E moji ljudi od kada to ima na Mac-u.....
E moji ljudi od kada to ima na Mac-u.....
Picasa Photo Organizer - a free software download from Google.Picasa is software that helps you instantly find, edit and share all the pictures on your PC. Every time you open Picasa, it automatically locates all your pictures (even ones you forgot you had) and sorts them into visual albums organized by date with folder names you know.
You can drag and drop to arrange your albums and make labels to create new groups. Picasa makes sure your pictures are always organized.
Picasa instantly locates and organises all the pictures on your computer. Give a gold star to any photo you love: it turns your favourites into visual standouts at a glance. Have photos you want to keep to yourself? You can add passwords to any of your Pi
Picasa also makes advanced editing simple by putting one-click fixes and powerful effects at your fingertips. And Picasa makes it a snap to share your pictures you can email, print at home, make gift CDs, instantly share via Hello, and even put pictures on your own blog.
Picasa 2 will maintain any albums and any edits that you made to your photos while using older versions of Picasa.
Opsirnije o programu ovdje: Google Picasa
Direktan download link: Download Picasa 3.5.0 Now
Super, znam da to vec odavno postoji na Mac-u, ali odsada i mi na PC-u mozemo koristiti tu funkciju, evo upravo mi skenira slike, treba mu malo vise vremena, ali zasada je prepoznao sva lica bez greske. Way to go Google
čisto sumnjam da je bolje od FACES, ali isto ću probati
sad ću označit sve svoje neprijatelje na karti muhahahahahahahahah
picasa mi je jedini i najbolji preglednik slika...samo sam cekao ove opcije koje su svakako dobro dosle...ok nema tu animacija ko i iphoto al jbg...drazi meni win7 i ova picasa ;-)
Lijepa opcija za kasnije pretraživanje tipa "na kojim sve slikama mi je osoba xy".
No, što se samih pregledničkih osobina tiče, ACDSee Photo Manager 2009 v11.0 je najbrži u prikazivanju slika.
Govorim iz osobnog iskustva. Imam krdo fotografija i mrzim glomazne programe kakav je ACDSee znao biti u prošlim verzijama,
ali ova home verzija je zbilja mala i lagana. Koristi tehnologiju koja dok jednu sliku gledate u pozadini čita sljedeće slike,
ostavljajući prošlu u memoriji. Munjevit je prelazak sa slike na sliku i unatrag, učitava se trenutačno. A isto tom brzinom čita i canon RAW datoteke
(moj fotić radi 11MB CR2 datoteke) što nigdje još nisam vidio, očito su neku opaku optimizaciju napravili.
Probao sam jako puno programa, što komercijalnih, što besplatnih, ovo je car brzine.
Drugi omiljeni preglednik slika je FastStone MaxView. On je zaista malen, brži od prosjeka, ali nije tako spektakularno brz kao ACDSee 11.
Ono što je njegova prednost u odnosu na ACDSee je laka dostupnost informacija o slici: pomaknete miš na desni rub ekrana
i pojavljuje se prozor sa datumom i vremenom slikanja, postavkama otvora blende, brzinom zatvarača, ISO, model fotoaparata,
veliko polje za unos opisa fotografije što se sve sprema skupa s JPEG datotekom. Čim makneš miša s prozora, on nestane.
To mi se jako sviđa. Međutim, pregled RAW-ova traje koliko i u drugim programima - ne pretjerano brzo. Ne munjevito kao ACDSee.
Ovo stvarno morate probati! Nevjerojatno kako to dobro radi :-), odusevljen sam.
Mozda postoje i bolji preglednici slika, ali nisam vidio niti jednog koji ovako dobro tagira slike. Toliko je dobar da mi je kao osobu prepoznao cak i glavu kipa slobode :-). Trenutno je na 25% i pronasao je oko 1000 slika lica od ukupno 40-tak osoba, a ja sam mu upisao mozda 150 puta tko je tko i potvrdio jos mozda 100-tinjak puta. Sad vec radi toliko automatski da se samo cudim.
A i ispravljanje pogreske i upisivanje imena je napravljeno fantasticno, da ti treba sekunda, dvije da upises ime.
sve je to cool, samo šta su stavili onog ahmadinedžada na slici u članku? jel to prototip korisnika picase? terorist? :-D
Kao slučajno, Picassa ima interface sa Google maps-om. Ja ne bi stavljao ničiju sliku na bilo koju lokaciju na Google maps-u, jer držim do privatnosti svojih rođaka, poznanika i prijatelja. Postoji mogućnost da se takve informacije iskoriste od strane raznih tajnih policija. Ja im ne želim pružiti informaciju gdje osoba sa slike trenutno prebiva.
Na prvi pogled ispadam paranoičan, ali u Hrvatskoj se već sa uvođenjem OIB (osobnog idetifikacijskog broja - www.oib.hr ), vrši veliki prodor u privatnost svakog građana Republike Hrvatske. Preko OIB-a će instanca sa pristupom bazi podataka, moći vidjeti, ne samo tko si i gdje stanuješ, već i gdje radiš koliko plaću imaš, gdje trošiš novac i na što, a ako se bude korisitilo u zdravstvu, onda i kakvog si zdravlja, odn. od čega boluješ, kad si zadnji puta bio kod doktora, uzeo bolovanje itd.
OIB nije Hrvatska izmišljotina, pretpostavljam da je uvođenje OIB-a preduvjet za ulazak u EU, jer ako pročitate zakonsku osnovu OIB-a na spomenutoj stranici :
Članak 3.
(1) Osobni identifikacijski broj sastoji se od jedanaest znamenki, i to od deset znamenki koje su određene slučajnim odabirom i ne sadrže informacije koje pokazuju vezu s obveznikom osobnoga identifikacijskog broja kojemu je dodijeljen te od jedne znamenke koja je kontrolni broj.
(2) Osobni identifikacijski broj koristi se i za međunarodnu razmjenu podataka.
(3) Za potrebe međunarodne razmjene podataka ispred znamenki iz stavka 1. ovoga članka dodaju se slova »HR«.
Ovo znači da je OIB globalniji plan barem na području Europe, ali ako se ne varam, slično se dešava i u Americi....hmmm, čudnog li podudaranja.
OIB je OBAVEZAN, on će zamijeniti JMBG privatnih osoba i MBG pravnih osoba. .... i još nešto čovjek bi pomislio da će za to biti zadužen MUP (Ministarstvo unutarnjih poslova), ali ne Za OIB je zaduženo Ministarstvo financija.
Sada znamo tko vodi igru; ja znam slučajeve kad je policajac oprostio pokoji prekršaj, da li znate ikoga kome je banka oprostila išta?
Nadzorne kamere uvode se u gradovima, uredima, javnim ustanovama, čak nas se kondicionira da je OK da kamere prate svaki kutak tvog života kroz reality show-ove tip Big B(r)other ili Farma. GPS sustavi se ugrađuju u gotovo sve vrste mobilnih telefona, tvrtke se potiče da bolje nadziru svoje zaposlenike, s ciljem poboljšanja poslovanja, pa tako vip nudi usluga praćenja vozila. Treba samo uređaj utaknuti utor za upaljač i hopla.. eto te pod nadzorom i tvoj te šef može nadzirati u realnom vremenu, putem web aplikacije, jer VIP ima 99% pokrivenost Hrvatske signalom. Ako uzmemo da taj uređaj je u suštini dio svakog mobitela, onda telefonska kompanija u svakom trenutku može znati gdje si, ako si slučajno dao svoje podatke, onda znaju i tko je na toj lokaciji.
Naravno da će reći da se njihova mobilna mreža neće koristiti za takve stvari. Da, a nuklearna energija će se koristiti samo za proizvodnju struje.
Naravno, ne treba gledati na sve kao na neku urotu, ali treba pozorno pratiti potencijalne upotrebe određenih tehnologija i programa i pravovremeno reagirati.
Picassa je OK program, ali ćemu to povezivanje sa google maps-om. Da se radi o servisu koje mogu pokrenuti lokalno offline, rekao bi Super, ali ovako...
Ako žabi postepeno grijemo vodu u kojoj živi, kad shvati da joj je prevruće biti će već skuhana.
Ne mogu se otet dojmu da se nešto oko nas dešava što ne percipiramo....nekako mi postaje vruće...
Da, a nuklearna energija će se koristiti samo za proizvodnju struje.
Picassa je OK program, ali ćemu to povezivanje sa google maps-om. Da se radi o servisu koje mogu pokrenuti lokalno offline, rekao bi Super, ali ovako...
Pa ovo si dobro rekao. Da li cemo se odreci struje i napretka zato sto se nesto moze iskoristiti na los nacin? Isto vrijedi i za Picassu.
I btw nova Picassa i je desktop program i radi offline, a mozes sve i updateati na server, pa je i online.