Prijedlog za sankcioniranje privatnih poruka zaključana tema

poruka: 42
|
čitano: 3.165
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Prijedlog za sankcioniranje privatnih poruka

Cini mi se da nema ove teme.

Uglavnom, vjerojatno je nekolicina vas dozivila da mu jedan user cijelo vrijeme pise uvrede na PP, iako ga vi uljudno zamolite da prestane. Sada me na ovo ponukalo vrijedanje jednoga usera i to radi toga sto sam mu dao mozda 3 TD-a na cijelome forumu, i iritira me sto tako moze proci nekaznjeno.

Prijedlog bi bio da se to prijavi modu ili supermodu posalje link na SS poruke, te da se ne iznosi na forum, nego da ostane 'privatno'.

Ljudi jel vas ima za ovo?

89 Da
8 Ne
1 Suzdrzan
Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.

5 0 hvala 0
15 godina
Re: Prijedlog za sankcioniranje privatnih poruka

Bilo je već rasprave o tome i odgovor modova je bio da se prijavi bilo koji post dotičnog autora i u obrazloženju prijave se navede vrijeđanje privatnom porukom.

Imzeđu ostalog, ako autora ignoriraš, nećeš dobivati ni njegove privatne poruke.

www.damagehigh.co.cc // Don't fix what ain't broken!
16 godina
neaktivan
DamageHigh kaže...

Bilo je već rasprave o tome i odgovor modova je bio da se prijavi bilo koji post dotičnog autora i u obrazloženju prijave se navede vrijeđanje privatnom porukom.

Imzeđu ostalog, ako autora ignoriraš, nećeš dobivati ni njegove privatne poruke.

Nisam to znao.

U vezi ignoriranja, ne zelim ignorirat nikoga jer onda neke teme gube smisao itd.

Hvala na obrazlozenju {#}

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
17 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže...

Cini mi se da nema ove teme.

Uglavnom, vjerojatno je nekolicina vas dozivila da mu jedan user cijelo vrijeme pise uvrede na PP, iako ga vi uljudno zamolite da prestane. Sada me na ovo ponukalo vrijedanje jednoga usera i to radi toga sto sam mu dao mozda 3 TD-a na cijelome forumu, i iritira me sto tako moze proci nekaznjeno.

Prijedlog bi bio da se to prijavi modu ili supermodu posalje link na SS poruke, te da se ne iznosi na forum, nego da ostane 'privatno'.

Ljudi jel vas ima za ovo?

Posalji mi link na temu da kartoniram lika ako ima potrebe ili da ga opomenem. Danas sam imao 2 slucaja kartoniranja zbog pvt poruka

Dakle, modovi su u pravu. Prijavite!

[edit]

Jos da dodam i to da sa prijavljivanjem takvih autora ne postajete tuzibabe vec da dajete pomoc moderatorima i ono sto je jos bolje ..cinite uslugu ostalim korisnicima.

Relation to the original topic decreases with every single post
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.7.2011 0:29 (Lazarus Long).
15 godina

Hah...gledam ja šta se bahati ovaj Lazarus, kad se ono sjetim - postao mod čovjek..{#}

16 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...

Jos da dodam i to da sa prijavljivanjem takvih autora ne postajete tuzibabe vec da dajete pomoc moderatorima i ono sto je jos bolje ..cinite uslugu ostalim korisnicima.

Postaju uvlakači i kad ja dam karton onda sam derpe.

Privatne poruke su privatne i jednostavno ili ih isključite (kao ja jer neki imaju neodoljivu potrebu da mi opišu mater u kratkim crtama) ili autora puknete na ignore i imate dvostruku uživanciju: ne dobivate pp od istog niti čitate (gledate) njegove postove na forumu.

World Championships: 7, GP started: 277, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,467
15 godina
F1-IVO kaže...

Postaju uvlakači i kad ja dam karton onda sam derpe..

'Oćeš reć da ne prijavljujemo?

14 godina
DamageHigh kaže...
F1-IVO kaže...

Postaju uvlakači i kad ja dam karton onda sam derpe..

oce rec da sasijeces problem u korijenu i nema ga vise

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011 Ne brinite se oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade.
16 godina
neaktivan
DamageHigh kaže...

Iskreno, glupo mi je da dajem kartone za nečije pp jer uvijek ima i druga strana što za reći.

Npr, ti nekom spomeneš mater i onda tebi netko odgovori da ti sve po spisku a priloži recimo ss di je samo tvoja poruka i tako ti ispadaš kriv a u biti je i on jer isto vrijeđa.

Bilo bi bolje da se može stavit autora na ignore ali s time da su njegovi postovi na forumu vidljivi osobi koja ga je stavila na ignore ali od njega nebi mogli dobivati privatne poruke.

World Championships: 7, GP started: 277, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,467
15 godina
F1-IVO kaže...

Iskreno, glupo mi je da dajem kartone za nečije pp jer uvijek ima i druga strana što za reći.

Npr, ti nekom spomeneš mater i onda tebi netko odgovori da ti sve po spisku a priloži recimo ss di je samo tvoja poruka i tako ti ispadaš kriv a u biti je i on jer isto vrijeđa.

Bilo bi bolje da se može stavit autora na ignore ali s time da su njegovi postovi na forumu vidljivi osobi koja ga je stavila na ignore ali od njega nebi mogli dobivati privatne poruke.

Da, istina.

A i ovo je dobra ideja - ignoriraj privatne poruke autora...

Sad ćemo Domagoju - "To je par linija koda..potrebna je samo njegova dobra volja." {#}

17 godina
protjeran

Ja sam za prijavljivanje/sankcioniranje - ne iz razloga što mi netko na pp prijeti, vrijeđa itd., već zbog toga što smatram da takve pojedince jednostavno treba ukloniti s foruma. Ponekad mi je zabavno kada se neki prikriveni agresivac ne snađe u diskusiji na forumu pa mi udari po rodbini na pp, no to je zabava koja mi definitivno neće nedostajati.

Nobody expects the Spanish inquisition!
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
Meni su cak prijetili batinama preko ppa lol. Jednostavno takve ignoriras i gotovo.
Do kada vi to meni mislite tolerirat?

0 0 hvala 0
17 godina
PsychoticBaklava kaže...

Ja sam za prijavljivanje/sankcioniranje - ne iz razloga što mi netko na pp prijeti, vrijeđa itd., već zbog toga što smatram da takve pojedince jednostavno treba ukloniti s foruma. Ponekad mi je zabavno kada se neki prikriveni agresivac ne snađe u diskusiji na forumu pa mi udari po rodbini na pp, no to je zabava koja mi definitivno neće nedostajati.

Ja se s tim isto slažem. Kao što Lazarus kaže, kad se shvati da nitko nemože nidje glumiti huligana rezultirat će redom, ugodnijim i sadržajnijim okružjem i kad se dobro ponašanje usadi u naviku, manje posla za moderatore. Kako dokazati jel netko izazvan? Pa pita se obje strane da podastru korespodenciju, ne?

16 godina
neaktivan
tnakir kaže...
Meni su cak prijetili batinama preko ppa lol. Jednostavno takve ignoriras i gotovo.

Ma neka njega, ali jednostavno smatram da nije pravedno da on tu mene naziva kretenom ili ko zna sta sve ne, a ja sam mu napisao da ga molim da mi ne dosaduje na PP, te mu jos na kraju i zahvalio, iako nije ni poslusao.

Za blokiranje PPa, jednostavno ako netko nesto treba i koristim PP u malo vecoj mjeri, koristan je pa ga ne zelim blokirat,

a za ignore usera, jednostavno mi onda neki postovi izgube smisao, i ne zelim ignorirat nekoga jer i on moze nekad rec nesto pametno.

17 godina
neaktivan

Kolko sam samo puta otvorio poruku, vidio sadržaj i zatvorio ju.

Zašto vas toliko dira kad vas netko nedajbog uvrijedi na PP. Pa na internetu ste za boga miloga, zašto ste toliko osjetljivi kad je lijek najjednostavniji mogući.

Moj pogled na ovu situaciju je da moderatori ovdje nisu odgajatelji i ne moraju se brinuti da ekipa bude pristojna u životu, već isključivo da je forum čist i da nema smeća i nepristojnosti koja je vidljiva.

Kad ti netko pošalje uvredljiv PP, jednostavno to izignoriraj. Nema potrebe čak ni za ignoriranjem autora u globalu.

overhaul kaže...

Kako dokazati jel netko izazvan? Pa pita se obje strane da podastru korespodenciju, ne?

I izgubiti 20 minuta jer se netko našao uvrijeđen zbog nečega što je mogao sasvim lagano izignorirati. Daj molim te.

Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.7.2011 8:20 (Danny_HR).
16 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

Moj pogled na ovu situaciju je da moderatori ovdje nisu odgajatelji i ne moraju se brinuti da ekipa bude pristojna u životu, već isključivo da je forum čist i da nema smeća i nepristojnosti koja je vidljiva.

Moj pogled je da bi moderator trebao paziti na red i biti u jednu ruku odgajatelj inace nema zasto biti tu. Kada bi se to sredio onda bi bio puno ugodniji rad na forumu, ali ako je nekim moderatorima problem, iako je to njihov posao, dobro.

17 godina
neaktivan
A - to nije posao, da je stvar bi bila drugačija

B - moderatori su najobičniji forumaši koji se eto pobrinu za to da na forumu nema smeća

C - da sam htio biti odgajatelj išao bih u odgajateljsku školu

Da problem je. Problem je brinuti se o tome da se netko ne bi slučajno uvrijedio ako mu osoba X pošalje privatnu poruku koju može na kraju krajeva jednostavno ne otvoriti.
Još malo ćemo doći do toga da će se na forumu prijavljivati kad netko forumaša na cesti uvrijedi.
14 godina
neaktivan

Ajde, šta ima veze. 100 puta spominjama hercegovačka (glupa) mater, bog, svi ostali. Ništa čudno. Ignore i gotov. Onda odkad ih ignoream pucaju mi TD na svaki post kako bi me isprovocirali. Baš me briga.

Sve što sam napisao je moje osobno mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Zakona Republike Hrvatske koje jamči slobodu izražavanja misli i osjećaja.

3 2 hvala 0
14 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže...

Moj pogled je da bi moderator trebao paziti na red i biti u jednu ruku odgajatelj inace nema zasto biti tu. Kada bi se to sredio onda bi bio puno ugodniji rad na forumu, ali ako je nekim moderatorima problem, iako je to njihov posao, dobro.

Gledam opet na širu sliku, kad usporedim ovaj forum sa drugim forumima, meni je vrlo drago što je trenutno stanje foruma kakvo je, družimo se, smijemo se, svađamo se, tužimo se, i sve kao ekipa, a to što mi s vremena na vrijeme naleti neka budala u pp pa me vrijeđa, to mi nema toliko veze, moj sveukupni dojam foruma je odličan. Nemožeš očekivati savršenstvo, nemožeš kupiti auto i očekivati da se nikad ništa neće pokvariti, nemožeš upoznati osobu s kojom ćeš se uvijek slagati oko apsolutno svega, prije ili kasnije uvijek postoji netko s kim se nećeš slagati oko neke stvari.

Kao što su već neki napomenuli, rađe ću sasjeć problem u korjenu i ignorirati autora na par dana, pa ga maknut sa ignore, nego da nepotrebno opterećujem nekog sa problemima neke budale {#}

edit: danny je fino rekao, moderatorima ovo nije posao, mi to njih možemo pitati i dati prijedlog, ali mi od njih to nemamo pravo tražiti

24.6.2011 || One Who Rides Lightning Bolts
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.7.2011 8:57 (munjovoz).
17 godina
neaktivan

Samo da dodam. Ja ne znam kakav je stav ostalih moderatora/supermodova. Ja samo pišem što je meni na pameti.

Sankcionirati privatne poruke neću, jer to smatram debilizmom, obzirom da nema razloga da se netko uvrijedi na PP i obzirom da PP ne utječe na forum kao takav.

Jednako kao što mi je glupo sankcionirati oglasnik. Svatko ima svoju glavu koju treba koristiti i paziti kada trguje. Smatram da moderatori bilo kojeg foruma nisu 'milicajci'.

Da ne velim da se redovito pojavljuju prijave za koje bi kaznio onoga koji ih je poslao.

2 0 hvala 1
17 godina
Danny_HR kaže...

Da ne velim da se redovito pojavljuju prijave za koje bi kaznio onoga koji ih je poslao.

Špije! Izdali bi vlastitu mater {#} 

{#} 

Do kada vi to meni mislite tolerirat?
17 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...
B - moderatori su najobičniji forumaši koji se eto pobrinu za to da na forumu nema smeća
C - da sam htio biti odgajatelj išao bih u odgajateljsku školu
Da problem je. Problem je brinuti se o tome da se netko ne bi slučajno uvrijedio ako mu osoba X pošalje privatnu poruku koju može na kraju krajeva jednostavno ne otvoriti.
Još malo ćemo doći do toga da će se na forumu prijavljivati kad netko forumaša na cesti uvrijedi.

A) ali isto tako ti ne moraš ni biti moderator? možeš biti obićni smrtnik, zašto si moderator ako nemaš neke koristi? Ovaj forum je javni medij, čak ste i napisali pravila ponašanja i dijelite kartone za kršenje

u čemu je razlika?

znači ako ti neko opsuje javno u raspravi  -  ban, ako to napravi u PP (ovog istog foruma) onda nikome ništa

lijepu poruku šaljete... NHF

B) Pa kao moderator obriši i takve koji rade nered po PP, ne samo po forumu.

c) moderator je redar, stoga održavajte red ili mi kažete da prešutno dozvoljavate vrijeđanje na PP jer vam je teško raditi posao za koji ste mjesecima moljakali???????

zašto se javljate za posao za koji nemate volje?

samo zbog toga da si "faca" jer piše moderator ispod imena?

14 godina
neaktivan

privatne poruke se sa razlogom zovu privatne poruke, iako su one na forumu, nisu neophodne za njegov rad. Korištenje privatnih poruka je isto privatna stvar, ako ćemo tako, možeš si isključiti opciju privatnih poruka i mirna bosna

I nevidim razlog zašto bi moderatori ulazili u privatnost razgovora neke dvije osobe, to je kao da se ja tužim modovima sa ovog foruma o tome što mi je netko napisao preko poruke na facebooku

Isto tako privatne poruke mogu imati veze sa forumom, ali ne moraju, samim time, ne odnose se direktno na forum

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.7.2011 9:12 (munjovoz).

2 0 hvala 0
15 godina
Darky kaže...

A) ali isto tako ti ne moraš ni biti moderator? možeš biti obićni smrtnik, zašto si moderator ako nemaš neke koristi? Ovaj forum je javni medij, čak ste i napisali pravila ponašanja i dijelite kartone za kršenje

u čemu je razlika?

znači ako ti neko opsuje javno u raspravi  -  ban, ako to napravi u PP (ovog istog foruma) onda nikome ništa

B) Pa kao moderator obriši i takve koji rade nered po PP, ne samo po forumu.

c) moderator je redar, stoga održavajte red ili mi kažete da prešutno dozvoljavate vrijeđanje na PP jer vam je teško raditi posao za koji ste mjesecima moljakali???????

Moderatori imaju puno više koristi nego šta ti to misliš. Sređuju oni forum i više nego dobro, i također ne virujen da su moljakali za to misto moderatora.

PP je privatna poruka, neka ostane tako.

Peace means I'm reloading my gun.
17 godina
neaktivan

Ne znam, ja imam osječaj da se upravo PP koriste za vrijeđanje i nepristojno ponašanje jer javno na forumu to se ne smije

Privatna poruka ima smisao, ako te nešto želim pitati, neću otvarati temu na forumu jer privatni razgovori treba biti privatni

I ako ja iskopčam privatne poruke, kako da netko dođe do mene ako nema moj email?

da spama po temema pitajući me podatke?

Ono što se sada događa je da neko nije zadovoljan tvojim stavom na nekoj temi, te kako te ne smije vrijeđati javno, koristi PP koji se ne kažnjava ako si vulgaran.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Nemoj davati TD-ove debilima pa ce te manje vrijedjati. Ignore je najbolja moguca opcija i slazem se da moderatori ne bi trebali obavljati duznost necijih roditelja. Ignoracija je najbrzi i najlaksi nacin izbjegavanja glupih svadja, kako u zivotu tako i tu. 

Ono sto bi trebalo je uskladiti moderatorske kriterije jer je ocito da Lazarus daje kartone onima koji vrijedjaju u PP a Ivo ne.

2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
BlueMax kaže...

Nemoj davati TD-ove debilima pa ce te manje vrijedjati. Ignore je najbolja moguca opcija i slazem se da moderatori ne bi trebali obavljati duznost necijih roditelja. Ignoracija je najbrzi i najlaksi nacin izbjegavanja glupih svadja, kako u zivotu tako i tu. 

Ono sto bi trebalo je uskladiti moderatorske kriterije jer je ocito da Lazarus daje kartone onima koji vrijedjaju u PP a Ivo ne.

to nije istina, znam primjer gdje je ivo dao crveni karton jednom forumašu na temelju izmjenjenih privatnih poruka, nemožeš ne znati sve činjenice i govoriti ovakve stvari

14 godina
neaktivan
Darky kaže...
Danny_HR kaže...

@Danny - i volonterski posao je posao

@Darky - tako ti je to i u zivotu. Ako ti neko javno, uz puno svjedoka opsuje majku mozes ga tuziti a ako ti to sapne na uho mos se **bati. Screnshotovi privatnih poruka lako se mogu falsificirati i postoji mogucnost da neko na taj nacin isposluje ban za nekoga ni krivog ni duznog.

17 godina
neaktivan
Darky kaže...

u čemu je razlika?

Potpuno je drugačija situacija ako to napiše na forumu javno. To je smeće i kao takvo se briše i sankcionira. PP moderiraš sam sebi, lako je obrisati što ti netko napiše i to izignorirati. Ako vi to ne možete to je isključivo vaš problem.

Darky kaže...

Moljakao sam za to godinu dana jer sam to jako htio biti. To je ispunjenje mojih snova i mene kao osobe. Tko si ti da mi kažeš da to ne zaslužujem biti. Da faca sam, prije no što sam bio mod nitko se nije htio družiti samnom. Sad imam prijatelja koliko hoćeš, sve zbog mod statusa, s jednim sam se čak dopisivao preko četa. Oh kako sam sretan.

---

Daj se skuliraj. Svi možete isključiti privatne poruke, ignorirati autora da vam ne može slati poruke ili jednostavno ne reagirati i ne uzimati k srcu njihove poruke. Dakle postoje čak 3 vrlo dobre solucije za sve i nema potrebe da moderatori ovdje gube vrijeme na odgajanje, istraživanje i slične stvari.

Ne budite osjetljivi i sve 5.

14 godina
neaktivan
munjovoz kaže...
BlueMax kaže...

to nije istina, znam primjer gdje je ivo dao crveni karton jednom forumašu na temelju izmjenjenih privatnih poruka, nemožeš ne znati sve činjenice i govoriti ovakve stvari

A ja znam za primjer, iako je davno to bilo i mislim da su od onda pravila malo izmjenjena, gdje je Ivo dao zuti karton onome ko mu je prijavio uvredljivu poruku. Zbog toga sam dugo bio neaktivan tu na forumu i posto vise ne koristim mail racun s kojim sam bio registriran sad imam staz od par tjedana.

U biti, kad bolje razmislim, nisam je prijavio nego sam SS postao na forumu u temi u kojoj se taj diskutant pravio fin i ucen covjek, dok mi je na pp spominjao zive i mrtve.

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.7.2011 9:42 (BlueMax).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice