Toplomjer s dealxtrema zapeo na carini!

poruka: 11
|
čitano: 3.197
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Pozdrav svima, dakle kao što naslov teme kaže, zapeo mi je toplomjer na carini jer me GAMAD traži dozvolu za uvoz medicinskih proizvoda. Radi se o digitalnom toplomjeru za mjerenje tjelesne temperature. Kako ga izvući bez dozvole!? Da li postoji neki način? Hvala.

P.S.

Da živim u Bosni, Australiji, Španjolskoj .... ili bilo kojoj drugoj zemlji ne bih imao problema, ali tu naravno moraju te je....

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

Nema načina, jedino da ti se smiluje na moljakanje.

EDIT: Di si Bosnu stavio u usporedbu sa Australijom i Španjolskom... {#}

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Toplomjer s dealxtrema zapeo na carini!
dejan001 kaže...

Pozdrav svima, dakle kao što naslov teme kaže, zapeo mi je toplomjer na carini jer me GAMAD traži dozvolu za uvoz medicinskih proizvoda. Radi se o digitalnom toplomjeru za mjerenje tjelesne temperature. Kako ga izvući bez dozvole!? Da li postoji neki način? Hvala.

P.S.

Da živim u Bosni, Australiji, Španjolskoj .... ili bilo kojoj drugoj zemlji ne bih imao problema, ali tu naravno moraju te je....

pa na kojoj carini?

pitaj špediciju tko izdaje dozvolu i zatraži je

ne bi smjelo biti skupo

14 godina
neaktivan

Ma nisam usporedio Bosnu i Australiju, nago sam ih izabrao nasumičnim odabirom:).  Ma zvao sam tu kao "agenciju" vjerovatno u vlasništvu nekog našeg uvaženog političara te mi je gospođa rekla da u pravilu privatna osoba niti ne može uvesti "medicinsku opremu" kao da uvozim aparate za KBC a ne obični toplomjer za pod pazuh. Nevjerovatno!!

Uglavnom zakomplicirali su do maximuma... Dali bi nešto riješio izjavom da ću to koristiti u osobne svrhe.. bla, bla ? Da li netko ima kakvih iskustava?

14 godina
odjavljen

Znaju oni da je za osobnu upotrebu pa jedan toplomjer nije za veleprodaju, ništa ti to neće pomoći...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
dejan001 kaže...

Ma nisam usporedio Bosnu i Australiju, nago sam ih izabrao nasumičnim odabirom:).  Ma zvao sam tu kao "agenciju" vjerovatno u vlasništvu nekog našeg uvaženog političara te mi je gospođa rekla da u pravilu privatna osoba niti ne može uvesti "medicinsku opremu" kao da uvozim aparate za KBC a ne obični toplomjer za pod pazuh. Nevjerovatno!!

Uglavnom zakomplicirali su do maximuma... Dali bi nešto riješio izjavom da ću to koristiti u osobne svrhe.. bla, bla ? Da li netko ima kakvih iskustava?

gle neznam za medicinsku opremu, ali imao sam nedavno problem sa WLAN karticama

znači, morao sam poslati dokumentaciju da je u WLAN skladu sa zakonom, te izjavu da je za osobnu upotrebu, te platiti taksu od 200 kuna

nakon toga su mi pustili sa carine

znači nazovi neku špediciju, nek ti pomognu savjetom kome moraš poslati zahtjev

ali špedicija ti uzme cca 200 do 400 kuna

14 godina
neaktivan

A znam da znaju, budale. Uglavnom kaže žena is "agencije" da kao oni kada izdaju dozvolu garantiraju za taj proizvod. Moš' si mislit. Garantiraju do trenutka kad se nešto ne desi s tim proizvodom, a onda ko ga šiša kao i sve u ovoj našoj lijepoj domovini.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
dejan001 kaže...

A znam da znaju, budale. Uglavnom kaže žena is "agencije" da kao oni kada izdaju dozvolu garantiraju za taj proizvod. Moš' si mislit. Garantiraju do trenutka kad se nešto ne desi s tim proizvodom, a onda ko ga šiša kao i sve u ovoj našoj lijepoj domovini.

gle, nazovi prodavatelja da ti da certifikat (u pdf) u proslijedi u agenciju da znaju točno što uvoziš i napiši molbu da je za osobnu upotrebu

14 godina
neaktivan

Hval darky na savjetu. Uglavnom morao si platiti takse i onda je kao ok, uglavnom njima je bitno da nam izbiju novac iz džepova i onda je sve dopušteno, naravno, ili da carinike pozovem na jednu dobru marendu, mislim da mi onda ni takse ne bi trebale ! 

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ma vezano za dozvolu nema teoretske šanse da je dobijem jer nemam Ljekarnu niti Veledrogeriju, tako da sam to prekrižio. Uglavnom radi se o cifri od 100 i kusur kuna tako da i nije neki problem da ostane na carini, ali ne želim im dati gušta

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
dejan001 kaže...

Hval darky na savjetu. Uglavnom morao si platiti takse i onda je kao ok, uglavnom njima je bitno da nam izbiju novac iz džepova i onda je sve dopušteno, naravno, ili da carinike pozovem na jednu dobru marendu, mislim da mi onda ni takse ne bi trebale ! 

gle, ako ti je uređaj po "medicinska" oprema, onda ti nikakav frend neće pustiti to sa carine.

ono kaj te čeka je

- skupi dokumentaciju (googlaj , javi se prodavaču ili tvornici)

- napiši zahtjev za dozvolu uvoza - sa objašnjenjem što to uvoziš i zašto (ako je toplomjer, onda ti stvarno ne bi trebali raditi probleme)

- plati takse

- i na kraju je pitanje da li te čeka još špedicija (od 200 do 400 kuna) jer čim je takva oprema teško da ćeš se izvući bez špedicije

PS. nije sve dopušteno, meni je HAKOM tražio "dlaku u jajetu" kod dokumentacije i bilo je vrlo frustrirajuće

ako znaš da se svakojake gluposti i lažni uređaji mogu kupiti na netu, nije čudno da ovi pušu i na hladno

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.11.2011 13:32 (Darky).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice