Ekstremni Sandy Bridge u studenom?

poruka: 164
|
čitano: 13.629
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Ekstremni Sandy Bridge u studenom?".
17 godina
neaktivan
Re: Ekstremni Sandy Bridge u studenom?
red_bull kaže...
microman kaže...
dark_wizz kaže...

Meni se čini da je više nemoguće pratit intelovo izdavanje utora za procesore i forsiranje novih "hajend" chipseta. Nikad nisam imao ništa niti protiv jednih niti protiv drugih, al polako me AMD vuče u svoj tabor, ako zbog ničeg, onda zbog cjene nadogradnje.

ovakvi komentari sa socketima su vec toliko izlizani, da ih je najbolje zanemariti. No daj mi reci tko te sili da odes na novu X79 platformu? Jos bi razumio da nemas izbora, al brate mili dan danas u trgovinama mozes uzet zastarjeli LGA775 i procesore za doticni socket. Tu su i LGA1156; LGA1155, te LGA1366. I za sve navedene sockete imas barem jedan kompaktibilan procesor. naravno netreba ni spominjati da je tu i AMD, sa svojom sirokom ponudom. Zato okanite se tih blesavih komentara, jer su doista nebulozni

Opet si počeo?

A ovaj tvoj komentar je fakat pametan i jedva cekamo da nam ti kažeš što bi trebali komentirati..

Hoćeš ti kupiti novu ploču sa novim socketom?

Zamisli tipa:"ovakvi komentari sa socketima su vec toliko izlizani, da ih je najbolje zanemariti" da čovjek ne povjeruje..

Red Bull( imas dobar nick) sta si se toliko napalio na mene ,da osjecas potrebu komentirati svaki post?

Cuj samo da znas unaprijed ja nisam Gay(iako nemam nista protiv njih). Ili samo imas nekih posebnih problema pa te toliko kopa sto ja pisem?

inace si na ignore listi, al eto znatezeljan sam sto se ovoga tice. nemoras odgovoriti na ova pitanja, ovo je ionako zadnji post koji upucujem tebi. I samo da znas, svaki tvoj post upucen meni, koji ce sadrzavati bilo kakav oblik uvrede, ponizavanja, omalovazavanja, ili zadiranja u moje financije, bit ce prijavljen. ako uzmem u obzir da si jako zivcan covjek mislim da bi mogao ubrzo pokupit karton.

I kao sta rekoh u prijasnjem postu: Dok god na trzistu imate izbor izmedu platforma, intel vas nemoze prisilit na nista. Svaka vasa kupovina intela(ili AMD-a) je vas izbor, a ne zato sta vas proizvodac na to prisiljava.

I'll be back
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.9.2011 23:09 (microman).
15 godina
neaktivan
microman kaže...

joj de nemoj molim te.  imas x58 platformu, kupi i7 980, uostalom ionako kao sto vidis nece biti pretjerane razlike.
ako pak zaradujes na tome, onda ti to doista nebude problem. Imas toliko mogucnosti i toliko odabira i sad se javljas da te Intel na nest sili.
pricekaj bagera, kupi ga i mirna bosna.

Dakle poanta je da imas izbor(i to pozamsni) , dok god imas izbor nitko te na nista ne sili.

Ima izbor,ali izbor je loš i u komi.To je kao ono kada roditelj djetetu govori ako ti se kod mene ne sviđa nađi si novog roditelja.

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
17 godina
microman kaže...
red_bull kaže...

Opet si počeo?

A ovaj tvoj komentar je fakat pametan i jedva cekamo da nam ti kažeš što bi trebali komentirati..

Hoćeš ti kupiti novu ploču sa novim socketom?

Zamisli tipa:"ovakvi komentari sa socketima su vec toliko izlizani, da ih je najbolje zanemariti" da čovjek ne povjeruje..

Red Bull( imas dobar nick) sta si se toliko napalio na mene ,da osjecas potrebu komentirati svaki post?

Cuj samo da znas unaprijed ja nisam Gay(iako nemam nista protiv njih). Ili samo imas nekih posebnih problema pa te toliko kopa sto ja pisem?

inace si na ignore listi, al eto znatezeljan sam sto se ovoga tice. nemoras odgovoriti na ova pitanja, ovo je ionako zadnji post koji upucujem tebi. I samo da znas, svaki tvoj post upucen meni, koji ce sadrzavati bilo kakav oblik uvrede, ponizavanja, omalovazavanja, ili zadiranja u moje financije, bit ce prijavljen. ako uzmem u obzir da si jako zivcan covjek mislim da bi mogao ubrzo pokupit karton.

I kao sta rekoh u prijasnjem postu: Dok god na trzistu imate izbor izmedu platforma, intel vas nemoze prisilit na nista. Svaka vasa kupovina intela(ili AMD-a) je vas izbor, a ne zato sta vas proizvodac na to prisiljava.

Prvo boldano:Klik

Drugo boldano: u životu nisam bio normalniji opusteniji i sretniji.

Tvoje spammanje vrijeđanje sprdavanje od mene nikad nece proći nezamjećeno jer likovi ko ti samo pune forum sa smećem flejmanjem fanboyzmom i kuchenjem(lovom).

Sa ovim zadnjim postom dokazuješ da si upravo ti postao živčan. možeš pi.diti koliko zeliš, ako počneš kenjat ja sam tu.

I vidiš da ipak nisam na tvojoj ignore listi, kaj ne? {#}

jokaCRO ingame
16 godina
microman kaže...
dark_wizz kaže...

Meni se čini da je više nemoguće pratit intelovo izdavanje utora za procesore i forsiranje novih "hajend" chipseta. Nikad nisam imao ništa niti protiv jednih niti protiv drugih, al polako me AMD vuče u svoj tabor, ako zbog ničeg, onda zbog cjene nadogradnje.

ovakvi komentari sa socketima su vec toliko izlizani, da ih je najbolje zanemariti. No daj mi reci tko te sili da odes na novu X79 platformu? Jos bi razumio da nemas izbora, al brate mili dan danas u trgovinama mozes uzet zastarjeli LGA775 i procesore za doticni socket. Tu su i LGA1156; LGA1155, te LGA1366. I za sve navedene sockete imas barem jedan kompaktibilan procesor. naravno netreba ni spominjati da je tu i AMD, sa svojom sirokom ponudom. Zato okanite se tih blesavih komentara, jer su doista nebulozni

Kaže se kompatibilan!?

Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju bio glup, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
17 godina
neaktivan
Ivsa: Niti se stavlja upitnik, ako recenica nije upitna. Dakle ako nekoga zelis ispravljati, pocni od vlastitog praga. ;-)

Oh i BTW bas me zanima koji ce smisao biti ovog najeftinijeg SB-E? Cisto sumnjam da ce bit nesto pretjerano brzi u odnosu na 2600K, a cijena sa maticnom i cetverokanalnom memorijom ce biti znatno veca.
I'll be back
Moj PC  
1 1 hvala 1
15 godina
neaktivan
microman kaže...
Ivsa: Niti se stavlja upitnik, ako recenica nije upitna. Dakle ako nekoga zelis ispravljati, pocni od vlastitog praga. ;-)

Oh i BTW bas me zanima koji ce smisao biti ovog najeftinijeg SB-E? Cisto sumnjam da ce bit nesto pretjerano brzi u odnosu na 2600K, a cijena sa maticnom i cetverokanalnom memorijom ce biti znatno veca.

upravo to. nekako mi se cini "mala" paleta. ako nece imat otkljucan mnozitelj (a iz imena mi se cini da nece), nema bas kaj traziti.mozda performansama kao i7 2600, al ajmo rec da sa vecim cashom i 4-kanalnim kontrolerom memorije dolazi do izrazaja u profi aplikacijama?! {#}

18 godina

... a bilo je slično preklapanje performansi sa i7 niže klase @ 1366 i i7 više klase @ 1156.

Stvar je valjda samo platforme. Tako su ljudi kupovali 1156 jer je bila "modernija" sad bude

pak obratno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
dark_wizz kaže...

nitko te ne sili na kupnju doticnog.. neznam cemu trolanje o intelu i socketima.. ja sam promjenio 2 procesora u 5 godina. jos uvijek imam i7 860 i jos uvjek je brzi od bilo cega kaj amd ima. tako da ne cvili ..

xfact
14 godina

i7 860 zapravo i nije baš nešto brži od X6 1090T/1100T, prije će sporiji da bude nego brži.

{One death is tragedy, but a million deaths is statistics}
14 godina
neaktivan
Ranko Kukumar kaže...

i7 860 zapravo i nije baš nešto brži od X6 1090T/1100T, prije će sporiji da bude nego brži.

na istom taktu? lol

edit: cemo benchat na 4 ghza?4.2? 4.4?

xfact
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.9.2011 20:53 (=xfact=).
14 godina

Ne interesira me to. Puno ljudi ne zanima OC (uključujući i mene) i kupim procesor i samo ga montiram i to je to. Zanimaju me stock perfomanse, a ostalo ništa mi nije važno. Glupo je uspoređivati overclockirani procesor sa onim na stock taktu.

1 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
Ranko Kukumar kaže...

Ne interesira me to. Puno ljudi ne zanima OC (uključujući i mene) i kupim procesor i samo ga montiram i to je to. Zanimaju me stock perfomanse, a ostalo ništa mi nije važno. Glupo je uspoređivati overclockirani procesor sa onim na stock taktu.

pa taj procesor je oc tvornicki zato da bi "prividno" parirao .. istina znamo da je daleko bolnija.. ako bully bude u rangu stare i7 generacije po efikasnosti/potrosnji jezgre bit ce dobro.. usto cisto sumnjam..

xfact
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.9.2011 20:59 (=xfact=).
15 godina
neaktivan

no, no, sve je to daleko od SB-E, zar ne?

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Znaš li ti što je "tvornički OC"? O kakvom tvorničkom overclocku pričaš?

14 godina
protjeran
Ranko Kukumar kaže...

Znaš li ti što je "tvornički OC"? O kakvom tvorničkom overclocku pričaš?

..imam ja frenda koji ima gitaru s tvorničkim štimom i neda nikom gitaru da mu se ne raštima ;)

sjaši Kurta da uzjaše Murta
16 godina
neaktivan

Poboljšanje preformansi  i7-3960X  u odnosu na i7 -990X

• +13% in Cinebench 1.5
  • +12% in POV-Ray 3.7
  • +36% in 3DMark 11 Physics Test
  • +15% in ProShow Gold 4.5
  • +34% in SPECint_rate base 2006
  • +65% in SPECfp_rate base 2006
  • +111% in Sandra 2011B/Multi-Media FP sub-test
  • +92% in Sandra 2011B/Memory Bandwidth FP sub-test

Prosjek : 47,25 %

Više na : http://www.xbitlabs.com/news/cpu/display/20110907203542_Intel_s_Next_Gen_Sandy_Bridge_E_Extreme_Chip_to_Boost_Performance_by_Up_to_65_Estimates.html

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.9.2011 23:46 (Digital26).

0 0 hvala 0
18 godina
Digital26 kaže...

Poboljšanje preformansi  i7-3960X  u odnosu na i7 -990X

• +13% in Cinebench 1.5
  • +12% in POV-Ray 3.7
  • +36% in 3DMark 11 Physics Test
  • +15% in ProShow Gold 4.5
  • +34% in SPECint_rate base 2006
  • +65% in SPECfp_rate base 2006
  • +111% in Sandra 2011B/Multi-Media FP sub-test
  • +92% in Sandra 2011B/Memory Bandwidth FP sub-test

Prosjek : 47,25 %

Više na : http://www.xbitlabs.com/news/cpu/display/20110907203542_Intel_s_Next_Gen_Sandy_Bridge_E_Extreme_Chip_to_Boost_Performance_by_Up_to_65_Estimates.html

To su več prožvakani viseči testovi tj bezvezne procjene, i na ovaj način ništ ne moš zaključit sigurno opet Xbitlabs Trola pomalo i radi seljačku zabavu za narod samo da se nekaj piše 47% prosjek pazi ti to hm.{#}{#}.

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
15 godina
neaktivan

pa da, ponderirani prosjek bi tu odgovarao ko saliven... jer ovo je glupost na kvadrat...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Izgleda da se i "Tomica" domogao novog SB-E.... click

Google is your friend
Moj PC  
0 0 hvala 5
17 godina
neaktivan
Performanse procesora su OK, no ne svida mi se platforma na koju ti procesori idu. Nekako mi izgleda polovicno, ni vrit ni mimo.
I'll be back
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Tom's Hardvare-u treba zadnjem vjerovati na ovom svijetu.

Čak i da je istina, očekivao sam veće perfomanse s obzirom na utrošak električne energije i disipaciju topline.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
netreba vjerovat tomici(iako se sa time generalno slazem), netreba vjerovat xbitlabsu, anandtech preferira Intel. Hebemu kome cemo onda da vjerujemo?
osobno najvise vjerujem(ako se to moze tako zvat) Anandtechu, no hebiga svako vjeruje onome cije se misljenje(recenzija) slaze sa njegovim.
Meni ovaj "test" od tomice izgleda dosta zaokruzeno i realno, iako napominjem da tomicu inace izbjegavam, a slaze se i sa onim testom is xbit labsa.
I'll be back
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
=xfact= kaže...

nitko te ne sili na kupnju doticnog.. neznam cemu trolanje o intelu i socketima.. ja sam promjenio 2 procesora u 5 godina. jos uvijek imam i7 860 i jos uvjek je brzi od bilo cega kaj amd ima. tako da ne cvili ..

Hrpa gluposti i fanboyizma.Tipican post za tebe.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.9.2011 16:55 (zoharbizo).
15 godina
neaktivan

sve se nekak Gulftowni cine ko pravi pogodak....

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

fanboyizam? dakle vas intel sili na kupnju svojih procesora? Ili vas sili na prelazak na novu platformu?
Pa nije valjda da netko iz Intela vam salje prjeteca pisma ako ne kupite njegov najnoviji procesor?
Ajde jos bi reko da naglo prestane proizvodit procesore za 1156 i 1366 platforme, al ti procesori su i dalje na trzistu.
Uostalom tu je i AMD.

Poanta je da imas mogucnost izbora. Dok god mozes izabrati, nitko te na nista ne sili.

I'll be back
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.9.2011 17:07 (microman).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
microman kaže...

fanboyizam? dakle vas intel sili na kupnju svojih procesora? Ili vas sili na prelazak na novu platformu?
Pa nije valjda da netko iz Intela vam salje prjeteca pisma ako ne kupite njegov najnoviji procesor?
Ajde jos bi reko da naglo prestane proizvodit procesore za 1156 i 1366 platforme, al ti procesori su i dalje na trzistu.
Uostalom tu je i AMD.

Poanta je da imas mogucnost izbora. Dok god mozes izabrati, nitko te na nista ne sili.

Post nije namijenjen tebi ni kontra intela.Samo komentiram njegov stav vezan uz procesor koji ima i za kojeg kaze da je jaci od sve amd armade.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
17 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...
microman kaže...

Uostalom tu je i AMD.

Post nije namijenjen tebi ni kontra intela.Samo komentiram njegov stav vezan uz procesor koji ima i za kojeg kaze da je jaci od sve amd armade.

Nit mu post nije daleko od istine. Cele je testirao i7 920 i PhenomII 1090T, na jednakom taktu  i7 je bio neznatno brzi. Posto je i7 860 jednak kao i7 920(osim u memory benchmarcima), lako se dode do zakljucka da je jedino 1100T brzi u odnosu na i7 860. No ipak recimo da bih dao prednost 1090T zbog toga sto je mnogo hladniji od starih i7 procesora, koji su prava mala toplana.

I'll be back
15 godina

A gore je naveden 1100T.Ja nisam spominja 1090T a bome nije ni kolega.Dakle nije bolji od cijele armade.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ajde da ispravim kolegu,brzi je od 98% AMD-ove armade. u rangu 1090T i nesto sporiji od 1100T. Jesi sada zadovoljan?
I'll be back
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...
=xfact= kaže...

Hrpa gluposti i fanboyizma.Tipican post za tebe.

tipican post za amd fanboya.. sve vas operem na bugu sa i7 860. to je cinjenica. dokazi da sam u krivu? nemozes..amd je jos koju god iza..

xfact
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.9.2011 18:25 (=xfact=).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice