju".

http://www.speedtest.net/result/708892644.png
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.2.2010 16:13 (win32).
17 godina
Kućište snova

Mogao sam se zakleti da sam stavio prijedlog svog favorita u ovoj temi, ali izgleda da nisam.

Galerija slika

It's good to be smart - It's smarter to be good
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina

Ja ti govorim o svojim iskustvima, na kompovima koje sam ja slagao, i gdje su mjerenja rađena pod opterećenjem OCCT-om i LinX-om I H50 je pokazao losije rezultate i to dosta i od noctue i od megahalemsa sa 1 ventom. Govorimom naravno o clockanom procu. A kad već navaljuješ na razne testove evo ti onda i u zadnjem Bugu, veljača 2010, strana 58, jako su lijepo prikazani rezultati. Ali kažem, testovi meni govore tek okvirno, kad složim sam mašinu i vidim temerature onda znam i pravo stanje stvari. A to je da se H50 ne može nosit za pravim air hlađenjima na clockanom i7, a ta ostala hlađenja su i dalje jeftinija. A da ne govorim da se na 1 od do sad 17 prodanih H50 javilo curenje rashladne tekućine te mi je stranka dobila novi na garanciju, ali joj je ostalo sprženo napajanje jer su u ovlaštenom servisu rekli da se lijepo vidi da je bilo tekućine i da je izazvala kratki spoj. Što je i točno.

Tako da ja osobno u svoju mašinu nikad nebi stavi H50, jer bez obzira ha " factory sealed" sistem greške su uvijek moguće. A kad smo kod odabira hlađenja za iste / manje novce se može dobiti i ova sad nova Noctua sa duplim tornjem, i jednim 14cm i 1 12 cm ventom. Jest da je ogroman ali jede malu djecu za doručak

17 godina
miki1981 kaže...

Ja ti govorim o svojim iskustvima, na kompovima koje sam ja slagao, i gdje su mjerenja rađena pod opterećenjem OCCT-om i LinX-om I H50 je pokazao losije rezultate i to dosta i od noctue i od megahalemsa sa 1 ventom. Govorimom naravno o clockanom procu. A kad već navaljuješ na razne testove evo ti onda i u zadnjem Bugu, veljača 2010, strana 58, jako su lijepo prikazani rezultati. Ali kažem, testovi meni govore tek okvirno, kad složim sam mašinu i vidim temerature onda znam i pravo stanje stvari. A to je da se H50 ne može nosit za pravim air hlađenjima na clockanom i7, a ta ostala hlađenja su i dalje jeftinija. A da ne govorim da se na 1 od do sad 17 prodanih H50 javilo curenje rashladne tekućine te mi je stranka dobila novi na garanciju, ali joj je ostalo sprženo napajanje jer su u ovlaštenom servisu rekli da se lijepo vidi da je bilo tekućine i da je izazvala kratki spoj. Što je i točno.

Tako da ja osobno u svoju mašinu nikad nebi stavi H50, jer bez obzira ha " factory sealed" sistem greške su uvijek moguće. A kad smo kod odabira hlađenja za iste / manje novce se može dobiti i ova sad nova Noctua sa duplim tornjem, i jednim 14cm i 1 12 cm ventom. Jest da je ogroman ali jede malu djecu za doručak

H50 je dobar na kratke staze citaj i to mozda prvih sat vremena na klokanom procu, imo sam to cudo i znam kako radi.. i7 njega unusiti na recimo 3.8ghz u roku 1 sat sve temperature si dignu jer on nema veliki rezervar ima jako mali, i sada racunaj da 1 sat i7 radi pod opterecenjem od 88 stupnjeva sta se dogada?? voda se uzasno zagrijava i tako se podizu temprature a h50 pogotovo nije za 24/7 rad na klokanom i7 i to je end of story..

svaki od ovih hladnjaka sta je ovaj gore naveo u listi ce pruziti bolje rezultate u 24/7 koristenju

17 godina
16 godina
RE: Kučište snova
Batista kaže...

Kada vam cijena ne bi bila glavni čimbenik pri odabiru kučišta, zanima me koje bi odabrali ?

Thermalthake Soprano ili Coolermaster Cosmos

Ako ti je netko svojim postom pomogao,stisni gumb HVALA
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.2.2010 19:53 (luckyluke).
16 godina
neaktivan
luckyluke kaže...
Batista kaže...

Kada vam cijena ne bi bila glavni čimbenik pri odabiru kučišta, zanima me koje bi odabrali ?

Šutim

Through every dark night, theres a bright day after that. So no matter how hard it get, stick your chest out, keep ya head up.... and handle it
15 godina
toxic kaže...

H50 je dobar na kratke staze citaj i to mozda prvih sat vremena na klokanom procu, imo sam to cudo i znam kako radi.. i7 njega unusiti na recimo 3.8ghz u roku 1 sat sve temperature si dignu jer on nema veliki rezervar ima jako mali, i sada racunaj da 1 sat i7 radi pod opterecenjem od 88 stupnjeva sta se dogada?? voda se uzasno zagrijava i tako se podizu temprature a h50 pogotovo nije za 24/7 rad na klokanom i7 i to je end of story..

svaki od ovih hladnjaka sta je ovaj gore naveo u listi ce pruziti bolje rezultate u 24/7 koristenju

Eto tocno tako, i uzalud svi testovi koji kazu da je H50 odlican za i7 i i5 jače modele kad jednostavno nije. Iskustvo je ipak iskustvo, uzalud mu razni reviewi.

16 godina
neaktivan
boxer kaže...

Mogao sam se zakleti da sam stavio prijedlog svog favorita u ovoj temi, ali izgleda da nisam.

Galerija slika

e to je kućište....

15 godina
miki1981 kaže...
toxic kaže...

Eto tocno tako, i uzalud svi testovi koji kazu da je H50 odlican za i7 i i5 jače modele kad jednostavno nije. Iskustvo je ipak iskustvo, uzalud mu razni reviewi.

Ekipa...hej...jeste vidjeli SS koje sam vam ostavio. Svi su hladnjaci testirani isti dan, pri istim uvjetima, sa i7.....a vi i dalje "trubite" isto.....pogledajte slike i sta kazu malo, dajte si trufa i procitajte sta kazu temperature i senzori. Te slike nisu iz nikakvih recenzija sa neta ili iz casopisa, vec sve testirano nakon"torture" procesora pri istim uvjetima. Uglavnom, sve je na slikama koje vrijede vise od tisucu rijeci.

Pa ako vidis da je razlika u dva stupnja i to sa jednim ventom....hej....o cemu mi tu pricamo?!?

Pa ne bih sa boljeg hladnjaka presao na losiji...ipak imam dosta "staza" sa harverajem i ne radim takve "izlete" i gluposti.

Pustite vi testove, vec si dajte truda i otvorite linkove koje sam vam stavio u postu iznad i gdje su pootvarani bas svi programi koji vam trebaju da donesete zakljucak o tim hladnjacima koji su IMHO najbolji hladnjaci koje mozete kupiti kod nas.

I da....nije mi ljeno ako hocete donesti moj H50, a vi dajte neki zracni hladnjak pa cemo to sve staviti ispod jednoga i7 (i brutalno ga OC) te pustiti neki benchmark neka vrti par sati pa da vidimo temperature.....pa ne pricam napamet. Ako H50 nece biti dobar za i7 i temperature ce biti visoke, razbijem ga cekicem pred vama....a ako ce biti ok, razbijemo vasu ciglu od hladnjaka i to je to....postena ponuda. Cool

No kazem jos jednom.....nemojte biti ljeni i pogledajte slike koje sam vam ostavio.......i kazem...isti dan, isto vrijeme, isti harveraj, isti uvjeti.....sve isto.....a razlika 2 stupnja...hej.....2 stupnja.....pogledajte svaku jezgru posebno takoder kako se ponasa....

Nemojte vjerovati svemu sto procitate na testovima po netu i u casopisima, vec testovima koje napravi netko neutralan i koji samo hoce pokazati prave temperature i kako se uistinu ponasa pojedini dio kompa.

Isto tako znam kakve su temperature bile kada sam imao TRUE Black rev.C + 120mm Nanoxia, a kakve su sada sa H50......

Samo pogledajte slike i sve je rijeseno......mislim da se stvarno nema sta reci vise o tome.

Kako god.....kombinacija Obsidian + H50 je idealna. No cim promjenim grafu (uskoro) stavljam vodu za cijeli komp jer kada sam vidio kako radi voda, nema sanse da se vise vratim zracnim hladnjacima.

15 godina
luckyluke kaže...
Batista kaže...

Imao Thermaltake...imao Cosmosa i definitivno bih uzeo opet Cosmosa.

Zasto!? Predobra zvucna izolacija, odlicno izvedena unutrasnjost, tisina....tisina.....tisina......nema nikakvih vibracija ni gluposti, odlicno ako stavljas vodeno, mjesta za hrpu diskova, nema ciscenja iznutra posto ima odlicne filtere za prasinu....jako uredno kuciste koje se da predobro slozit, hrpa mjesta u njemu, hrpa dodatne opreme, jako fino kuciste.

Nikada vise Thermaltake.......jedino ako ne naprave nesto "revolucionarno".....

17 godina
neaktivan
prelijepo kučište...po meni barem
17 godina
neaktivan
ovaj bi dobro došao heheeh :)
17 godina
neaktivan
Kućište snova

Evo ga.... Duže vrijeme sam "kukao" i na kraju potegnuo sa PBZ American Studentskom i priuštio si tako dugo željeno kućište! :) :)

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.2.2010 23:14 (John_Doe_11).

4 1 hvala 0
16 godina
protjeran

kojem tvom misliš ono kučište što ti stoji iza zida što čre ti ljepo kučište kad ga nevidiš moga si komponete složit u kartonski paket i onako ga nevidišNevinašce

I Jadantisi
15 godina
John_Doe_11 kaže...

Evo ga.... Duže vrijeme sam "kukao" i na kraju potegnuo sa PBZ American Studentskom i priuštio si tako dugo željeno kućište! :) :)

Ne znam sta reci......meni je bilo ok jedno vrijeme, ali kada sam vidio Obsidian 800D odmah sam ovoga bacio na "trznicu".....no ok je kuciste, ali ima dosta mana.

Recimo samo neke:

- ne mozes iza poslagati kablove kako treba jer se ne da zatvoriti stranica

-malo visoke temperature unutar kucista

-jako losi ventovi (no to se lako zamjeni)

-prednja strana i opcenito kompletna ona plastika je ultra osjetljiva, skupa sa onim "sinama" na koje jako pazi jer se lako izgrebu

-stranice "ne sjedaju" kako treba

Naravno...ne kosta toliko bezveze pa evo i pozitivne strane:

-tisina....tisina....tisina.....najtise kuciste koje sam ikada imao

-odlican smjestaj hardova

-kvaliteta izrade.......kuciste je kao tenk, samo su oni plasticni dijelovi (gornja strana kod gumba za paljenje) osjetljivi

-puno dodatne opreme koja ti poprilicno olaksa zivot i slaganje svega u kucistu

-jedino kuciste sa vratima koje mi je ok....i vrata su totalno kvalitetno napravljena

-filteri za prasinu (nisam nikada nasao prasine u kucistu, a stajalo je na podu)

-gume postavljene na sva moguca mjesta da bi se smanjile vibracije na minimalu (donji dio bocnih stranica, kod sarafica za hardove...)

-vrata od kucista mozes postaviti na koju god hoces stranu

-predivno izgleda

-opravdava cijenu

-materijal na bocnim stranicama koji izolira bas svu buku tako da opet spominjem tisinu......najtise kuciste koje sam imao

Da nije izasao Obsidian i danas bih imao toga Cosmosa....dobro ulozena lova jer sada si bar miran sa kucistem duze vrijeme!

Daj par slika da vidim kako si ga slozio......stavim ja svoje isto!

Sretno slaganje! Namigiva

17 godina
neaktivan
win32 kaže...
John_Doe_11 kaže...

Ne znam sta reci......meni je bilo ok jedno vrijeme, ali kada sam vidio Obsidian 800D odmah sam ovoga bacio na "trznicu".....no ok je kuciste, ali ima dosta mana.

Recimo samo neke:

- ne mozes iza poslagati kablove kako treba jer se ne da zatvoriti stranica

-malo visoke temperature unutar kucista

-jako losi ventovi (no to se lako zamjeni)

-prednja strana i opcenito kompletna ona plastika je ultra osjetljiva, skupa sa onim "sinama" na koje jako pazi jer se lako izgrebu

-stranice "ne sjedaju" kako treba

Naravno...ne kosta toliko bezveze pa evo i pozitivne strane:

-tisina....tisina....tisina.....najtise kuciste koje sam ikada imao

-odlican smjestaj hardova

-kvaliteta izrade.......kuciste je kao tenk, samo su oni plasticni dijelovi (gornja strana kod gumba za paljenje) osjetljivi

-puno dodatne opreme koja ti poprilicno olaksa zivot i slaganje svega u kucistu

-jedino kuciste sa vratima koje mi je ok....i vrata su totalno kvalitetno napravljena

-filteri za prasinu (nisam nikada nasao prasine u kucistu, a stajalo je na podu)

-gume postavljene na sva moguca mjesta da bi se smanjile vibracije na minimalu (donji dio bocnih stranica, kod sarafica za hardove...)

-vrata od kucista mozes postaviti na koju god hoces stranu

-predivno izgleda

-opravdava cijenu

-materijal na bocnim stranicama koji izolira bas svu buku tako da opet spominjem tisinu......najtise kuciste koje sam imao

Da nije izasao Obsidian i danas bih imao toga Cosmosa....dobro ulozena lova jer sada si bar miran sa kucistem duze vrijeme!

Daj par slika da vidim kako si ga slozio......stavim ja svoje isto!

Sretno slaganje! Namigiva

Veeelik post, al budem nekak kratko odgovorio :)

Mane:

-za te kablove sa strane (da se ne da zatvoriti stranica) slažem se, pogotovo meni malo više problema zadaju SATA naponski kablovi od PSU-a Corsair VX550 koji su obloženi nekom crnom gumom ili što god već jesu...ali uspio sam nekako srediti u "normalu"

-za temperature ne znam...još nisam proveo neka mjerenja tako da ne mogu sa sigurnošću reći dal se slažem ili ne

-ventovi loši? eh, to isto ne znam...ili se ne slažem? :) kućište imam možda malo manje od 3 tjedna, tako da...još nisam s njim na "ti" :)

-a što se tiče stranica da ne sjedaju, tu se ne slažem; uredno svaka sjedne ko podmazano

-ja bih tu još jedino dodao cijenu; 16xx kn nije baš malo (koliko sam ga platio u Linksu); slažem se da materijal opravdava cijenu, ali je barem moglo biti manje za 200-300kn, sigurno bi se prodalo još puno više

Pozitivne strane:

-mislim da sve što si naveo, s tim se u potpunosti slažem ;)

Sviđa mi se jako Obsidian 800D, ali je ipak prevagnulo to što sam htio ovog Cosmosa čim je izašlo :)

A slike...slike budem stavio tek tokom tjedna, sad nikako ne stignem....uz faks i treninga...čim uhvatim nekoliko sati viška, slikam i postam! ;)

15 godina
Kućište snova

Da, dugi post....hehehe...ima kuciste mana, vidjeti ces....no sve se da rijesit, samo steta sto se ne moze bolje unutrasnjost rijesiti......no zato onaj dio koji je za GPU jako dobro posakriva visak kablova! Namigiva

Steta sto mu je cijena tako visoka, ali eto....tako je kako je. Mislim da sam ja platio Cosmosa cca 1700 kn u Linksu i bio mi je ok te da nije izasao Obsidian vjerojatno bih ga i danas imao.....cak mi nije bilo zao prodati po nizoj cijeni Cosmosa da bih dao cca 2200 kn za Obsidiana.

Dobar je Cosmos.....samo ako nisi skinio foliju sa donjih "sina" bolje je ni nemoj dirat jer je uistinu boja jako osjetljiva.

Sto s tice ventova.....i meni su bili ok jedno vrijeme (toliko dobri da nisam vadio Scythe KamaFlex-ove iz ladice, a imam ih malo vise komada) sve dok nisu otisla lezista tj. ventovi su ze izgleda pomaknuli iz njih i poceli su stvarati poprilicnu buku.

Mozda sam ja imao losu srecu i dobio lose ventove.....ili su jednostavno takvi ventovi.

Jos jedna stvar...na mome Cosmosu gornje rupe za ventove nisu bile dobro izbusene tako da su pasali samo original ventovi koji su dosli sa njime i kada sam stavljao Scythe ventove jedva sam ih stavio posto rupe nisu bile dobro izbusene. Ajde kada budes mjenjao (ako ces mjenjati) ventove koji su sa gornje strane javi dali su kod tebe te rupe ok i jesi li bez problema stavio sva cetiri sarafa i stavio novi vent.

I da...prije cca mj. dana cijena Cosmosa u Linksu je bila koliko se sjecam 1900 kn, tako da si jos super prosao!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Kućište snova

ljubo imas prav haf je najbolji.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Kućište snova

Ovo

Aj lud si, ocu ovo

0 0 hvala 0
15 godina
win32 kaže...

Ekipa...hej...jeste vidjeli SS koje sam vam ostavio. Svi su hladnjaci testirani isti dan, pri istim uvjetima, sa i7.....a vi i dalje "trubite" isto.....pogledajte slike i sta kazu malo, dajte si trufa i procitajte sta kazu temperature i senzori. Te slike nisu iz nikakvih recenzija sa neta ili iz casopisa, vec sve testirano nakon"torture" procesora pri istim uvjetima. Uglavnom, sve je na slikama koje vrijede vise od tisucu rijeci.

Pa ako vidis da je razlika u dva stupnja i to sa jednim ventom....hej....o cemu mi tu pricamo?!?

Pa ne bih sa boljeg hladnjaka presao na losiji...ipak imam dosta "staza" sa harverajem i ne radim takve "izlete" i gluposti.

Pustite vi testove, vec si dajte truda i otvorite linkove koje sam vam stavio u postu iznad i gdje su pootvarani bas svi programi koji vam trebaju da donesete zakljucak o tim hladnjacima koji su IMHO najbolji hladnjaci koje mozete kupiti kod nas.

I da....nije mi ljeno ako hocete donesti moj H50, a vi dajte neki zracni hladnjak pa cemo to sve staviti ispod jednoga i7 (i brutalno ga OC) te pustiti neki benchmark neka vrti par sati pa da vidimo temperature.....pa ne pricam napamet. Ako H50 nece biti dobar za i7 i temperature ce biti visoke, razbijem ga cekicem pred vama....a ako ce biti ok, razbijemo vasu ciglu od hladnjaka i to je to....postena ponuda. Cool

No kazem jos jednom.....nemojte biti ljeni i pogledajte slike koje sam vam ostavio.......i kazem...isti dan, isto vrijeme, isti harveraj, isti uvjeti.....sve isto.....a razlika 2 stupnja...hej.....2 stupnja.....pogledajte svaku jezgru posebno takoder kako se ponasa....

Nemojte vjerovati svemu sto procitate na testovima po netu i u casopisima, vec testovima koje napravi netko neutralan i koji samo hoce pokazati prave temperature i kako se uistinu ponasa pojedini dio kompa.

Isto tako znam kakve su temperature bile kada sam imao TRUE Black rev.C + 120mm Nanoxia, a kakve su sada sa H50......

Samo pogledajte slike i sve je rijeseno......mislim da se stvarno nema sta reci vise o tome.

Kako god.....kombinacija Obsidian + H50 je idealna. No cim promjenim grafu (uskoro) stavljam vodu za cijeli komp jer kada sam vidio kako radi voda, nema sanse da se vise vratim zracnim hladnjacima.

A ja ti opet kažem da sam ih sam sastavio nekoliko, da sam ga testirao na nekoliko kompova usporedno sa drugim coolerom i da na clockanom i7 nije dobar. Ja osobno. To sam već rekao. Ali isto tako i po testovim koje sam vidio je situacija vrlo slična mojim iskustvima, i isto tako sam rekao da su mi neke stranke imale problema sa curenjem tekućine, i isto tako da je skuplji od dosta drugih high end air coolera sa ventovima koji su bolji od njega na clockanom i7, isto sa 1 ventom, a da ne kažem da se na neke od zih coolera mogu stavit i 2, da neki i dolaze sa 2 , a na neke se mogu stavit i 3 venta.

Možeš se na glavu postavit, jer i kod mene su bili sve isti uvjeti, sve isti dan, sve isti hardver, sve isto i na clockanom i7 920 i 950 i 975 EE, a čak i na clockanom i5 750, je bio slabiji. testobvi su rađeni u zatvorenim kućištima, sad ne znam više koji je proc bio s kojim kućištem,  niti više znam točno koja su bila kućišta, ali bila su 3 skuplja, jedino je 920 ka bila u stokunašu, sva 3 druga u brand kućištu. temp prostorije je sigurno bila drukčija svaki put, ali za isti proc je sigurno bila ista, jer je odrađivan isti proc u isto popodne ili isto prijepodne ili istu noć.

Tako da ne znam ti reć u čemu je razlika, ali znam ti reć kakvi su bili moji rezultati.

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.2.2010 22:28 (miki1981).
17 godina
neaktivan
Kućište snova

Ova dva :

Link 1

Link 2

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
win32 kaže...

Kao sto je kolega sa foruma rekao: "Iste postavke, isti dan, na istom mjestu."

Mislim da je na slikama sve lijepo pokazano i svi koji znaju citati vide sve temperature, koji je procesor u igri, postavke i apsolutno sve sto treba.....zakljucak donesite sami......pa vidis da ta tvrdnja za i7 "pada u vodu"...... Namigiva posto svi hladnjaci daju podjednake temperature, a i H50 je jeftiniji od vecine njih + daje vise prostora + nemas mrcinu od hladnjaka koji je tezak skoro 1 kg i nakeljen na MBO koja ga jedva drzi + H50 je sa samo jednim ventom mjeren, da je stvljen jos jedan vent temerature bi bile jos nize. Ako treba stavim ja svoje temperature jos sa totalno izmucenim procesorom.....

No kako se kaze, slika govori vise od tisucu rijeci....

H50 Hydro

http://www.imagesforme.com/show.php/965168_H50.jpg

TRUE

http://www.imagesforme.com/show.php/965169_TRUE.jpg

Zalman CNPS 10 Extreme

http://www.imagesforme.com/show.php/965171_Zalman.jpg

V8

http://www.imagesforme.com/show.php/965170_V8.jpg

Kao sto vidite radi se o high-end hladnjacima, testiranim na istome kompu, na istim postavkama, u istim uvjetima......uz to sve je istaknuto na slikama. Pa neka netko kaze da H50 Hydro ne moze na i7......jer pogledajte pazljivo sve slike, postavke.....apsolutno sve.....i mislim da realnijega testiranja nema.

P.S.

Slike nisu moje, vec od kolege sa foruma i nadam se da se nece ljutit.....ako ce se ljutiti, izvinjavam se unaprijed. No testiranje je najrealnije koje je provedeno i koje sam vidio tako da rijesimo i tu "misteriju".

Dobro o čemu ti pričaš? jesi li ti pogledao svoje postove i slike koje si postao?

Moram priznat da sam ih ja tek sad pogledao i nije mi baš jasno o čemu pričaš...pa od ova 3 hladnjaka V8 je ionako izvan konkurencije...pa njega neću ni komentirati.

A od ostalih, lijepo si pokazao da su temp najviše kod H50, da ostala 2 coolers imaju nešto niže temp. A šta je isto bitno, prati malo temp northbridga i grafulje, koje su posljedično sa višim temp cpu - a također povišene kod H50 u odnosu na ova druga 2 coolera. I ak ose sam sebi moraš opravdat sad šta si prešao sa boljeg coolera na lošiji onda laži sam sebi a nemoj nas pravit budalama.

mislim čudo...posta slike koje govore suprotno od onoga šta tvrdi u postu i još mi tupi " pa šta nsi pogleda slike". E pa sad sam ih pogledao, a sad ih pogledaj i ti.

15 godina
Kućište snova

Gle.....stavio sam SS...slike sve govore.
Zadnji puta kada sam cuo da je nekome voda procurila je kada smo slagali vodeno prije dosta godina sa pumpom ad akvarija i raznim kemijanjima.......tako da ja ostajem na vodi jer sam zadovoljan sa njom, jer da nisam ostavio bih si TRUE Black Rev C. koji sam imao cca mjesec-dva, dok mi napokon nije dosla serija Hydra sa mogucnosti montaze na am2 ploce.
Kao sto rekoh...od sada iskljucivo stavljam vodu u komp i kao sto sam rekao i Hydro mjenjam zato sto cu i grafu hladiti vodom, samo prvo trebam piknit novu grafu tj. cekam jos neko vrijeme da malo padnu cijene jer necu ici sa "konja na magarca" vec cu si uzeti opet finu grafu sa kojom mogu posteno zaigrat kada igram.
Stavio sam slike koje nisu plod nicije maste, nije varanje na testovima po raznim portalima koji ocjenjuju hardevraj i sl.......te se iz slika sve vidi.
Nemam namjeru dalje tu raspravljat oko hladenja posto si mogu uzeti vent koji hocu (nije bas neka skupa investicija) i zato sam uzeo Hydro posto mi je bilo daleko najbolje rijesenje koje sam mogao kupiti kod nas. Da nemam njega 101% bih si ostavio TRUE koji je odlican hladnjak, ali ne kao sto mi je Hydro. Isto tako napominjem da sada napokon mogu staviti svih 8GB memorije u komp jer Hydro zauzima jako malo mjesta.
Mislim ako treba stavim i slike kada sam imao TRUE u kompu.......i sada sa Hydrom. Imam lijepo Obsidiana te u kombinaciji sa Hydrom izgleda meni poprilicno lijepo + jako dobro hladi. To je moje misljenje....sto se tice hladenja slike sve govore i dalje (V8 je nagore sve ohladio pa ocito on nije za i7) te EOD. Nemam vise snage ni volje objasnjavati nekome nesto.....a pokusao sam na lijepi nacin te cak i slike stavio sa REALNIH testiranja.
Da...i za curenje....svako high-end hladenje vodom moze procuriti, samo koja je vjerojatnost za to? Meni sve to lijepo radi, hladi odlicno, totalno je tiho......i ja sam zadovoljan te nisam jedini koji imam taj H50 i da sam zadovoljan sa istime. Da mi ne valja, odavno bi bilo to hladenje na trznici i imao bih drugo u kompu.....ali jedva sam cekao da maknem TRUE i stavim H50.
I da, razliku u 2-3 stupnja uopce ne zelim komentirat......jer stvarno nema smisla.
No moja ponuda i dalje stoji.......testirati cemo kod mene ako treba te hladnjake i ako bude velika razlika u temperaturi slobodno si nosi H50 kuci ili ga razbijemo cekicem i postamo slike na forum.
To da ne moze ohladiti i7 za 24/7 rad je totalno neozbiljno.
Ne kuzim kakve veze ima npr. hladenje GPU sa hladenjem CPU-a!? Zato je Obsidan prostran, ispod GPU puse 140 mm vent i lijepo hladi moju ATI 4870x2 na kojoj je Accelero Extreme......i najvaznije je da sam ja zadovoljan.

EOD, jer uistinu nemam vise niti snage niti volje.....te imam pametnijega posla od tu nekog djetinjastog prepucavanja "ciji je veci"....a pogotovo pricati o razlici u temperaturi od 2-3 stupnja. Malo neozbiljno.

LP i EOD.

P.S.

Odradi ti onda testiranje sa high-end hladnjacima te medu njih ukljuci i H50 te postaj ovako kako sam i ja postao te da vidimo te razlike u temperaturi....i naravno neka sve bude isto....od kucista do temperature u prostoriji, kao sto je bio slucaj sa testiranjem i slikama koje sam ja postao.

I jedan "on-line" test:

http://www.hexus.net/content/item.php?item=19073&page=1

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.2.2010 23:12 (win32).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
toTheCore kaže...

Ova dva :

Link 1

Link 2

Eh....jedno kod nas mozes bez beda kupiti, ali za ovo drugo bi se morao malo vise potruditi.....na zalost jer kuciste je odlicno samo ne vjerujem da se prodaje bez pripadajucega hardveraja kao ni Apple.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice