Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.795
|
čitano: 6.889.327
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

Ta Sapphire izgleda odlicno, plus sto je brand spanking new :D

Ako imas dobro napajanje i solidan cpu, bez mozganja best buy (pa makar imao i bnecka ako je slabiji cpu tipa fx6300/i3)

Uzmi tu safirku 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put pon 17.8.2015 21:10 (chaselol).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Stvar je da moram sve kupiti u dućanu instar-informatika. Firma je u igri pa ni ne mogu polovno kupovat ;) Znači neki best buy za 2300:)

0 0 hvala 0
10 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
Mr.Lostpost kaže...

Stvar je da moram sve kupiti u dućanu instar-informatika. Firma je u igri pa ni ne mogu polovno kupovat ;) Znači neki best buy za 2300:)

Onda uzmi ovo: http://www.instar-informatika.hr/graficka-msi-radeon-r9-380-gddr5-2gb256bit-pci-e-30-x16dp-hdmi-dvi-idvi-d-retail/R9_380_2GD5T_OC

12 godina
neaktivan
ranko091 kaže...
mrba kaže...

Može li mi netko reći cjeli proces mijenjanja grafičke,znači prvo upalim komp,izbrišem drivere (može netko reći kako tocno?),tada restartam i ugasim pc,moram li onda isključiti pc iz struje?onda promijenim graficku,upalim pc i kako onda instaliram drivere?i restartam nakon toga?

Može li netko reci jel ovo točno i odgovoriti na pitanja.

ne moraš brisat drivere ako stavljaš grafičku od istog proizvođača. samo ako mijenjaš ati nvidia ili obratno.

a za promjenit grafičku moraš naravno ugasit računalo. pa nakon toga možeš i kabel glavni od struje prema kompu ištekat ako baš hoćeš bit siguran. a ostalo je jednostavno kako izvadiš staru tako ubaciš novu. jedan šaraf i vjerovatno mala kukica plastična kao osigurač na kraju pcix slota. to pazi da na tu kukicu da je ne slomiš ako je ima. a ako i pukne nema veze to je samo da čvršće drži grafu u slotu.

i nakon toga upali komp i instaliraj reinstaliraj drivere...

Kako instaliram drivere za novu?

10 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

Pozdrav svima,

trebam još "jedno" mišljenje, jer ono iz R9 300 teme nije od pomoći trenutno

Dobio sam priliku za upgrade sa 770. Kako stvari stoje još ću dosta vremena biti na FHD a igre koje većinom vrtim su BF4 mp, GTA V sp, COH2 mp i pokoja SP igra izašla unazad godinu-dvije.

Zanima me što vi mislite da je najbolji izbor za upgrade trenutno za novce i s obzirom na napajanje i ostatak konfiguracije?

Cijene kartica su skoro pa iste a performanse su tu negdje ovisno o igrama, osim što je AMD kartica opremljena sa više Vrama i općenito je novija.

Pomagajte BUG experti!

18 GTX 970
4 R9 390
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

R9 390 je generalno jaca grafa od 970 u skoro pa svim naslovima. Posto se ti igras u FHD ja tu ne bih nista dirao, ta 770 je i vise nego pristojna grafa za tu rezu danas. Ako vec oces novu ili r9 390 ili 780ti ja bih birao, 970 nikad ne bih kupio. Jedina prednost 970 u odnosu nad 780ti je manja potrosnja i "nesto vise" memorije. 780ti je bolji proizvod sveukupno.

Radije novac potrosi tako sto ces otici na more par dana, 770 je mrak grafa i dalje, pogotovo jer 2016 stize "prava" next gen serija kako grafa tako i procesora a ti imas dobru 1080p masinu (Moje misljenje) 

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.8.2015 17:02 (chaselol).
Moj PC  
0 1 hvala 1
15 godina
odjavljen

Pala je narudžba sa Gigabyte GTX 970 G1. Hvala svima na glasovanju. Case closed .

Moj PC  
8 0 hvala 0
12 godina

koju biste graficku preporucili kao nadogradnju na moju postojecu (ostatak konfe se ne bi mjenjao).

Budget do 2800kn i vjerojatno bi trebalo uzeti u obzir da trosi manje od postojece 770 jer mi napajanje nije jako..

trenutno igram withcer3, lords of the fallen i elite:dangerous

lol, tek sad skontah postove iznad :)

gledam bas

http://hr.ipon.eu/webshop/product/gigabyte_gv_n970ixoc_4gd_gtx970_4gb_gddr5_pcie____/843626

no nemam iskustva sa tom trgovinom - koliko citam isto su madjari, tako da bi trebali biti na shemu edigitala?

i ima li netko navedenu karticu? svidja mi se zbog form factora - trenutno GTX770 koju imam je grdosija u usporedbi (btw ako bi je netko kupio nek se javi)

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.8.2015 13:11 (Fanu).
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Evo kupio sam hd 7950,hvala svima na preporukama...

Samo kad sam na površini ili bilo gdje osim u igrama loših mi je display,prije mi je bio 1680*1050,i sad piše da je ali losija je slika.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Molim, mišljenje za nadogradnju grafe(upgrade na 32ROP). Imam slabo napajanje od 420W(1x6pin), došlo s kućištem. Dvojim između Gigabyte G1 GTX 960, Asus GTX960 mini, R7 370, R9 270X. Sestrići igraju FarCry4, FC3, Battlefield 4, BF3, Minecraft,...uglavnom krvoločne:(

Zanima me samo potrošnja, jer "vise" non-stop, i usto da može farCry4 na High, jer i ja stara momčina nekad zaružim.

I još, CPU možda za sada ne treba mijenjat, neigraju Witcher, cpu zahtjevne igre.

Ili bolje čekat 2016., i nove radeone i Intele?

I još neš, koja je ova industrija mafija. Kad sam kupio HD7790, crko mi 1600x900monitor, i tada ni za lijeka nigdje ga kupit, osim HPovih od 1500-2000kn, pa sam mora FullHD:(

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ja bih tu uzeo neko kvalitetno napajanje od 500w-700w (razlika u cijeni izmedju 500w i 700w je apsolutna mizerija a glava zna da boli nekad) pa tek onda birao grafu.

Mada 7790 fino vrti i danas naslove u 1080p uz malo zrtve detalja itd.

Kad uzmes napajanje onda ili gtx 960 ili r9 380, ista cijena iste performanse.

Moj PC  
1 0 hvala 2
15 godina
neaktivan

Dobronamjeran savjet, nemoj na to napajanje spajati takve kartice. Da nešto pođe krivo, a postoji velika mogućnost, mogao bi ostati bez pola kompa obzirom na stupanj zaštite takvih krama.

In the name of tragedy...
Moj PC  
1 0 hvala 2
15 godina
neaktivan

Pozdrav!

Trebao bi preporuku grafičke kartice do 2000 kn.

CPU je core i3 530 i Corsair 400w napajanje,

sada trenutno u konfiguraciji je gtx 460. No ona se počela kvariti,

(razni artefakti). Trebao bi isto tako neku mid range karticu da se

igre mogu vrtiti na mid-high postavkama. Hvala.

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
SonicPlayer2 kaže...

Pozdrav!

Trebao bi preporuku grafičke kartice do 2000 kn.

CPU je core i3 530 i Corsair 400w napajanje,

sada trenutno u konfiguraciji je gtx 460. No ona se počela kvariti,

(razni artefakti). Trebao bi isto tako neku mid range karticu da se

igre mogu vrtiti na mid-high postavkama. Hvala.

izbor ti je jedino neka gtx960 ako zelis vidljivo poboljsanje u perfomansama, cpu ti je ocajan ako mislis igrati s ovom grafom(imat ces poprilican bootleneck), sljedeci izbor ti je slabija gtx750ti koja je opet dosta jaca od te gtx460, obje kartice tvoje napajanje moze tjerati bez problema!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy LP
15 godina
neaktivan

Gledao sam baš gtx960 al mi se baš to učinilo da je CPU preloš za nju, a vjerojatno bi i za 750 bio, jedino da nađem negdje neki i5 ili i7 za moj socket.

13 godina
protjeran
SonicPlayer2 kaže...

Gledao sam baš gtx960 al mi se baš to učinilo da je CPU preloš za nju, a vjerojatno bi i za 750 bio, jedino da nađem negdje neki i5 ili i7 za moj socket.

da i7 860 je najeftiniji i on bi ti bio najbolji, pogotovo ako ga malo kloknes(kad uzmes bolje napajanje)! nista odi na njusku i tamo cekaj i trazi taj ili slican za sitnu lovu, znaju naici za 300-400kn!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy LP
Poruka je uređivana zadnji put čet 20.8.2015 0:08 (Stjepanj).
13 godina

Treba vašu pomoć u odabiru grafičke. proc ce biti i5-2310. Sad za grafe. GTX760 1000kn s garom, GTX770 1500kn s garom ili nešto između njih? Neka 7950/70 ili r9 270/x ili r9 280/x?

LoL(EUW): CRORenato NFSW: Remzi1996 WoT: I_play_alone
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Remzi kaže...

Treba vašu pomoć u odabiru grafičke. proc ce biti i5-2310. Sad za grafe. GTX760 1000kn s garom, GTX770 1500kn s garom ili nešto između njih? Neka 7950/70 ili r9 270/x ili r9 280/x?

uzmi r9 280x ili gtx 770

13 godina

Imam ponudu uzeti Palit GTX 770 JetStream za 1500kn sa garom do 2. mjeseca, to ok ponuda?

LoL(EUW): CRORenato NFSW: Remzi1996 WoT: I_play_alone
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Remzi kaže...

Imam ponudu uzeti Palit GTX 770 JetStream za 1500kn sa garom do 2. mjeseca, to ok ponuda?

dobra ti je ta Palitov-a Jeststream verzija sa 3 vent-a, cijena je isto ok tak da možeš slobodno uzet ak još ima 6 mjeseci garancije

12 godina
Remzi kaže...

mislim da je to i vise nego okej ponuda

-prodavac ;)

16 godina
neaktivan

Pozz

Imam trenutno graficku karticu Gigabyte Ati Radeon 7850

2 GB rama, 256 bit, DDR 5

Core Clock 975MHz (Std 860)

E sad mislio sam to riješit pa si uzeti r9 seriju 290 pa me zanima šta preporućate?  

Treba mi za gta v sad preko zime i mislim da je to to, ništa pretjerano puno neigram igre.

Hvala 

0 0 hvala 0
14 godina
bongy kaže...

Pozz

Imam trenutno graficku karticu Gigabyte Ati Radeon 7850

2 GB rama, 256 bit, DDR 5

Core Clock 975MHz (Std 860)

E sad mislio sam to riješit pa si uzeti r9 seriju 290 pa me zanima šta preporućate?  

Treba mi za gta v sad preko zime i mislim da je to to, ništa pretjerano puno neigram igre.

Hvala 

Koji proc i napajanje posjeduješ?

16 godina
neaktivan

Intel xeon x3440, 2.53 (radi na 3.7 gHz)

Napajanje imam Forton Raider 650W 

14 godina
bongy kaže...

Napajanje je dovoljno,ok.Mislim da ćeš s tom grafom (R9 290) imati blagi botlenneck zbog vremešnog cpu...možda da ideš na sigurno i nabaviš GTX770 ili R9 280X?

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.8.2015 17:56 (3n3m1).
14 godina
bongy kaže...

Uzmi karticu koju si mislio i uživaj.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
12 godina
neaktivan

Pozdrav svima, ako mozete malo pomoci i reci mi koju graficku kupiti za nekih 600 kn, procesor je i3 a do sad sam imao geforce gt 240. Hvala 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
josip0605 kaže...

Pozdrav svima, ako mozete malo pomoci i reci mi koju graficku kupiti za nekih 600 kn, procesor je i3 a do sad sam imao geforce gt 240. Hvala 

napiši ostatak računala. i što misliš igrat.

12 godina
neaktivan

Pozz ekipa, evo imam ovu konfu pa me zanima koja bi grafa bila dobra (AMD).

asrock 970 extreme3
amd fx 8120

kingston hyperx beast 8gb 1866mhz (iz kit-a od 16 gb)

xfx pro 450W (mooozda malo pre slabo, mogao bih uzeti 550 ili cak 600W?

ostalo nije bitno, razmisljao sam o r9 270x ili cak 280x?

Hvala unaprijed

lodan
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice