eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.403
|
čitano: 5.402.063
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
moderator
Re: eBay - pitanja i odgovori
toma20 kaže...
jedan offtopic kupio bih bicikal sa jedne stranice trgovina je u americi,bicikal kosta oko 230$ dali znate koliko bih morao jos platiti na carini i dali je moguce izbjeci placanje carine ako se sa trgovinom dogovorim da mi salju kao poklon?

http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

9 godina
neaktivan
Zvao sam jucer carinu,rekli su da cu sljedeci tjedan dobit ili MOBITEL ili OBAVIJEST da ce ga unistit.Jel ima netko iskustva sa tim?Jel netkoikada dobio tu obavijest ili slicno?

0 0 hvala 0
10 godina
protjeran

ili ga netko hoce uzet sebi -.-

9 godina
neaktivan
Sad gle kad ga uzmu sebi i meni naplate kaznu ako to bude pa jebem ti kera zvat cu ih cijeli vrijeme i propitivat po cemu su zakljucili da je mob kopija i da su ga "unistili" al sutra cu vidjet
17 godina
moderator
MileenaVoorhes kaže...
Sad gle kad ga uzmu sebi i meni naplate kaznu ako to bude pa jebem ti kera zvat cu ih cijeli vrijeme i propitivat po cemu su zakljucili da je mob kopija i da su ga "unistili" al sutra cu vidjet

Moguće je da oni po defaultu ocijenjuju je li svaki iPhone kopija ili ne. Ne bi to bilo ništa čudno za najjačeg proizvođača smartfona, koji se i jako voli tužiti. 

9 godina
neaktivan

Posto je Manufacture Refurbished prodavacica mi je rekla sta je sve zamijenjeno.Eo copy-paste sta je rekla. Ima li ikakve sanse da dode po ovom sto je napisala?

Dear losieuk,

Thanks for your reply.
Yes,it looks like the original model,
and the motherboard and the screen are original,
other parts are refurbished.

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.6.2016 1:37 (MileenaVoorhes).
17 godina
moderator
MileenaVoorhes kaže...

Posto je Manufacture Refurbished prodavacica mi je rekla sta je sve zamijenjeno.Eo copy-paste sta je rekla. Ima li ikakve sanse da dode po ovom sto je napisala?

Dear losieuk,

Thanks for your reply.

Trebalo bi proći. Ti "refurbished" dijelovi ne bi trebali biti problem. Problem je ako je u pitanju uređaj kojeg nije proizveo Apple, što nije ovdje slučaj. Znači, ako ne lažu, a nemamo razloga vjerovati da lažu, sve bi trebalo proći OK.

9 godina
neaktivan

Hvala ti puno.Javit cu kad stigne mob a covjek je rekao ovaj tjedan tako da samo treba cekat.

9 godina
odjavljen
MileenaVoorhes kaže...

Dear losieuk,

Thanks for your reply.

Ovo meni bode oči. Ako je refurbished onda nije "looks like". Refurbished jeste originalni model samo fabrički popravljen originalnim dijelovima i vraćen na tržište...

9 godina
neaktivan
Mozda je htjela reci da izgleda kao original.
9 godina
odjavljen

To je i rekla ali zasto govoriti za originalni telefon da izgleda kao originalni?

9 godina
neaktivan
Ja sam je pitao
17 godina
moderator
Torent kaže...

To je i rekla ali zasto govoriti za originalni telefon da izgleda kao originalni?

Mislim da si na malo krivi način shvatio napisano. U osnovi je rekla da se na temelju izgleda nema razloga sumnjati u originalnost. 

9 godina
odjavljen
mbaksa kaže...
Torent kaže...

Mislim da si na malo krivi način shvatio napisano. U osnovi je rekla da se na temelju izgleda nema razloga sumnjati u originalnost. 

Citam sta je napisala i na osnovu prepricane komunikacije izmedju njih nije mi imalo logike ali i da je fake kako carina to moze procijenuti? Zar ne treba ovlasteni predstavnik apple-a da to odluci? Tom logikom carinik moze zaplijeniti sta mu se sprdne jer je on odokativnom metodom procijenuo da je fake...

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.6.2016 12:31 (Torent).
17 godina
moderator
Torent kaže...
mbaksa kaže...
Torent kaže...

Citam sta je napisala i na osnovu prepricane komunikacije izmedju njih nije mi imalo logike ali i da je fake kako carina to moze procijenuti? Zar ne treba ovlasteni predstavnik apple-a da to odluci? Tom logikom carinik moze zaplijeniti sta mu se sprdne jer je on odokativnom metodom procijenuo da je fake...

Ovo zato vjerojatno i traje jer se čeka nečiji potpis kojim će garantirati da je riječ o krivotvorenom proizvodu.

9 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori

Mobitel ociti nece danas doci jer se tracking nije azuriro...Jos uvijek stoji od 23.05

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Jedno brzo pitanje, pise daj e snipping free, ali "Spedizione internazionale standard" i pise da nisu uracunati neki "import charges", tako nesto, dali netko zna u cemu je kvaka, dali to vazi za item od 7$?

Hvala.

http://www.ebay.com/itm/WDS-16-pc-Orologiai-corredo-di-attrezzo-di-banda-della-cinghia-di-Pin-Remover-/172221033336?ssPageName=ADME:Ignored:Ignored:US:3160

Megatr0n_HR (BF3) / MEGATRON_CRO (BF4) | Youtube: http://www.youtube.com/user/Megatr0nHR

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Ne placas nista

9 godina
odjavljen
alien20 kaže...

Jedno brzo pitanje, pise daj e snipping free, ali "Spedizione internazionale standard" i pise da nisu uracunati neki "import charges", tako nesto, dali netko zna u cemu je kvaka, dali to vazi za item od 7$?

Hvala.

http://www.ebay.com/itm/WDS-16-pc-Orologiai-corredo-di-attrezzo-di-banda-della-cinghia-di-Pin-Remover-/172221033336?ssPageName=ADME:Ignored:Ignored:US:3160

Znaci da ti nije uracunata eventualna carina ili bilo koji drugi troskovi prilikom uvoza i da je to tvoja briga. ONi ti salju po toj cijeni sa uracunatom postarinom i to je to. Kao i svu ostali prodavci uostalom. Najstadardnija moguca poruka...

9 godina
neaktivan

Mbaksa ili netko drugi recite mi sta vi mislite da li ce moj mobitel doci? Eo link pa procijenite malo pogledajte i tako to.. 

http://www.ebay.com/itm/141843019610?_trksid=p2060353.m2749.l2648&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
MileenaVoorhes kaže...

Mbaksa ili netko drugi recite mi sta vi mislite da li ce moj mobitel doci? Eo link pa procijenite malo pogledajte i tako to.. 

http://www.ebay.com/itm/141843019610?_trksid=p2060353.m2749.l2648&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

Pošto nisam dovoljno stručan za to područje, pitao sam Vidovitog Milana, ali još čekam odgovor. Javim ti kad on meni javi.

9 godina
neaktivan

Nije smijesno...Situacija je ozbiljna jer kazne su od 2000 do 5000 i vise .. 

9 godina
odjavljen

Izvini ali ti si smijesan... Kako ce mbaksa ili biloko drugi ko ne radi na carini na tvom slucaju znati sta ce hrvatska carina napraviti i to gledajuci u stranicu na ebayu.... Sto nisi kupio telefon u svojoj drzavi i sad ne bi pricao budalastine po forumu... A o kaznam si trebao misliti prije nego si narucio. NHF....

9 godina
neaktivan

Pitao sam vas sta mislite da li bi dosao po opisu ne kad ce doc ili sta je sada sa njime...

9 godina
odjavljen

Kakve veze ima opsi sa bilo cim? Ako strucnjak kaze fake nista od mobitela a ako kaze ok vjerovatno ces platiti tj postupak i dobiti telefon....

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.6.2016 21:33 (Torent).
17 godina
moderator
MileenaVoorhes kaže...

Nije smijesno...Situacija je ozbiljna jer kazne su od 2000 do 5000 i vise .. 

Nisam baš pokušavao biti smiješan. Više sam ti pokušavao dati do znanja da si stvaaaarno već naporan. I sad kao šlag na tortu tražiš od nas... Ne znam... Da pogađamo? Da izmišljamo? Da se bavimo gatanjem? Nitko od nas nije prorok da bi ti mogao reći kako će stvar završiti. Nitko od nas ne radi na carini ili u službi koja se bavi intelektualnim vlasništvom (ili tko se već bavi tim stvarima) da bi mogli potražiti zaduženog za tvoj slučaj (ako je uopće to već došlo na rješavanje nekome). Čak i da netko radi tamo, bi li smio takve stvari ispitivati, i to još za nekog anonimnog lika s foruma? Kakvog bi utjecaja itko od nas mogao imati na tu proceduru? Kakvog utjecaja bi naše gatanje moglo imati na tu proceduru? Ono, čovječe, daj se malo skuliraj. 

16 godina
odjavljen
MileenaVoorhes kaže...

Eto, ja ne budi lijen otvorio feedback page od sellera i malo pogledao negativni i neutralni feedback za taj iphone (isto zanimljivo, svi negativni su skriveni baš na samom itemu, treba kopati do njih).

Ima svašta za pročitati. Par njih kaže da nije originalni iphone (poznato ti to?), neki kažu da je baterija u komi (stara), dvojica su dobili zaključane (Apple ID) i sl...

Kako se ono kaže, ako je predobro da bi bilo istinito...

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.6.2016 22:51 (Sum_of_all_fears).
11 godina
neaktivan

Hocu li platiti porez na ovo? Ili na bilo koji drugi artikl koji kosta manje od 25$, ali se shipping dodatno placa npr jos 10$, pa zajendo izade 35$? Hvala.

http://www.ebay.com/itm/Stylish-Mens-Double-Breasted-Winter-Trench-Coats-Long-Jackets-Overcoat-Peacoat-/331843510336?var=&hash=item4d436a2040:m:meLYxcht8WDgrbshN4Idihg

Megatr0n_HR (BF3) / MEGATRON_CRO (BF4) | Youtube: http://www.youtube.com/user/Megatr0nHR

0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen

Ne mogu ti direktno odgovoriti hoces li ili neces ali kao osnovica za carinjenje se uzima cijena artikla zajedno sa svim troskovima do ulaza u tvoju drzavu. Znaci kod tebe i svih ostalih cijena +shipping...

17 godina
moderator
Torent kaže...

Ne mogu ti direktno odgovoriti hoces li ili neces ali kao osnovica za carinjenje se uzima cijena artikla zajedno sa svim troskovima do ulaza u tvoju drzavu. Znaci kod tebe i svih ostalih cijena +shipping...

Nejasna je cjelokupna situacija oko toga. Da, kako si napisao, kad se carini, onda se PDV plaća na sve. Međutim, kad se ocjenjuje treba li paket cariniti ili ne, moguće je da se u obzir uzima samo cijena proizvoda, ne i cijena dostave. Čini mi se da je takva situacija kad se koristi onaj Global Shipping Program - znači, iako će cijena proizvoda + cijena dostave premašivati 22 eura, pisat će da su troškovi carinjenja 0 kuna. A sad, kakva točno je situacija s našim carinicima - ne znam. Fakat me ljute takva dvosmislena pravila pa čovjek ne zna na čemu je.

Nevezano uz ovo gore - danas primih dva paketa, oba označena kao Small Packet, oba naručena preko AliExpressa i za ni jednog nije pisalo da se šalje kao Small Packet, za jedan sam platio 4,5 kune, za drugi nisam (izgleda zato jer je poslan s tracking brojem). Ne znam za vas, ali meni kinezi u zadnje vrijeme skoro sve šalju kao male pakete. Uglavnom naručujem elektroničke komponente.

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.6.2016 17:11 (mbaksa).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice