Josipović za ACTA-u

poruka: 452
|
čitano: 116.421
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Josipović za ACTA-u".
17 godina
protjeran
Josipović za ACTA-u

Još jedan naš 'plitičar' koji se proda za male pare.

Više cijenim drugog Ivu, jer je ima stila i uze je veću pinku.

Kakve su to silne diskografske kuće propale, zbog piratiziranja? Da ni ona iz Doboja?

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Josipović za ACTA-u

Nemogu vjerovat da sam mislio da će taj mlakonja bit dobar predsjednik kada su bili izbori.{#}

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Josipović za ACTA-u

Treba ga za jajca objesit.....

Give me some chiken!!!
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Josipović za ACTA-u

Samo neka on potpise sta ga volja ...to je samo misljenje jednog od mnogih fikusa u nasoj politici.....

Sve mi se cini da ce i kod nas biti blokiranih i srusenih servera...:))))

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.2.2012 8:02 (unimatrix001).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Josipović za ACTA-u

Hakirali Josipovića :)  link

9 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Josipović za ACTA-u

Mislim da Joža nije pročitao sam prijedlog zakona.

Zna samo da se brane prava autora i da EU gura taj zakon.

Sad mi kao najnovija članica moramo pokorno podržati ACTA-u.

Inaće mi je bio simpatičan, ali ovako podržati zakon koji kritizira dobar dio uglednika iz Europe, pa tako i Francuska, a ne samo istok, nečuveno.

Slovenska se ministrica javno ispričala jer nije čitala detaljno što potpisuje.

Ostaje nada da je Milanovič pametniji i bolje informiran od Josipovića.

0 0 hvala 0
17 godina
Josipović za ACTA-u

da se svoje pravo na slobodu interneta ne koristi u svrhu narušavanja tuđih prava onda ne bi trebala ni ACTA

odakle pravo državi da guši slobodu pojedinca, a odakle pravo pojedincu da guši tuđa prava

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.2.2012 8:46 (igy).
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
protjeran
Re: Josipović za ACTA-u
Sir_Henry_Dale kaže...

a sto ste ocekivali?da ce josipovic reci da nece uvesti ACTA-u?

Hrvatska nije nezavisna i vladajuci nesmiju nista napraviti bez da im europa,amerika ili neki tajni vladajuci krugovi ne narede sto da naprave.oni ne samo sto nesmiju vec i nezele nista napraviti po tom pitanju jer jednostavnije je odgadati i prebacivati odgovornost nego uhvatit se posla.

misliš na "tajno društvo - iluminate"???

pa ko je očekivao da će precjednik reć da ne želi uvest ACTU??? Kao predsjednik priznate zemlje on MORA reć da je protiv ilegalnog skidanja sadržaja sa neta...s druge strane on ni ne brine o tome što ima na netu - sa takvom plaćom može si priuštit da kupi SVE što mi skidamo ilegalno...

Roosvelt1991 - veliki muljator u trgovinama HWa
16 godina
protjeran
memulica kaže...

Kakve su to silne diskografske kuće propale, zbog piratiziranja? Da ni ona iz Doboja?

šteta što Diskos Sarajevo i PGP RTB Beograd više ne rade, jel koliko mladi skidaju folk i cajke te kuće bi danas totalno propale!!! {#}

Roosvelt1991 - veliki muljator u trgovinama HWa
14 godina
neaktivan
Josipović za ACTA-u

Ni ne zna što je to zar ne?

1 0 hvala 0
17 godina
Josipović za ACTA-u

Kad su idući izbori za predsjednika ?

Ne sviđa mi se ova marioneta

1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
alexspalato kaže...

Ovo bi trebalo biti blago upozorenje... hehe....bravo za Anonymous...{#}{#}

17 godina
odjavljen
Wicked_Sick87 kaže...

Ni ne zna što je to zar ne?

A sta ce jadan...ima brdo savjetnika koji mu savjetuju da nadje savjetnika koji ce ga savjetovati kako pronaci adekvatnog savjetnika za savjet ...o ...necemu {#}

13 godina
neaktivan
alexspalato kaže...

Internetski rat se nastavlja?

15 godina
odjavljen
Josipović za ACTA-u

Ništa ljudi idemo napraviti data centar u bosni na grani blizu, napravit wireless link, sve šifrirat i ko ih jebe.

Ljudi koji brane ACTA-u i slične gluposti su jako naivni, 1% toga što će oni dobiti će ići ljudima koji su za to zaslužni, a veći dio ekipi kao što su bankari, ulagači (naravno, veći dio većim kapitalistima), izdavači, kotick i slični. Meanwhile, nakon zaštite krupnog kapitala, zaštita sitnog je i dalje na jako niskoj razini, zaštita prava potrošača smeće (EULA i slične gluposti). Meni uopće nije jasno kako ta EULA može važiti bez mog potpisa, javnog bilježnika itd., šta smo i za to potpisali neki prešutni ugovor da to vrijedi?

3 0 hvala 0
17 godina
1domagoj1 kaže...

Ma ajd, to jos nekako, iako mi se to nimalo ne svida, jer nas sve u startu tretiraju kao kriminalce i lopove, a i nije da slusam domace pevaljke pa da ih podrzavam na ikoji nacin, zna se na koga mislim pritom, inace, da ne bi bilo, imamo gro odlicnih hrvatskih bendova, pa pogledajte samo KSET-ov Demonstrator, mislim da se za svakoga ponesto moze naci, a sve su to uglavnom bendovi za koje se ne cuje, nisu ih pune novine, Crveni Tepisi, Explozivi, Exkluzivi i sto ti ja znam, bendovi koji uglavnom ili imaju snimljene samo demo snimke ili DIY albume ili snimaju u garazi i tako to. Kad sviraju, upad ne kosta 250 kn, nego sviraju ili za cugu ili za neke sitne novce, 25-30 kn max. A ima ih odlicnih i vrijednih slusanja, puno vise nego sve "zvijezde" s nase "estrade" kad se skupe na hrpu.

Ali, ali... to podrzavanje ACTA-e... meh.

Pa upravo tu je problem...podržavaš ih svakom kupovinom:

1. USB memorije

2. hard diska

3. praznog cd/dvd

4. SSD

itd

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
17 godina
Profesor Jakov kaže...

Ništa ljudi idemo napraviti data centar u bosni na grani blizu, napravit wireless link, sve šifrirat i ko ih jebe.

Ljudi koji brane ACTA-u i slične gluposti su jako naivni, 1% toga što će oni dobiti će ići ljudima koji su za to zaslužni, a veći dio ekipi kao što su bankari, ulagači (naravno, veći dio većim kapitalistima), izdavači, kotick i slični. Meanwhile, nakon zaštite krupnog kapitala, zaštita sitnog je i dalje na jako niskoj razini, zaštita prava potrošača smeće (EULA i slične gluposti). Meni uopće nije jasno kako ta EULA može važiti bez mog potpisa, javnog bilježnika itd., šta smo i za to potpisali neki prešutni ugovor da to vrijedi?

a zašto se zamarati kome što ide? ono stoji na tržištu s određenom cijenom. i pri kupnji čokolade ide svakome svoj dio. isto tako imaš onu skuplju i jeftiniju. biraš ju prema vlastitom nahođenju, a ako ti ne odgovara ne kupiš. i pri kupnji hardwarea ništa ne potpisuješ, pa ipak kupoprodaja je dvostrani odnos...

i sve se oper svodi da bi htjeli ono što je na tržištu pode određenom cijenom besplatno - stvar je vrlo jednostavna, a vi ju komplicirate

ako ćemo gledati ovako onda ću gledati da zamp krši moja prava - ne gledam filmove, ne slušam glazbu i ne igram igre pa opet moram plaćati skuplji medij zbog zampa. zašto?

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.2.2012 9:28 (igy).
17 godina
igy kaže...

i sve se oper svodi da bi htjeli ono što je na tržištu pode određenom cijenom besplatno - stvar je vrlo jednostavna, a vi ju komplicirate

ako ćemo gledati ovako onda ću gledati da zamp krši moja prava - ne gledam filmove, ne slušam glazbu i ne igram igre pa opet moram plaćati skuplji medij zbog zampa. zašto?

Zato što vladajući donose zakone krojene po njihovom interesu, a mi se ne bunimo?

Nije li ova glupost oko ZAMP-a upravo razlog da se NE podrži ACTA?

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
14 godina
neaktivan
Josipović za ACTA-u

Moderna tehnologija je donijela promjene u zabavnoj industriji, u glazbi pogotovo. Istina je da danas svak skida, przi, streama sa interneta... i da danas do glazbe mozes stici besplatno a da si nekad morao platiti (u vrijeme ploca). Postoji i druga strana te istine. Danas svaka bena moze izdati album i to se dogadja. Prica o propalim izvodjacima, izdavacima i sl. je najnormalnija poslovna prica. Imaju produkt koji nije dobar i zato propadaju. Onaj ko moze napuniti stadion, dvoranu ili cak neki disko klub nece propasti. Takvim ljudima sharanje glazbe pomaze i za mnoge se nikad ne bi ni culo da nije slobodnog interneta. Najlakse je reci moji albumi se ne prodaju zato sto ih svi prze. Ne prodaju se zato jer ne valjaju isto ko sto se sva ostala losa roba slabo prodaje. Ne moze svak biti umjetnik ni glazbenik. Ako si dobar glazbenik neces propasti, ako si mudar izdavac i ulagac birat ces koga ces producirati i takodjer neces propasti. Losi izdavaci i glazbenici propadali su i prije ere mp3-ja.

Razmislite koliko bi samo dobre glazbe propalo da nije internet sharinga. Sutra se moze dogoditi da npr. 2Cellos i njihov izdavac kukaju kako gube zaradu jer se njihovo vlasnistvo piratizira ali neka razmisle gdje bi bili da su u startu izdali album i stavili ga na police trgovina bez mogucnosti piratizacije.

To sto ce propasti neki tamo lik kojem zvizde i na vjencanjima na kojima pjeva, nije me briga. Nek shvati da to nije za njega i nek se primi lopate.

6 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ne slažem se s Josipovićem po ovom pitanju, ali pamtim duže od 24 sata i sjećam se da mu je glavni protukandidat na izborima bio Bandić. Morat će napraviti puno puno veće njesra da bih požalio što je izabran.

Misli li netko da bi Bandić, Hebrang, Kerum, Sanader ili Kosor da su na vlasti odbacili ACTAu?
17 godina
segregator kaže...

Zato što vladajući donose zakone krojene po njihovom interesu, a mi se ne bunimo?

Nije li ova glupost oko ZAMP-a upravo razlog da se NE podrži ACTA?

vladajući dosnose razne zakone. to što vladajući imaju propuste u svojoj politici nije razlog da se podržava internetski kriminal. postoje i brojni drugi zakoni koji krše prava ili ne reguliraju bitne stvari koje štite.. pa ipak ljudi nisu na ulici zbog tih zakona niti ruše stranice.

ako je na jednoj strani kriminal onda mora biti i na drugoj? ne, ne treba ga podržavati ni na jednoj ni na drugoj strani.

ACTA više smeta piratu nego ne piratu. meni više smeta što postoji zakon o radu, a ne regulira kaznenu odgovornost kad radnik ne primi plaću. pa ipak nisam vidio nikog na ulici zbog takvog zakona, niti rušenje stranica vlade... hoću li ja zbog takvog zakona o radu ne podržavati actu? ne.

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.2.2012 9:50 (igy).
16 godina
Deus ex machina kaže...
username kaže...

Hmmm, pogledaj Kanadu?

Nije lose ovdje (u Kanadi) {#} ali:

osnovno medicinsko ti pokriva vitamine za prehladu, rentgen, vadjenje krvi, jednostavne operacije - to je vise manje to.

Kompleksnije operacije, stomatolog, okulist - sve se to placa.

I naravno, bas kao i u Hr - ako trebas vaditi krv, prijave te na listu i za nekih 6-9 mjeseci dodjes na red. Ili odes privatniku, iskesiras ~100$ i rijesis to isto popodne sto treba.

U Norveskoj, participaciju placas na bas sve - pregled, rentgen, pregled specijalista... apsolutno sve sto mozes zamisliti kosta: 100-300 NOK (do maksimalno 15000 NOK godisnje, nakon toga je besplatno).

U Svedskoj, ista pasta kao Norveska.

U njemackoj i austriji sam bio prekratko da si rijesim medicinsko pa nisam ni gledao.

Edit:

mogu li saznati zasto mi neki ignorantusi lupaju TD bez argumenata kad pricam o cinjenicama zdravstvene zastite u svijetu?

Sta zivimo u nekim paralelnim svijetovima, pa se ne slazete sa mnom? Samo naprijed, volio bi cuti protu-argumente.

Ja ti nisam (jos) lupio td, ali mi je tvoja poruka i dalje nejasna. Po tebi je normalno i moralno prihvatljivo da si medicinsku pomoc mogu priustiti samo neki slojevi drustva ili nije? Osim toga, cak je i pogresno svoditi problematiku na posjedovanje novca kao sredstva placanja. Naime, ako je posjedovanje novca preduvjet za zdravstveno, ali svi imaju dovoljnu kolicinu istog da zdravstveno mogu platiti (pa ako i od socijalne pomoci) onda je zdravstveno svima dostupno, tocka. Ako cemo vec Norvesku, Svedsku i sl. uzimati u usta...
13 godina
neaktivan

Sta nedostaje Copyrightu? Pa već postoje zakoni koje će zaštititi intelektualno vlasnistvo.

17 godina
neaktivan
Josipović za ACTA-u

Pročitah na Guardianu da su sutra globalni protesti protiv ACTA-e... Ako vam se ACTA odredbama ne dopada, možete sutra umjesto na kafu, skupiti se na ulicama i trgovima sa prijateljima i staviti do znanja šta i kako mislite o svemu... Nema ništa od šupljiranja na forumima...

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Josipović za ACTA-u

Ne mogu vjerovati kako stariji ljudi ne kuže slobodu dijeljenja na internetu, jednakost, anonimnost i sve ono zbog čega je internet prije 10 godina bio mjesto istomišljenika!

Josipović glazbenik koliko me razočarao svojim glazbenim opusom, toliko me razočarava i ovakvim izjavama koje štite krupni kapital! Analogiziranje sa trgovinom prokleto vuče na kapitalizam i gadi mi se skupa sa svim zaostalim parazitima koji nam vode državu. Zapravo se ne mogu načuditi koliko je ta diskografska i produkcijska mafija jaka da jedan predsjednik ljevičar, za kojeg sam smatrao da je alternativac i da kuži ekipu, ispada običan podobnik zaveden njihovim novcem.

Trebao bi se kolega Josipović zapitati, koga on zapravo štiti s tim podržavanjem ACTA-e... 

0 0 hvala 0
17 godina
ervinke kaže...

Sta nedostaje Copyrightu? Pa već postoje zakoni koje će zaštititi intelektualno vlasnistvo.

nedostaje sve ovo što se danas događa s povredama intelektualnog vlasništva kao i metode otkrivanja počinitelja kaznenog djela i sankcioniranja

vExpert kaže...

Ne mogu vjerovati kako stariji ljudi ne kuže slobodu dijeljenja na internetu, jednakost, anonimnost i sve ono zbog čega je internet prije 10 godina bio mjesto istomišljenika!

Josipović glazbenik koliko me razočarao svojim glazbenim opusom, toliko me razočarava i ovakvim izjavama koje štite krupni kapital! Analogiziranje sa trgovinom prokleto vuče na kapitalizam i gadi mi se skupa sa svim zaostalim parazitima koji nam vode državu. Zapravo se ne mogu načuditi koliko je ta diskografska i produkcijska mafija jaka da jedan predsjednik ljevičar, za kojeg sam smatrao da je alternativac i da kuži ekipu, ispada običan podobnik zaveden njihovim novcem.

Trebao bi se kolega Josipović zapitati, koga on zapravo štiti s tim podržavanjem ACTA-e... 

ja ne mogu razumjeti da se slobodu dijeljenja na internetu, jednakost, anonimnost i sve ono zbog čega je internet prije 10 godina bio mjesto istomišljenika može koristiti u svrhe internetskog kriminala: povrede intelektualnog vlasništva, povrede upada u zaštićene sustave, povrede vezane za zaštitu djece i dr. brojne povrede

13 godina
protjeran
Josipović za ACTA-u

Glasao sam za Josipovica jer mi se u to vrijeme cinio najmanje kvaran od svih u utrci za stolicom.

Danas mi se gadi, govno jedno ljigavo. Svim gradjanima RH se supcio i umiljavao samo da dodje na funkciju a sad svim EU duznosnicima i ostalima se namjesta u poziciju da im se sto bolje rasiri da bi oni mogli sto ugodnije penetrirat. FUJ! STOKA! Iduci put crtam kur*inu od 30cm na glasackom listicu!

E al covjek misli - dobro je sad je narod pokran, valjd iduci koji dodje ce vidjet da nema vise za ukrast pa ce bit bolje - oce ku*ac! Sve ih po kratkom postupku: tap u glavu!

A to djubre Josipovica prvog.

colonello bastardo
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
Josipović za ACTA-u

Uvijek je tako bilo, daj jos vise onima koji vec previse imaju tako da oduzmes i ono malo od onih koji premalo imaju.

Uvijek su se bogati bogatili na siromasnijima. Josipovic je uzasno neupoznat sa situacijom na internetu opcenito, a s druge strane hoce se prikazat kao fair play igrac koji je ovog puta odabrao puno vece zlo.

Ogroman minus za njega, ogroman...

Cisto sumnjam da bi se ACTA mogla sprovest, al u slucaju ako bude - bezim na linuxe isti tren.

Trunuli u najgadnijoj grabi svi koji podrzali ACTU.

Truth in engineering.

2 0 hvala 0
17 godina
Batista kaže...

Uvijek je tako bilo, daj jos vise onima koji vec previse imaju tako da oduzmes i ono malo od onih koji premalo imaju.

Uvijek su se bogati bogatili na siromasnijima. Josipovic je uzasno neupoznat sa situacijom na internetu opcenito, a s druge strane hoce se prikazat kao fair play igrac koji je ovog puta odabrao puno vece zlo.

Ogroman minus za njega, ogroman...

Cisto sumnjam da bi se ACTA mogla sprovest, al u slucaju ako bude - bezim na linuxe isti tren.

Trunuli u najgadnijoj grabi svi koji podrzali ACTU.

i što je loše biti na linuxima ako windowsi ne odgovaraju, što ti znaš koliko je previše za microsoft, a koliko dovoljno. ja ne znam niti mi je bitno. tvoje je da vidiš što se nudi na tržištu i izabereš ono što ti odgovara na legalan način

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.2.2012 10:40 (igy).
17 godina
neaktivan
Josipović za ACTA-u

Gospodin ZAMP ima vise komentara od iphone i ipada zajedno!

Ovaj forum ide k vragu! hehhe

Politicare bi i inace trebalo staviti na ignore listu! BOL gdje je ignore za clanke???

davor07

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice