Windows 7 u poslovnim okruženjima - iskustva

poruka: 8
|
čitano: 3.715
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Kao što naslov kaže, volio bih čuti iskustva ljudi koji su prešli na Windows 7, a da koriste navedeni OS u poslovnom okruženju, bilo u domeni, ili da imaju poslovne aplikacije. Da li su imali problema u prilagodbi i prelasku na navedeni OS?

Osim dosta pogodnosti koje se dobiju s ovim OS-om, ne bih nabrojavo i nanovo spominjao, iznio bih vam svoja iskustva koja su me mučila s ovim OS-om.

1. Najgora stvar koja mi se događa su Performance Counters. Radi nekog slučaja, ovaj brojač se zblesa i niti jedna aplikacija se ne želi otvoriti. Čak ni Word. Problem je primjećen kod računala s hrv. jezičnim sučeljem i nekim grafičkim programima, ArhiCAD i AutoCAD, premda verzije istog su 100% podržane za 7. lodctr /r je pomogao, ali kasnije ni to nije htjelo. Morao sam ručno vraćati countere u registryu.

2. IMAP protokol za e-mail i search indexer. Prilikom dizanja računa, i sinkronizacije s serverom, Windowsi indexiraju poštu za bržu pretragu. Ali brža pretraga znači i sporiji start-up, preko minute za 1GB mailova. Testirao sam isti račun na istom Outlooku 2010, na Win7 i na XPu. Start-up na XP je bio 10sek, a na Win7, najmanje 45sek, nakon što sam sve add-in pogasio.

3. BDE, potrebna dodatna podešavanja za pristup bazi. Tu je potrošeno dosta vremena.

4. Premda većina programa radi izvrsno, grafički programi nisu tako "smooth" kao na XP-u. Ko zna koliko su mi puta opsovali mater radi ovog. 3D ne ide onako kako su navikli.

Rezime:

Windows 7 Proffesional ide bez problema sve dok se tu ne uključe zahtjevniji i grafički programi, premda mašine na kojima su imaju itekako resursa. Također je iskorištenost procesora nešto viša, a za nekog tko renda 3D, to je poprilično značajno.

Tko ne radi s grafičkim(i zahtjevnim) programima, tu sam instalirao Windows7, eng. verziju, a ostali su ostali na XP. Oni imaj zeit-a do 2014.Cool

Bustin at people who said my name in vain, I got no time for them tricks, I'm heavy in the game!!! I wanna be a baller, please, But the bitches and the liquor keep on callin me...

0 0 hvala 0
17 godina

80+ firmi drži se još uvijek strogo na XP-u. Jednostavno, niti smo dovoljno testirali Win 7 platformu (niti  nam to vrijeme/kriza dozvoljava), a i one najbanalnije stvari postale su odjednom komplicirane. Nemamo se vremena baviti mušicama i neznanjem korisnika. Čeka se trenutak kada masa ljudi nadogradi kompove doma, navikne se na W7 i kad izađe SP2, mislim da će tada i programeri migrirati na W7 svoje aplikacije, a i da će biti manje mušica. Srećom rijetki su zahtjevi da stavljamo Win7, možda smo od 100 zadnjih instalacija stavili dvije-tri. U svakom slučaju kupujemo W7 Pro tako da možemo downgradeati na XP pa kad će trebat, ići će reinstall i GG.

http://www.appoteka.net/ - http://www.zvonimir-buzanic.from.hr/
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Windows 7 u poslovnim okruženjima - iskustva
zbuzanic kaže...

80+ firmi drži se još uvijek strogo na XP-u. Jednostavno, niti smo dovoljno testirali Win 7 platformu (niti  nam to vrijeme/kriza dozvoljava), a i one najbanalnije stvari postale su odjednom komplicirane. Nemamo se vremena baviti mušicama i neznanjem korisnika. Čeka se trenutak kada masa ljudi nadogradi kompove doma, navikne se na W7 i kad izađe SP2, mislim da će tada i programeri migrirati na W7 svoje aplikacije, a i da će biti manje mušica. Srećom rijetki su zahtjevi da stavljamo Win7, možda smo od 100 zadnjih instalacija stavili dvije-tri. U svakom slučaju kupujemo W7 Pro tako da možemo downgradeati na XP pa kad će trebat, ići će reinstall i GG.

Pa dobro, jeste li imali problema s tim instalacijama Win7? Za što su se te mašine koristile?

Bustin at people who said my name in vain, I got no time for them tricks, I'm heavy in the game!!! I wanna be a baller, please, But the bitches and the liquor keep on callin me...
17 godina
neaktivan

Evo tek sad vidih temu.

Ovako :

imamo servere linux i još poneki netware i to sa XP-om sve radi kao urica. Instalacija printera milina, preko weba i IE u sekundu.

U 7 problem sa mrežnim printerima. Nakon malo igranja svi instalirani, ali nije smooth kao na XP-u.

Neke camtasia video fileove nemoguće otvoriti. Dok u Xp radi sa VLC-om kao grom u sedmici nebi bog. Blokavanje ekrana i rusenje windowsa spašava jedino reset.

Čudno ponašanje kad se jednostavno nakon nekog vremena poveća kursor na veličinu palca i ne može se vratiti natrag. Na netu tražio riješenje ali problem nije još uvijek riješen. Novi grafički driveri, update windowsa ali nikako to riješiti. Jedino pametno riješenje log off. Autocad zbog toga dosta pati i to se ponajviše događa kod crtanja nacrta. Pomalo mi ludu korisnici, ali što je tu je. To se javlja sa nekim ATI video karticama.

Za bosa koji ne crta i nema ostale (stare) aplikacije 7 je sjela odlično. Nakon muke sa printerima, instalirani svi mogući preglednici (popularne vjeverice) i sve mu radi. Ali on je najsličniji kućnim korisnicima tako da to nije neka referenca.

Ali u knjigovodstvu zbog nekih starih rješenja nismo bili u mogućnosti nikako 7 prilagodit sistemu, tako da je nakon tjedan dana psovanja i muke format C: i instalacija XP-a sve riješila.

Ukupna ocijena -3 sa tendecijom rasta.

XP mode veliki plus za WIN 7. Neke nepremostive stvari sam tako riješio, ali je problem ujutro što kad korisnik upali prvi put neki program je potrebna minuta da se sve to podigne. Kasnije ide to brzo.

Tehnika narodu!!!!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

koju metodu si koristio za "Instalacija printera milina, preko weba i IE u sekundu." ?

ja sam pokušao dignuti print server na serveru 2008 za XP radne stanice i nisam nikako mogao upogoniti drivere da šljakaju i da ih distribuira servis preko group policya.

Na win7 radi bez greške isti tren.

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.11.2010 9:40 (drWlad).
17 godina

U firmi gdje radim Windows 7 su rijetkost. Imamo licence za njih, no računala su većinom preslaba za sedmicu, koriste se XP. Osobno ih imam, kao i par kolega iz mrežnog odjela, i nemamo nikakvih problema sa poslovnim softverom. Grafički odjel ima Windows 7 64 bit na par novih radnih stanica, i bilo je problema sa softverom kojeg koriste jer, naravno, nemaju najnovije verzije, što je riješeno nadogradnjom softvera kojeg koriste. No par komada softvera bolje rade kao 32 bitni programi nego kao 64 bitni... problemi sa realtime renderiranjem, koji još uvijek nisu patchirani evo, skoro godina dana. Profesionalno, nema što {#}

Ne vidim baš potrebe za migracijom na Windows 7 ako informatički sustav radi, i dokle god postoji podrška od strane Microsofta u vidu patchiranja sigurnosnih rupa. Ne razumijem tu potrebu za migracijom pošto-poto - ako sustav radi kako treba, i ako postoji podrška, čemu?

I thought my Uncle Tommy was wearing black socks, but when I looked at them closely, they were just very, very, very, very, very, very, very, very, very dark blue.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

win 7 x64

archicad x64, autocad x64, artlantis 3, office 2010 sve radi bez greške

zauzeće procesora nije vrijedno spomena u odnosu na zauzeće memorije, al tome i memorija i služi {#}

također instalacija profi mrežnog plotera + mrežna kopirka/fax/skener instaliran bez pol muke

imap za gmail preko WLM također radi bez greške

ne vidim gdje je problem?!?

What goes around, comes around!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

a čuj, kad si već sponenuo zauzeće resursa, meni kolega na autocadu 2011 x64 kad zavrti neke slike po 3 GB rama mu acad zauzme, tako da je stavka za migraciju također obnova hardwarea.

A i već spomenuta kompatibilnost aplikacija, lako je za office. u većini firmi postoji nekoliko manjih specijaliziranih aplikacija za određene poslove koje admini ponekad i previde testirat.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice