Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.850
|
čitano: 6.961.929
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice

Šta konkretno se treba desit u 9. mjesecu ?

13 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

pojma nemam :D al vjerujem da bu neki vrag cijene pale do tada

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

bilo bi lijepo sad kad su došle nove amd-ove grafičke da padnu bar cijene starijih modela, tipa:

r7 260X 2GB model na cca 800 kn,

r7 265 na cca 1000 kn,

r9 270 na cca 1150-1200 kn,

r9 270X na cca 1300-1350 kn,

r9 280 na cca 1500 kn,

r9 280X na cca-1750-1800 kn,

r9 290 na cca 2300-2400 kn,

r9 290X na cca 2800-3000 kn

- al teško je to očekivat jer trgovci koriste priliku da čim više zarade

13 godina

ma tesko jer idu EOL, mozda ce tu i tamo koja opet doci. Sto ima sada na lagerima dobavljaca to je to. Pa vidis da sada vec 290,290x pa cak i 280x,280 skoro nigdje nema osim u trgovinama koje imaju svoj lager tipa adm,futura,links i naravno uzi i edigital koji vuku direkt izvana

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.6.2015 13:30 (FakeDeath).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ljudi ofkors prvih 10-15 da ce cijene biyi bombasticne, nije ni 970 bila tako jeftina kad jr izasla. EOL je dosao do 200 serije i njih ce biti sve manje i manje, 7xxx seriju je nemogucno naci u zadnje 2 god realno. Polako doci ce cijene na svoje mjesto, ko ne zeli da ceka platice vise, nista neobicno tu.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
2 5 hvala 0
16 godina
neaktivan
chaselol kaže...

Ljudi ofkors prvih 10-15 da ce cijene biyi bombasticne, nije ni 970 bila tako jeftina kad jr izasla. EOL je dosao do 200 serije i njih ce biti sve manje i manje, 7xxx seriju je nemogucno naci u zadnje 2 god realno. Polako doci ce cijene na svoje mjesto, ko ne zeli da ceka platice vise, nista neobicno tu.

Kako nije, pa ja sam svoju MSI 970-icu uzeo prosle godine po cijeni od 3070kn cim je dosla u trgovine, a sad joj je cijena nesto veca i to samo zbog rasta tecaja dolara.

13 godina
neaktivan

SAMO ZBOG RASTA DOLARA ....

dal' ti sebe cujes sta pricas?

Moj PC  
1 11 hvala 0
16 godina
neaktivan
chaselol kaže...

SAMO ZBOG RASTA DOLARA ....

dal' ti sebe cujes sta pricas?

Daj ne trekeljaj i ne budi panj.Da li si rekao "nije ni 970 bila tako jeftina kad jr izasla", i ja sam ti dao dokaz da je cijena kad je dosla u Hr bila cca 3100kn(+-), ovisno o modelu, i kroz ovih 8 mjeseci konstantno se vrtjela oko te cifre.Evo bas gledam u Futuri gdije sam je i kupio prije kojih osam mjeseci, cijena je trenutno veca za cijelih 80kn .I da ista imalo pratis, a ne samo trekeljas bezveze po forumu, vidio bi da su rastom dolara i cijene komponenti rasle.

EOD

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.6.2015 22:19 (Sima007).
13 godina
neaktivan

Ne ti i ova 4 td jednostavno ne razumijete svjetsku ekonomiju.

Uzmi cijenu koju si platio kad si kupio, uporedi je  sa kursom dolara tad i danas i vidjeces o cemu pricam. Ne mogu da vjerujem da ste toliko ograniceni, bez uvrede rofl

Od cetvrtog mjeseca 2014 pa do recimo desetog, tehnika je bila najpovoljnija jer je dolar pao najstrasnije, dok je poslije 10 skocio strasno a danas je poprilicno blizu evra.

P.S. super ste mi momci, razmisljanje na nivou kamenog bloka

Moj PC  
2 12 hvala 0
11 godina

Ne, nije svoj tehnici porasla cijena. Jesi li svjestan sto si uopce obuhvatio pojmom tehnika. Ja npr. jako pratim laptope i na hrv. trzistu im cijena nije nist porasla otkad je porasla "vrijednost" dolara, a pratim svaki dan cijene laptopa na nabavi, dapace sve su bolje ponude iz mjeseca u mjesec. FX 8320 procesoru npr. isto bas nije rasla cijena, sigurno ima jos primjera. To sto cijena raste Intel procesorima i nekim ili svim grafickama itd. neznaci da je sve poskupjelo. Problem je sto mozda vise gledas BiH trziste, nije bitno niti da gledas HR trziste. Ne kuzim se u ekonomiju, al nema sanse da kad dolar poraste poskupi ama bas sva tehnika, sigurno da tu ima jos puno faktora, tj. neki vjerojatno vise koriste tu okolnost, neki manje. Mogu uzeti kao primjer i tehniku sa ebaya :) Na ovu temu se moze otic offtopic za jos jednu temu...

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.6.2015 23:28 (The_Fichek).
12 godina
neaktivan

Pozdrav,

potrebna mi je pomoc pri odabiru nove grafe, moguce da cu za nekoliko mjeseci ili godina staviti novu plocu,disk,ram i cpu...(z97...) ali trentno ovako stoje stvari:

Gigabyte GA-EP43-DS3 (pcie2.0)
Intel Core 2 Quad Q9300
DDR2 4gb 800

SAMSUNG HD502IJ 500gb
AMD ati radeon 4770 512Mb DDR5

Zalman Z3 PLUS mid tower case
400w neko napajanje..

e sad:

Graficka-kartica-Asus-R7265-DC2-2GD5 1332kn

XFX-Force-XFX-AMD-Radeon-R7-265A-2GB-DDR5 1200kn

u linksa nemaju bas izvor ovih r7265 pa sam linkao od ekupi...

XFX-Force-XFX-AMD-Radeon-R9-270A-2GB-DDR5 1400kn

GIGABYTE AMD-Radeon-R9-270X-GDDR5-2GB256bit-GV-R927XOC-2GD 1653kn

Graficka-kartica-Asus-R9270X-DC2-2GD5  1551kn .... ...ista u linksa asus ...  1424 kn (web)

Zanima me misljenja o ove dvi r7 265  i koliko bi napajanje trebao uzeti jer ovaj q9300 guta sam 95w ..?
I koliko mi se isplati ic na ove r9 270 i koja od njih je bolja..
I dali mogu stat u ovu Zalman Z3 plus kašetu .. (ova gigabytova od 1600kn pari ogromna...)

Grafu iskljucivo kupujem za igranje pesa i fife u nadolazecim godinam ... mozda i killing floor 2 ... nista zahtjevnije...

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.6.2015 0:28 (hprodigy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Pozdrav svima. Imam par pitanja u vezi graficke i procesora. Prije 2 dana crkne mi ATI Radeon HD 4850 (planirao sam ju promjenit ovo ljeto al ne bas da ce sama crknut mater joj...) i sad ne bi to popravljao vec bi uzeo novu do 2000kn ( za oko mi zapela GeForce gtx 980 strix, sad koja je vasa preporuka !? ) , onda procesor mi je intel core 2 duo e8400 3.0ghz ( vjerujem da je slab za takve graficke pa bi i njega trebao promjenit, isto tako 2000kn max., mislio sam i5 4690 3.5ghz, sta mislite ) i sad najgore mi je sto mislim da ni maticna to ne moze durat ( imam MB GIGABYTE EP35-DS3,S775,iP35,DDR2,SATA2,GLAN) i jos 4 gb rama (tu bi se dalo uzet jos 4) i napajanje corsairovo 450 te terabajt harda. Sad se ne kuzim bas sve to uparit i sta podrzava sta i sta je najbolje i najisplativije i slicne stvari. Eto ako mozete pomoc, bio bih vam zahvalan . Lp :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.6.2015 1:48 (boki707).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
boki707 kaže...

Pozdrav svima. Imam par pitanja u vezi graficke i procesora. Prije 2 dana crkne mi ATI Radeon HD 4850 (planirao sam ju promjenit ovo ljeto al ne bas da ce sama crknut mater joj...) i sad ne bi to popravljao vec bi uzeo novu do 2000kn ( za oko mi zapela GeForce gtx 980 strix, sad koja je vasa preporuka !? ) , onda procesor mi je intel core 2 duo e8400 3.0ghz ( vjerujem da je slab za takve graficke pa bi i njega trebao promjenit, isto tako 2000kn max., mislio sam i5 4690 3.5ghz, sta mislite ) i sad najgore mi je sto mislim da ni maticna to ne moze durat ( imam MB GIGABYTE EP35-DS3,S775,iP35,DDR2,SATA2,GLAN) i jos 4 gb rama (tu bi se dalo uzet jos 4) i napajanje corsairovo 450 te terabajt harda. Sad se ne kuzim bas sve to uparit i sta podrzava sta i sta je najbolje i najisplativije i slicne stvari. Eto ako mozete pomoc, bio bih vam zahvalan . Lp :)

tu karticu ti ne može tjerat ni taj tvoj procesor, ni ta tvoja matična, ni ta tvoja ploča, a niti to tvoje napajanje.

najprije ti kupi taj i5 skupa s prikladnom pločom, ramom i napajanjem pa onda možeš o toj grafičkoj razmišljat.

10 godina
neaktivan

Za procesor sam znao ali nisam za maticnu nemam pojma za to nista ( kakvu bi trebao uzet otprilike za i5 proc i tu grafu ). I napajanje koliko w min ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
boki707 kaže...

Za procesor sam znao ali nisam za maticnu nemam pojma za to nista ( kakvu bi trebao uzet otprilike za i5 proc i tu grafu ). I napajanje koliko w min ?

preporučam ti http://www.bug.hr/forum/board/slaganje-pc-konfiguracija/75.aspx?sort=act

lijepo odaberi cjenovni rang i dobri i stručni ljudi će ti preporučit jer ovo tvoje je stvarno već staro.

alternativa, ukoliko si zadovoljan sadašnjim kompom, je da si kupiš nekakvu polovnu karticu u klasi koje si imao za sitno para.

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.6.2015 2:42 (Indy76).
10 godina
neaktivan

Vjerujem u to, ovo je konfiguracija iz 2009 al ipak je npr. pokrenula gta 5 uz trzanje , vjer. je zato mjesec dana nakon toga crkla :D Svakako sam planirao obnavljat pa sam se htjeo malo informirat i naravno proci najjeftinije sto mogu. Ako bi mogao samo reci otprilike za taj i5 proc.i tu graf.najsolidniju maticnu koliko novaca otprilike i koliko napajanje da sad ne trazim !?

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.6.2015 7:03 (boki707).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
boki707 kaže...

Vjerujem u to, ovo je konfiguracija iz 2009 al ipak je npr pokrenula gta 5 ut trzanje , vjer je zato mjesec dana nakon toga crkla :D Svakako sam planirao obnavljat pa sam se htjeo malo informirat i naracno proci najjeftinije sto mogu. Ako bi mogao samo reci otprilike za taj i5 proc.i tu graf.najsolidniju maticnu koliko novaca otprilike i koliko napajanje da sad ne trazim !?

pa otprilike intel sa matičnom ti je blizu 3000, dobro napajanje 500 naviše, rami ovisno koliko ti treba 600 pa naviše. pa eto recimo još i grafa, znači ispod 6000 mislim da ne bi trebao gledat, ako ideš na intela i neku dobru grafu ranga 960 gtx nvidia, ili 280 ati.

a sad ovisno o grafičkoj (ako ćeš bolju) će ti se diktirat možda i bolje napajanje, te naravno viša cijena grafičke. tako da recimo između 6000 i 8000 kuna može varirat cijena.

a ako misliš ić na amd, tu bi onda mogao ušparat koji 1000 kuna na procesor matična dijelu, te to investirat u druge dijelove.

10 godina
neaktivan

Grafu koju sam naveo geforce gtx 980 je 2000kn, jel mozda bolja od nje ati r9 270 vapor? Ona je ajd 1600kn, proc.ovaj je 2000kn, trenutno imam corsair 450w njega cu zamjenit za corsair 650w. E sad rami imam 4 gige i dodao bi jos 2 ili 4,to je oko 350kn i ostaje mi maticna al u nju se k**** ne kuzim kako sta, koja je neka prosjecna ... jel ima neka za 500kn :D I dal bi to tako valjalo to napajanje s tim i to sve... koje je vase misljenje ili se moze nesto bolje uzet i slozit za te novce, vecinu sam gledao u linksu cijene.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
boki707 kaže...

Grafu koju sam naveo geforce gtx 980 je 2000kn, jel mozda bolja od nje ati r9 270 vapor? Ona je ajd 1600kn, proc.ovaj je 2000kn, trenutno imam corsair 450w njega cu zamjenit za corsair 650w. E sad rami imam 4 gige i dodao bi jos 2 ili 4,to je oko 350kn i ostaje mi maticna al u nju se k**** ne kuzim kako sta, koja je neka prosjecna ... jel ima neka za 500kn :D I dal bi to tako valjalo to napajanje s tim i to sve... koje je vase misljenje ili se moze nesto bolje uzet i slozit za te novce, vecinu sam gledao u linksu cijene.

gtx 980 nije 2000 kuna i neće bit još naredne 2 -3 godine... :D jer sam rabljenu 970 ja kupio za 2600 pred malo. tako da ti u rangu od 2000 kuna ima samo 960 nvidia i 280 ati. ako ćeš novo. ima dobrih stvari po njuškalu za te novce ako ćeš rabljeno.

i rami su ti ddr2, tako da nemožeš samo dodat 2 giga više jer će ti nova matična imat samo dd3 slotove. al to je već offtopic od ove teme.

pa probaj ovdje...

http://www.bug.hr/forum/topic/slaganje-pc-konfiguracija/sklapanje-pc-konfiguracija-5000-do-7000-kn/170221.aspx

ili tu

http://www.bug.hr/forum/topic/slaganje-pc-konfiguracija/sklapanje-pc-konfiguracija-3000-do-5000-kn/170220.aspx

napiši šta imaš, šta ti treba, i ljudi će se pobrinut da dobiješ best buy za novce koje imaš.

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.6.2015 7:56 (ranko091).
10 godina
neaktivan

Aha e vidis to nisam znao. Hvala puno :) i da 960 ne 980 malo sam se pogubio sorry .

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.6.2015 8:03 (boki707).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

pozdrav, boki je u prethodnom postu naveo slican problem mome, no njegova je Mbo p35 koja je pcie 1.0 , moja je p43 s pcie 2.0 , koja bi mogla primiti grafe novijeg tipa.. 

molio bih preporuku grafe od gore u mom prethodnom postu navedenih..

trenutno nemam pinezi za nadogradnju cijelog racunala..

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.6.2015 9:37 (hprodigy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

hprodigy nista jace odr7 250x ja nebi tu stavlja, eventualno najvise r7 260 il onu sta si linka 265-icu

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
nicky.sl kaže...

hprodigy nista jace odr7 250x ja nebi tu stavlja, eventualno najvise r7 260 il onu sta si linka 265-icu

Ovu Asus 265 ili Xfx 265 ? cini mi se bolja ova asusova?
Zasto mislis da nebi stavlja nista jace tipa r9 , jer nebi stala fizicki ili sadasnja konfa p43,q9300,ddr2 nebi to mogla pratit?

12 godina

Asus je Asus. Po mom misljenju ne isplati se stavljat jace jer to proc nece moc pratit bas najbolje, ali ako u dogledno vrime mislis slagat jaci komp onda bi se isplatila jaca grafa.

Moj PC  
3 0 hvala 2
12 godina
neaktivan

***ga, ove jace tipa r9 285 sve su povise 1800kn u linksa i ekupi... (ogranico sam se na to dvoje radi nacina placanja 12rata)...
neznam jedino isplati li se stavljat ove gore navedene tri r9 270 ,, od kojih mi cijenom najvise igra ova asus-amd-radeon-r9-270-oc-2gb-ddr5 koja je 1442kn znaci samo 100kn skuplja od
Graficka-kartica-Asus-R7265-DC2-2GD5 1332kn ... 

12 godina

Pogledaj r9 280 bolja je od tih 270ki i skuplja oko 200kn, mada bi ja u tu tvoju konfu uboja r7 250x i skuplja pare za bolji komp.

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Ili mozes ubovist neku polovnu 7770 s garancijom, sigurno se nadju za 450-500kn sad, to ce ti odlicno gurati uz ostatak masine pa nek radi dokle radi.
Kasnije ces morati sve mijenjati, a 7770 je u sustini 250X ali se daju naci polovne jeftino.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

kad bi se odlucio na ovu asus r7265 gledan tamo u spec. Power Consumption pise - up to 150W1 additional 6 pin PCIe power required ...

koje bi napajanje bilo potrebno uzet uzevsi u obzir da mi cpu q9300 trosi 95w

bili bilo dovoljno ovo:

Thermaltake-Smart-SE-530W

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Ja neznam zakaj vi stare quad core 775 govorite da nevaljaju i sve a Linus sa youtuba koji se stvarno razumije u računala govori da je još uvijek to zvjer od procesora te ju stavlja zajedno sa r9 290. Ta grafa je možda malo preveliki zalogaj no ove mid range sigurno nisu. Ti procesori su u rangu sa phenom tipa 965 BE,njih možete hvaliti i govoriti da su odlični procesori, a po snazi su jednaki kao npr. quad 9400. Relativno se dobro clokaju, doduše manje od phenoma no to su još jako dobri porceosri makar su stari 7 godina

Ako sam ti pomogao, pritisni hvala
Moj PC  
1 3 hvala 1
13 godina
protjeran
Daj hrcak ne nasmijavaj nas, i yugo je nekad bio zvjer;)
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice