http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ili ga netko hoce uzet sebi -.-
Moguće je da oni po defaultu ocijenjuju je li svaki iPhone kopija ili ne. Ne bi to bilo ništa čudno za najjačeg proizvođača smartfona, koji se i jako voli tužiti.
Posto je Manufacture Refurbished prodavacica mi je rekla sta je sve zamijenjeno.Eo copy-paste sta je rekla. Ima li ikakve sanse da dode po ovom sto je napisala?
Dear losieuk,
Thanks for your reply.
Yes,it looks like the original model,
and the motherboard and the screen are original,
other parts are refurbished.
Posto je Manufacture Refurbished prodavacica mi je rekla sta je sve zamijenjeno.Eo copy-paste sta je rekla. Ima li ikakve sanse da dode po ovom sto je napisala?
Dear losieuk,
Thanks for your reply.
Trebalo bi proći. Ti "refurbished" dijelovi ne bi trebali biti problem. Problem je ako je u pitanju uređaj kojeg nije proizveo Apple, što nije ovdje slučaj. Znači, ako ne lažu, a nemamo razloga vjerovati da lažu, sve bi trebalo proći OK.
Hvala ti puno.Javit cu kad stigne mob a covjek je rekao ovaj tjedan tako da samo treba cekat.
Dear losieuk,
Thanks for your reply.
Ovo meni bode oči. Ako je refurbished onda nije "looks like". Refurbished jeste originalni model samo fabrički popravljen originalnim dijelovima i vraćen na tržište...
To je i rekla ali zasto govoriti za originalni telefon da izgleda kao originalni?
To je i rekla ali zasto govoriti za originalni telefon da izgleda kao originalni?
Mislim da si na malo krivi način shvatio napisano. U osnovi je rekla da se na temelju izgleda nema razloga sumnjati u originalnost.
Mislim da si na malo krivi način shvatio napisano. U osnovi je rekla da se na temelju izgleda nema razloga sumnjati u originalnost.
Citam sta je napisala i na osnovu prepricane komunikacije izmedju njih nije mi imalo logike ali i da je fake kako carina to moze procijenuti? Zar ne treba ovlasteni predstavnik apple-a da to odluci? Tom logikom carinik moze zaplijeniti sta mu se sprdne jer je on odokativnom metodom procijenuo da je fake...
Citam sta je napisala i na osnovu prepricane komunikacije izmedju njih nije mi imalo logike ali i da je fake kako carina to moze procijenuti? Zar ne treba ovlasteni predstavnik apple-a da to odluci? Tom logikom carinik moze zaplijeniti sta mu se sprdne jer je on odokativnom metodom procijenuo da je fake...
Ovo zato vjerojatno i traje jer se čeka nečiji potpis kojim će garantirati da je riječ o krivotvorenom proizvodu.
Jedno brzo pitanje, pise daj e snipping free, ali "Spedizione internazionale standard" i pise da nisu uracunati neki "import charges", tako nesto, dali netko zna u cemu je kvaka, dali to vazi za item od 7$?
Hvala.
Ne placas nista
Jedno brzo pitanje, pise daj e snipping free, ali "Spedizione internazionale standard" i pise da nisu uracunati neki "import charges", tako nesto, dali netko zna u cemu je kvaka, dali to vazi za item od 7$?
Hvala.
http://www.ebay.com/itm/WDS-16-pc-Orologiai-corredo-di-attrezzo-di-banda-della-cinghia-di-Pin-Remover-/172221033336?ssPageName=ADME:Ignored:Ignored:US:3160
Znaci da ti nije uracunata eventualna carina ili bilo koji drugi troskovi prilikom uvoza i da je to tvoja briga. ONi ti salju po toj cijeni sa uracunatom postarinom i to je to. Kao i svu ostali prodavci uostalom. Najstadardnija moguca poruka...
Mbaksa ili netko drugi recite mi sta vi mislite da li ce moj mobitel doci? Eo link pa procijenite malo pogledajte i tako to..
http://www.ebay.com/itm/141843019610?_trksid=p2060353.m2749.l2648&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT
Mbaksa ili netko drugi recite mi sta vi mislite da li ce moj mobitel doci? Eo link pa procijenite malo pogledajte i tako to..
http://www.ebay.com/itm/141843019610?_trksid=p2060353.m2749.l2648&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT
Pošto nisam dovoljno stručan za to područje, pitao sam Vidovitog Milana, ali još čekam odgovor. Javim ti kad on meni javi.
Nije smijesno...Situacija je ozbiljna jer kazne su od 2000 do 5000 i vise ..
Izvini ali ti si smijesan... Kako ce mbaksa ili biloko drugi ko ne radi na carini na tvom slucaju znati sta ce hrvatska carina napraviti i to gledajuci u stranicu na ebayu.... Sto nisi kupio telefon u svojoj drzavi i sad ne bi pricao budalastine po forumu... A o kaznam si trebao misliti prije nego si narucio. NHF....
Pitao sam vas sta mislite da li bi dosao po opisu ne kad ce doc ili sta je sada sa njime...
Kakve veze ima opsi sa bilo cim? Ako strucnjak kaze fake nista od mobitela a ako kaze ok vjerovatno ces platiti tj postupak i dobiti telefon....
Nije smijesno...Situacija je ozbiljna jer kazne su od 2000 do 5000 i vise ..
Nisam baš pokušavao biti smiješan. Više sam ti pokušavao dati do znanja da si stvaaaarno već naporan. I sad kao šlag na tortu tražiš od nas... Ne znam... Da pogađamo? Da izmišljamo? Da se bavimo gatanjem? Nitko od nas nije prorok da bi ti mogao reći kako će stvar završiti. Nitko od nas ne radi na carini ili u službi koja se bavi intelektualnim vlasništvom (ili tko se već bavi tim stvarima) da bi mogli potražiti zaduženog za tvoj slučaj (ako je uopće to već došlo na rješavanje nekome). Čak i da netko radi tamo, bi li smio takve stvari ispitivati, i to još za nekog anonimnog lika s foruma? Kakvog bi utjecaja itko od nas mogao imati na tu proceduru? Kakvog utjecaja bi naše gatanje moglo imati na tu proceduru? Ono, čovječe, daj se malo skuliraj.
Eto, ja ne budi lijen otvorio feedback page od sellera i malo pogledao negativni i neutralni feedback za taj iphone (isto zanimljivo, svi negativni su skriveni baš na samom itemu, treba kopati do njih).
Ima svašta za pročitati. Par njih kaže da nije originalni iphone (poznato ti to?), neki kažu da je baterija u komi (stara), dvojica su dobili zaključane (Apple ID) i sl...
Kako se ono kaže, ako je predobro da bi bilo istinito...
Hocu li platiti porez na ovo? Ili na bilo koji drugi artikl koji kosta manje od 25$, ali se shipping dodatno placa npr jos 10$, pa zajendo izade 35$? Hvala.
Ne mogu ti direktno odgovoriti hoces li ili neces ali kao osnovica za carinjenje se uzima cijena artikla zajedno sa svim troskovima do ulaza u tvoju drzavu. Znaci kod tebe i svih ostalih cijena +shipping...
Ne mogu ti direktno odgovoriti hoces li ili neces ali kao osnovica za carinjenje se uzima cijena artikla zajedno sa svim troskovima do ulaza u tvoju drzavu. Znaci kod tebe i svih ostalih cijena +shipping...
Nejasna je cjelokupna situacija oko toga. Da, kako si napisao, kad se carini, onda se PDV plaća na sve. Međutim, kad se ocjenjuje treba li paket cariniti ili ne, moguće je da se u obzir uzima samo cijena proizvoda, ne i cijena dostave. Čini mi se da je takva situacija kad se koristi onaj Global Shipping Program - znači, iako će cijena proizvoda + cijena dostave premašivati 22 eura, pisat će da su troškovi carinjenja 0 kuna. A sad, kakva točno je situacija s našim carinicima - ne znam. Fakat me ljute takva dvosmislena pravila pa čovjek ne zna na čemu je.
Nevezano uz ovo gore - danas primih dva paketa, oba označena kao Small Packet, oba naručena preko AliExpressa i za ni jednog nije pisalo da se šalje kao Small Packet, za jedan sam platio 4,5 kune, za drugi nisam (izgleda zato jer je poslan s tracking brojem). Ne znam za vas, ali meni kinezi u zadnje vrijeme skoro sve šalju kao male pakete. Uglavnom naručujem elektroničke komponente.