Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.958.086
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
d4rkd3atH kaže...
XXX kaže...

To da su AMD grafe ovisnije o snazi procesora je poznato.

pa šta nije tako sa i nvidijom,aj probaj svoju nvidiju stavit na neki athlon ili stariji intel u tom rangu i vidjet ces bootleneck,a nemoj tu pricat gluposti

Kolega kupi naočale i operi usta sapunom. Pogledaj još jednom prikazane grafove iz par postova iznad. NIJE tako sa Nvidiom jer je pad performansui dosta manji nego kod AMD grafe. I tko je uopće spominjao athlon ili stariji intel. Ideš u ekstreme koji nemaju veze sa logikom.

13 godina
XXX kaže...
d4rkd3atH kaže...
XXX kaže...

To da su AMD grafe ovisnije o snazi procesora je poznato.

pa šta nije tako sa i nvidijom,aj probaj svoju nvidiju stavit na neki athlon ili stariji intel u tom rangu i vidjet ces bootleneck,a nemoj tu pricat gluposti

Kolega kupi naočale i operi usta sapunom. Pogledaj još jednom prikazane grafove iz par postova iznad. NIJE tako sa Nvidiom jer je pad performansui dosta manji nego kod AMD grafe. I tko je uopće spominjao athlon ili stariji intel. Ideš u ekstreme koji nemaju veze sa logikom.

ja opet velim da to ne drzi vodu,zato šta je to skinuta slika s interneta

nvidije su precijenjene kao i intel

17 godina
odjavljen
Vodič za odabir grafičke kartice

Do da su nevidije precjenjne stoji, isto kao i Intel. Sa time se slažem ali isto tako je opće poznata stvar da su AMD grafe ovisnije o procesoru od Nvidia grafa bez obzira u što ti vjerovao :D.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

E sad po svim mojim saznanjima i3 neće biti usko grlo za R9 270, ali javlja se ovaj overhead koji bi mogao dati manje FpS nego recimo 750ti (a što ću izmjeriti kad dodjem doma i montiram sve). Dakako opet je bolje da sutra s jačim CPU-om mogu povećat performanse nego da mi ostanu iste sa 750ti.

I ovo šta se cijena spominje, pa li la su 750ti i R9 270.

Postoje samo dvije beskonačne stvari: svemir i ljudska glupost, ali za svemir baš nisam potpuno siguran. (Albert Einstein)
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
d4rkd3atH kaže...

ja opet velim da to ne drzi vodu,zato šta je to skinuta slika s interneta

nvidije su precijenjene kao i intel

ne drži vodu jer su slike skinute s interneta?! 

evo ti onda link otkud su skinute, u tekstu imaš kako je testirano i što se događa - problem je kod drugih testova, jer se uvijek koriste nabrijani i7 procesori

http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2015-graphics-card-upgrade-guide-update-2 

gore ti je kolega ElektričnaOvca dao link na guru3d forum gdje se to detaljnije objašnjava, također uz linkove na više testova koji pokazuju problem

mrki_tua - iz gornjih fotki ti je valjda jasno da će biti uskog grla i to popriličnog, no ako uskoro planiraš novi proc naravno da je bolje imat jaču grafu koja će se moći "protegnuti"

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.6.2015 13:37 (picajzla0707).
11 godina
neaktivan

Nisam planirao, ali računam uzet bolji GPU i čitao "vanka" na par foruma da se dobro nosio i3 41XX sa R9 270, a sad slike šok i nevjerica. Kad dodjem doma i složim u kučište javim stanje, samo mi je muka šta neman SSD.

Postoje samo dvije beskonačne stvari: svemir i ljudska glupost, ali za svemir baš nisam potpuno siguran. (Albert Einstein)
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Taj i3 neće sigurno bottleneckat tu 270 tako da ne brini. (možda bf4 sa 64 igrača ali to je jedna igra...)

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
kenan.M kaže...

Taj i3 neće sigurno bottleneckat tu 270 tako da ne brini. (možda bf4 sa 64 igrača ali to je jedna igra...)

Ijee... ko da kažeš "Kisik ti nije nešto posebno važan.. osim za disanje" :)

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
11 godina
neaktivan
kenan.M kaže...

Meni je 30 godina, davno su prošla vrimena kad bi po tri miseca dan noć igra u mreži, sad igram rekreativno. To me zanima.

12 godina
kenan.M kaže...

ha, pa gore vam je jasno pokazano da bottlenecka ima i da 260x i 270x gube fps-e na i3 4130 i da to nije to samo bf4

far cry 4 - 270x - do 46,6 %

far cry 4 - 260x - do 13,6 %

ryse - 270x - do 35,5 %

ryse - 260x - do 8,33 %

cod - 270x - do 34,1 %

cod - 260x - do 20,5 %

dakle 270 će pasti za broj fps-a negdje između te dvije, ali bliže 270 jer je dosta jača od 260x, a pitanje je kako se ponašaju i u drugim igrama osim ove tri koje su testirali

što je još gore, sa amd a10 5800k i athlon 750k situacija je još lošija - 270x pada za 52,3 %, a 260x za 41,1 %

dakle, nije da ti ne vjerujem kolega kenan.M, ali više vjerujem digital foundry ekipi koju je kao neovisne preporučio chaselol i koji su to zapravo testirali

EDIT: dakako, to meni ne smeta za buduću 380x koju planiram uzeti jer joj moj i5 ne bi smio biti bottleneck, niti bi smio imati probleme s overheadom na toj grafi

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.6.2015 17:58 (picajzla0707).
11 godina
neaktivan

Moj i3 ima 100-ak Hz više i duplo više L2 cache tako da neće :-) , a baš bi volija ako ima netko na području Splita 750ti pa da testiramo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
mrki_tua kaže...

Moj i3 ima 100-ak Hz više i duplo više L2 cache tako da neće :-) , a baš bi volija ako ima netko na području Splita 750ti pa da testiramo.

koliko sam skužio, l2 cache nema veze s tim, a ta minimalna brzina ti neće puno pomoći - no testiraj svakako, baš me zanima kako će ispasti

pogledaj dolje što se događa i sa 280 na gtaV - nevjerojatno da toliko jača grafa pada ispod razine jedne 750ti na istom procu

stjepko je govorio kako je normalno da jača grafa slabije radi na slabijem procu - što je istina kad se gleda u postotcima, no nikako nije normalno da jača grafa padne ispod razine slabije - što se ovdje itekako događa 

minimalni fps na 960 na i7/i3 je 47/42 dok je na 280 73/34

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.6.2015 18:19 (picajzla0707).
13 godina
protjeran

picajzla0707

sve nabrojane igre su vise cpu ovisne zato i razlike u perfomansama, sto se jos drasticnije vidi u padu fps-a s jos gorim procesorima! i koja korist usporedivati amd-ovu 260x/270/x koja je ustvari rebrand prastare HD7790/7870/7870ghz ed! naravno da ce nova arhitektura bolje i brze raditi, stovise u nekim igrama drasticno bolje!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Moj PC  
0 2 hvala 0
14 godina
Stjepanj kaže...

stovise u nekim igrama drasticno bolje!

Pogotovo kad se uzme u obzir i DX 12.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
12 godina
Stjepanj kaže...

picajzla0707

sve nabrojane igre su vise cpu ovisne zato i razlike u perfomansama, sto se jos drasticnije vidi u padu fps-a s jos gorim procesorima! i koja korist usporedivati amd-ovu 260x/270/x koja je ustvari rebrand prastare HD7790/7870/7870ghz ed! naravno da ce nova arhitektura bolje i brze raditi, stovise u nekim igrama drasticno bolje!

nije stvar u arhitekturi - jer se potpuno jednako ponašaju i 285 i 290, koje su nove grafe

problem je u amd driverima, koji ne podržavaju neke mogućnosti dx11 i očito je da to amd neće popraviti 

jedino je nada da će se to srediti izlaskom dx12, no o tom potom

EDIT: stjepko, mene i tebe uglavnom boli k... za ovaj problem, jer nam procovi ne stvaraju te probleme (barem do r9 290)

no kad netko s i3 procom danas na ovoj temi pita koju grafu uzeti - gtx960 ili 285/280/280x, onda ovo očito postaje problem, jer ako jedna 280 pada ispod razine 750ti, kakva je onda u odnosu na gtx 960 koja tih problema nema

ono što hoću reći je da mi ovdje dajemo preporuke na osnovu testova koji se rade na i7 procesorima, ti daješ preporuke na vlastitom iskustvu također sa i7 i nismo svjesni problema koje će netko imati sa slabijim procom

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.6.2015 18:34 (picajzla0707).
11 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

picajzla0707

Koja nova arhitektura? Samo će najjača iz serije tzv.flagship imat novu arhitekturu, a kod tih nije ni bitno jer neće biti bitnog odmaka u performansama od R9 290, dok će ostale biti rebrandirane serije prije.

Edit: pardon, mislija san na memoriju.

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.6.2015 18:49 (mrki_tua).
13 godina
protjeran

recu samo maxwell...lol

Moj PC  
0 1 hvala 0
11 godina

citam malo za ovetheading i sad si mislim dali je r9 270 iskoristiva na phenomu 3.6ghz?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Ja bi na takav proc maksimalno išo 960/760/670 mada će i tad bit blagog BNa ali bi definitvino na taj proc otišo na nvidiju.

Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Dali mi se isplati uzeti ovu graficku na ovu konfu? Dali ce radit bez problema its,molim vas mi objasnite hvala.

Konf:
AMD FX-Series 6100 AM3
Asus m5A78L-M LX3
Cooler schyte katana 3
SanDisc U100 128GB SSD
Kingston 8gb 1866M DDE white
Xilence cooler 120mm
Chieftec model: GPS-550AB A napajanje je 6 god staro

http://www.futura-it.hr/katalog/komponente/graficke-kartice/nvidia/gig-gv-n960g1g-4gd/

Dali mi ide na to ta graf,ili da uzmem onu od 2 gb? 200kn je niza cjena al 200kn mi nije problem

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.6.2015 0:23 (Kizasce).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Kizasce kaže...

Dali mi se isplati uzeti ovu graficku na ovu konfu? Dali ce radit bez problema its,molim vas mi objasnite hvala.

Konf:
AMD FX-Series 6100 AM3
Asus m5A78L-M LX3
Cooler schyte katana 3
SanDisc U100 128GB SSD
Kingston 8gb 1866M DDE white
Xilence cooler 120mm
Chieftec model: GPS-550AB A napajanje je 6 god staro

http://www.futura-it.hr/katalog/komponente/graficke-kartice/nvidia/gig-gv-n960g1g-4gd/

Dali mi ide na to ta graf,ili da uzmem onu od 2 gb? 200kn je niza cjena al 200kn mi nije problem

Sto da ne, clocknes proc na 4ghz (ako vec nisi)  a sto se tice grafulje, to je bacanje para 4GB na tom modelu, pa majka mu stara pa ni jaci model 970 nema 4gb memorije 

Za cijenu od 2200kn u futuri mozes uzeti 

http://www.futura-it.hr/katalog/komponente/graficke-kartice/ati/gig-gv-r9-28xoc-3g/

koja siba tu 960ku za nekih 10-15%

I jedna i druga grafa ce ti traziti OC procesora na 4ghz barem.

Sta god uzmes neces pogrijesiti ali 4gb memorije na 960 je bacanje para

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
14 godina
Uzmeš gtx 960 za 1750kn jer ipak će bolje pasati na starije napajanje, a za razliku u novcu uzmeš fx 8300 i gigu 970 ds3p
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Hvala obojema na odgovoru,ali ja se ne kuzim toliko u pc,graficke itd,ne planiram overclockati,samo mi treba graf za igranje,ove neke sta ste rekli pola ne kuzim,noob u sam u tim stvarima,sorry

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.6.2015 1:18 (Kizasce).

0 0 hvala 0
14 godina

Gigabyte GTX 970 WF3 na OCZ ModxStream Pro 500W? Će bit problema?

13 godina
protjeran
buljo781 kaže...

Gigabyte GTX 970 WF3 na OCZ ModxStream Pro 500W? Će bit problema?

ak to daje cca 420+w a gtx970 maximalno uzima 150w i ocani cpu ni toliko, imas lufta za skoro jos jednu

14 godina

430W na 12v railu, 36A :)

14 godina

Na moju konfiguraciju koju grafu da kupim 

Gigabyte 280 3GB 1600Kn Nova zapakirana

XFX 280X 3GB 1800Kn Nova zapakirana

MSI R9 290 3GB 2000Kn Korištena mjesec dana

Gigabyte GTX 960 G1 Gaming 4GB 1800Kn Nova zapakirana

Do sad sam imao MSI 270X 2GB

http://valid.canardpc.com/2gp8dx

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

R9 290 za 2000 kn. To je zvijer od grafe. Ako ti je bitan project Cars onda GTX 960 koja je sasvim solidna kartica, iako preskupa.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
XXX kaže...

R9 290 za 2000 kn. To je zvijer od grafe. Ako ti je bitan project Cars onda GTX 960 koja je sasvim solidna kartica, iako preskupa.

Ma ja najviše igram BF4 MP. Projcet Cars ne zanima me. 

Samo kaj imam 450w gold iako ima na youtube da vrte bez problema na njemu GTX 780Ti, ne znam da li bi bila r9 290 previše za to napajanje. 

http://valid.canardpc.com/2gp8dx
17 godina
odjavljen

Napajanje je na knap, trebalo bi radi sve uredno ali biti će dobro napregnuto što baš i nije idealno i poželjno. Ako ne misliš mijenjati napajanje GTX-ca ti je optimalan izbor.

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice