Windows 8 CP dostupan za skidanje zaključana tema

poruka: 854
|
čitano: 125.705
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Windows 8 CP dostupan za skidanje".
13 godina
neaktivan
Re: Windows 8 CP dostupan za skidanje

jos jedna mala promjena na windows 8

EDIT : bas se ne vidi. experience index ide sada do 9.9 a ne do 7.9 .

prije bilo 7.9 prije bilo 7.9
Poruka je uređivana zadnji put čet 1.3.2012 22:56 (Lovro2209).
13 godina
neaktivan
Windows 8 CP dostupan za skidanje

Metro aplikacije možete zatvorat tako da je "uhvatite" za gornji rub i odvučete na dno ekrana

Ace

0 0 hvala 0
15 godina
(s)izgoreo kaže...

zašto tabletizirati desktop? šta im to znači pitaj boga, dakle prije sam imao klik na start i klik na aplikaciju, sada mišem treba u donji desni kut pa čekati da se pojavi meni, klik na start pa fensi ekran pa desni klik i odabrati all appz pa tek onda kliknuti na aplikaciju... lame do zla boga, suvišno i debilno, vratite start!!

a ako imaš više monitora, ode kursor na drugi ekran pa treba ciljati da bi se pogodilo u ćošak

e dragi moj prijatelju (s)izgoreo, davno smo postali svjesni da samo jedna firma zna napraviti moderan os prilagođen čovjeku-apple.

jel postoji alternativa za onaj prozorčić start menia gdje se upiše prvih par slova programa pa ga nađe?

aha, našao: osnovni metro ekran, pa desno, pa search, pa ... ma fail

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.3.2012 23:12 (Ezio).
17 godina
neaktivan
Ezio kaže...

jel postoji alternativa za onaj prozorčić start menia gdje se upiše prvih par slova programa pa ga nađe?

aha, našao: osnovni metro ekran, pa desno, pa search, pa ... ma fail

ne moraš desno pa search pa upisati prvih par slova... kad si u metro ekranu samo počni pisati...

Potrudili su se da ostane isto kao i na win 7... recimo na win 7 kad sam htio pokrenuti photoshop izgledalo je ovako: na tipkovnici: winkey, p, h, o, enter i photoshop se pokrene :)

Sad su se potrudili da ostane ista stvar tako da nakon što uđeš u metro start screen bez obzira da li putem "nevidljive" start tipke na desktopu ili putem winkey na tipkovnici čim počneš tipkati on te baca u search bez da moraš ići desno pa birati search..

Potpis ;)
17 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...

Nisam još probao 8 jer, koliko sam shvatio, u srijedu izlazi nekakav final build CP W8 koji će onda biti posljednji do izlaska, dakle s rokom trajanja od oko godinu dana. Jesam li dobro shvatio?

Dobro si shvatio, samo što je ta srijeda bila jučer i Win 8 CP je dostupan za skidanje. ;) Iako, Win 8 CP (tj. beta) nije vjerojatno posljednja verzija prije izlaska konačne verzije, već će izdati i release candidate verziju (tako su barem radili sa prethodnim windowsima)

Potpis ;)
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
igortehno kaže...

Mogu li nadograditi prethodnu verziju sustava Windows na Windows 8 Consumer Preview?

Da, možete nadograditi na sustav Windows 8 Consumer Preview sa sustava Windows Developer Preview, Windows 7, Windows Vista ili Windows XP, ali možda nećete moći zadržati sve datoteke, programe i postavke. Sljedeća tablica prikazuje što možete zadržati ovisno o trenutnoj verziji sustava Windows na vašem računalu:

Mogu li deinstalirati sustav Windows 8 Consumer Preview (u slucaju nadogradnje)?

Ne. Ako se odlučite vratiti na prethodnu verziju sustava Windows, morate ga ponovno instalirati s instalacijskog medija ili medija za oporavak isporučenog s računalom.

aborto sam instalaciju CP jer nisam bas procitao ovo gore. odn. vrlo brzo sam preletio.

sta sad? koje foldere pobrisati? da li mogu deinstalaciju napraviti? setup nije zavrsio, ugasio sam ga na X (jer nema quit - stvarno moraju bit posebni {#} )

enivej, sta sad?

13 godina
neaktivan

stalno me kicka na codu2 odkada sam instaliro windows 8,mislim da se vracam sedmici :D

17 godina
Danijel kaže...

Sad su se potrudili da ostane ista stvar tako da nakon što uđeš u metro start screen bez obzira da li putem "nevidljive" start tipke na desktopu ili putem winkey na tipkovnici čim počneš tipkati on te baca u search bez da moraš ići desno pa birati search..

Ovo je mrak, zapravo isto radi kao cmd u sedmici, ali na puno vecoj i preglednijoj povrsini...

"Print Screen" napokon radi kako treba... nakon desetak verzija windowsa... {#}

Ali Weather me je kupio odmah...

Weather Weather
Those damn scientist people have been promising global warming for years now. But when I go outside it's still very cold. I want the global warming like they promised NOW! I hate being cold...
16 godina
asasi kaže...

Jao si ga IT službi sa "Metro"-om. Sa gledišta samih Windowsa istvikana 7 + (fancy metro) nije loše dok se ne navikneš, sedmica je stabilna sama po sebi 8 djeluje zasad isto tako.

Izbacivanje start izbornika smatram katastrofalnim. Drugim riječima nije vrijedno novaca onome tko je kupio 7-icu za svakodnevne potrebe. Prijelazni proizvod za zgrtanje novaca. 

Pa kako ne razumiješ da je ovo legalan i besplatan proizvod do početka sledeće godine. Lično meni, to je onih 51% razloga za što će mi biti nativni OS ;))) A gdi je tek antivirus.. NOD32 kujem u zvijezde, ali onakve gnjavaže sa crackovima/trailovima ili čime već - više nikad :)))

17 godina
Envy kaže...

A gdi je tek antivirus.. NOD32 kujem u zvijezde, ali onakve gnjavaže sa crackovima/trailovima ili čime već - više nikad :)))

Kakav antivirus? MSE? Nije li to besplatno i dostupno vec godinama?

Those damn scientist people have been promising global warming for years now. But when I go outside it's still very cold. I want the global warming like they promised NOW! I hate being cold...
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.3.2012 2:03 (SupremeCommander).
15 godina
neaktivan

pozdrav..moze pomoc..instalirao sam Win 8 ali ne mogu sloziti internet..net imam preko wireless kartice koja je povezana na router...ali na Win 8 ne rade driveri za wireless karticu..ima neki fix za to? imam Air live WL-1600USB

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Tonči kaže...
fildzan viska kaže...
Tonči kaže...

Na koji prozor misliš?  Na prozor na običnom desktopu?

bilo je vec rijeci o tome ovdje, netko je pitao. mislim na prozore u metro sucelju koji se mogu ugasiti povlacenjem prema dolje - probajte. ne govorim o explorer ikoni unutar desktop moda nego o tome da je korak vise ako se zelis vratiti nazad u explorer iz Metro moda rada (znam da postoji explorer ikona i u metro modu, svejedno neces moci jednim klikom vratiti se u explorer u desktop nacinu rada ako si u metro aplikaciji - probaj). to je isto propust.

Aha, na Metro misliš. Meni se ovo sviđa: metro aplikaciju držim na onoj snapped strani, a desktop odmah do, s tim da imam i dio desktopa na drugom monitoru. Ako "uhvatim" rub ekrana (meni se čini brzo) i povučem u snapped mod, desktop mi ostane na većini prostora, što je zgodno.

fildzan viska kaže... 

no, da ne bi ispalo kao iskljucivo pljuvanje novih windowsa. vise manje to je isti k....kao i windowsi 7 (koji su solidni), s par nelogicnosti vise i za desktop korisnike prakitcki suvisnim metro suceljem u kojem je integrirana mail aplikacija daleko losija i manje pregledma od one googleove za desktop ali i za mobile uredjaje. prelaskom u to metro sucelje gubi se konzistentnost u radu, cime ono gubi smisao. ali to nije nista novo za microsoft. meni je daleko prakticnije primjerice chatat u google talku ili cak i klasicnom msnu nego ici u metro. vremenske prognoze, igrice poput angry birds i slicne gluposti koje danas bez problema instaliras kao dodatak u browsere poput chrome-a. ionako je gro tih dodataka puno korisnije u pokretu (mobiteli) nego na desktopu koji barem ja, koristim za ozbiljan rad u aplikacijama, programiranju i foto obradi ili pak za punokrvne igre. a tu dolazi do izrazaja trazena jednostavnost i brzina u radu koju win 8 nema u mjeri u kojoj bi je morao imati.

Metro i jest namijenjen tabletima, a tu je osjetno bolji od Androida i iOS-a (moje mišljenje). Na desktopu (nakon navike) nisam primijetio probleme, iako se slažem da bi trebalo ostaviti Win 7 izbornik za dekstop mod - manje je "skokovito".

meni je snapiranje takvih uglavnom bespotrebnih ili ponavljajucih stvari (u metrou) cisti gubitak prostora na ekranu (a imam 24'' ekran). btw, kako snimiti stranicu ako si u IE u metro sucelju? pokusao sam i sa kombinacijom ctrl+shift+s i ne ide...to su gadne greske u dizajnu, barem za desktop sustav, gadne...nekakav besplatan dolphin HD browser za android je 3 puta bolji od ovog IE u metrou. gmail aplikacija kao sto rekoh jednako. nisam jos naravno koristio win 8 na touch uredjaju ali prema vidjenom tesko ce na pravi nacin konkurirati androidu 4.0 ciji su uredjaji vec sada bagatela, a aplikacija bezbroj, sto sigurno nece biti (u slucaju aplikacija i nije) slucaj sa microsoftom. s druge strane, tko ce od desktop korisnika placati win 8 ako ima u nekim detaljima i bolji win 7?

generalno bi ove win 8 ipak ocijenio kao promasaj, jer desktop rad se nije poboljsao, pojednostavnio, dapace, zakomplicirao se (cemu full screen ulazak u aplikacije klikom na search - blah, search ikona za aplikacije??- ikonu u vrpci desno: to znaci zatrpavanje desktopa shorcutovima i za aplikacije koje rijetko koristis - jedina pozitivna stvar je sto postoje dobro rijeseni shortcuti na tipkovnici, kao primjerice taj za ulazak u sve aplikacije sto mislim da Win 7 nema) a za touch UI kao sto se moze razaznati iz ovog mog posta, ne marim, sto se Microsofta tice jer sam prezadovoljan androidom. ostaje i da se vide performanse jednog i drugog OS-a, kada je o mobilnim uredjajima rijec.

po meni su trebali pojednostaviti (npr. neka gesta za gasenje prozora da ne moras gasiti na x u kutu - sto ima metro ali opet lose rijeseno jer moras vuci prozor sve do dna, a zamislite kako je to sa 24'' i vecim monitorima - pa prije nadjem taj x lol); implementirati u sucelje shortcut i ikonu za ulazak u sve aplikacije a ne da moras napravit jednu gestu pa klik pa ti se otvara full screen za ulazak u aplikacije), i ubrzati win 7 (brzi boot, manje opterecenje ram-a sto win 8 izgleda uspijeva), i odvojiti metro i desktop mod jer ovo je ponavljam, neuspjeli eksperiment a eksperimenti puno bolje idu Google-u nego Microsoftu.

ako je (kako dobro zakljucujes) kazes metro namijenjen tabletima, sto radi u desktop windowsima ? :)

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.3.2012 8:12 (fildzan viska).
13 godina
protjeran
asasi kaže...

Jao si ga IT službi sa "Metro"-om. Sa gledišta samih Windowsa istvikana 7 + (fancy metro) nije loše dok se ne navikneš, sedmica je stabilna sama po sebi 8 djeluje zasad isto tako.

Izbacivanje start izbornika smatram katastrofalnim. Drugim riječima nije vrijedno novaca onome tko je kupio 7-icu za svakodnevne potrebe. Prijelazni proizvod za zgrtanje novaca. 

točno tako, i to u stilu Microsofta, traljavo izvedeno, ne moram spominjat ni koliko su fontovi u metro sucelju u banani, otvori samo aplikaciju za mail, zblurani, anti-aliasing do bola (a na testnom pcu imam full HD rezu na za nju relativno malom monitoru, 22'', u desktop modu je sve super ostro) ...

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.3.2012 8:18 (fildzan viska).
13 godina
protjeran
Bobby kaže...

pozdrav..moze pomoc..instalirao sam Win 8 ali ne mogu sloziti internet..net imam preko wireless kartice koja je povezana na router...ali na Win 8 ne rade driveri za wireless karticu..ima neki fix za to? imam Air live WL-1600USB

stavi tamo da ti pretrazi neku particiju ako imas negdje drivere za wireless karticu (kod mene je integrirana s externom wifi antenom - marka AirLive), meni je pronasao nakon nesto svrljanja i uredno instalirao.

13 godina
protjeran
SupremeCommander kaže...
Danijel kaže...

Ovo je mrak, zapravo isto radi kao cmd u sedmici, ali na puno vecoj i preglednijoj povrsini...

"Print Screen" napokon radi kako treba... nakon desetak verzija windowsa... {#}

Ali Weather me je kupio odmah...

a jednom kad si u metro sucelju i nekoj nativnoj aplikaciji lako se vratiti nazad u desktop mod? e, nije :-) da je to malo drugacije rijeseno, bilo bi puno bolje jer ideja o pristupu svim aplikacijama u jednom prozoru je dobra i odavno ocekivana.

takve aplikacije odavno postoje, za od chromea pa do androida...i kudikamo bolje, primjerice talijanski meteo koji mjeri sve zivo i mrtvo i to prilicno tocno, nekada pogodi i u sat kada ce pasti kisa i sl..ionako je to kako sam ranije rekao vaznije za mobitele nego za pc jer nemas uvijek pristup racunalu a mobitelu da. isto za print screen, imam dodatak instaliran u chromeu i radi izvrsno, a kada ce ti zatrebati van chromea, gotovo nikad a ako i zatreba tu je ok alat o d samih windowsa, snipping tool (i shortcutan na toolbaru)

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.3.2012 8:29 (fildzan viska).
13 godina
protjeran
Envy kaže...
Pa kako ne razumiješ da je ovo legalan i besplatan proizvod do početka sledeće godine. Lično meni, to je onih 51% razloga za što će mi biti nativni OS ;))) A gdi je tek antivirus.. NOD32 kujem u zvijezde, ali onakve gnjavaže sa crackovima/trailovima ili čime već - više nikad :)))

a sto ces nakon besplatnog perioda? prijeci na Linux?)

antivirusa dokazano ima ucinkovitijih od NOD32, i njih se ne mora svako malo azurirati serialima sa neta, postoje trajni crackovi. a ima i besplatnih rjesenja. ja ne pamtim kad sam imao stvarni virus (ne pamtim false positive viruse) na 64-bitnim win 7. ja isto imam nod32 na jacem racunalu, ali samo zato jer sam lijen da ga micem. jednostavno nadjes serial kada pozelis skenirati windowse i azurirati bazu virusa u nodu, a to nije tako cesto. pretraga virusa je na velikim diskovima gnjavaza, traje i traje...

14 godina

je je sve lepo dela al disk od w8cp vise nije citliv u starim w7 i nize ahhhh{#} samo prikazuje da je ntfs i prazan disk

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo instalirao sam Windows 8 CP kao primarni sistem...Sve je extra..Metro mi se svidja.

Ono sto me najvise obradovalo jeste Internet Explorer koji je brzi od mozille i ljepse je raditi u njemu..

Svaka cast Microsoft..

http://www.bug.hr/forum/topic/softver-literatura-usluge/prodaja-knjige-hardware/103166.aspx

0 0 hvala 0
15 godina
fildzan viska kaže...

meni je snapiranje takvih uglavnom bespotrebnih ili ponavljajucih stvari (u metrou) cisti gubitak prostora na ekranu (a imam 24'' ekran). btw, kako snimiti stranicu ako si u IE u metro sucelju? pokusao sam i sa kombinacijom ctrl+shift+s i ne ide...to su gadne greske u dizajnu, barem za desktop sustav, gadne...nekakav besplatan dolphin HD browser za android je 3 puta bolji od ovog IE u metrou. gmail aplikacija kao sto rekoh jednako. nisam jos naravno koristio win 8 na touch uredjaju ali prema vidjenom tesko ce na pravi nacin konkurirati androidu 4.0 ciji su uredjaji vec sada bagatela, a aplikacija bezbroj, sto sigurno nece biti (u slucaju aplikacija i nije) slucaj sa microsoftom. s druge strane, tko ce od desktop korisnika placati win 8 ako ima u nekim detaljima i bolji win 7?

generalno bi ove win 8 ipak ocijenio kao promasaj, jer desktop rad se nije poboljsao, pojednostavnio, dapace, zakomplicirao se (cemu full screen ulazak u aplikacije klikom na search - blah, search ikona za aplikacije??- ikonu u vrpci desno: to znaci zatrpavanje desktopa shorcutovima i za aplikacije koje rijetko koristis - jedina pozitivna stvar je sto postoje dobro rijeseni shortcuti na tipkovnici, kao primjerice taj za ulazak u sve aplikacije sto mislim da Win 7 nema) a za touch UI kao sto se moze razaznati iz ovog mog posta, ne marim, sto se Microsofta tice jer sam prezadovoljan androidom. ostaje i da se vide performanse jednog i drugog OS-a, kada je o mobilnim uredjajima rijec.

po meni su trebali pojednostaviti (npr. neka gesta za gasenje prozora da ne moras gasiti na x u kutu - sto ima metro ali opet lose rijeseno jer moras vuci prozor sve do dna, a zamislite kako je to sa 24'' i vecim monitorima - pa prije nadjem taj x lol); implementirati u sucelje shortcut i ikonu za ulazak u sve aplikacije a ne da moras napravit jednu gestu pa klik pa ti se otvara full screen za ulazak u aplikacije), i ubrzati win 7 (brzi boot, manje opterecenje ram-a sto win 8 izgleda uspijeva), i odvojiti metro i desktop mod jer ovo je ponavljam, neuspjeli eksperiment a eksperimenti puno bolje idu Google-u nego Microsoftu.

ako je (kako dobro zakljucujes) kazes metro namijenjen tabletima, sto radi u desktop windowsima ? :)

ne sumnjam uopće da će metro verzija IE napredovati a ni da će biti više nego nekoliko alternativnih browsera rađenih za metro.

nisam još siguran što da mislim o tom "prebacivanju" start menua na cijeli ekran. u početku mi se činila full screen verzija searcha kao jako praktična, ali nekako previše odvlači pažnju u radu na desktopu kad prekrije cijeli ekran. no slično je i u iosu jer se kod pretrazivanja prebacuje na nulti ekran. možda su mogli taj search na desktopu malo bolje riješiti sa nekom transparentnom izvedbom i ne preko cijelog ekrana.

možda je stvar navike, a možda su ipak malo pretjerali sa povezivanjem tablet i desktop sučelja.

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.3.2012 9:13 (Ezio).
13 godina
protjeran
Ezio kaže...
fildzan viska kaže...

ne sumnjam uopće da će metro verzija IE napredovati a ni da će biti više nego nekoliko alternativnih browsera rađenih za metro.

nisam još siguran što da mislim o tom "prebacivanju" start menua na cijeli ekran. u početku mi se činila full screen verzija searcha kao jako praktična, ali nekako previše odvlači pažnju u radu na desktopu kad prekrije cijeli ekran. no slično je i u iosu jer se kod pretrazivanja prebacuje na nulti ekran. možda su mogli taj search na desktopu malo bolje riješiti sa nekom transparentnom izvedbom i ne preko cijelog ekrana.

možda je stvar navike, a možda su ipak malo pretjerali sa povezivanjem tablet i desktop sučelja.

postoje dobri shorcuti na tipkovnici za ulazak u te aplikacije i jos bolji shortcut za gotovo sve win tipka + X gdje nemas potrebu uopce ici u metro sucelje ali svejedno je lose rijesen povratak u desktop nacin rada, kao sto rekoh ranije. jos jedan klik na win tipku i hop evo te nazad. ili win+D za ulazak u desktop mod. mogli su ga bolje rijesiti svakako. morat cemo se navici ocito.

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.3.2012 9:18 (fildzan viska).
17 godina
neaktivan

Napokon uspio instalirati w8 nakon oko 20 neuspješnih pokušaja. Sve se vrti odlično na 4gb rama... IE je fantastično brz, ovo me stvarno oduševilo. Trebat će malo privikavanja na Metro i one "linkove po ćoškovima" ili kako li se to već zove, ali mogao bi ovo koristiti svaki dan :)

Basically any Mac is now an overrated/overpriced PC...
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
fildzan viska kaže...

a jednom kad si u metro sucelju i nekoj nativnoj aplikaciji lako se vratiti nazad u desktop mod? e, nije :-)

Misem na lijevi rub ekrana i izaberes desktop aplikaciju, to je tesko?

Intelovac123 kaže...

Ono sto me najvise obradovalo jeste Internet Explorer koji je brzi od mozille i ljepse je raditi u njemu..

Ne kuzim sto vas toliko odusevljava IE10, meni izgleda identicno kao IE9.

14 godina
protjeran

Koliko dugo traje "licenca" za consumer preview?

Biti ili mniti svemiropolisno

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Da li se ovaj sistem  moze koristiti dok ne dodje puna verzija...

http://www.bug.hr/forum/topic/softver-literatura-usluge/prodaja-knjige-hardware/103166.aspx

0 0 hvala 0
16 godina
Bypass kaže...

Koliko dugo traje "licenca" za consumer preview?

Do 16.1.2013.

Life sucks... And then you die.
17 godina
ford eleanor kaže...
Citajuci komentare ovdje na forumu u vezi sa novim windowsima izgleda da nema nekih bitnih pomaka u odnosu na sedmicu tako da ostajemo na njoj.
Izgleda da vrijedi ona xp-sedmica-valjda devetka

Lijepo.. ali KRIVO! {#}

Win2000 je bio bitan pomak, XP je bio malo usminkan i ispoliran Win2000.

Vista je bila velik pomak u odnosu na XP, Win7 je ispolirana Vista...

Win8 je VELIK pomak... Win9 ce biti malo sredjen Win8...

Moj PC  
1 1 hvala 0
13 godina
neaktivan

imam pitanjce! skinuo sam windows 8 CP i sve radio osim Synaptic touch pad.a i SAMSUNG laser printera ml1675...touch pad i printer su vidljivi i driveri normalno instalirani ali printer izbacuje error printing a vidim količinu tonera?!

Dakle može li mi kako itko pomoći kako da složim da printer proradi jer mi je bitan, touch pad nije toliko jer imam miša....hvala unaprijed!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Joco20 kaže...

imam pitanjce! skinuo sam windows 8 CP i sve radio osim Synaptic touch pad.a i SAMSUNG laser printera ml1675...touch pad i printer su vidljivi i driveri normalno instalirani ali printer izbacuje error printing a vidim količinu tonera?!

Dakle može li mi kako itko pomoći kako da složim da printer proradi jer mi je bitan, touch pad nije toliko jer imam miša....hvala unaprijed!

Meni je za Synaptic touch sam windows 8 update skinuo driver i instaliro, a za printer što ne probaš instalirati od windows 7 drivere?

[volim Google Android] - Budući Microsoftov Bill Gates...ili Applov Steve Jobs!
14 godina
neaktivan
Joco20 kaže...

pokreni instalaciju drivera od sedmice, i stavi compatibility mode na Windows 7. Ja sam tako za mrežnu driver instalirao, nije moglo normalno.

- Said Sikira
15 godina

Hrmbljgrmblj... Boot uspio, i onda stane na crnom ekranu i nešto čeka. Kursor radi, Numlock radi, a on čeka i čeka. Čak monitor ode u standby nakon nekog vremena pa se vrati ako pomaknem miša, ali dalje ništa.

Oooo, tugo i nesrećo! Oooo!

s.f. - s.n.
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice