Office 2010 Starter Edition

poruka: 23
|
čitano: 7.678
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Office 2010 Starter Edition".
17 godina

Dosta dobar potez, to je valjda da smanje piratizaciju Officea.

Snipin's a good job, mate! It's challengin' work, outta doors. I guarantee you'll not go hungry
Moj PC  
1 1 hvala 0
16 godina

tako nešto slično su već napravili sa visual studiom izdavanjem expres editiona. To mi paše da osnovna verzija bude besplatna a jaće neka koštaju...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Samo se nadam da će i download staviti a ne samo na nove komp-ove. Više od worda i excela mi niti netreba pa mi je ovo odlično!

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

kasne...

koristim open office i jako zadovoljan, nemam namjeru prelazit na ništa drugo.

Najbolje su vinske mušice...

5 0 hvala 0
16 godina

Nešto u čitavoj prči nije OK... MS ne prodje računala, dakle OEM, što je tržišno upitno (tying). Ako je besplatna inačica s reklamama, mora biti izbor kupca (računala) inače se nesmije instalirati tj. pravno ga možemo gledati kao spam. Nadalje, nesmije biti funkcionalno uskraćena ili nekompatibilna s punom (plaćenom) verzijom, jer bi se time izgbio svaki smisao (reklame ipak donose zaradu, a cijena u ovom slučaju=0, nemože biti izrika, jer nitko ne sili MS na prodaju za 0kn...) itd.itd..

-uz podsjetnik da je i MS WMP i iE ''istjeran'' iz windowsa (pa opet vraćen) ali to su u startu besplatni programi, dio OSa (manje-više) itd... ovo je zasebni paket aplikacija, direktno na tržištu s drugim konkurentima -to je zabranjeno??

-Mislim da će to bar za EU-komisiju biti izazov. (i da, ja sam na strani MSa, funboy, ali umjereni)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

5 1 hvala 1
16 godina
neaktivan

izgleda da openoffice ima konkurenciju

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Office 2010 Starter Edition
RPG vs TENK kaže...

izgleda da openoffice ima konkurenciju

opet to nije to, openoffice je definitivno bolji od te ms besplatne ms inačice, jer samo nudi osnovne funkcije dok one napredne ćes morati aktivirati. Moj glas za openoffice jer sve ima i besplatan je.

Inače otkad je Oracle postao vlasnik SUN-a najavili su bolji buduči openoffice koji bi mogao ozbilno konkurirati onim MS komercijalnoj verziji, imat će vrpce (nadam se da bude imao i klasican tako da se ne zapostave oni koji nevole vrpce).

Fedora 11 Leonidas Kde 4.2
17 godina
neaktivan

istovremeno ballmer govori kako "free" nije model koji ms podržava, a  rade msn live, bing i ovaj office.  taj čovjek ne zna  bi li piškio il kakio. zapravo google i ms se ponašaju jednako. google bi radio OS, dok bi ms probao zaraditi na internet oglašavanju.

oslabljena verzija koja ide samo uz gotova nova računala.... nema šanse da je ovo konkurencija openoffice.orgu.

4 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
hrvooje kaže...

oslabljena verzija koja ide samo uz gotova nova računala.... nema šanse da je ovo konkurencija openoffice.orgu.

Naravno da nije konkurencija, ali je zato mamac za potencijalne kupce koji ne znaju da OpenOffice.org postoji uopće.

I mi imamo neke principe! Ako vam se ne sviđaju, imamo i druge!
16 godina
neaktivan

Mislim da još dugo neću shvatiti zašto ljudi plaćaju (Microsoft Office) nešto što je besplatno (oOo). Valjda imaju previše novaca.

Snaky
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
hrvooje kaže...

istovremeno ballmer govori kako "free" nije model koji ms podržava, a  rade msn live, bing i ovaj office.  taj čovjek ne zna  bi li piškio il kakio. zapravo google i ms se ponašaju jednako. google bi radio OS, dok bi ms probao zaraditi na internet oglašavanju.

hahaha...MS da nije konkurencija besplatnoj alatki koju koristi smiješan broj tvrtki. A zamisli da MS poželi zatrti konkurenciju - dogovori sa svim većim proizvođačima kompova da će im platiti punu inačicu Officea i to besplatnu idućih 5 godina ako će je stavljati zajedno sa njihovim OS-om prije isporuke potrošaču. Ali to neće napraviti iz pravnih razloga i zato da vidi da li može pokupiti koju ideju od njih. A love za plaćanje kazni za monopolizam imaju dovoljno za idućih 50 godina. I onda ti nakon 5 godina počnu naplaćivati softver po normalnoj cijeni. A sad ti meni reci tko ne bi pristao na takav deal...ma koliiko god openoffice dobar bio Cool

Einsteine, da ti olakšam teoriju: samo za svemir postoji vjerojatnost da nije bezgraničan
17 godina
Snaky kaže...

Mislim da još dugo neću shvatiti zašto ljudi plaćaju (Microsoft Office) nešto što je besplatno (oOo). Valjda imaju previše novaca.

Tipična tvrdnja osobe koja nikada ništa nije radila doli 2-3 rečenice napisala u wordu ili 2 tablice s podacima stavio u excel.

Otvorite vi 30 MB csv file u OO ako je moguće ili radite neke proračune s 200000 redaka istovremeno pa ćeš vidjeti kak ti komp radi i koliko memorije OO pojede onda, ako nakon 2 sata i otvori takav file.

Nisam ljubitelj Microsoft Offica jer i on ima puno svojih mana, ali to radi i radi dobro za profesionalne korisnike.

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.10.2009 15:22 (gkelekov).
17 godina
gkelekov kaže...
Snaky kaže...

Tipična tvrdnja osobe koja nikada ništa nije radila doli 2-3 rečenice napisala u wordu ili 2 tablice s podacima stavio u excel.

Otvorite vi 30 MB csv file u OO ako je moguće ili radite neke proračune s 200000 redaka istovremeno pa ćeš vidjeti kak ti komp radi i koliko memorije OO pojede onda, ako nakon 2 sata i otvori takav file.

Nisam ljubitelj Microsoft Offica jer i on ima puno svojih mana, ali to radi i radi dobro za profesionalne korisnike.

Čemu takve stvari uopće raditi u "uredskom" paketu? Pa to je skroz nepraktično. Koristi prave baze :-)

A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
16 godina
neaktivan
gkelekov kaže...
Snaky kaže...

Ti mora da si vidovit kad znaš što sam ja radio.

Snaky
17 godina
neaktivan
genije_čudo_prirode kaže...

hahaha...MS da nije konkurencija besplatnoj alatki koju koristi smiješan broj tvrtki. A zamisli da MS poželi zatrti konkurenciju - dogovori sa svim većim proizvođačima kompova da će im platiti punu inačicu Officea i to besplatnu idućih 5 godina ako će je stavljati zajedno sa njihovim OS-om prije isporuke potrošaču. Ali to neće napraviti iz pravnih razloga i zato da vidi da li može pokupiti koju ideju od njih. A love za plaćanje kazni za monopolizam imaju dovoljno za idućih 50 godina. I onda ti nakon 5 godina počnu naplaćivati softver po normalnoj cijeni. A sad ti meni reci tko ne bi pristao na takav deal...ma koliiko god openoffice dobar bio Cool

mislim da nemaju baš novaca za plaćanje kazni sljedećih 50 godina.  kazna ide prema postotku. vidi kako je intel prošao s kaznom od milijardu $.  kažeš da to neće napravit iz pravnih razloga. pa upravo pravo i jeste tu tako da netko ne napravi tako nešto.

uopće ne vidim zašto bi neka tvrtka prihvatila da radi besplatno s ms officeom 5 godina i da nakon toga plaća licence normalno kad može tih 5 godina,a i nakon 5 godina neplaćati openoffice.org.

17 godina
neaktivan
gkelekov kaže...

ponukan tvojim tvrdnjama upravo isprobah otvaranje tog famoznog 35 Mb velikog txt i csv file. na OO 3.1.1 i linux mintu 7 otvara oba za par sekundi. nakon otvaranja tog 35 Mb file OO je uzeo oko 180 Mb. OO 3.1.1 otvara 2^10 tj. 1 048 576 redova kao i ms office 2007 i podržava sve ms office 2007 formate što se ne može reći sa sve ranije ms office.

17 godina
neaktivan

Kod otvaranja  2^10  (1 048 576) redova, nije stvar programa nego formata (.doc ili .docx)

Cold harsh first light. Face the trial failed in life.
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.10.2009 23:33 (D4RKL1NG).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
D4RKL1NG kaže...

Kod otvaranja  2^10  (1 048 576) redova, nije stvar programa nego formata (.doc ili .docx)

prvo da se ispravim. pogriješio sam, mislio sam na 2^20=1 048 576 ;)

bome stvar je i programa. probao sam s openoffice.org 3.0 i nije išlo. tada je ograničenje bilo 2^16 iliti 65 536 kao i kod ranijih verzija od ms officea 2007. istina, nisam probao te ms office , ali tako kaže službena stranica

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.10.2009 0:15 (hrvooje).
16 godina

Prihodi budžeta RH 2009 oko 24 mlrd USD (cca 300.000 zaposlenih)/prihodi MS-a 65 mlrd USD (93.000 zaposlenika) - čisto usporedbe radi

Znam da oni to ne bi napravili no da se netko zainati te prkosi Googleovoj "do no evil" logici mogli to napraviti, a taj tvoj postotak bi prošao kao mrtvo slovo na papiru.

No ovo je ionako manje bitno. Bitna je činjenica da će MS Office uvijek biti 2-3 godine ispred OpenOfficea pa ako netko može podnijeti da mu to ne smeta ili ne utječe na njegovo poslovanje slobodno. U poslovnom smislu MS Office je standard, ne toliko da li su sve njegove funkcije iskorištene (prosječno ih se možda 20% koristi) no kombinacijom produkata i njihovom integracijom se postiže puno bolji efekt no što je korištenje različitih alata različitih proizvođača. Naravno, ne mogu ne spomenuti i podršku koja gotovo ne postoji kod OpenOfficea za razliku od MS gdje stručnjaka ima brdo te je njihova cijena manja.

Einsteine, da ti olakšam teoriju: samo za svemir postoji vjerojatnost da nije bezgraničan
17 godina
neaktivan
genije_čudo_prirode kaže...

Prihodi budžeta RH 2009 oko 24 mlrd USD (cca 300.000 zaposlenih)/prihodi MS-a 65 mlrd USD (93.000 zaposlenika) - čisto usporedbe radi

Znam da oni to ne bi napravili no da se netko zainati te prkosi Googleovoj "do no evil" logici mogli to napraviti, a taj tvoj postotak bi prošao kao mrtvo slovo na papiru.

No ovo je ionako manje bitno. Bitna je činjenica da će MS Office uvijek biti 2-3 godine ispred OpenOfficea pa ako netko može podnijeti da mu to ne smeta ili ne utječe na njegovo poslovanje slobodno. U poslovnom smislu MS Office je standard, ne toliko da li su sve njegove funkcije iskorištene (prosječno ih se možda 20% koristi) no kombinacijom produkata i njihovom integracijom se postiže puno bolji efekt no što je korištenje različitih alata različitih proizvođača. Naravno, ne mogu ne spomenuti i podršku koja gotovo ne postoji kod OpenOfficea za razliku od MS gdje stručnjaka ima brdo te je njihova cijena manja.

argumentiraj 2-3 godine ispred ... ? kobinacijom produkata i njihovom integracijom ?! wtf?! ili radis u MS-u ili si u drzavnoj upravi.. kao da gledam losu tv shop reklamu. SUN-ov openoffice.org ima i free community i commercial support. ne znas niti jednu niti drugu cijenu, pricas napamet bez argumenata.

sun openoffice.org - 1 tehnicar , ponedjeljak - petak 09 00 - 18 00 cijena 19,99$ (nek je i po satu 19,99$ cijene su podjednake)

microsoft - 8 radnih sati , ponedjeljak - petak 05 00 - 21 00 , subota 06 00 - 15 00 cijena 259$

naravno tu je jos modela supporta koliko hoces, samo treba izabrati onaj koji ti odgovara.

ne razumijem tvoju recenicu da se netko zainati .. pa nije to #moj tata je jaci od tvog tate# u pitanju su milijarde i nitko ih se ne voli olako rjesavat bez obzira koliko ih ima. uostalom, govoris o krsenju zakona, a tome se moza stati na kraj i zabranom prodaje kao i sto se desilo prije mjesec dana zbog ms-ovog krsenja patetna u wordu kanadske tvrtke i4i.

17 godina

Openoffice stavljamo svim nasim firmama (~50) i svi sretni pogotovo jer ne trebaju placati desetke tisuca kuna za nesto sto je besplatno.

Postoje dvije firme koje trose MS office i to samo zato jer imaju WinSBS + Exchange + branded HP server (a to im uvaljala neka IT firma prije nas za ~100.000kn) umjesto naseg Linuxa i Intel servera sto kosta ~30.000 kn, a mogu 10x vise od okrljastenog Win servera SBS i HP-a za kojeg ladica sa SATA diskom kosta samo ~3000kn!!!!!! a disk je naravno neki Seagate ili WD... ono, ne da je taj HP precijenjen nego je smece.

ps. sorry na offtopicu :)

btw. sada firmama pokazujemo Google Apps-e i online mogucnosti, svi su odusevljeni idejom o sheranju dokumenata, online editiranjem u isto vrijeme od vise osoba, a mogucnosti koje nudi Google Apps je velikoj vecini sasvim dovoljan. Ah da... besplatno je :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.10.2009 9:59 (zbuzanic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Prvo, radim u većoj privatnoj firmi i koristimo MS, promijenio sam nekoliko firmi i samo smo u jednoj koristili kombinacije free rješenja. Iskustvo - server - odlično zbog cijene no popravak ispada je trajao puno duže, klijenti - katastrofa za iole netehnički nastrojene korisnike, ovi ostali su naučili osnovne stvari no cijena podrške u smislu firme koja nam je sve održavala je bila strašna. Imao sam osjećaj kao da su dvojica dečkiju iz te firme bili naši zaposlenici jer se nisu micali od nas - a i plaćali smo ih kao da su bili kod nas zaposleni.

Cijena tehničke podrške ti izgleda super na internet stranici, no većina nas je familijarna sa Officeom i Windowsima pa 90% korisničkih pitanja možemo riješiti bez 1 kn utrošene na tu podršku. A tvoj sat dolaska kod korisnika je besplatan ili u razini 19,99$?

U ostalim firmama sam koristio kombinaciju Windowsi+Office+Sharepoint+Blackberry. A što kažeš na činjenicu da je ponuda za takvu kombinaciju i podršku u 2 godine na bazi 25 klijenata bila 15% viša u korist MS-a (ovdje je "nefer" što smo tu uračunali i edukaciju korisnika koja je činila 10% cijene kod linuxa i openofficea)?

Možda će se sa cloud computingom i Googleovim aplikacijama situacija promijeniti (zanemarimo li onda nedostatke takvih rješenja - nedostatak opcija, problem konvertiranja postojećih doc, xls i ppt dokumenata, kompatibilnost openoffice i office dokumenata, a prvenstveno problem security-a).

15 godina
neaktivan

Može mi neko dati link za microsoft office 2010 starter edition

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% kopiraj ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice