Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.954.847
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
3n3m1 kaže...
hrčak kaže...

Kupljena nova 5870, prezadovoljan sam sa grafom, evo slike kao dokaz, jedino me brine jel će moje napajanje izdržati jer je vaporx model znači u startu je clokana više od ostalih modela

seasonic 400 w - daje 360w

jedino ju koči moj dual core, no cokan je na 3.5, budem sada probao i na više

Bit će napajanje dovoljno iako je to sve na knap.HD5870 traži proc barem od 3 ili 4 jezgre,iako će i navedeni dual dobro gurati grafu na neko vrijeme.Stoga ako imaš dobru ploču možda razmisli u dogledno vrijeme nabaviti neki 4 core xeon jer i dan danas je HD5870 super grafa i šteta ne iskoristiti pumi potencijal.

Koliko vi mislite da cijeli sistem vuče u gamingu - jer stvarno me je strah ak je napajanje prenaknap

Evo sad ću probati 3.8 ghz izvuči od krš ploče pa ćemo vidjeti

razmišljao sam nabaviti xeona samo me još bode u oči, stavio bih ja i 8 gb rama no moja matična podržava max 4 

Ako sam ti pomogao, pritisni hvala
14 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

Koja je matična ploča u pitanju?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
3n3m1 kaže...

Koja je matična ploča u pitanju?

asus p5kpl se

http://valid.canardpc.com/cache/banner/fmwm3z-4.png
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.6.2015 14:28 (Tony1999).
12 godina

Htio bih se svima ispričati koje sam do sada dosađivao sa razno raznim pitanjima

Sada samo ubosti quad corei mirna bosna

kako mogu vidjeti dok clokam proc jer je sve stabilno za clokom i voltažom

oprostite za 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Enivej, clocknem ja svoju 7950 (40% gpu, memoriju nisam dirao) velika razlika u igrama zaista ali pocne da grije i kuciste iako sam bubnuo 4 venta unutra.

Ovako to izgleda, CPU bude na 50*C najvise, samo se na pocetku ugrije pa vent pali.
Mislim da je to ok, 73*C za taj OC i ne bi trebalo smetati grafi kontam do nekih 80-85*C to je vec kriticno?

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.6.2015 19:54 (chaselol).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Imam jedan problem sa grafom, u furmarku je sve stabilno i nije velika temperatura, u igricama sve radi dobro, no najedanput se igrica samo zamrzne i moram restartat komp te onda sve opet radi normalno dok opet ne uđem u igricu, igram jedno sat vremena oiet se zamrznei sve ispočetka

ja mislim da je do drivera jer sam stavio najnovije beta 15.6 koji su jučer postavljeni

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Pozdrav, trebam pomoc oko odabira grafulje.

nisam više niti sam siguran kaj uzet. Imam na raspolaganju max 1900 Kn i više preferiram AMD/ATi.

Volio bi novu ali ako netko zna nekoga pouzdanog za neku malo rabljenu odličnu karticu, slobodno mi se javi u PM ili na mail ili mob.

Hvala.

095/9170-795 / robert.lausin@gmail.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
General_Woo kaže...

nisam više niti sam siguran kaj uzet. Imam na raspolaganju max 1900 Kn i više preferiram AMD/ATi.

Volio bi novu ali ako netko zna nekoga pouzdanog za neku malo rabljenu odličnu karticu, slobodno mi se javi u PM ili na mail ili mob.

Hvala.

Neznam koliki su ti zahtjevi no ova xfx 270X od kolege je stvarno odlicna ponuda

http://www.bug.hr/malioglasi/prodajem-xfx-r9-270x-grafu-kupljena-2-mj-garan/22028.aspx

kartica znatno jaca od te je 280x koje kostaju cca 1500kn(polovne), razlika u cijeni naspram 270x je pozamasna a neopravdava perfomanse s obzirom cijenu ove polovne 270x! jace grafe od 280x su ti r9 290/x i gtx970 koje pak kostaju znatno vise, eventualno se da naci r9 290 za oko 1800-2100kn/nereferentne)!

no ja bi cak razmislio i o odlicnoj gtx960

http://www.edigital.hr/nvidia/palit-nvidia-gtx-960-2gb-gddr5-jetstream---ne5x960h1041j--graficka-kartica-p466037.html?bid=&partner=10001

lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.6.2015 22:43 (Stjepanj).
15 godina
Stjepanj kaže...
General_Woo kaže...

Hvala.

Neznam koliki su ti zahtjevi no ova xfx 270X od kolege je stvarno odlicna ponuda

http://www.bug.hr/malioglasi/prodajem-xfx-r9-270x-grafu-kupljena-2-mj-garan/22028.aspx

kartica znatno jaca od te je 280x koje kostaju cca 1500kn(polovne), razlika u cijeni naspram 270x je pozamasna a neopravdava perfomanse s obzirom cijenu ove polovne 270x! jace grafe od 280x su ti r9 290/x i gtx970 koje pak kostaju znatno vise, eventualno se da naci r9 290 za oko 1800-2100kn/nereferentne)!

http://www.edigital.hr/nvidia/palit-nvidia-gtx-960-2gb-gddr5-jetstream---ne5x960h1041j--graficka-kartica-p466037.html?bid=&partner=10001

lp

Jedini zahtjev je da mogu odigrat neku noviju igru (dying light i sl.) na High ili više. A da ne trza ko blesavo.

13 godina
protjeran

bome za vrtiti daing light na high ces se morati isprsiti do 290/gtx970!

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ta ponuda za 270X izgleda fenomenalno!!!!!
Odlicna kupovina i neces imati problema vriti igre na high s njom!

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

evo, da i ja ljubazno priupitam, što bi od grafike bilo optimalno za a10-5800k, FM2A75-DGS, 8GB DDR3-1600?

0 0 hvala 0
15 godina
Stjepanj kaže...
General_Woo kaže...

Hvala.

lp

Ok. A ova?  http://www.bug.hr/malioglasi/ocuvana-kao-nova-garancija-jos-godinu-dananajti/21834.aspx

13 godina
protjeran
Previse za xfx za te pare imas 3x verzije od sapphira i windforce3 coolerima!lp
15 godina
Stjepanj kaže...

Pa nisam baš siguran da je 1500 kuna previše za R9 280X grafičku. Imam dobro hlađenje u kompu tak da mi to i nije bitno. Ako je samo u tome razlika.

16 godina
neaktivan
General_Woo kaže...
Stjepanj kaže...

Pa nisam baš siguran da je 1500 kuna previše za R9 280X grafičku. Imam dobro hlađenje u kompu tak da mi to i nije bitno. Ako je samo u tome razlika.

ventilacija unutar računala je jedno. a hlađenje glavnih čipova je totalno druga sfera hlađenja. izabir bloka, izabir paste, izabir ventilatora... testiranje.

dok za ventilaciju moraš samo pazit na protok zraka kao vode. u jednom smjeru. bez previše prepreka.

tako da ako možeš nabavit dobru grafičku s probranim čipom te jako kvalitetno izvedenim hlađenjem, onda to i kupi. manje temperature duži vijek trajanja, te ako te zanim OC, i tu je bolje što hladnije i stabilnije temperature.

14 godina
Indy76 kaže...

evo, da i ja ljubazno priupitam, što bi od grafike bilo optimalno za a10-5800k, FM2A75-DGS, 8GB DDR3-1600?

Plafon za takav CPU bih rekao R9 380 ili još bolje Nvidia GTX 960. Jednostavno je šteta jače grafe stavljat na takav CPU jer ih ne možeš iskoristiti, ove će se iskoristiti u većini slučajeva solidno, mada će botlneck-at i njih u pojedinim igrama.

12 godina
itomic009 kaže...
Indy76 kaže...

Plafon za takav CPU bih rekao R9 380 ili još bolje Nvidia GTX 960. Jednostavno je šteta jače grafe stavljat na takav CPU jer ih ne možeš iskoristiti, ove će se iskoristiti u većini slučajeva solidno, mada će botlneck-at i njih u pojedinim igrama.

ovdje se može napomenuti onaj amd-ov problem s overheadom kod dx11, gdje će jedna gtx960 puno bolje raditi na takvom slabijem procu 

13 godina
protjeran
Ma ja bi tu uzeo mozda i gtx960 kao sto velite! ali obavezno s 2x ventom, bilo koji proizvodac! Jedna od najboljih je palit super jet stream!
14 godina

Zato sam i napisao "ili još bolje" GTX 960, ne zato što je bolja grafa od R9 380 (jer nije) nego zbog onog što si spomenuo oko procesora i overhead-a.

15 godina
ranko091 kaže...
General_Woo kaže...
Stjepanj kaže...

ventilacija unutar računala je jedno. a hlađenje glavnih čipova je totalno druga sfera hlađenja. izabir bloka, izabir paste, izabir ventilatora... testiranje.

dok za ventilaciju moraš samo pazit na protok zraka kao vode. u jednom smjeru. bez previše prepreka.

tako da ako možeš nabavit dobru grafičku s probranim čipom te jako kvalitetno izvedenim hlađenjem, onda to i kupi. manje temperature duži vijek trajanja, te ako te zanim OC, i tu je bolje što hladnije i stabilnije temperature.

Za sada mi je ova XFX 280X najbolje rješenje. Ako je dobro hlađenje u kompu onda i hladniji zrak dolazi do grafičke, jel? Ako su sada dvije 6870 u crossu radile na idle 45, load +/-75 ok onda bude i ova.

I naravno trebalo bi to sve skupa šljakat na mojo konfiguraciji?

Hvala na pomoći.

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.6.2015 12:59 (General_Woo).
14 godina

Šljakat će, samo clockaj i CPU i sve 5.

17 godina

Ispal sam iz hw svijeta zadnjih godinu - dvije...

Koju grafu izabrat za full HD ? (da nije tezi overkill)

Truth in engineering.

0 0 hvala 0
17 godina

Nke 970 ili 280x malo bolji model.

Generale pretpostavljam da si ti maznul onu 280x sa njuškala xfx? Taman zovem čovjeka, kaže prije par trenutaka prodano 

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
rooswelt1991 kaže...

Generale pretpostavljam da si ti maznul onu 280x sa njuškala xfx? Taman zovem čovjeka, kaže prije par trenutaka prodano 

a jesi mu dao izbor, gtx970 ide u korak sa r9 290, ta 280x je daleko slabija od ove dvije

13 godina
Batista kaže...

Ispal sam iz hw svijeta zadnjih godinu - dvije...

Koju grafu izabrat za full HD ? (da nije tezi overkill)

R9 280 / GTX 960 / R9 280x / R9 290 / GTX 970 / R9 290x

Mislim da ti je jedna R9 280/gtx 960 sasvim dovoljna...

17 godina
picajzla0707 kaže...
rooswelt1991 kaže...

a jesi mu dao izbor, gtx970 ide u korak sa r9 290, ta 280x je daleko slabija od ove dvije

Ovisi koja gtx970. Jedna recimo xfx 280x dd oc-ana dođe prilično blizu referentne gtx970.

Gtx960 je po meni premalo za hfulhd pogotovo ako se radi o nekom slabijem modelu.

AKo je riječ o nekom boljem modelu, onda on i košta.

Dakle po meni ili 280x bolji model, ili gtx970 što jeftnije...

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
13 godina
protjeran

O cemu ti pricas covjece? ocana 280x da dode do 970-tek? lol! da jedna matrix platinum na nekih 1600mhz core speeda mozda...xfx koji šok!

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
rooswelt1991 kaže...

Gtx960 je po meni premalo za hfulhd pogotovo ako se radi o nekom slabijem modelu.

Zašto? pa gtx 960 2gb = r9 280 3gb ...

gtx960 uredno vrti večinu igrica na high/ultra

I što točno smatraš pod time "slabijim modelima" ? Jer vecina tih gtx960 su oko 1700kn

17 godina

Ja govorim ono što sam vidio i normalnom radu.

Imao sam gtx970, referentnu gainward, i u usporedbi sa OC-anom 280x nisam primjetio neke velike razlike na FHD-u.

Sad sam baš nabavio 960 an par dana, pa ćemo vidjeti kako će se ona pokazati.

Vi što vrtite 7 grafa mjesečno možda znate svaku brojku napamet, ali da sebi uzimam, radije bi za fhd puknuo jednu 280x s solidnim hladnjakom.

Pogtovo na proc koji on ima, to će biti i više nego dovoljno.

Moj PC  
0 2 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice