Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.955.738
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice

Ma zaboli mene sta Linus govori i zaboli mene sta ce netko kupovat i uz kakav proc ce to stavljat. Kolega je pitao za misljenje i ja sam mu rekao svoje. Zasto da bespotrebno baca novac na nesto sto nece moc u potpunosti iskoristit.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Poruka je uređivana zadnji put pon 22.6.2015 11:47 (nicky.sl).
12 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

I ja sam sada rekao svoje mišljenje i opet sam popljuvan od istih kolega

Ako sam ti pomogao, pritisni hvala
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

...svjesan sam ja da je ova moja kašeta ekvivalent yugu45 ali trenutno nemam pinezi za kupit golfa7 iako bi ga rado imao...
samo sam htio pitat par pitanja o kompatabilnosti grafickih sa mojom kašetom, nadam se da nisam nikoga isprovocirao ili nesto slicno..
.. hvala svima ..

Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
protjeran
Pa misljenje ti je krivo, nije te nitko "popljuvao" samo se ne slazemo!
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
12 godina

Hrcak ti kao vlasnik socket775 cpua govoris iz srca a ne razumom, hvatas se za slamke al tribas "sist na balun" i priznat da 775 nije u cvitu mladosti neg je na razini slabijih i3 procesora

16 godina
neaktivan
nicky.sl kaže...

Hrcak ti kao vlasnik socket775 cpua govoris iz srca a ne razumom, hvatas se za slamke al tribas "sist na balun" i priznat da 775 nije u cvitu mladosti neg je na razini slabijih i3 procesora

al nije niti baš ako nasumce govoriš o 775 da nevalja da je to točno. treba uzet par kartica pobacat ih po kakvim testovima vidjet di bottlenecka i šta, odredit neku granicu. novije intrukcije i više cache-a ne znači nužno da je bolji, ali znači da će se cpu manje znojit dok radi isti posao kao starija mu braća.

ugl trebalo bi probat pa onda govorit točno.

12 godina
neaktivan

.. za moje potrebe ( pes2016, fifa2016.... 17) ovaj q9300 je sasvim dovoljan , cak sa ddr2 4gb ... cak ga netriba ni overklokirat ... a da je u rangu sa najjadnijim i3, to je istina

mozda serije q9400 i q9500 su tu li la sa osrednjim i3 ... a kad bi ih clokali, sigurno bi bili u rangu..

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

To je istina da su to već dosta stari procesori no još uvijek i dan danas imaju snagu da se nose sa današnjim igricama i programima ali opet su slabi za neke određene grafičke no procesori nisu baš za bacanje-to je samo moje osobno mišljenje

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Nitko nije ni rekao da su za bacanje i ja znam da su to jos uvik sposobni procevi al triba ih smistit di im je misto a to je u klasi i3 proceva (koje nitko normalan neće stavit u kombinaciji s r9 290)

12 godina
neaktivan

.. ako smo se svi usuglasili oko ovih kašeta i južina45...
bili neko bio dobar pa mi odgovorio dali mi je ovo napajanje dovoljno i kompatabilno (p43,q9300(95w), asus r7 265 (150w)):
Thermaltake-Smart-SE-530W

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
hprodigy kaže...

.. ako smo se svi usuglasili oko ovih kašeta i južina45...
bili neko bio dobar pa mi odgovorio dali mi je ovo napajanje dovoljno i kompatabilno (p43,q9300(95w), asus r7 265 (150w)):
Thermaltake-Smart-SE-530W

kriva tema...

http://www.bug.hr/forum/topic/kucista-napajanja/napajanja-vasu-konfiguraciju-po/51397.aspx

tu pitaj. odmah ćeš dobit jedno 20 različitih napajanja na izbor.

12 godina

Dovoljno je i to sta imas

Moj PC  
0 0 hvala 2
13 godina

Pozdrav !

Isplati li se uzeti polovnu Gainward GTX 660 za 800kn s godinom garancije ?

Koju mi još polovnu grafičku preporučujete do 800kn ?

Ostale komponente su pod "Moj PC " ?

Hvala unaprijed !

J... ti Joca Amsterdam mater!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Dobio sam kao kompenzaciju stariji soc1366 komp bez grafike pa bi trebao to složit da se može igrat Fifa 15, AC Unity, WoT i BF4 na FHD monitoru. Matična je ASRock X58 Extreme3, i7 950, 3x2GB DDR3 1333MHz.

Problem je što je napajanje neki SolidGear 550W pa bi i to mijenjao. Nisam imao puno iskustva s gamingom na soc1366 pa ne znam koje grafičke bi i7 950 bottleneckao. Ne želim se zayebavat s OC-om, full stock.

Znači napajanje i grafike do max 2100kn. Plaćanje gotovina

Windows Phone 8.1 - L520, L822, L930...
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Joca Amsterdam kaže...

Pozdrav !

Hvala unaprijed !

onako, ok grafa za tvoj komp

dark_wizz kaže...

Dobio sam kao kompenzaciju stariji soc1366 komp bez grafike pa bi trebao to složit da se može igrat Fifa 15, AC Unity, WoT i BF4 na FHD monitoru. Matična je ASRock X58 Extreme3, i7 950, 3x2GB DDR3 1333MHz.

Problem je što je napajanje neki SolidGear 550W pa bi i to mijenjao. Nisam imao puno iskustva s gamingom na soc1366 pa ne znam koje grafičke bi i7 950 bottleneckao. Ne želim se zayebavat s OC-om, full stock.

Znači napajanje i grafike do max 2100kn. Plaćanje gotovina

Hyper 500W + GTX 960

13 godina
neaktivan
hprodigy kaže...

.. za moje potrebe ( pes2016, fifa2016.... 17)

za te igre i 7750 je dovoljna!

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
12 godina
neaktivan
chaselol kaže...
hprodigy kaže...

.. za moje potrebe ( pes2016, fifa2016.... 17)

za te igre i 7750 je dovoljna!

.. ali neznam oce li biti dovoljna za nadolazece pese,fife 2016,2017,2018 pa se zelim osigurati...
ja sa postojecom konf. mogu pes2015 u medium igrat, ali fifu 2015 nemogu ni pokrenuti...

14 godina
Joca Amsterdam kaže...

Pozdrav !

Hvala unaprijed !

Nije loša ponuda makar bi ti preporučio da probaš još rušit cijenu. Alternativa ti je R7 265, odnosno HD 7850 ili ako se nađe HD 7870/R7 270.

13 godina

Pozdrav, isplati li se sada uzeti polovnu asus r9 280x sa garancijom do treceg mjeseca 2017 za 1400kn? Pitam jer me zanima je li bolje cekati 3xx seriju pa uzeti tu neku polovnu sa tako isto nekom cijenom zbog toga sto je novija i valjda je bolja sa novim directx-om i tako to, posto imam sve vec sredeno sa ovom..

Mrzim kada ležim na plaži i pojede me dinosaur.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
hprodigy kaže...

.. ali neznam oce li biti dovoljna za nadolazece pese,fife 2016,2017,2018 pa se zelim osigurati...
ja sa postojecom konf. mogu pes2015 u medium igrat, ali fifu 2015 nemogu ni pokrenuti...

Nema tu osiguranja, za 2018 ko zna na sta ce to liciti, zato ti se ne isplati uzimati nesto skupo kad ostatak konfe nece moci gurati. Vise ti se isplati uzeti tako neku alternativu i skupljati novac za citavu masinu polako.

14 godina
Flore kaže...

Pozdrav, isplati li se sada uzeti polovnu asus r9 280x sa garancijom do treceg mjeseca 2017 za 1400kn? Pitam jer me zanima je li bolje cekati 3xx seriju pa uzeti tu neku polovnu sa tako isto nekom cijenom zbog toga sto je novija i valjda je bolja sa novim directx-om i tako to, posto imam sve vec sredeno sa ovom..

Isplati se jer svakako nemaš ništa bolje nove za te ili slične novce. Bolja je tek R9 290 koja ti košta 2600 kn. A R9 300 serija je tek izašla pa će trebat neko vrijeme da se pojave poloven i opet neće sigorno bit R9 390 8GB za 1400 kn barem jedno godinu dana sigurno tako da uszmi sad tu R9 280X i miran si na FHD monitoru s bilo čime.

12 godina
neaktivan

Bok ljudi, trebam pomoc oko grafa, ne znam koju da uzmem, cijene su mi iste pa nezz koja bi bila bolja za ovu kofnu

http://gpuboss.com/gpus/MSI-Radeon-HD-7950-vs-GIGABYTE-Radeon-R9-270X

konfa:
amd fx 6300

kingston hyper x beast 8gb  1866mhz

asrock 970 pro3

i napajanje ako nekome znaci, 

xfx pro 650W

hvala svima unaprijed

lodan
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

7950 je bolja, jednostavno je tako

bio sam u istoj situaciji i samo sam dobio jacu grafu ;)

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
ludi leo kaže...

Bok ljudi, trebam pomoc oko grafa, ne znam koju da uzmem, cijene su mi iste pa nezz koja bi bila bolja za ovu kofnu

http://gpuboss.com/gpus/MSI-Radeon-HD-7950-vs-GIGABYTE-Radeon-R9-270X

konfa:
amd fx 6300

kingston hyper x beast 8gb  1866mhz

asrock 970 pro3

i napajanje ako nekome znaci, 

xfx pro 650W

hvala svima unaprijed

zar ti nisi neki dan kupovao novi komp za oko 3000kn?

12 godina
neaktivan

Jesam da, kemijam nesto za preko ljeta... jezi ga nema se, pa cu preko njuskala skrpat i molit boga da bude sve ispravno, budget bi mi bio cca 3500 (bez rama, tako daaa)

lodan
12 godina

Kupljena nova 5870, prezadovoljan sam sa grafom, evo slike kao dokaz, jedino me brine jel će moje napajanje izdržati jer je vaporx model znači u startu je clokana više od ostalih modela

seasonic 400 w - daje 360w

jedino ju koči moj dual core, no cokan je na 3.5, budem sada probao i na više

Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Cestitke 

Odvrti koji bench i testic bas me interesuje kako se nosi taj velikan danas

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.6.2015 14:07 (chaselol).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
chaselol kaže...

Cestitke 

Odvrti koji bench i testic bas me interesuje kako se nosi taj velikan danas

Moram sad naclokati dualca da se što bolje nosi sa grafom iako msm da će ju dosta kočit

moram quad core nabavit pod hitno

14 godina
hrčak kaže...

Kupljena nova 5870, prezadovoljan sam sa grafom, evo slike kao dokaz, jedino me brine jel će moje napajanje izdržati jer je vaporx model znači u startu je clokana više od ostalih modela

seasonic 400 w - daje 360w

jedino ju koči moj dual core, no cokan je na 3.5, budem sada probao i na više

Bit će napajanje dovoljno iako je to sve na knap.HD5870 traži proc barem od 3 ili 4 jezgre,iako će i navedeni dual dobro gurati grafu na neko vrijeme.Stoga ako imaš dobru ploču možda razmisli u dogledno vrijeme nabaviti neki 4 core xeon jer i dan danas je HD5870 super grafa i šteta ne iskoristiti pumi potencijal.

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.6.2015 14:14 (3n3m1).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice