Samo budale (digitalno) umiru

poruka: 23
|
čitano: 3.120
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Samo budale (digitalno) umiru".
16 godina
neaktivan

Baaa jezim se statusa "Neaktivan" na bug forumu nakon sto umrem jednog dana. {#}

Pomogao sam? Zar nije lakše kliknuti gumb: "Hvala" ili "Thum Up" nego pisati post sadrzaja "Hvala", koji ujedno ne prati temu?
Moj PC  
12 0 hvala 0
15 godina
Re: Samo budale (digitalno) umiru
xZero kaže...

Baaa jezim se statusa "Neaktivan" na bug forumu nakon sto umrem jednog dana. {#}

jednom ćmo svibiti neaktivni :)
ako e bit bug-a do tada 

http://www.youtube.com/watch?v=BCeglioeHao&feature=feedu
17 godina
odjavljen

Ne sviđa mi se ovaj Olegov članak. Nije onako provokativan i nabijen za raspravu kao drugi njegovi tekstovi. Nije ni dovoljno informativan što je, rekao bih, glavna odlika njegovih tekstova. Nije loše, zapravo, ali kao da ovo nije on napisao...

Freak Show Inc.

5 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

Zgodna stvar {#}

I see peopels who have windows 99.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ne bojte se digitalne smrti {#}

Losos u konzervi (neaktivnost na forumu) je presudio...{#}

the jackie stallone melted plastic barbie face!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Zamislite da dođete za 20 godina na forum, sve teme po 15 godina stare a svi neaktivni. Jezivo^^

Moj PC  
12 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

dok ti neumres forum ce vec pasti tj. ugasit se.. {#}

Say Hello To My Little Friend
Poruka je uređivana zadnji put sri 5.10.2011 20:37 (Scarfaceee).

0 0 hvala 0
14 godina

Tesko da cu bit neaktivan na forumu recimo,nemogu bez njega.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Hehe čega se sve neće ljudi sjetit, a budale platit da je to za poludit.

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Scarfaceee kaže...

dok ti neumres forum ce vec pasti tj. ugasit se.. {#}

Nemora značiti.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi...
17 godina

BTW. predlažem ustroj postumnog foruma gdje će digitalni mozak nasumce objavljivati stare postove i tražiti moguće alternativne odgovore..

Nadnevak prvi, dan prvi.

Neprikosnovena baza forumskog znanja ponovno je aktivna.

PS. pomislih da neću dočekati osvrt u Olegovoj najboljoj maniri (kao na početku pisanja:)

Ovim oporučno ostavljam svoj nick i avatar Olegovom nasljedniku, koji bude tada na vlasti!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
woodgamesfx kaže...

Hehe čega se sve neće ljudi sjetit, a budale platit da je to za poludit.

Zapravo i ideja nije loša, no postoji i bolje rješenje. Ja npr. imam neki tri stranice raznih loziniki (čuvam ih putem KeePassa). Makar mislim živjeti još barem 45 godina ({#}), nikad ne znaš kaj te može zadesiti. A s obzirom da imam profile na oDesku, Elancu, PayPalu (odnosno gdje je lova), pa na eBayu, admin sam nekoliko web stranica... bilo bi malo nezgodno da odjednom nitko nema pristup svemu tome. Zbog toga backup radim na stari dobar način - svakih mjesec dana printam lozinke i čuvam na sigurnom u sobi, in a case something happens...

Jer morate priznati (videl sam primjera i toga) - ne izgleda baš lijepo kad nekome tko je mlad, a koga nažalost više nema, na fejsu piše: status - sobodan/na, tražim - dečka/curu...

13 godina
protjeran

Digitalno si mrtav i kad te mass prunaju na Forumu i onda nema ostataka.

To je kao da te kremiraju i prospu tvoj pepel.

No, ne bojte se djeco moja.

Ima i u Boga weba, surfat ćete po kraljevstvu nebeskom.

Između genija i luđaka fali samo dlaka.

2 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Hehe uskoro ce ovakve usluge postati nužnost. S povecanjem raznih oblačnih servisa, može se lako dogoditi da se smrcu korisnika njegovi nasljednici ne mogu doći do intulektualnog vlasništva pokojnika. Uvjek se može dokazati starim papirnatim putem, ali zasto prolaziti proceduru ako se to moze prenjeti jednostavno(analogija je ako stari ima stan a nije se uknjižio prvo treba dokazati da je stan bio njegov pa...) Pitanje ako moj steam racun nije prenosiv tj ne mogu ga prodati, sto se događa ako odapnem, kome idu moje igrice. I šta ako ih mooji neće
"So say we all"

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Zato mi kršćani nemamo problema oko pitanja o konačnosti svega jer vjerujemo da je ovozemljski život samo prvi dio svega i da nije konačan, a neki dokazi i upućuju na postojanje duše. Zato stoji izreka tog autora "Samo budale umiru". Tko vjeruje u to da njegova djela ostaju zapamćena i da će na ovaj ili onaj način nastaviti živjeti, taj ne treba niti razbijati glavu oko takvih pitanja. Oleg, predlažem malo duhovnosti u IT-jevski život. Čovjek bez duha nije čovjek.

2 0 hvala 1
17 godina

Zato i jeste tamanili sve u šesnaest kroz povijest. Pod prvo, ovaj zemaljski život slabo vrijedi i pod drugo žrtve i tako nisu bili ljudi, zbog nedostatka "duha", je li.

I have a dream that my four little children will one day live in a nation where they will not be judged by the color of their skin, but by the content of their character.
16 godina
lol dodjem na BUG i vidim ovaj naslov

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
napuderisani dendi kaže...

Zato i jeste tamanili sve u šesnaest kroz povijest. Pod prvo, ovaj zemaljski život slabo vrijedi i pod drugo žrtve i tako nisu bili ljudi, zbog nedostatka "duha", je li.

Osim inkvizicije, kad to? S tim da se Crkva javno i više puta ispričala za zločine počinjene od nje same i u njeno ime. A zaboravljaš da su Kršćane tamanili od doba Isusa pa sve do danas, dakle nekih 20 stoljeća. A da ne pričamo koliko su ostali tamanili, npr. Staljni i ostali, a i gdje im je isprika? I to se nigdje ne spominje, nego se oni još i pravdaju da su svi ti milijuni ljudi to zaslužili.

17 godina
Mckilem kaže...

Zbog toga backup radim na stari dobar način - svakih mjesec dana printam lozinke i čuvam na sigurnom u sobi, in a case something happens...

Svidja mi se Mckilemov nacin. Jako lijepa ideja. 
To je definitivno protiv svih EULA, ali puno elegatnije nego da neko posthumno pravnim kanalima trazi nacin za zatvaranjem racuna.

Kad sam otvarao bankovni racun, ekspicitno sam dozvolio da u slucaju smrti moja supruga smije njemu pristupiti. Takav in-the-case-of-death feature bi trebao postojati za sve online servise.

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.10.2011 10:22 (Ovo je kraj).
17 godina
neaktivan
Ovo je kraj kaže...
Mckilem kaže...

Zbog toga backup radim na stari dobar način - svakih mjesec dana printam lozinke i čuvam na sigurnom u sobi, in a case something happens...

Svidja mi se Mckilemov nacin. Jako lijepa ideja. 
To je definitivno protiv svih EULA, ali puno elegatnije nego da neko posthumno pravnim kanalima trazi nacin za zatvaranjem racuna.

Kad sam otvarao bankovni racun, ekspicitno sam dozvolio da u slucaju smrti moja supruga smije njemu pristupiti. Takav in-the-case-of-death feature bi trebao postojati za sve online servise.

Pa da, čemu komplicirati ljudima život. Hehe, novost u oporuci: "svoje lozinke za eEbay dajem u dobrotvorne svrhe, dok lozinku za onaj portal sa iznošenim rubljem ostavljam punici..." P.S. kod svakog novog printanja ne zaboravi zapaliti prijašnju kopiju {#}

16 godina

Ovdje je lijepo objašnjeno

Lt.Lowenbrau prozvan cheaterom preko 9000 puta

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Mckilem kaže...
napuderisani dendi kaže...

Osim inkvizicije, kad to? S tim da se Crkva javno i više puta ispričala za zločine počinjene od nje same i u njeno ime. A zaboravljaš da su Kršćane tamanili od doba Isusa pa sve do danas, dakle nekih 20 stoljeća. A da ne pričamo koliko su ostali tamanili, npr. Staljni i ostali, a i gdje im je isprika? I to se nigdje ne spominje, nego se oni još i pravdaju da su svi ti milijuni ljudi to zaslužili.

Ajme, ti to ozbiljno?

Ajmo redom:

1) Iberska Rekonkvista - Sravnili sa zemljom grad od 700,000 stanovnika, Cordobu, najljepši grad ranog srednjeg vijeka

http://en.wikipedia.org/wiki/Reconquista

2) Križarski ratovi. Ne samo da su tamanili Saracene, Arape i Židove, nego i druge kršćane, čak i kod nas (Zadar)

http://en.wikipedia.org/wiki/Crusades

3) http://en.wikipedia.org/wiki/French_Wars_of_Religion

4) Nasilna pokrštavanja i pomor indijanaca u Srednjoj i Južnoj Americi

5) Nasilna pokrštavanja u Indiji

Nuklearno oružje ubije 100,000 ljudi i zabrane ga, organizirana religija kroz povijest ubila desetke milijuna i još uvijek se gleda kao nešto pozitivno...

Sve organizirane religijske organizacije treba zabraniti jer u konačnici vode zlu, a ne dobru. Vjera bi trebala biti osobna stvar pojedinca, eventualno manje zajednice, a ne 

državna organizacija s realnom političkom moći. Da se Isus ovaj čas pojavi, ziher bi prvi zabranio Crkvu jer to s njegovim učenjem veze nema. 

Samo ću za kraj citirati poznatog cistercitskog svećenika iz 12. stoljeća, opata Arnaua : "Kill them All, for the Lord knows them that are his"

http://en.wikipedia.org/wiki/Arnaud_Amalric

15 godina
neaktivan
ablack kaže...
Mckilem kaže...

Ajme, ti to ozbiljno?

Ajmo redom:

1) Iberska Rekonkvista - Sravnili sa zemljom grad od 700,000 stanovnika, Cordobu, najljepši grad ranog srednjeg vijeka

http://en.wikipedia.org/wiki/Reconquista

2) Križarski ratovi. Ne samo da su tamanili Saracene, Arape i Židove, nego i druge kršćane, čak i kod nas (Zadar)

http://en.wikipedia.org/wiki/Crusades

3) http://en.wikipedia.org/wiki/French_Wars_of_Religion

4) Nasilna pokrštavanja i pomor indijanaca u Srednjoj i Južnoj Americi

5) Nasilna pokrštavanja u Indiji

Nuklearno oružje ubije 100,000 ljudi i zabrane ga, organizirana religija kroz povijest ubila desetke milijuna i još uvijek se gleda kao nešto pozitivno...

Sve organizirane religijske organizacije treba zabraniti jer u konačnici vode zlu, a ne dobru. Vjera bi trebala biti osobna stvar pojedinca, eventualno manje zajednice, a ne 

državna organizacija s realnom političkom moći. Da se Isus ovaj čas pojavi, ziher bi prvi zabranio Crkvu jer to s njegovim učenjem veze nema. 

Samo ću za kraj citirati poznatog cistercitskog svećenika iz 12. stoljeća, opata Arnaua : "Kill them All, for the Lord knows them that are his"

http://en.wikipedia.org/wiki/Arnaud_Amalric

Nije tu problem crkva i vjera koliko mješanje pojedinih vojnih i politickih sila u sve to i iskorištavanje vjere u svoje ciljeve.

Redovito se navodi svega nekoliko primjera koji optužuju crkvu(uglavnom povjesnih), a izbjegava govoriti o onome dobrom u njoj kroz povijest i danas.

Isus i jest ustanovio Crkvu ako govorimo o njemu kao povjesnoj osobi, a ako govorimo o Isusu kao Bogu cemu uopce sumnjati u Boga i njegovu moc prosudbe?

Mislim da nema smisla previše se baviti tim pitanjima jer redovito te teme vezane za religiju na kraju bivaju zakljucane ili bez kraja.

U dobu liberalizma i sveopce demokracije i cak pretjerivanja oko nekih sloboda, govoriti o tome kako bi religijske organizacije treblo zabraniti je apsolutni apsurd i tocka.

Crkva je bila zabranjivana za vrijeme komunizma, pa se ništa pozitivno iz toga nije izrodilo.

No da sad doista ne odemo u neki deblji off topic, slažem se da je danas sve postalo digitalno i covjek je poceo prebacivati dio svog stvarnog života u digitalno 

i stvarno se stvara potreba za reguliranjem toga. Digitalna smrt je nešto što postoji i to naravno nije problem pojedinca koji je umro, vec njegove uže obitelji

i ljudi kojima ta osoba nešto znaci. FB je u tome specificna stvar i baš me zanima kakvo ce se i kada naci za to neki određeniji odgovor.

''Ne možemo izbjeći svaku kritiku niti je moguće udovoljiti svima '' I.P.II
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice