Linux – prošla baka s kolačima

poruka: 223
|
čitano: 27.123
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Linux – prošla baka s kolačima".
15 godina
Re: Linux – prošla baka s kolačima
Da. Da. Postoje ono ne.
ČITAJTE KNJIGE. RELIGION IS BULLSHIT
12 godina
protjeran

Ihush

A čuj,  očigledno i općepoznato je da većina linux korisnika podjednako dobro barata windowsima, a suprotno ne vrijedi.

E sad, koju god ti filozofsku kokoš jaje mantru namantrao, nebuš promijenio očiglednost i općepoznatost gornje tvrdnje.   Pa i generaliću je jasno da je to zato jer su počeli sa windowsima, i u nekom trenutku su htjeli ili morali posegnuti i za linux znanjima i vještinama.   A znaš ziher i za onu : Vrediš koliko jezika znaš !

.... heh,...pazi, cern  ...

:-)

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.1.2015 21:07 (bunkermax).

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ihush kaže...
bunkermax kaže...

E sad mi je kizo nabacio inspiraciju  :

Većina linux korisnika koje sam susretao, podjednako dobro se snalazi i u linuxu i na windowsima.

E bome suprotna analogija ne vrijedi, tj većina windows korisnika beži od linuxa ko drakula od češnjaka...

Znam da to nikaj ne znači globalno, osim možda da su linux korisnici veći entuzijasti  i skloniji učenju alternativnih puteva.

- opet radiš pacerske greške.. u objašnjavanju očiglednog.

- to samo znači da samo nas par (s win) znamo koristiti OS bez obzira na prefix win/lin.. Probaj takvu formulu, vidjet ćeš da je valjana. (izvedenica, nitko, osim hrvooja, ne koristi samo linux, svi koriste win, pa od tih svih, jedan do oba OSa. Uz slavensku trilogiju ide i OSX. Tom formulom možeš opisati npr matematički skup-podskup).

edit: jel Linus 'bog'? (pitanje je namjenjeno pingvinima i odgovor =DA).

-jel on započeo na linuxu?

pribroji i mene sa hrvoojem...ili možda ne,ipak planiram uskoro u dual boot stavit pcbsd...

Vječni izazivač na gostujućem terenu.Moj blog:http://thebluedrag.blogspot.com/ Svi smo mi jedna velika obitelj sa prezimenom Čovječanstvo
15 godina
neaktivan
bunkermax kaže...

Ihush

A čuj,  očigledno i općepoznato je da većina linux korisnika podjednako dobro barata windowsima, a suprotno ne vrijedi.

E sad, koju god ti filozofsku kokoš jaje mantru namantrao, nebuš promijenio očiglednost i općepoznatost gornje tvrdnje.   Pa i generaliću je jasno da je to zato jer su počeli sa windowsima, i u nekom trenutku su htjeli ili morali posegnuti i za linux znanjima i vještinama.   A znaš ziher i za onu : Vrediš koliko jezika znaš !

.... heh,...pazi, cern  ...

:-)

eto,tu je jedan od problema:Ljudi su odrasli na Windowsima.

Vječni izazivač na gostujućem terenu.Moj blog:http://thebluedrag.blogspot.com/ Svi smo mi jedna velika obitelj sa prezimenom Čovječanstvo
12 godina
odjavljen

Ja sam dosta koristio XP tako da mi se bilo teško rastati od njega ali sam se navikao na Mint 17.

Avast! IS + MBAM Premium + Sandboxie + Hitman Pro :)
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
protjeran
g12356 kaže.

Ma odrasto sam i ja na brucelee filmovima pa svejedno danas rađe pogledam švedski akcioni.... :-)

Primjer androida zorno pokazuje moć brzih i kvantitativnih  dosega ako upumpaš stotine milijardi u projekt. Dzabe symbianu dotadasnja popularnost i raširenost...

16 godina
neaktivan
g12356 kaže...

U vrijeme mojem odrastanja postojali su samo ZX Spectrum i Commodore Amiga.

Windowsi (kao ni Linux) nisu ni postojali, a slinili smo za Macintoshem 128K ,kojeg je susjed bil dobil iz Njemačke.

To je bila mašina.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put pet 30.1.2015 0:14 (kizo2703).
15 godina
kizo2703 kaže...

U vrijeme mojem odrastanja postojali su samo ZX Spectrum i Amiga.

Windowsi nisu ni postojali, a slinili smo za Macintoshem 128K ,kojeg je susjed bil dobil iz Njemačke.

To je bila mašina.

Vidiš koliko smo različiti. Mi smo slinili za susjedom koja se slobodnije odjevala. To je bila mašina....

Stručnjak za odmaganje...
Poruka je uređivana zadnji put pet 30.1.2015 0:11 (mario.L_hr).
16 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...

Vidiš koliko smo različiti. Mi smo slinili za susjedom koja se slobodnije odjevala. To je bila mašina....

Mi smo već onda bili markirani kao geekovi.

A nije da nismo i mi uhodili susjede. A pogotovo ljeti.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put pet 30.1.2015 0:17 (kizo2703).
17 godina
x18x05x kaže...
Da. Da. Postoje ono ne.

Evo gole istine: da driveri ne postoje hardver ne bi mogao komunicirati sa softverom, ne bi mogao imati slike, zvuka. Linux kernel je pod GPL-om i protivno licenci je stavljanje vlasničkih zatvorenih drivera u kernel. To je izbor kreatora Linux kernela i u tome se razlikuje od Windowsa i OSX-a. Da nije tako, vjerovatno bi u ranim danima bio nakrcan vlasničkim zatvorenim driverima, bio bi odlično podržan od proizvođača hardvera. Ako nastavimo slijed tada bi bio popularan i za proizvođače igara, a kako bi onda bio raširen, bio bi popularan i za proizvođače svog ostalog softvera. 

Dakle, ljudi koji žele da je Linux kao Windows, zapravo žele da on bude sve ono što nije. Kao super mi je ona crnka, ali nije plavuša. Uostalom, da je Torvalds osnovao firmu, zatvorio kernel i prodavao OS, podturio ga OEM-ima možda bi sad imao veći dio tržišta desktopa i milijarde na računu. Tada bi opet netko drugi napravio neki 'Linux', o kojem bi sad pričali zašto nema više od 2% tržišta. A možda bi i HURD bio završen ;) 

Sve u svemu, Drago je želio klikove, dobio je klikove. Možda želi dokazati da će u ovoj godini Linux teme biti klikanije od Apple tema. Npr. u časopisu gdje ne postoje klikovi, ovakva tema nikad nije bila niti će je biti. 

@ihush

- to samo znači da samo nas par (s win) znamo koristiti OS bez obzira na prefix win/lin.. Probaj takvu formulu, vidjet ćeš da je valjana. (izvedenica, nitko, osim hrvooja, ne koristi samo linux, svi koriste win, pa od tih svih, jedan dio oba OSa. Uz slavensku trilogiju ide i OSX. Tom formulom možeš opisati npr matematički skup-podskup).

a nije baš tako. postoji teamviewer, virtualbox i računala svih ostalih kolega

Life is too short to remove USB safely
Poruka je uređivana zadnji put pet 30.1.2015 13:26 (hrvooje).
15 godina
neaktivan

Zapravo bi taj Linux vjerojatno bio PC-BSD.

A da je Linux napravljen pod zatvorenom licencom,on bi vjerojatno odmah umro...Za njega je bio ključan onaj impuls koji je ranih devedesetih došao iz akademske zajednice,a on se nebi dogodio bez GPL-a.Linux bi ostao samo jedan zatvoreni file na nekom tamo ftp serveru u Finskoj.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
hrvooje kaže...

Sve u svemu, Drago je želio klikove, dobio je klikove. 

Ovakvi "klikovi" koji se sastoje od pet istih forumaša koji napune zilijun stranica komentara zapravo nam ne znače mnogo jer nam trebaju "juniki"...

This space for rent!
12 godina
protjeran

Ma ko da lajbek kuži sve one analitik grafikone koje streseš pred njega kad dogovarate cijenu njegove reklame na bug-u  ...

4 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice