Drago mi je da ostaje i klasičan pristup, metro sučelje mi se nikako ne sviđa. Odbojno je.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Dok oni završe Metro aktuelan će bit Windows 9. Svašta oni nešto lijepog planiraju, dok to stigne do krajnjeg korisnika prođe vremena i vremena...
Ja zbilja ne vidim sto oni vide u tom Metro-u, ne samo da je pogodio softver nego i site-ove lol... pogledajte npr. ovaj site klik izgleda tako jadno, prije je bio puno bolji i pregledniji, ovako je sve nekako nabacano.
Dok oni završe Metro aktuelan će bit Windows 9. Svašta oni nešto lijepog planiraju, dok to stigne do krajnjeg korisnika prođe vremena i vremena...
pa budi dobar i pomozi im.. možda bi onda bili brži!
....ni meni se baš ne sviđa metro na desktopu..
meni se metro svida iako je vise za tablete i svida mi se smjer u kojemu windowsi idu iako mislim da ce tek win9 biti pravi pogodak.. no, i ovo je dobar pomak!
Svaki windowsi mogu poprimit metro izgled. Sve što trebate je smanjit rezoluciju monitora na recimo 640x480,a još ako je 22 incha, efekat će biti pojačan! LoL
Uživajte u glomaznim i ružnim ikonama! :D
Ja zbilja ne vidim sto oni vide u tom Metro-u, ne samo da je pogodio softver nego i site-ove lol... pogledajte npr. ovaj site klik izgleda tako jadno, prije je bio puno bolji i pregledniji, ovako je sve nekako nabacano.
Metro za desktop (tastarua/mis) nije ni namijenjen. A za touch uredjaje je vrhunska stvar.
Metro je namjenjen vecinom za tablete. Sta je metro? Prilagodjena verzija "desktop" aplikacije, tj. prilagodjeno za "touch".
Ukoliko nisi na tabletu, onda opet moze dobro doci, recimo da ne otvaras browser i ides na stranicu "www.bug.hr" ti kliknes samo tu aplikaciju.
Osim toga, svaka metro aplikacija ne treba biti pokrenuta da bi bila aktivna! Reccimo prikazu ti se neke informacije u vezi bug.hr stranice, zadnje novosti itd, a ti nisi uopste pokrenuo metro aplikaciju.
Kad imas takvih 10-20 aplikacija, koje si ti sam dodao jer su ti korisne, onda se tak vidi koliko metro moze biti koristan i za desktop i za tablete.
Ako malo pogledas bolje, metro je isto kao i windows phone OS, iste su aplikacije i tako da isti programer ima i za mobitel i za pc aplikaciju. Za 1,2,3.. godine metro ce se poboljsavati i imati ce vise mogucnosti tako da je metro dobro dosao u svakom obliku :)
8ica osim metroa (makar i on ima nekih prednosti (i mana naravno)) nije veliki pomak u odnosu na 7icu - a što se tiče sedmice ljudi su zanemarili puno promjena ispod haube zato što je izgledala praktički isto kao Vista...
Ukoliko nisi na tabletu, onda opet moze dobro doci, recimo da ne otvaras browser i ides na stranicu "www.bug.hr" ti kliknes samo tu aplikaciju.
Osim toga, svaka metro aplikacija ne treba biti pokrenuta da bi bila aktivna! Reccimo prikazu ti se neke informacije u vezi bug.hr stranice, zadnje novosti itd, a ti nisi uopste pokrenuo metro aplikaciju.
Kad imas takvih 10-20 aplikacija, koje si ti sam dodao jer su ti korisne, onda se tak vidi koliko metro moze biti koristan i za desktop i za tablete.
Isuse, jesam li ja to prespavao trenutak kada su URL-ovi postali aplikacije? Zamisli, odvuces ovu ikonicu iz address bara (iliti favicon), iz browsera na desktop, i stvorit ce ti se URL link. Klik na to i otvara ti se browser s tim URL-om. Te metro web "aplikacije" nisu nista drugo doli obicni web sajtovi koji se vrte u zamaskiranom web browseru.
A ova funkcionalnost tipa "zadnje novosti" sto navodis, ti je u biti RSS feed. To se opet moze srediti kao Win Vista i Win7 desktop widget.
Ne zelim da pomislis kako je moj post uperen na tebe jer nije, samo me ti buzzwordovi (web 2.0, cloud computing, web aplikacije) zivciraju, jer se u biti radi o otkrivanju tople vode, tj. stvarima koje su i prije postojale samo sto im je netko sada smislio prikladno ime koje moze prodavati i time stvarati hype.
U osmici su uveli par novosti, wow kako mastovito...... budimo realni, da su htjeli mogli su 90% toga napraviti naknadno i za sedmicu/vistu/xp i ponuditi nam to preko windows update-a. Meni u toj osmici nema bas nista tako spektakluarno.....
Ni ne trebaju kretat u razvoj jer će IE10 dominirat, pogotvo ako ga naprave ko sadašnju 10-tku!
Ne znam kakav je prije bio ali meni izgleda odlično. Čist i pregledan, nema milion fotografija ili flasha. Opet ukusi se razlikuju...