Tko ga jednom proba, uvijek se vraća na njega
Pa tko je bio zadovoljan sa WinXP i navikao na njega, zasto ne?
Ja sam jedan od tih koji su se vratili na XP. Kroz ugovor o iznajmljivanju mogu se vratiti gdje god hoću. Već sam imao temu o Win7 u poslovnim okruženjima, nije bilo zainteresiranih.
otkad je izašla vista , xp je za mene daleka prošlost
Da, ako nije čuo za Sedmicu.
recimo koristim win7 i meni je super =) nema šanse da se vraćam na XP! Ja mislim kako je XP-u vrijeme prošlo...
Smajlić sam i stavio zato što sam bio sarkastičan, al jbg. neki ne kuže
ključno u cijeloj priči je .... poslovni korisnici
I da, i dan danas se isključivo traže računala s downgrade opcijom iz jednostavog razloga što hrpa poslovnog softvera ne radi s Win 7.
ključno u cijeloj priči je .... poslovni korisnici
I da, i dan danas se isključivo traže računala s downgrade opcijom iz jednostavog razloga što hrpa poslovnog softvera ne radi s Win 7.
Ma nemoj, a nisi čuo za compatibility mode u win7 ..... tvrtke (čitaj velike kompanije tipa T-com, HEP ....) se vraćaju XP-u jer su ljudi (uglavnom stariji činovnici) naučili raditi u XP-u i prelazak na win7 im je nepotreban trošak i gubitak vremena .....
Ako već imaš računalo staro 5 godina sa XPom, onda valjda nisi toliko glup da ideš kupovat Win 7.
Sučelje je jedan veliki bling blig, što u poslovnim vodama ne prolazi baš. Tu se slažem i dajem im za pravo.
Compatibility mod ne rješava sve probleme. Na primjer, dio softvera koji je najnormalnije radio na XP SP3 pod 7-micom radi samo u Win 2K modu, a dio u XP SP3 modu. Dio softvera je potrebno podesiti da se pokreće s administratorskim ovlastima. Dio softvera nije moguće instalirati nikako.
Ako već imaš računalo staro 5 godina sa XPom, onda valjda nisi toliko glup da ideš kupovat Win 7.
poslovni korisnici (tu ne mislim da firme tipa direktor+tajnica) u pravilu svake tri godine uzimaju nove strojeve
Ja sam jedan od tih koji su se vratili na XP. Kroz ugovor o iznajmljivanju mogu se vratiti gdje god hoću. Već sam imao temu o Win7 u poslovnim okruženjima, nije bilo zainteresiranih.
ja nejdem na druge pf
Smajlić sam i stavio zato što sam bio sarkastičan, al jbg. neki ne kuže
sad si sve pokvario
Long live XP :D
ja jos ne vidim zasto preci na 7 (sto se tice mojih potreba)
probao sam 7 i vistu al sam se vratio na xp
jer tam nemam sta trazit
cak imam windows classic temu na njemu lol
poslovni korisnici (tu ne mislim da firme tipa direktor+tajnica) u pravilu svake tri godine uzimaju nove strojeve
ni autobusni prijevoznici, ni IPK-i ne uzimaju traktore svake 3 godine.
većini naših javnih i državnih firmi je stalo na Pentiumu 1.6 i ne mrdaju dalje, osim ako nešto rikne, pa moraju kupit novo jer nema zamjenskih dijelova.
Ja sam korstio XP 4 godine, i on mi je najbolji win ikad. Probavao sam sve windowse ali XP je najbolji, za sad imam na kompu dual 7 i XP !
Meni treba Os samo za surfanje Zato google pozuri sa svojim kromiranjem
Lol davnih dana sam bio na Visti a sad sam na win 7.
ja jos ne vidim zasto preci na 7 (sto se tice mojih potreba)
probao sam 7 i vistu al sam se vratio na xp
jer tam nemam sta trazit
cak imam windows classic temu na njemu lol
tvoje potrebe su te da razno razni Haxevi ne rade na Win 7
hentai :P
Pa vjerovatno ljudi imaju dobar razlog za taj downgrade... nije sigurno zbog toga što su XP fanatici...
Ne znam zbilja koji to softver ne radi. Možda nešto pisano u Clipper-u? Ili QuicBasic-u?
Ja sam i programer i radim softver za poslovne korisnike i sve mi radi od W98 pa do Win 2008R2 (bez Compatibility moda). Razvojna platforma je Delphi 2010.
Doduše ne mogu instalirati više SQL server 2000, ali zato je tu SQL Express 2005 ili 2008. Format baze je ostao isti, malo više podešavanja nego u 2000, ali sve radi. Plus što je Server Management Studio sada free, a ranije smo morali na XP instalirati polulegalno Personal Edition SQL Server.
Ja sam jedino problem imao sa drajverima na x64 verziji. Smart card za pristup nečem vezano uz posao se nije mogla instalirati, kao ni Canon LiDe skener. Ali je zato tu WmVare i sve radi super.
Šta bi još mogla biti mana? Nema Outlook Express-a nego je tu Live. Pa za poslovne korisnike i nije OE nego MS Outlook koji na Win7 radi odlično.
Ne znam zbilja koji to softver ne radi. Možda nešto pisano u Clipper-u? Ili QuicBasic-u?
Ja sam i programer i radim softver za poslovne korisnike i sve mi radi od W98 pa do Win 2008R2 (bez Compatibility moda). Razvojna platforma je Delphi 2010.
Doduše ne mogu instalirati više SQL server 2000, ali zato je tu SQL Express 2005 ili 2008. Format baze je ostao isti, malo više podešavanja nego u 2000, ali sve radi. Plus što je Server Management Studio sada free, a ranije smo morali na XP instalirati polulegalno Personal Edition SQL Server.
Ja sam jedino problem imao sa drajverima na x64 verziji. Smart card za pristup nečem vezano uz posao se nije mogla instalirati, kao ni Canon LiDe skener. Ali je zato tu WmVare i sve radi super.
Šta bi još mogla biti mana? Nema Outlook Express-a nego je tu Live. Pa za poslovne korisnike i nije OE nego MS Outlook koji na Win7 radi odlično.
npr starije verzije autocad-a imaju problema sa windowsima 7 i ne vrijedi nikakav compatibility mode
meni sere npr. ps3 media server koji je rađen u javi no mislim da to nije bas 100% do njega nego i do drivera za lan
uglavnom ps3 mi izbacivao dlna error koji mi se nije događao na xp niti na linuxu,
a bilo je i jos par problema i sa time da mi win7 nedaje nikakve prednosti naspram xp nevidim zasto bi si ga uzeo
Ja sam zasad još uvijek na XP-u. Glavna kanta mi je prvenstveno DAW, ali na njoj radim i dizajn, koristim je kao kućno kino, a povremeno i za igranje. Ova raga izvorno datira još iz 2007-me, i već je nekoliko puta nadograđivana, i sama po sebi, još uvijek me dobro služi, tako da (krizi unatoč), još nemam potrebe za novim računalom.
E sad, što se tiče OS-a, puno mi je diktirao Digidesign te moje "egzotične" glazbene spravice, koje dosad nisu imale 100% certificirane drivere za Sedmicu. Doduše, to se sada već promijenilo, ali i dalje se pomalo nećkam oko prelaska. Vjerojatno stoga što sam se opekao sa Vistom koju sam izvorno kupio za ovaj stroj još 2007-me, da bi nakon nekoliko mjeseci kupio XP. Tako da se pitam ima li smisla kupovati i treću licencu za ovaj stroj... Doduše, s obzirom da se sada i u audio vodama već polako prelazi na 64-bita, a imam i neiskorištena 4 gb rama, možda me to ipak navede da kupim Sedmicu krajem ove godine.
Inače, koristio sam Sedmicu gotovo cijeli probni rok (RC verzija), i nema sumnje da je bolja od Viste i mnogo ispoliranija od XP-a. Pa ipak, XP je i dalje OS na kojem čovjek jedino može biti siguran da će baš sve raditi bez puno muke.
ni autobusni prijevoznici, ni IPK-i ne uzimaju traktore svake 3 godine.
većini naših javnih i državnih firmi je stalo na Pentiumu 1.6 i ne mrdaju dalje, osim ako nešto rikne, pa moraju kupit novo jer nema zamjenskih dijelova.
kakve veze ima traktor s temom?
inače ti si uzel hrvatsku za primjer, mi smo valjda jedina država koja kreditno zaduživanje i povečanje vanjskog duga smatra uspjehom
Xp se vrti na 74% poslovnih računala i danas sutra kad na poslu kupimo nova računala ima da stavimo XP (ako budu postojali driveri za XP).
evo sad iskreno jedini razlog prijelaza sa XP > 7- mi je veca sigurnost, Just Cause radi sam na Win. 7
Evo sad zovem xp natrag ne radi mi "Fets on fire" ( Guitar Hero PC)
Canon LiDe 30 ne radi na 64-bitnoj verziji 7-ice. TWAIN drajvera nema. Jedina mogućnost (pored WmVare-a) je da koristim VueScan koji instalira svoje (WIA) drajvere, ali onda se može koristiti samo iz VueScan-a.