Off Topic: zašto se o ovome nigdje ne može pročitati?
"Not Just Email Addresses, Credit Card Numbers also Stolen from Microsoft India Store"
Zato jer smo mi ovdje većinom u Hrvatskoj. Mislim da nemamo previše korisnika iz Indije.
Pravi ervat. Neka susjedu krepa krava... A ti kao znaš di te preusmjerava kad je server zauzet, ervacki korisniče? Ili misliš da je Microsoft specijalni softver pisao za Indiju, a za velike Hrvate će specijalni, novoizmišljeni market postavit.
Mislim da bi bilo dobro da kreneš na neki tečaj materinjeg jezika, jer ti malo teže ide pisanje nekih riječi.
Inače, pitanje ti je i dalje glupo, jer ovdje nemamo urednike svih portala na svijetu pa da ih pitaš zašto to nigdje ne piše. A i sama poruka ti je promašila temu i forum, jer baš i nema neke veze s ovom.
Moraš se koncentrirati prije pisanja i rezultati će biti puno bolji.
Dragi Tonči,
moj kolokvijalni izričaj je ironične, sarkastične i neformalne naravi, odnosno da ti "nacrtam" (apostrofiram): BAZINGA! To pak znači da, kad nešto ironično želiš istaknuti, pišeš "po Vuku", negramatički, ili pak na neki drugi način činiš kontekst ironičnim kako bi smanjio potencijalnu napetost izazvanu temom o kojoj pišeš.
Kolumna Tanje Torbarine u Globusu, "Bilježnica Robija K." i slično su primjeri takvog tipa izričaja kojim se naglašava neformalnost i prisnost. Opet, drago mi je da, unatoč tome što nisi odgovorio na pitanje zašto BUG nije spomenuo NAJVEĆI SIGURNOSNI PROPUST 2012, bar si nešto zanimljivo uočio u navedenih par redaka, a nadam se i poučno naučio.
Što se pak tiče nesporazuma oko tvog viđenja "urednika", vidim da stvari shvaćaš BUKVALNO. Termin "Nigdje", vjerovao to ili ne, ne znači "urednici svih portala na svijetu"!
"Nigdje" se, naravno odnosilo isključivo na "neki" prostor vijesti BUG portala.
Što se pak ostalih "portala na svijetu" tiče, BBC, Reuters, većina informatički relevantnih portala... su objavili tu vijest, još prije 2 tjedna, a prekjučer ponovno kad se shvatilo da su razmjeri sigurnosnih problema neusporedivo veći!
Ipak je riječ o, objektivno, najvećem sigurnosnom propustu 2012, bar do sada znanom.
Što se pak tiče tvoje kvalifikacije o "gluposti pitanja", poučit ću te još malo: postoji maksima koja kaže: "Pitanje ne može biti glupo, već samo odgovor koji slijedi".
Složili se s time ili ne, kad stvari ne bi shvaćao bukvalno, možda bi i tvoj odgovor bio suvisliji.
Što se pak tiče tvrdnje da je poruka promašila temu i forum, to je ponavljanje onog što sam naglasio na početku odgovora, pomoću samo dvije riječi: "Off-topic".
To označava "digresiju", odnosno kratki međunarodni termin da poruka nije usko vezana uz temu na forumu (budući si zabrinut sintaksom materinjeg jezika, a budući da ponavljaš pa shodno tome izgleda da ne razumiješ što bi to trebalo značiti). Znači, ponovio si ono što sam ja izrekao. Nota bene to se inače zove tautologija.
Nije li glupo ponavljati kao vlastiti argument nešto što sam već naglasio, APOSTROFIRAO na početku?
Ipak, da se vratimo na temu:
Budući je tema "dostupnost Windows 8 CP za skidanje", a prilikom instalacije se ZAHTIJEVA valjana e-mail adresa,
valjalo bi javno reći da su Windows korisnicima iste tvrtke (Microsoft) u drugoj najmnogoljudnijoj zemlji svijeta (Indiji) zaporke e-mailova (ali i brojevi kreditnih kartica) masovno bili "dostupni za skidanje"!
Naime, "Windowsa 8" je zamišljen za masovnu uporabu stalno dostupnog "Windows Store" putem kojeg se dijele besplatne aplikacije za - korisnike Windowsa 8 CP.
Windows Store je osmišljen za kupnju putem kreditnih kartica, pa bi bilo koja relevantna informacija na temu moguće pljačke kreditnih kartica novih korisnika Windowsa 8 bila važna, nadam se?